Zaupanje javnosti v slovensko sodstvo zelo nizko, nižje samo še vlada in parlament

Foto: iStock

Zaupanje v slovenski pravosodni sistem, glede na številne afere, politične procese in sodne anomalije ne more biti drugačno kot je – torej zelo nizko. Po izvedeni raziskavi sta manjšega zaupanja deležna le še vlada in parlament.

Vrhovno sodišče je v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije opravilo raziskavo o zadovoljstvu. Ugotovilo je, da je splošna javnost zaupanje v sodstvo ocenila prenizko in celo nižje kot v letu 2013. Manjšega zaupanja sta deležna le še vlada in parlament. V tokratni raziskavi je bilo zadovoljstvo s sodniki med splošno javnostjo nižje kot v letu 2013.

Strokovna javnost je najbolj kritična do dostopnosti sodnikov, pri čemer so najmanj zadovoljni odvetniki.

Najbolj kritična je splošna javnost
Tudi z vidika hitrosti reševanja zadev je bila najbolj kritična splošna javnost. Najmanj se vprašani strinjajo s trditvijo, da reševanje zadev poteka brez nepotrebnega odlašanja. Tako zadovoljstvo uporabnikov sodišč kot zadovoljstvo strokovne javnosti s hitrostjo reševanja zadev se je v zadnjih dveh letih nekoliko izboljšalo, a v primerjavi z razvitimi evropskimi državami, je še vedno zelo nizko.

Splošna javnost, uporabniki in strokovna javnost so kot predloge za izboljšanje delovanja sodstva predlagali pospešitev postopkov in reševanja zadev, reorganizacijo dela in informatizacijo poslovanja, potrebo po spremembah predpisov oziroma postopkov ter spremembe, ki se nanašajo na sodnike. Očitno v Sloveniji potrebujemo reformo pravosodnega sistema.

I.S., STA

 • garfi

  rdeče revolucionarno krivosodje

 • FraterMagnus

  Režimsko sistemsko sprenevedanje

 • Osti jarej

  …ljudje ne zaupajo nikomur več…niti SDS.u…..

  • Anton

   pričakuje se nov Mesija:)

   • tarantela

    Mogoče bo pa Hojs, al pa kakšno žensko naj dajo.

   • Ludvik Poljanec

    prihaja in to z imenom POLJANEC LUDVIK (vpiši v google ,facebook ali youtube)

    • tarantela

     Moraš imeti pa nebeške vojske za sabo?

  • Olga

   ???????????????

 • totex39

  Prektično nimaš več besed kako nam vsi ti pras.i uničujejo našo samostojno državico.

 • Olga

  Dali so si napisati anketo! Pa niso upali pretiravati! Za njimi sta le še vlada in parlament!???? Seveda, ker naše ščitijo??!!!! Vse bi morali sprocesirati in zapret, pa bi dobili boljše ocene!!

 • janez.pokoncni

  Ustrelite me ampak; za goveda demokracija enostavno ni. To me nekako tolaži ker, če na vse skupaj pogledamo iz drugega zornega kota :

  Demokracija je oblika vladavine, v kateri oblast izvira iz ljudstva. Z demokracijo na oblast izvolimo najboljše med nami. Če je to, kar nam vlada, najboljše med nami … o Bog, kje jaz živim …

  • avtohtoni neandartalec

   Osnovna temelja vsake demokracije sta svobodna volja in osebna lastnina, nima smisla izbirati, če si prisiljen v izbor in tudi nima smisla podpirati kogarkoli, če nič nimaš oziroma ne smeš ali ne moreš imeti, zato mi demokracije še nismo in verjetno ne bomo doživeli.

   • janez.pokoncni

    Ostanimo kar pri obliki vladavine. Svobodna volja, itd. so že zapletena filozofska vprašanja-
    Torej, ljudstvo izbere politične predstavnike in ti dobijo mandat, da za določeno časovno obdobje vzpostavijo vladavino, ki se v normalnih državah deli na tri veje ; izvršilno, zakonodajno in sodno.
    Zakaj demokracija REDKO kje funkcionra vsaj solidno, je razložil svetu že Sokrat. Greznica imenovana Slovenija deluje tako, kot deluje vsaka greznica. Na vrhu plava drek.

    • FraterMagnus

     Tu se gre bolj za matematične koncepte in ne filozofska vprašanja. Večstrankarski sistem in neko število poslancev v parlamentu je nekdo lahko skrbno izračunal, da se mu glede na možnost izvolitve /sedež maksimizira možnost dosega minimalne večine, ki jo je sam določil. Desnica oziroma kdorkoli še ni uspel spremeniti sistema, to nas še čaka.

     Tehnologija odpira možnost izuma novih sistemov, na kar se predhodniki niso mogli vnaprej pripraviti, zato bo od te točke zmagal tisti, ki jo bo znal bolje izkoristiti.

     Before you play, you gotta learn the rules.

     Let the best man win.

     Go.

    • avtohtoni neandartalec

     A res, ti izbiraš politike predstavnike? Nisem vedel, ponavadi nam jih nastavijo fašistične oligarhije, vsaka zadene.
     To je Slovenija fant, nimamo mi veze z demokracijo, svobodna volja ne pomeni trmo in zabitost, samo pri nas se fašisti norca delajo in zavajajo narod s kretenskimi stereotipi.

  • Mojca pokraculja

   No, če goveda zamenjaš za prašiče, potem veš, da živiš na prašičji farmi. Prašiči ne volijo najboljše med njimi, ampak politične stranke. Kdo v teh strankah kandidira je za prašiče postranska stvar. Bistveno je, da glavno prase ostaja vedno na čelu farme (mafije).

 • Viktorh

  “Zaupanje v slovenski pravosodni sistem, glede na številne afere, politične procese in sodne anomalije ne more biti drugačno kot je – torej zelo nizko. Po izvedeni raziskavi sta manjšega zaupanja deležna le še vlada in parlament.”

  Le kaj bi še radi?
  Tako je pač v državi, ki jo vodijo komunisti.

  • McBobo

   Ni razlike, ker sta tako sodstvo kot politika na dnu in nižje ne moreta več iti, lahko gre le še na bolje.

   • kuskus

    naj gredo v pekel. tam je vsaj toplo.

 • avtohtoni neandartalec

  Ampak to preprosto ni res, sodišča vendar sodijo po hitrem postopku, saj so vsi obtoženi, razen očitnih krivcev, ko se režim enkrat odloči, se ne da dokazati več, da nisi kriv. Tudi, če sploh ne veš zakaj gre, isto kot v časih inkvizicije. Kadar gre pa za oligarhije, njihove tajkune in marionete na oblasti, takrat velja obratno pravilo, ne da se dokazati, da si kriv, nemogoče je.
  Takšni primeri se lahko vlečejo večjo, enako kot si kriminalni umi v primeru nedolžnih izmislijo zločinski konstrukt, v primeru elit postanejo radikalni skeptiki, ni res, pa če se vsi na glavo lostavijo. Državo pa le imamo, pa to.
  Poglejte uradno statistiko in mi povejte kdo je tu nor, je ja vse rešeno že na predobravnavnih srečanjih, sojenja so samo farsa, brezplačno odvetniki skrijejo z državo in skrbijo, da so diskriminirani žrtve čim prej obsojene, primeri zaključeni in pritožbe nerazumljive, laične ali neobstoječe, zamujene, tako učinkovito so bili edino še nacisti, ko so začeli sistematično ločevati državljane na razrede in eliminirati posameznike.

  Vojska ima ista pooblastila kot policija, vse je pod kontrolo lokalnih družinskih članov, ljudje se obnašajo kot bi bili hipnotizirani, strokovno se taki policijski državi reče fašizem, če se ne motim.

  • avtohtoni neandartalec

   Glavno inštrument policijske države je.ideja, da vsi javni uslužbenci korektno o opravijo svoje delo. To pomeni, da je vse res in stranke v postopku nimajo nobenih drugih argumentov, s katerimi bi lahko nasprotovali edinemu logičnemu izhodu takih procesov, država že ve vse kar je relevantno in pomembno. Tožilstvu, javnim uslužbencem in preiskovalcem ni treba ničesar dokazovati in utemeljevali, oni so kot bogovi, njihova beseda je edina resnica, ni ga višjega od njihovega mnenja, pa če si skorumpirani zločinski umi izmislijo karkoli. Dobesedno karkoli.
   Izmislijo so karkoli, v sodelovanju z občinsko družbeno samozaščitno, ki tudi izvaja oziroma pomaga pri sankcijah ter kriminalistiko, javno in tajno, od njih boste izvedeli več in prej kot od državnih odvetnikov. Odvetniki skrbijo, da predstava teče kot v filmih, da procesi zgledajo čim bolj strokovno in realistično. Da čim prej poberejo denar. Včasih dobijo še več denarja od nasprotnih strank, ki plačajo, da njihovi klienti izgubijo na sodišcu oziroma se jih onemogoči.
   To je samo moje mnenje na kratko, lahko bi razložil še bolj natančno kako poteka vsakdanja sodna praksa , ampak saj ne bi večini nič novega povedal, ne razumejo zgleda edino politiki, javni aparat in mediji, zgleda živijo v svojem.svetu.

   Bistveno je, javni lužbenci lažejo, ponarejajo, podtikajo dokaze in si izmišljujejo konstrukte, zlorabljajo javna pooblastila in orodja, niti slučajno niso dober in strokoven servis vsem državljanom, sploh pa skoraj nikoli ne.ugltavljajo objektivnih dejstev in zagotovo ne opravijo nobenih postopkov v koristi žrtvam izrojenega, fašističnega režima.

 • Slovenec 33

  Ja ljudje ne pozabit.
  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je enako, kaj je domoljubje pa sploh ne vedo.
  Vsi vzvodi oblasti so še vedno v rokah okupatorjev in domačih izdajalcev
  – parlament in vlada, ki delujeta v smeri zatiranja in siromašenja slovenskega ljudstva ter podeljevanja privilegijev okuptorskim pripadnikom,
  – sodstvo, ki ščiti svoje in jih oprosti za vse vrste hudodelstev zaradi pomanjkanja dokazov ali zaradi zastaranja,
  – mainstream mediji, ki zavajajo in preusmejajo pozornost iz bistvenih na nebistvene stvari
  – šolstvo pod vodstvom fdvizma zatira slovenski jezik, poučuje nedomoljubje in služi za proizvodnjo topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja, ki nato polnijo mainstream medije z lažmi.
  Ja tako visoka podpora sodstvu je prigoljufana in je plagiat oziroma po slovensko – ponaredek!

 • Slovenka

  Slovenec 33, odlično. Naj še sama dodam, do kakšnega primera izdajalstva je ravnokar prišlo v DZ.

  Na tem mestu izrekam ostre kritike NOVI24 TV, ki ni niti črhnila o tem, kar se danes dogaja v DZ glede uvajanja predavanj v tujih jezikih na slovenskih univerzah. Mar bodo morali slovenski profesorji slovenskim študentom v državi Sloveniji predavati v tujem jeziku, ker bo v predavalnicah sedela peščica tujcev? IZGON IZDAJALCEM.

  http://www.rtvslo.si/slovenija

  IZDAJALCI, IZDAJALCI, IZDAJALCI.
  LEVAKARJI SO NAJVEČJI SOVRAŽNIK SLOVENSKEGA NARODA.

  • Slovenec 33

   No pa je le še nekomu prišlo, kdo so dejanski izdajalci slovenskega naroda, kot to vidi Slovenec.
   Slovenija je bila okupirana 1. 12. 1918, s strani kraljevine Srbije. Po Sloveniji so hodili vojaki z orožjem in govorili tuj jezik (to je definicija okupacije) in še s pisavo so posiljevali slovenske ljudi.
   Nato je prišla druga svetovna vojna in za slovenske dežele se je steplo pet okupatorjev.
   Po koncu vojne je na slovenskih tleh ostal en okupator, ki je skupaj z izdajalci svojega naroda povzročil nad 600 morišč slovenskih domoljubov in okupacija se je nadaljevala do osamosvojitve. Po njej pa so vzvodi oblasti ostali v istih rokah, kar pa je že spodaj napisano. Nagravžno, da je kaj.

   • avtohtoni neandartalec

    Kje si se pa ti hlapec učil zgodovino, najbrž v Berlinu, na Dunaju, v Rimi, Budimpešti ali v Zagrebu.

    • Slovenec 33

     Kaj si res nič ne zapomniš, bom ponovil.
     Tudi z božjo pomočjo ti ne uspe prikriti, da si topoumni produkt usmejenega izobraževanja, tudi zlata ribica te nese.

  • tarantela

   SDS in NOVI dol visi, v kakšnem jeziku bodo predavanja na slovenski Univerzi. Se boste zbudili?

   • Slovenka

    Predlagam, da pogledate današnjo spletno Demokracijo, kjer se boste prepričali, da SDS ne ‘visi dol’, bo pa morala narediti več na tem področju, za kar se bom pobrigala še danes.
    Z NovoTv pa v resnici nisem zadovoljna, tako da na tej točki imate prav.

    • samsara

     Komunistični veljak Moše Pijade na prvem zasedanju Avnoja v Bihačći leta 1942:

     “Pomembno je ustvariti toliko brezdomcev, da bodo ti predstavljali večino v državi. Iz tega moramo izhajati.
     Nemci nas sicer ne bodo našli, ampak bodo iz maščevanja požgali vasi. Vaščane,ki bodo ostali brez strehe nad glavo, bomo dobili na svojo stran in postali “gospodarji situacije”. Tisti, ki nimajo hiše, zemlje in živine, se nam bodo
     kmalu pridružili sami. Težje bo tistim, ki imajo svojo posest. Njih bomo
     povezali z različnimi predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando.
     Tako bomo sčasoma prišli do vseh pokrajin. Kmet, ki ima hišo in zemljo,
     delavec, ki prejema plačo in si lahko privošči kruh – to nam nič ne pomeni. Iz
     njih moramo narediti brezdomce.
     Samo nesrečniki postanejo komunisti, zato moramo ustvariti nesrečo, ljudi spraviti v obup.
     Mi (komunisti) smo smrtni sovražniki vsakega blagostanja, miru in reda.”

   • avtohtoni neandartalec

    Vsem dol visi za vaše Univerze in jezik, navadni ljudje se že zmenimo med sabo, orodje oziroma tehnika sploh ni tako pomembna, ko je pa pri nas še toliko drugih stvari…

  • samsara

   Komunistični veljak Moše Pijade na prvem zasedanju Avnoja v Bihaću leta 1942:

   “Pomembno je ustvariti toliko brezdomcev, da bodo ti predstavljali večino v državi. Iz tega moramo izhajati.Nemci nas sicer ne bodo našli, ampak bodo iz maščevanja požgali vasi.
   Vaščane,ki bodo ostali brez strehe nad glavo, bomo dobili na svojo stran in postali “gospodarji situacije”. Tisti, ki nimajo hiše, zemlje in živine, se nam bodo kmalu pridružili sami. Težje bo tistim, ki imajo svojo posest. Njih bomopovezali z različnimi predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando.Tako bomo sčasoma prišli do vseh pokrajin. Kmet, ki ima hišo in zemljo,
   delavec, ki prejema plačo in si lahko privošči kruh – to nam nič ne pomeni. Iznjih moramo narediti brezdomce.
   Samo nesrečniki postanejo komunisti, zato moramo ustvariti nesrečo, ljudi spraviti v obup.
   Mi (komunisti) smo smrtni sovražniki vsakega blagostanja, miru in reda.”

 • Ludvik Poljanec

  Mi sploh nimamo sodstva.V zadnjih 6 mesecih sem zastopal Slovence v Nemčiji in Avstriji kot zagovornik na sodiščih pa sploh nisem pravnik in sem zmagal ,ker pri njih sodstvo dela v skladu z konvencijo in njihovo ustavo. Kje je sedaj Nova 24tv,da me kaj povpraša o tem fenomenu. tel 041 812 310 med 9 do 12 vsak dan.

 • albusa aquilae

  Zaupanje je zelo na visoki ravni…..vsaj varnostnik te pregleda….

 • albusa aquilae

  Večinoma so podtikanci(no, ta glavni..)…ampak je pa tudi veliko poštenjakinj in poštenjakov med njimi, ki so pa žal v manjšini….

  • avtohtoni neandartalec

   Vedno vzamejo par dobrih noter, da ne moremo reči, da so vsi isti gnoj

 • Hribouc

  Prvo. Životarimo v prekletem Kučanovem Rdečem Udbokriminalnem Gulagu Slowenistan. Kakšno je sodstvo v tem živem Kupleraju? Navadna kriminalna prostitucija osnovana na multikoruptivni nedonošenosti tatov, prevarantov, pezdetov, skopljencev, plačancev in kurb , ki se futrajo na udbokomunističnem rdečem svinjskem koritu. Tudi tega svinjanja bo konec, Milan Kučan iz Goričkega,vroči komunist iz plenic, veleizdajalec in največje pezde nove in čudovite Slovenije!
  Verjemite, Svoboda je za voglom, pa je ne zaslužimo kot Narod. Šola je strašna, zvezde kažejo slabo, prerokbe tudi, torej, tako ali tako, Bog Oče pošilja eno zadnjih opozoril Udbokučanistom, Udbokrščanarjem in prodanim brezhrbteničarjem-nastradali bomo, itak, vsi po vrsti. Berite, časa ni več, in Fatimska sporočila, še bolj pa Medjugorska in začnite jokati, da ste tako hudo tumpasto slepi in gluhi in vedite vsaj eno: MLAČNE BOM IZPLJUNIL! ( Joshua-Jezus Kristus Nazareški). THIS IS A REAL SITUATION, FOLKS! THIS IS NOT AN ERXERCISE ! Good Luck to everyone, sploh pa farizejem tipa dandanašnja varuhinja človekovih Pravic! Uboga reva, revica – Francka, ki ni znala teči za svojim vozom-raje se je prodala za tramvajsko prezplačno karto in sedla vanj , slabše kot tazadnja pariška kurtizana.Fej in fej! BEDA.

  • avtohtoni neandartalec

   Za je zelo slabo, takega fašizma ne pomni nihče, za javne uslužbence in njihove priviligirane otroke pa bolje ni bilo še nikoli, kdor je preveč zarukan, da bi mu odprli podjetje, našli kako vodilno mesto v javni upravi ali ni za politiko, itak dela v tujini. Tam zaužijo kakšnih 2.500 evrov, recimo za preprosta gradbeniška, monterska dela, brez vsakega strokovnega znanja ter izkušenj, pri nas bi težko dobili 600 evrov, to je več kot štirikrat manj, v neprimerno slabšem delovnem okolju.

   Potem, ko so izbrisali Slovenijo, so nacisti ločili Slovence na tri razrede državljanov, oni so pač Jara gospoda, mi bomo pa počasi zato pocrkali, to je vse kar se dogaja.

 • samsara

  Riba smrdi pri glavi.
  Tale iz usihajičega ribnika Udbofevd že razpada pri še živem a hudo bolnem telesu. Škrga rjave, oči motne in rdeče, luske odpadajo, zvrača se na bok, črvi gomazijo po vsem telesu in instinktivno čutijo neizbežni konec…
  Aktualni poglavarji izjemno zaslužni za to s*anje zreli za izključitev in kazen. Marionetno krivosodje, marionetna vlada, Lutkovno gledališče Parlament, vse po spisku. Ljudstvo je povedalo svoje in na koncu ima vedno prav. “Mali ljudje”, “ulica”…”in zadnji bodo prvi”.
  Plima kaotičnih energij narašča in bo še naraščala.
  Nekdo bo kmalu iskal ‘pručko’…

 • cosmosjasnovidec

  Vsi ti so za zaupanje povsem pod ničlo.Kdo pa razen levaških čefurjev pod vodstvom komunajzarskega Kučkota sploh zaupa sodstvu in vladi?Skorumpirani podkupljeni sodniški sodrgi pa res noben slovenec ne more zaupati.Vsi čefurski kriminalci,preprodajalci drog (primer Tošič) ter roparji in morilci so vedno oproščeni z razlago,da ni dokazov in bla bla bla.

  • kuskus

   Nekaterih primerov pa se sploh ne dotaknejo… ala Zoki.

 • McBobo

  Raje se odpovem konkretnemu delu premoženja v korist nasprotni strani, samo da mi ni treba na sodišče hodit in se tam pravdat 30+ let, kot imamo izkušnje v družini.
  Plačevat odvetnike, sodišče, policijo, finančno policijo, državi odvest še davke za vse te mahinacije in fiktivno delovanje prava, na koncu pa odnehaš, ker ti zmanjka volje, denarja in na koncu spoznaš, da si toliko denarja za vse skupaj zmetal v teh desetletjih, da bi si za ta znesek lahko kupil drugo kmetijo, to pa kar prepustil nasprotni strani. Tako pa imaš manj, kot če se nebi pravdal v tej smrdl… komunajzerski ureditvi. Denarja ni, stanje pa je še bolj zakomplicirano, kot pred pravdanjem, se pravi, da še manj vemo, koliko komu pripada. Pa so bili v igri razni Čefer…. Nič od nič, samo na gob… močni.

  • tarantela

   Se popolnoma strinjam! Tudi, če popustiš v delno korist nasprotni strani, si še vedno na boljšem, kar bi morda pridobil z vztrajanjem pri tožbi, bi itak pobral odvetnik (ki, mimogrede še kako nagovarja, da nadaljujete s tožbo). Pa še vleklo bi se vse skupaj lahko kar nekaj let. Vsakemu, ki se poda na tako pot svetujem, naj dobro premisli, nič ni toliko vredno, kot mir!

 • Ludvik Poljanec

  sodbe Evropskega sodišča to stanje potrjujejo.Bolj vprašljivo je neukrepanje vlade in odgovornih saj se stanje vedno bolj slabša.

 • Ludvik Poljanec

  Vse je posledica ljubljanske incestne politike,kjer so vsi spolno,delovno,ekonomsko,pravno in ne vem kako vse povezami in rezultat je vedno spaček.

 • Ludvik Poljanec

  Zadeve funkcionirajo kot v času jUGE v Bogradu in rezultat je znan.

 • dare326

  Še nižje zaupanje je v Sovo, ki je rezultat politike, ki je nastavila krivosodje in vlado. Baje totalno razsulo.

 • moat

  Se strinjam, da je treba reformirati sodstvo, kot sem že napisal na tem forumu, od podna navzgor. Prepričan sem, da se s tem strinja večina ljudi, pa tudi stroka. Ni pa treba pretiravati z neumnostmi s tem kučanizmom, udbaštvom in ne vem še s čim; reforme se je treba lotiti premišljeno. Sicer pa saj je Janša že bil na oblasti in kaj je napravil s sodstvom? Stvari niso tako preproste, res.

  • MEFISTO

   Hočeš reči, prjatu razumni, da se Kučanovih in udbaških sodnikov ne sme lustrirati.

   Ne le, da se jih sme, mora se jim dati brco v rit, začenši s samim predsednikom vrhovnega sodišča, ki je bil zagrizeno proti osamosvojitvi Slovenije, zdaj pa na državnih proslavah v prvi vrsti dela slab vtis.

 • MEFISTO

  Na Turškem so danes razrešili 2745 sodnikov po neuspešnem poskusu vojaškega udara, je poročala turška državna tiskovna agencija Anadol

  Razrešenih je bilo tudi pet članov Visokega sveta sodnikov in tožilcev.

  Pri nas pa drugače, pa imamo tudi totalitarno oblast!.

  • Steiermark

   Tako v Turčiji, kot pri nas imamo “revolucionarno” sodstvo in oblast….. Revolucionarni, tako islamski, kot rdeči, si vedno nastavijo svoje oz. tiste, ki “delajo” po njihovem naročilu in “potrebah”! Zato se nesmemo čuditi turkom, ko pa imamo, v Sloveniji, od takšnih reolucionarnih barab, več kot 700 množičnih grobišč in preo 200.000 žrtev – sistem, ki trenutno velja tudi med islamci in v njihovih deželah, kjer, tako kot pod rdečo drhaljo, nesmeš imeti svojega mišljenja, ker postaneš nevaren za te pobesnele muslije in komuniste!

 • MEFISTO

  Najbolj zaslužen za slab sloves sodstva je predsednik vrhovnega sodišča, ki si je žežel, da bi JLA tepihovala Slovenijo.

  Da ga ni sram ,mene je.

  • Steiermark

   Kakšno pa naj bi bilo, drugačno sodstvo, če pa smo “vodeni” od kriminalcev – rdeče kriminalne združbe – potomceev velikih “koljačev” slovenskega naroda! To se v genih prenaša….

 • Ludvik Poljanec

  Mi nimamo slovensko sodstvo ampak sodstvo v Sloveniji,ki je kriminalno.

 • Franc Šink

  Ime Slovenija dobiva počasi negativni prizvok.

  • McBobo

   In vonj. Smrdi že v vesolje.

 • plamen100

  To sploh ni nobeno sodstvo, to ke skupek rdecih barab, ki prezdijo 8 ur po pisarnah in zato dobijo 5-6000 eur place. Kaksno sodstvo pa je to, da sta sla Jansa in Krkovic skozi vse sodne stopnje, pomeni prvo, drugo in vrhovno in vse stopnje sodisc potrdijo kvazi obtoznico katero so poslali iz policije na tozilstvo in tozilstvo naprej na 1. stopenjsko sodisce. In sedaj cela ta veriga v sodstvu to kvazi ovadbo, ki sicer mora pristati v muzeju,da se ve kaj so v stanju narediti kvazi rezimski pravniki tudi v 21. stoletju, to obtoznico in izdano sodbo potrjuje. Umakne jo sele Ustavno sodisce, ampak cez pol leta, ker se barabe pokvarjene zavedajo da bi zadeva padla na Evropskem sodiscu, saj obtoznica ni vsebovala bistvenih elementov ki opredeljujejo kaznivo dejanje katero so hoteli izsiliti tj kaznivo dejanje podkupnine. Ze studentje 1. letnika pravne pa vedo, da brez teh elementov ni kaznivega dejanja saj se potem clovek tudi braniti ne more ce ni kraja,casa in kaj je konkretno storil. In ker tega ni bilobi ze tozilka morala kazensko ovadbo vrniti policiji da jo dopolni ali pa bi jo kar sama zavrgla. No in kdo bo taksnim sodiscem verjel, zaupal?? Tistega reveza na tehnicnih pregledih lopovi pokvarjeni na tri leta obsodijo, bankirje ki so milijarde pokradli,zaradi katerih danes v nedeljo dva miliona ljudi slabse zivi, pa se tudi dotaknejo ne?? Kaj je s pokvarjenim Kramarjem? Milion si je dal baraba pokvarjena izplacati in dokazljivo cisto neupraviceno saj je vecina kreditov ki jih je podpisal pristala v slabi banki, on pa je takrat prikazoval kako uspesno je delal in si na ta goljufiv nacin protipravno pridobil nagrado. Kaj cakajo, zakaj se ga nihce ne dotakne, a drzavo ogroza tehnicni preglednik ki v bistvu nic ni ukradel, banda pokvarjena! Ta drzava je tako gnila da se tega niti popraviti ne da ker je prevec vse narobe zastavljeno zato je edina resitev da ae jo podre in postavi na novo, z novo ustavo in zastavo, ki je tudi tako grda, da bolj ne more biti, da o tistem grdem grbu ki nima cisto nic slovenskega v sebi niti ne razglabljam!

  • McBobo

   Veste, kaj so možakarju iz AMZS-ja v Lescah – Gašperinu naredili? Psihično so ga skoraj uničili. Sem ga že nekajkrat videl v Lescah v živo in se možakar komaj pobira. A si je to zaslužil, pa četudi je €200 ukradel oz. protipravno pridobil? Sodnico je treba malo pregledati, če je pri njej pa vse v redu in živi 100% po zakonih. Da izjavi, da je kazen kazen, pa če ukradeš €200 ali pa 200 milijonov vseeno, potem si s takim sodstvom nimamo kaj pomagati in zame tudi ni legitimno. Babi metlo v roke pa javna dela, da si bo vsaj enkrat pošteno denar zaslužila iz javne malhe.

   • plamen100

    Ma kolikor sem slisal tudi kradel ni ampak ce si ga poznal ti naj bi pac za nekaj eur spustil avto cez tehnicnega ampak ne za zavore in podobno ampak npr ce ti crkne katalizator kjer nov pride 1000 eur in ai ga marsikdo tudi ne more kupiti, za taksne stvari. In sedaj ga je banda unicila medtem ko so drzavo pokradli za 100 milijard ne milionov, ko tajkuni ves denar obdrzijo ce pa se ze kdo vsede pa se zgolj simbolicno in vsega tega je kriva lopovska zakonodaja se z bolj nesposobnimi sodniki, ki jih v Avstriji tudi za cistilce ne bi vzeli, v tej banana lopovski drzavi pa igrajo kao nekaksne mastno placane sodnike, hkrati pa imamo prav zaradi teh drzavnih pozeruhov in pijavk slovenskega naroda 54.000 lacnih otrok v drzavi. Golazen od drzave, tega politicnega sistema in sodstva!

    • McBobo

     Saj če ga že v obraz pogledaš vidiš, da je nedolžen in tak bi po vojni končal v kakšnem breznu ali rovu. So se pač spravili na kurjega tata in vso državno gnojnico zlili na njega.
     Podobno kot Ivek iz Negove. Kaj je komu bogi siromak storil kot samo, da je ljudstvu hotel dobro? Kot so se komunajzerji po vojni spravili na poštene ljudi, isto delajo sedaj.

    • McBobo

     Pa še to: pred 2 letoma sem 2x peljal različna avtomobila na tehničnega na AMZS v Lesce. Ker sem imel na obeh avtomobilih na lučeh rumene in od sonca ter vode zamegljena plastična stekla, mi je dal sedanji možakar na tehničnem obakrat možnost, da ga peljem k nekomu, da mi to zrihta-spolira. Obakrat je bila ista telefonska številka. Drugič se nisem intenzivno odzval, kot da me zanima, pa se je začel dreti name “kaj, a si ne boste zapisali telefonske številke? A vas vržem na tehničnem?” In potem sem se dalal, kot da si jo tipkam v tel. Je rekel, da ga moram takoj danes poklicati. Sigurno sta v navezi in kakšen mafijski procent od poslanih strank pobira. A to je pa legalno?

     Letos sem peljal avtomobila na drug tehnični, kjer so bili profesionalno korektni. Itak sem luči sam spoliral. Dru se pa ne bo nobeden več name, saj nisem mulc. Pa naj policija razišče sedanje koruptivno stanje na AMZS Lesce.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!