Želi Golobič ustvariti novo afero, da bi se radikalna levica znebila Pahorja na predsedniških volitvah?

Foto: STA

V slovenskih političnih krogih se že dolgo šušlja, da se na levici bije boj za oblast in da  ima del levice, sprt s Socialnimi demokrati, pripravljenega novega kandidata za prihajajoče jesenske predsedniške volitve in da jim gre Borut Pahor močno v nos. Aktualnega predsednika države se bo po naših informacijah do jeseni poskušalo zrušiti z več obtožbami, zato niti ni presenečenje, ko se ga je Gregor Golobič na petkovem pričanju pred preiskovalno komisijo v zvezi z investicijami v TEŠ 6 lotil s hudimi obtožbami in primerjavami z afero Patria. Očitno so tudi zamere iz časov neuspešnega vladnega trojčka še velike, saj se poskuša Golobič oprati vsakršne krivde škandalozne podražitve naložb za kar 700 milijonov evrov. Projekt Termoelektrarne Šoštanj 6 je namreč označil za sežigalnico denarja, za afero Pahorjeve vlade, za katero tako ne bo odgovarjal nihče.

Naj spomnimo; Golobičev Zares je na vrhuncu politične moči obvladoval in še danes po naših informacijah obvladuje celotno slovensko energetiko, kar se že vrsto let kaže v agresivnem kadrovanju v državnih energetskih projektih. Ena njegovih bolj škandaloznih odločitev je bila imenovanje neustrezno podkovanega Andreja Ribiča na čelo Elektro Ljubljana, o čemer smo na naših straneh že pisali, tesne so tudi njegove povezave z Robertom Golobom iz podjetja Istrabenz – Gorenje Inženiring.

Golobičevo rovarjenje po slovenski energetiki pa je pred leti naletelo na veliko oviro v zadevi projekta TEŠ 6, saj je bil šaleški lobi tudi za takšnega botra na slovenski levici premočan. Šaleški lobi, podprt s strani Socialnih demokratov, je bil glavni razlog za prepir glede investicije v šaleški dolini, in nikakor ne v Golobičevi morebitni poštenosti in treznosti presoje glede gospodarnosti projekta.

Šlo je za spopad lobijev na levici
Ker Golobič v projektu TEŠ 6 ni videl pravega potenciala za zaslužek, je stranka Zares želela proračunski denar enostavno prekanalizirati v druge projekte, kjer bi se državni denar lažje izčrpavalo v zasebne žepe, so nam razkrili naši viri, blizu trenutnemu dogajanju na sprti slovenski levici. Pahorjeva vlada je razpadla, zamere so ostale, dva levičarska lobija pa se še danes borita za prevlado na slovenski energetski sceni.

Foto: STA

Naj spomnimo; nekdanji predsednik Zaresa in nekdanji visokošolski minister Gregor Golobič je na petkovem zaslišanju povedal, da je bil energetski projekt TEŠ 6 namenjen kraji. Izpostavil je, da so v Sloveniji podkupljivi tako politika, mediji in stroka, zato afera nikoli ni bila razgaljena v času Pahorjeve vlade. Golobič se je na zaslišanju komisije celo sprenevedal, da je bil v Pahorjevi vladi deležen očitkov, da se vtika v energetiko, čeprav to ni bil njegov resor. Spravil se je tudi na gospodarskega ministra Mateja Lahovnika, ki pa je kasneje odstopil ravno zaradi nerazumnih podražitev naložb v TEŠ 6.

Golobič je bil del iste vlade kot Pahor
Golobič je zatrjeval, da bi lahko Borut Pahor projekt ustavil, a ga ni: “Čista laž je bila, da projekta ni bilo možno ustaviti, predsednik vlade je bil zaveden, zavestno ali ne. In to je to, kar TEŠ 6 dela za patrio Pahorjeve vlade!” Golobič je tudi zavrnil obtožbe, da bi vlada marca 2010 sprejela sklep, da podpira projekt, kar je na zaslišanju pred komisijo dejal Pahor. “Ni res, takšnega sklepa vlade ni,” letijo Golobičevi očitki na aktualnega slovenskega predsednika. Zanimivo je predvsem to, da Golobič s svojim vplivom ni imel vpogleda v posle na TEŠ 6, prav tako pa kot minister takratne vlade ni storil ničesar, da bi projekt preprečil.

Ob tem je vredno dodati, da je nekdanjega predsednika stranke Zares na zaslišanju spremljal njegov odvetnik, na vprašanja pa je odgovarjal oblečen v oranžno kravato, simbolni barvi stranke Zares. Golobič se je tudi vprašal, ali ima slovenska država ambicijo priti do dna aferi. Na tožilstvih po njegovih besedah namreč marsikaj še stoji.

Ob tem je navedel, da je Uroša Rotnika (takratnega direktorja TEŠ 6) kot pravna svetovalka spremljala Anita Dolinšek, ki je bila lani dvakrat v DZ kot kandidatka za sodnico v Celju, ki je pristojno za zgodbo v Tešu. “Blagor tistim, ki misijo, da je to naključje,” je še dodal nekdanji prvak stranke Zares.

Preiskava se bo nadaljevala, Golobičevo sprenevedanje, da čeprav je bil član vlade, o spornih poslih ni vedel ničesar, pa zaenkrat kaže na to, da želi del levice ne samo oprati svojo krivo, temveč hkrati s politične scene v najkrajšem možnem roku eliminirati predsednika države Boruta Pahorja in mu naprtiti vso krivdo za TEŠ 6.

L. S.

 • Caetano

  Boljseviki se vedno odkrizajo menjsevikov. Ze staro pravilo, ki deluje tudi med naso udbomafijo.

 • if

  Goobič: “In to je to, kar TEŠ 6 dela za patrio Pahorjeve vlade!”

  Golobič, vsaka “Afera Patria” je konstrukt vašega nazora ne glede proti komu je konstruirana in za koga dela.
  Ta veleizdajalski nazor uničuje Slovenijo. Velizdajalce v demokratični državi kaznujejo skladno z zakonodajo! Postali bomo demokatična država!

 • Franc Šink

  Stara preizkušena taktika.

 • učko

  Golobič je za to svoje početje dobro plačan od režima. V Zadru imajo on in njegova druščina “parkirane” jahte, živijo na veliko nogi !!!!

 • resnicaboli

  Pa kaj vam je žal tega dvoličneža Pahorja?

 • totex39

  Levičarski arogantnež se spet prebuja in začenja z obtožbami, kjer je sam vpleten, to je res umazano sprenevedanje Golobiča.

 • domovina mili dom

  Ni mi žal Pahorja. Tukaj gre za režijo istih stricev. Zato je treba te strice uničiti preko Golobicha. Golobichu je treba vrniti z enako mero. On je drugi maher za uničevanje slovenstva in države Slovenije.

 • upornik22

  včeraj je pahor se udeležil vseslovenske delovne akcije gorskih kolesarjev v Brjah pri Ajdovščini, ki jo je organiziral Kolesarski klub Črn trn. DELALI SO SAMO RDEČI BANDITI SRAM JIH JE LAHKO DA POPIRAJO NAJVEČJEGA MAFIOZA V DRŽAVI!

  • Darth Vader

   vidiš razliko v kretenu? Pahor je predsednik že nekaj let in naredil ni nič razen vrste selfijev na instagramu…..njegova bilanca delovnih mest = 0 …..Donald Trump je v 2 mesecih že uredil 1.2mio novih služb s cca. 3-5mio novih služb do konca 2017………po Trumpovih standardih se dandanes meri uspešnost politika v drugih državah….Golobič? ni omembe vredno pezde….

 • VERZIFIKATOR

  Simona Gregorčič

  V GOLOBNJAKU

  V golobnjaku spet je završalo,
  pa nihče se zganil ni posebno,
  za zadevo najbrž gre zasebno,
  ptičkam ni pozornosti se dalo.

  Nekaj so med sabo pač imele,
  rekel mož je, ki prišel je mimo,
  so živahne, preživele zimo,
  in pomladi ptičke so vesele.

  Eno suvajo pred odprtino,
  to opazil mož je na daljavo,
  so golobčki resno vzeli pravo,
  obračun imajo za vrlino.

  Golobnjak se v ritmu divje trese,
  kot da tok elektrike ga buta,
  še posebej en golob plahúta,
  ta odgrnil nálašč je zavese.

  Naj se vidi ptičja higiena,
  da golobi čistijo nesnago,
  novo si pripravljajo podlago,
  čaka da odlična jih ocena.

  Prav očitno se golobček pere,
  druge suva ven iz golobnjaka,
  pride prav mu zdaj metoda vsaka,
  lastne bratce brez sramu odere.

  Vsi del iste ptičje so družine,
  glavne pa so ptice roparice,
  te edine prav zares so tice,
  drugih ne prenašajo bližine.

  Teh voditelj je miru golob,
  ta pobarva si oranžno krila,
  in za njim zares je eskadrila,
  druge ki potiska ven, čez rob.

  V golobnjaku spet je završalo,
  pa potem nenadoma tišina,
  in nato, glej, prav zares temina,
  je temnó in tiho vse postalo.

  Prej kot tok električni da trese,
  zdelo se je, vse tako kazalo,
  zdaj pa niti malo ni vršalo,
  in zagnjene so spet zavese.

  Kaj iz golobnjaka je nastalo?
  Preiskava to je pokazala,
  po pomoti da sta se prižgala
  rdeča luč, izklopljeno stikalo.

  • KIKI

   Golobček že razpira krila
   išče pičo kar med brati,
   kljuva, krade kakor sraka,
   da že vrabci čivkajo na trati;
   glej Golobčeka junaka !

 • črnaovca

  Ta Golobič je bil ob investiciji v TEŠ 6 čisto tiho ker je mislil da bo celotno krmiljenje delal tista njegova firma v kateri je zatajil svoj delež, ko se je izkazalo da posla ne bo se je začela njegova gonja proti in pomagala mu je še ona Radićeva. Vsi so isti lopovi in sedaj s obtožujejo najbolj glasni pri toženju so tisti ki si niso uspeli dovolj nagrabiti. Velenjsaka politika na čelu z bivšimi poslanci je čisto tiho, še Rotnika ščitijo. Tako je to Pahor je pa naivnež iz vlade je zaradi kant nagnal Erjavca, Golobiča pa kljub temu da se mu je zlagal v obraz obdržal. To je slaba presoja in res je vprašljivo če je pravi predsednik, dober je za glancanje ograj

  • učko

   Urbaniji je Golobič Ultro zhebal do daske! Česar se Golobič dotakne rata drek !!!!

 • Jožef

  Mene pa zanima, s čem si Golubič služi denar, da lahko taķo lagodno živi in meša rdečo meglo v Sloveniji.

  • KIKI

   Kako? Laže, krade in kot praviš “meša rdečo meglo” Njegove rabote so se
   začele že pod “svetim” Drnovškom in trajajo, trajajo….in bojo še trajale,
   dokler ga ne strpamo na Dob!

 • Kučko pod pručko

  Ta veseli dan ali Tardeči se tolčejo med seboj

  Že ko sem na ekranu Nacionalke zagledal Golobiča, sem zaslutil, da se na levici nekaj dogaja. Ta Kučanov miljenček in nesporni šef celotnega slovenskega energetskega sistema, ki je bil ves čas vpet v dogodke, ki so pripeljali do TEŠ-ove katastrofe, se sedaj po stari komunistično-udbovski navadi dela povsem nedolžnega. On je s še enim nekdanjim ZSMS-jevcem Janezom Kopačem največji krivec za šoštanjsko in z njo vseslovensko polomijo.

  Pa da ne bo izzvenelo, da je bil Pahor povsem nedolžen, saj je bil kot šef vlade odgovoren za vse, kar se je v Šoštanju dogajalo. Toda znotraj vlade je imel ob sebi Golobiča, največjega slovenskega lažnivca, ki je med drugim zatajil del svojega premoženja. On, pasjejebka Krevsalovka in Pahor so predstavljali najbolj aferaško vlado, kar smo jih imeli in kateri še Cmero s svojimi vladnimi kreaturami ni prišel povsem vštric.

  Večkrat sem že poudaril, da se nam bodo lepši časi ponudili, ko se bomo znebili Kučana. Odgovor mnogih je bil, da je že zagotovil naslednike, nove kučane, vendar ni povsem tako. Levaki se bodo brez vrhovnega šefa pobili med seboj, kajti oblast in bogastvo ne poznata brata. Kaj šele partijskega somišljenika!!!

  • tzt

   Golobiča smo že ujeli na laži. Človek kateri je skadriral na vsa pomembna mesta v energetiki svoje lutke misli, da okoli hodijo samo blentavi ljudje. Konec koncev je tudi njegova Ultra delala za TEŠ-6. Golobič je samo še eden usrani levakarski lažnjivec.

   • samsara

    Njega dni je dotični za laž znal uporabiti besedo napaka. Da je naredil napako, ko se je lagal…
    Torej je on nekakšen napakar.

 • moat

  Še en mandat za Pahorja? Prosim ne, spet se nam bodo vsi smejali, res!

 • karpelec

  Vehementna podrepna Golobičeva pojava napol filozofsko nastavlja sporne niti iz energetskega lonca mineštre, ki so jo zakuhali njemu podobni politiki, ki se jim cedijo sline po javnem nastopanju. Stare zamere prihajajo na plano in skriti kadroviki ne izbirajo sredstev za dosego svojih ciljev-tudi preko trupel.

 • Janez

  Odhoda iz politike v R.SLO
  žal izvoljenega Predsednika Pahorja
  bi se razveselili mi mnogi.
  Pa
  popolnega prenehanja vpliva na slo politiko tega ex politika Golobiča – tudi !
  Ali je on sploh član kakšnega uradno registriranega društva, foruma, stranke?
  Ali pa vrši vpliv na v politiki registrirano delujoče – kar ?
  tako – čisto zasebniško?
  In iz ozadja ? A kdo ve?
  Ta G.G. mi je bil vedno – zoprn !
  Zoprna zmes neodkritosti,?
  vsiljivosti in nezavzetosti za stvari res pomembne za nas Slovence. Ozek, ego-tip. JANEZ KOMENDA

 • montyamp

  Korito se prazni .
  RDEČI PRASCI MED SEBOJ .

 • althar

  Je že tako, da levi lopovi govorijo resnico samo, kadar morajo namočiti leve lopove iz sovražne klike.

  Sicer pa je to dogajanje ponoven dokaz, da se korito, kjer naši “levičarji” namakajo svoje parkle in gobce, naglo krajša. Dokler je bilo našega denarja v koritu dovolj, so pujsi sicer renčali med sabo, grizli se pa niso.

 • Janez

  Bravo gospod K. pod pručko !

  Ja – seveda !
  Kar se da glasen krik – vrisk – veselja – do nebes !
  ( kot reče BEN HUR – V FILMU )

  – se bo – razlegel po Sloveniji !

  Ko bodo ex KP, ZK Kuča , Pahor, SD, ZL, SMC DESUS – odšli iz politike – gojit s o l a t o !
  Na svoje privat vrtičke.
  Ne pa se – neprijavljeno -javno neeodobreno s strani nas Slovencev – se mešati v javno življenje.
  In prikrito poslabševalno delovati v škodo nas Slovencev.

  Naj odidejo – v nepolitične službe.

  Ali pa na gojenje solate – v teglcih-lončkih na oknih, če vrtička ?
  Obdelati več fizično – ne zmorejo ?
  Z našo ubogo Slovenijo, z nami Slovenci – bi se pa še okoriščali ! Vsi – odhod ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Kučko pod pručko

   Če bo murgelski šef gojil solato, še ne bo dovolj. On bo delal škodo Sloveniji iz ozadja. Še ko bo ležal na parah, bo delil ukaze in uničeval demokracijo. Šele ko bo vohal koreninice cipres, se ga bomo znebili.

   Pa brez gospoda, Janez. Saj smo tukaj sami prijatelji, ki imamo radi Slovenijo!!!

 • Antonius

  Dokler bodo volivci dopuščali raznobarvnim levičarskim kleptomanom voditi slovensko politiko, toliko časa bo ugled Slovenije v svetu vreden manj, kot je vreden uporabljen listek na stranišču.
  Golobič, Drnovček, Kučan ali kdor koli ostalih tja do Novakove in Tonina, vse skupaj je eno samo zlagano sranje. Kdo se še spomni v čigavem mandatu vladanja sta se v Sloveniji srečala najmočnejša akterja svetovne politike.
  Ja, Janša je takrat vodil vlado in skrbel za slovenski mednarodni ugled.
  Ampak volilne ovce so na slovenski ugled, ki je nekoč segal prek državnih meja, že davno nazaj pozabile. Za drobiž hodijo delati v javne službe in državna podjetja, pasejo svojo revščino in se jim =be za svojo državo.

 • totex39

  Dokler ne bo usahnil murgelski klan ne moremo pričakovati kaj boljšega od nesposobnih lopovov, ki prevzemajo funcije z namenom, da uničijo čim več še, kar deluje.

 • Tetka iz ozadja

  Čeprav sem zapriseženi antijanšist, mi Golobič ni bil nikoli všeč.

  • komar marko

   ja ti si ljubitelj JULIK!

   • Tetka iz ozadja

    Toda prej bi za njega glasoval, kot pa za velikega vodja

    • komar marko

     ja kaj se ti pa je PAČEK SMUK uprl? A so te v sobico v hotel Postojna poklicali, ker nisi plačal ćlanarine?

     • Tetka iz ozadja

      Upam da im Slovenija še kako tako sobo, da ne bodo samo drugi nam prisluškovali

     • komar marko

      ne skrbi. Imajo vas pod nadzorom. Ni čudno, da je EU vse obsodila. Si pozabil!

     • Tetka iz ozadja

      Vse pod nadzorom.

     • komar marko

      rezen pasjih in kozjih riti.

     • Tetka iz ozadja

      Pod nadzorom samo tisto, kar mi antijanšisti želimo

  • Vstrajnik

   Sploh ne veš kaj si.

   • Tetka iz ozadja

    Preprost antijanšist.

 • komar marko

  Problem GOLOBOV je, da serjejo povsod. Edini način, da se jih rešiš je ……

 • komar marko

  Ne bi me čudilo, če bi GOLOBI in podobna zalega izumili novo afero. Patrija je dosegla svoj cilj. Vsi so bili potešeni vključno z narodom, ki bo nafilal BANČNO LUKNJO. Ni važna cena, važno je da so naši na oblasti in da živijo v PRAVLJIČNEM SVETU!

 • Tetka iz ozadja

  Janšisti prisegate na večinski volilni sistem. V jeseni bodo volitve za predsednika države po večinskem volilnem sistemu. Pa, da vas vidimo.

  • komar marko

   vas je strah tega sistema. Ljbše vam je PLAMZDENJE in prihvatitzacija, da se malo zabrišejo sledi. Ja sedaj je že izbran izvajalec za drugi tir, razpisa pa še ni bilo! Ja to je možno samo pri PRAVLJIČARJIH!

   • Tetka iz ozadja

    Noriškega kraljestva

    • komar marko

     ja strah vas je RESNICE, pravice. Tega se bojite,

     • Tetka iz ozadja

      Resnica smo mi antijanšisti. Kar znova in znova dokazujemo na volitvah.

   • Tetka iz ozadja

    Noriškega kraljestva.

  • Fogglof Tunnek

   Dobili bojo po pički…tako kot že neštetokrat…

   • Tetka iz ozadja

    Taka častna titula pač ne pripada janšistom

 • Fogglof Tunnek

  montyamp • 25 minut nazaj
  Korito se prazni .
  RDEČI PRASCI MED SEBOJ .

  Fogglof Tunnek • zdaj takoj
  Korito se prazni.
  ČRNI KLERO-DESNIČARSKI PRASCI
  PA ČAKAJO IZ ZASEDE…

  • Rožle

   A spet mal pesmice skup sestavljaš …?

 • Vstrajnik

  Večni blefer iz ozadja.

 • xtc

  Voliitve po večinskem sistemu so najbolj poštene;tisti ;ki zmaga naj tudi sestavlja vlado in prevzame tudi vso odgovornost_enako kot bi morala oditi vsa administracija;kot je po volitvah v ZDA;kjer se levaki podobno upirajo razrešitvam;čeprav je tam jasno ;da morajo uzeti slovo že zaradi politične preglednosti in odgovornosti;tistih ;ki pridejo za njimi:

  • Tetka iz ozadja

   Saj bodo jeseni volitve po večinskem sistemu. Pa zopet ne boste prišli skozi.

 • Janez

  O !

  Že spet “superiorna” gospa “tetka iz ozadja”.
  Ki je vsaj toliko korekt, da prizna – da “superiorna” nad Marijo Terez ijo ! Pa spet ni !
  Seveda – gospa !
  Letos 300 let stara velika vladarica in gospa Marija Terezija !

  Bi vas slo ex KP, ZK – izročila eni od varušk !
  njenih 16 otrok in ji naročila – naj pazi,
  da vi ex KP, ZK česa ne uničite, zgubite, ne skrijete, koga ne zadušite, ar fentate.
  Ja !
  Ja – dober pretep vam želimo. In čim več vas – za trajno . Izločite.
  Za trajno.
  Bogdaj !
  V out – ven iz politike. In stran od izkoriščanja – nas Slovencev.
  Veselo bo – ko vas več ne bo. To bo ta dan – ne bo vas – nazajj. Ne na TV. Nikjer. JNEZ KOMENDA

  • Tetka iz ozadja

   Superiornost je velika odgovornost

   • Janez

    Ja ?
    Lepo to !
    In – s k r b tudi . A ne !?
    Odgornost ? Ko kretno ? Za kaj – pa? Lr. JANEZ KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Boj na levici za precedniški stolček??? A vi to resno???… Ni se nam treba bati kajti pri ustanovnem kongresu stranke GOD – Glas za otroke in družine sta si daleč največ medijske pozornosti ter nelagodja in tudi posmeha na družabnih omrežjih prislužila eksplicitni katoliški ambient in cerkveno sporočilo stranke!!!… Za SDS pa tako ali tako večina Slovencef ve, da so gnoj… NE, ni se nam treba bati !!!

  • Tetka iz ozadja

   In to po večinskem volilnem sistemu, ki si ga janšisti tako zelo želijo

   • Fogglof Tunnek

    Bilo kaki volilni sistem…desnica bo popušila!!!… Zanimivo in eksplicitno bi bilo videti kako bi (po)pušile Zevnikova in Likovič…brez proteze… hahahahahahahahahahahaha …

    • Fogglof Tunnek

     Tisrta stara kvokla ki si pojavlja ob Primcu se obnaša kot brezmadežna Marija ali Devica Orleanska… čepraf iz dobro obveščenih virof vemo, da je bila praf rada v postelji…milo rečeno…

    • Tetka iz ozadja

     Ne bi rad vedel, mislim, da bi bilo preveč nagnusno.

     • Fogglof Tunnek

      Jas pa fčasih rad pogledam kako grozljifko…samo pol zvečer ne morem spati od strahu…

 • Fogglof Tunnek

  Se mogoče spomnite tudi to, kako so Golobiča politično in medijsko linčali zaradi zataušanja nekega nepomembnega deleža v nekem podjetju? … Ja ja, tako se dela s politiki, ki ne tulijo v isti rog …

  • Janez

   Ti !
   F. Tunnek !
   A je tvoj oče-fotr – še živ ? Vsakdo ima očeta, a je t oj še živ? Res me zanima. ANEZ KOMENDA

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Janez… moja mama in ata sta še oba živa…in zelo ponosna name… Kapish?

    • Rožle

     Mal ti že moreta lagat … pa to
     saj si vendar njihov ..

    • Janez

     Saj te ne mislim nič žalit !
     A ne.
     Ja – ampak, bodi iskren .
     Na žaljivke, ki jih tu pišeš – pa res ne moreta biti ponosna !?
     Saj zagotovo niste tisti tip familije – Adam’s Family?!
     Upam, da ne .
     A si prestar – za očetovske vzgojne ukrepe – batine? L.r. JANEZ KOMENDA

     • Fogglof Tunnek

      Ne, mi nismo Adams Family…mi smo Red Star Family… Fsi bifši člani ZKS in ponosni na to !!!… Moja retorika proti klero-desnici je še kar znosna, ko pa začneta moja mamica in atek tučti po desnici, še mene postane “sram”!!! Sta neizprosna!!!

     • Janez

      Ja.
      Potem si pa dober sin.
      Ampak – a misliš, da je to dobro?
      Znani ex KP, ZK Kardelj je imel ok sina – arhitekta. Pa je kar – samomor naredil !
      Bolj moraš šaziti nase.
      Da?
      Ne narediiš
      ” samomor iz zasede” kot rečemo. v Komendi. Nisi tako slab. L.R JANEZ KOMENDA

     • Fogglof Tunnek

      Bodi brez skrbi, mam sam sebe preveč rad, da bi se fental… Tako kot pravite vi desničarji… “fsak svetnik ma roke obrnjeni proti sebi”… hahahahahahaha …

     • tohuvabohu

      Žaljivke in laži niti niso nujhujše. Njegovi starši so pravi banditi. Bili so partizansko-partijski klavci, za nagrado pa so jih poslali v Cleveland vohunit za slovensko emigracijo.

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv, na napačnega ste se spravili… Dejstvo je, da je Golobič bil že na začetku proti TEŠ 6… Janševa SDS oblast je bila – ZA… pa seveda SD tudi… Če bi poslušali Golobiča bi gnes država imela 1,5 miljarde denarja več in čistejši zrak, ker pa se je poslušalo SDS in SD imamo gnes za 1,5 miljard škode in slabši zrak.
  SDS falanga in Novatv lahko še delate 100 saltomortal in tega dejstva ne bote spremenili. Seveda tota dejstva pa ne grejo v vašo teorijo o nezmotljivosti desnice in Janše!!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas ne priporočam ogleda prenosa zaslišanj Golobiča, saj ima ta prenos na Janševe nedojebenne pionirje in volilce SD-ja lahko hude posledice za zdravje. Seveda, Borut Pahor je na varnem…on se nima nečesa bat…ljudje ga enostavno imajo radi, iz fseh političnih opcij… Jas sn prepričan, da če bil njegof protikandidat bil samo Janez Janša, bi več kot polovica SDS-ofcef volila Boruta…100% !!!

 • Carlo Magna

  JANEZ JANSA oce nase Slovenije,samo ti nas lahko resis!

  • Fogglof Tunnek

   … se strinjam …

  • tohuvabohu

   Prekleti gnjavator, ali imaš ti kaj ponosa?

   • Fogglof Tunnek

    … se strinjam …

   • Carlo Magna

    Ti komunist bos sel v pekel!!!

  • Fogglof Tunnek

   … se strinjam …

 • Fogglof Tunnek

  To še napišem te pa grem v gorico gledat mojih trsekof šmarnice…mam nekaj mladih!!!… Golobič pač ni verjel energetskemu SDS in Šaleškemu SD lobiju, ampak je izračune naredil sam in je ugotovil, da tukaj nekaj ne štima…. Janša in Pahor pa sta verjela lobijem…. PREPROSTO.

 • Borut Stari

  Levičarji vseh dežel združite se, Naj živi Janez Janša!

  • Fogglof Tunnek

   Misliš, bifši komunisti fseh dežel združite se… Naj živi bifši komunist in pohodnik v Jajce, Janez Janša!

   • Borut Stari

    O tistem, kar jaz mislim je za tebe znanstvena fantastika. Prezahtevno in neprebavljivo.
    Še enkrat, Janez Janša je zakon za levico.

    • Tetka iz ozadja

     že dolgo luzer

     • tohuvabohu

      Ja ja, ampak ste vsi presrani, ko ga zagledate.

     • Tetka iz ozadja

      Saj se ne upa med narod. Takrat ko smo ga metali z oblasti si je upal nagovorit svoje podpornike le preko zaslona.

     • tohuvabohu

      Bumbar blesavi. Takrat je bil v Bruslju. Zakaj bi se bal lastnih podpornikov?

     • Tetka iz ozadja

      Za vsak slučaj-,če bi bilo prevroče bi tam ostal.

     • tohuvabohu

      Slabo ga poznaš, ubogi provokatorček.

     • Tetka iz ozadja

      Tako, ko je predstavil neko svojo knjigo v Mariboru je šel v dvorano dve uri prej in to pri stranskem vhodu.

     • Borut Stari

      Luzerji smo mi, ker ga ne znamo postaviti na oblast. Vseeno Bog obvaruj Janeza Janšo.

 • tohuvabohu

  Bravo, Nova24. To je pravi članek za buzeriranje beton-komunajzarjev. Fajn jih je treba klistirati, da si bodo zapomnili enkrat za vselej, kako so opetnajstili Slovence.

 • stajerc5

  Poglej, poglej, izgleda da so vsi rdeci cucki poslusali komando in prisli poslusat pridigo k nedeljski masi v cerkev Svete Nove24! Sicer blokirance ne vidim, ampak stevilo Comments mi pove vse.
  Ja, tudi rdece barabe se morajo kdaj spovedati, nje!?

  • Hun

   beli pa vsak dan klečite v spovednici ko vam župnik svojo hostijo daje v usta

   • tohuvabohu

    Ti si pa hud Hun, haaaaahahahaha, kakšna budala.

   • MižekFiga

    Beli niso spravl naše države na kant, rdeči pa že dve!!!
    FUJ za tvoje kleptomane in politične goljufe.

 • Fogglof Tunnek

  hahahahahahahahahahahahahaha… stajerc5 laže kot JJ, kao da ne vidi blokirancef… On vidi popolnoma fse!!!… Fse prebere po 2X… je namreč mazohist in ljubi bolečino !!!

 • Argentinec

  http://stres.a.gape.org/VTA/Kronologija-polomije-z-blokom-6-v-TES.pdf

  TEŠ se nahaja v občini Šoštanj, ne Velenje. Župan Šoštanja (ki je imel veliko besede o vseh rabotah okoli TEŠ-a) je Darko Menih, SDS. Menih in velenjski Meh (SD) sta glavna politična protagonista (poleg Rotnika, kandidata na listi SLS) dogodkov v TEŠ-u. Poleg ostalih je bil tudi Franc Sever (velenjski SDS) nadzornik v TEŠ ravno v času največjih odločitev in kraj.

  • Fogglof Tunnek

   Torej glavni krivec je SDS !!!… To že jas fseskozi trdim.

   • Argentinec

    Itak.

 • tohuvabohu

  Golobuč je prvi nastopač Slovenije. V parlamentu je nekaj ur nakladal, da se je kar kadilo.

 • Argentinec

  KRONOLOGIJA POLOMIJE Z BLOKOM TEŠ 6!

  http://stres.a.gape.org/VTA/Kronologija-polomije-z-blokom-6-v-TES.pdf

  Ne nakladajte in raje postrezite ljudi z dejstvi. Pri projektu TEŠ 6 so kradli levi in desni. Roka roko umije, obe skupaj pa rit.

 • MižekFiga

  Trnetutek, ko je Golobičev Zares pristopil k izgradnji TEŠ 6 se je cena iz 1.3 dvignila na 1.4 miljarde.

 • Iva

  Golobič je izpostavil, da so v Sloveniji podkupljivi tako politika, mediji in stroka, zato afera nikoli ni bila razgaljena v času Pahorjeve vlade.

  V času Pahorjeve in vseh postkomunističnih vlad so mediji nadzorovali (kritizirali) opozicijo in ne vladajočih, tudi Golobiča, ki je 2004 uspel prepričati Drnovška, da je političnega konkurenta Bavčarja, takrat še podpredsednika LDS, poslal na čelo Istrabenza.
  No, Golobič in Kopač in Golob dobro vedo, kako se je takrat kadrovalo in kradlo (ne le v energetiki), saj so sami NOT PADLI!

  • tohuvabohu

   Levaki vedo, da so grdo zamočili, zdaj pa krivdo valijo drug na drugega, pa še na desnico. Prozorni so kot zrak. Parlamentarna preiskava je lulibuli: dokler ne vemo, kaj vse je bilo narobe (to mora ugotoviti tožilsko-sodna veja oblasti), šele potem se lahko sprašujemo za politično odgovornost. Tako pa je to le lapanje na pamet in nova priložnost za rdečkarje, da serjejo vsevprek.

 • novaknovak

  Izpostavil je, da so v Sloveniji podkupljivi tako politika, mediji in stroka, zato afera nikoli ni bila razgaljena v času
  in kaj hoče s tem povedat? da ni politik? al da ni podkupljiv? al je kar oboje? sami presodite..

 • MižekFiga

  Podprimo Golobiča pri rušenju Pahorja kot smo podprli Pahorja in proti Türku. Manjše “zlo” je zato takrat zmagalo. Polovičar Pahor ne zasluži še en mabndat. Pol piranskega in samo pol slovencev na koroškem so njegova zapuščina.
  Bivši komunisti so konćno v fazi “zgin in ne kaži se več” in jih ni treba več upoštevati. Po zadnjih podatkih jih je na štajerskem manj kot 20 (tisk majic ali jopic z zvezdo), drugje pa podobno.

  Predsedenico Slovenije iščemo. Hrvati so svoje “koline” že dvakrat izvolili. Imamo lepe in pametne slovenke. Naše Babice so izborile že dvakrat slovenske familije proti komunističnim nastavljačam obeh spolov. TO NAJ VELJA kot vrednota!

 • novaknovak

  Nekateri slovenski mediji, ki so se sklicevali na podatke Nove Ljubljanske banke so objavili, da ima Ultra za okrog 6,3 milijona evrov nezavarovanih posojil. Razlog, da je Ultra brez zavarovanj prišla do denarja, naj bi bila povezava podjeta z Gregorjem Golobičem.[7][8]
  Golobič je ob tem dejal, da je naredil napako in si skupaj s premierom Borutom Pahorjem postavil nekajdnevni rok za razmislek o svojem odstopu z mesta ministra, v katerem pa se za ta korak ni odločil
  a sedaj pa nismo več a golobe..

  • tohuvabohu

   Ultraš Golobič si je vzel dva tedna časa za odločitev, da ne bo odstopil, čeprav smo vsi takoj vedeli, da ne bo. Ko je slinasti Danilo izustil “dajmo mu še eno priložnost”, je bilo vse jasno.
   Napake z nezavarovanimi posojili Golobič ni priznal. Priznal je le, da javnosti ni povedal resnice o lastniškem deležu, kar pa se po njegovem mnenju javnosti itak ne tiče.

 • novaknovak

  pa model je od leta ’88 v politiki, sedaj pa kao nekaj..jaz pa nisem taki. taki so politiki…. pa ajde nekam u 3 krasne

 • baubau

  v golobčka zakamuflirani kragulj iz družine jastrebovskih ujed in mrhovinarjev spet iz zasede steguje vrat in kljun.A samo na videz se pripravlja za naskok na svoje sotiče-v resnici želi ujeti in ugonobiti nič hudega sluteče živalce drugih vrst.

 • Janez

  Ampak !
  Ljudje !
  Jaz sem resno zaskrbljen.
  Nekaj malega znam nemščino pa vem, da priimek našega premierja dr. CERARJA !
  Pride iz nmške besede
  “ZEHRER” – ki pomeni po slovensko – “zapravljivec”, tisti, ki spelje kaj – v pogubo: “pogubljivec”
  Kaj ?
  Se vam zdi?
  A me “brez veze” skrbi?! Ampak me res skrbi. Lepe pozdrave vsem ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • tohuvabohu

   Še bolj ustrezno bi bilo Fercerar (Verzehrer).

   • Janez

    Ja !
    Res je. Prav imate.
    Ampak naši predniki so besedo poenostavili.
    A je moja skrb odveč, ibrčna – se reče v Komendi. Ex knjižničar l.r. JANEZ KOMENDA

    • tohuvabohu

     Res? Moji starši so doma iz Komende, pa nikoli nisem slišal besede “ibrčna”.

     • Janez

      A res ?
      Potem je pa beseda bolj iz kroga moje žlahte, ki je deloma nemškega izvora Kern, pa so se take besede iz nemščine – več uporabljale !
      Npr.” Ne bod no ibrčen” – od “ueber” nad, preveč odveč itd. L.r. JANEZ KOMENDA

      P.s. če vste za priimke KPS ZVERINSKIH VOSOVCEV, ki so nesodno pomorili brata M. iz Komende. Te “osvoboditelje, “upornike” bi bilo dobro – že obelodaniti . Mar ne ?

     • tohuvabohu

      Ne, tega mi starši niso pripovedovali. Se pa strinjam, da bi bilo dobro vedeti. Ali je tebi znano, kdo je bil glavni pri požigu kriškega gradu?
      Kernovi so po mojem vedenju pravi Slovenci, čeprav so morda res prišli iz nemške dežele. Itak ima vsak Gorenjec kakega daljnjega prednika od tam.

     • Tetka iz ozadja

      Janez, ali niso tvoji starši svoje domovine prodali za denar.Mislim da je bil tvoj oče belogradist, ki je prejemal denar od vojske, ki je okupirala našo domovino.

     • tohuvabohu

      Ti si pravi komunist! Rdečkarji vedno omenjate denar, tudi ko sploh ne gre za denar, ampak za obrambo domovine pred nasilno in krvoločno drhaljo internacionalističnega kova.
      Znanstveno je dokazano, da pri nas ni bilo bele garde (bila je v Rusiji po izbruhu krvave revolucije). Ampak rdečkarji jo omenjate, kar je na vašo žalost (pa tega ne veste) kronski dokaz, da vam je šlo za REVOLUCIJO in za nič drugega.

     • Tetka iz ozadja

      Vsi belogradisti so bili plačani z rajhmarkami, delali so za denar ne zaradi ideologije.

     • tohuvabohu

      Torej priznaš krvavo revolucijo.

     • Tetka iz ozadja

      Vsekakor

     • Janez

      Motiš se !
      Moj bio fotr
      je bil v KP STALIN PARTIZANIH – preživel je to od Stalina plačano vojsko.
      A je bil ves znerviran od barbarstev, ki so se tam dogajala.
      Bil je pač?
      Umetniško talentiran šolan vrtnar, ki je uredil parke na Bledu ! Resnica, JANEZ KOMENDA

      P.S. partizanščine mu nisem zameril. Hvalil je pa tudi ne on, ne ostali pravi partizani – ni.
      Hvalijo jo današnji plačaci, ki o partizanščini – praktično nič ne vedo. J.K.

     • Janez

      Pa?
      Gospa – morda “gospa z brki” !
      Preverite realnost vaše informiranosti.
      KPS in KPJ STALINISTI so bili že
      – pred vojno Slovence izdajalsko , kolaborantsko s VKPB ZLOČINSKIM STALINOM plačevani ! V rubljih, pretvorjenih v dinarje !
      Med vojno pa so bili KPS STALIN PARTIZANI enako kolaborantsko s Stalinom in morilsko zatirajoč Slovence
      – enako plačani s Stalinovimi rublji – pretvorjenimi v rajhsmarke.
      Če jim jih je zmanjkalo?
      So pa rokovnjaško izsiljevali , ropali uboge kmete. Slovence – seveda. L.r. JANEZ KOMENDA

      P.S. točno tako in nič drugače : zavedeno informirana gospa.

     • Lokomotivführer

      Sem že zapisal: “pravilno” je ibržen(a)=nepotreben, odvečen

     • Janez

      Kerni !
      Pa smo so – iz okoliša Komenda. A ne ?
      Priimkov
      tistih nesodno morilskih Vosovcev bratov M. mi ni treba pisati. L.r. JANEZ KOMENDA

      P.S. takointako – vem, kako so se pisali.

     • Lokomotivführer

      “pravilno” je ibržen(a)=nepotreben, odvečen

     • tohuvabohu

      Znana mi je tudi ta oblika, vendar ne od staršev.

  • Floki

   Golubić pa pride od Taubi, kar pomeni – nemi

 • Borut Stari

  Popolnoma razumem delovanje možganov komentatorjev, tipa tetka iz ozadja in Fogglof Tunnek.

  • janez cepec

   razumeš ti moj qrac

   • Borut Stari

    Tega pa sploh ne. Nima možganov.

 • Iva

  Ko je bil Peter Grašek še predsednik uprave Telekoma Slovenije, se je raje pustil odstaviti, kot pa da bi popustil Gregorju Golobiču, takrat še najvplivnejšemu politiku LDS, da bi GOLOBIČ osebno DIKTIRAL razdelitev Telekomovega marketinškega denarja in nadzoroval Telekomove dobavitelje.

  • janez cepec

   če se j’ Grašek pšustu odstavt, u tpo dvomem, se je postu za fajn odpravnino-. drgač je pa vedriu pa razfukau razno razne firme po Slo, vem za Adrijo Airway, pa se mu nč zgodl. isti mafjozo je, kot ostali

 • Tetka iz ozadja

  lepo in produktivno je biti antijanšist

  • novaknovak

   ne vem, če je lepo. produktivno ravno ni, vsaj za narod. je pa zagotovo koristno za polnjenje lastnih žepov in žepov žlahte. ovce spodaj pa sam blejejo in volijo nove obraze….

 • Carlo Magna

  Nam ne preostane drugega kot da gremo zopet protestirat! Samo pomnite kako smo pred par leti preplavili Ljubljano. 30.000 nas je bilo na Kongresnem Trgu!!!!!! Sama mladina! Precudovito! SDS je bodocnost!

 • Kučko pod pručko

  Nova spletna podoba studia G-SOFT

  Prišla je pomlad, ko si narava nadene novo podobo. In z njo se je osvežil tudi spletni studio G-SOFT …

  http://www.g-soft.si

 • MižekFiga

  SLOVENKO in materinsko ljubezen ZA PREDSEDENICO.

 • novaknovak

  Glede Gregorja Golobiča pa bi Žižka lahko parafrazirali takole: “Leta 2003 sem te v New Yorkerju razglasil za bodočega slovenskega Stalina, ker sem tvoj prijatelj. Zdaj pa vidim, da si res.”

  Stranka Zares je s svojimi on-off manevri zadnjih nekaj mesecev veselo kradla headline
  povzeto po režimskem delu. in tale bo sedaj nekaj fantaziral..razguli model..

 • Nata

  Oprostite, ta pravi se je lotil Pahorja. Malo pozno je spregovoril. Zakaj neki ?

  • MižekFiga

   Tudi v TEŠ 6 je vstopil zadnji vendar premišljeno, ker se je cena takrat iz 1.3 zvišala na 1.4 miljarde

   • Nata

    Premišljujoči možakar . A pleza nazaj , na vrh ??

  • karpelec

   Mogoče pa misli kandidirat na predsedniških volitvah.

   • Nata

    O, mamka moja, no !
    Zadnje čase se res kar naprej kaže!

 • Tetka iz ozadja

  Janšisti, ali vas kaj boli, ker ne boste nikoli imeli svojega predstavnika za predsednika države-in to po večinskem volilnem sistemu.

  • MižekFiga

   Bomo imeli predsednico, predstavnike prepuščamo Vam zavoženim!

   • Tetka iz ozadja

    V celotni zgodovini Slovenstva se to ni zgodilo in se tudi ne bo.

  • Zelen’c

   rdečkar, ali ti res nisliš, da koga od nas 99,9% desničarjev na tem forumu zanima kakšno je tvoje mnenje levičarja? Smo ti že povedali, da se spokaj z nove, pa vzemi ”fse” svoje karakterje, z luullekom na čelu nazaj od koder si se privlekel…

   • Tetka iz ozadja

    Jaz sem povsod.

 • janez cepec

  pust’mo to, de je Golobič svojga dnara vredn, je pa povedu o Barbiki to, de je en šminker, kot predsednik vlade ni biu uredn pou p…. hladne vode, kar se pa predsednikovanja tiče, je pa čist usen ker kreten je izvoljen, ker nima nubene izvršilne funkcije, sej hvala Bog, k so usi isti idijoti. edin to je, če b’ mel kukr tok normalnga predsednika, se ne bi brukal ke okol.

  • montyamp

   Bande , kot je slovenska politika morilskega nasledstva , ni daleč naokrog .

 • montyamp

  Vajenec Golubič , ima za mentorja socialističnega manijaka , lopova ki vodi teroristično celico imanovano KP-UDBA .

  Poglejte tega bandita s polnim gobcem socializma :

  https://www.youtube.com/watch?v=W5GhWjpY4wc

 • Janez

  Za letos 300 letno !
  v vsem super vladarico Marijo Terezijo !

  Je bilo znano , da je pruski nemški kralj rekel:
  “končno imajo Habsburžani enega pravega dedca v familiji. Sicer ta dedec nosi kiklo – ampak – je dedec in pol”
  Seveda čudovita gospa Marija Terezija nikakor ni bila “dedec, moški” – ker je rodilaa 16 otrok.
  Naša
  “tetka” očltno bila rada rada podobna Mariji T. – a pač ne zmore.
  A ?
  Kdo ve ?
  Je naša “tetka” dedec ali pač – prava “tetka”. ?
  Mi smo “tetka” rekli tudi tistim žensko delujočim LGBT – jem. Torej ? Tetka ? l.r JANEZ KOMENDA
  P.S.
  Torej “tetka” :”odkod s pa dekle ti doma”?

 • montyamp

  RDEČI PRASCI UDBOVSKO OVADUŠKI :
  https://www.youtube.com/watch?v=V2euu_pL3J4

 • MižekFiga

  Državno zborske volitve nas še čakajo. So bolj pomembne kot predsedniške. Skoraj 25 let čakam, da se komunisti pokesajo in ker se NE, mora bit kazen konkretna in NE kakor SAMO VZGOJNA.
  Ponovno podržavljeneje očitno ukradenega je (bo) na preizkusu.

  • Tetka iz ozadja

   Levica je na oblasti več kot sedemdeset let in bo še kar lep čas.

   • MižekFiga

    Ne bo šlo niti leto več ne! Ne znese nam, da bi slovenci plačevali pol več davkov kot evropejci za bivanje v EU.

    • Tetka iz ozadja

     Ali veš kako se da zaslužit. Dobiš enga janšista, ga pred somišleniki sprovicraš, da Janša pač ne bo nikoli premjer. Ker seveda on trdi nasprotno se dogovorita, da pri nekomu deponirata vsak 1.000€. In če bo Janša premijer on pobere denar, če ne, pa jaz. Zagotovo deluje

     • Barbara rov

      tvoji somišljeniki so pa kar stotero nisckov, ki si jih ustvaril ti…

     • Tetka iz ozadja

      Jaz sem stvarnik.

     • Zelen’c

      ti si prostaški neotesanec

     • Tetka iz ozadja

      In vsemogočni, sem pozabil dodati.

     • tohuvabohu

      Pozabil si, tovariš, kako ste cvilili, ko je Janša vodil vlado.

     • Tetka iz ozadja

      Saj smo ga hitro nagnal čez prag.

     • tohuvabohu

      Usral si se, ne pa nagnal. Še leta po tistem ste jokali, da Janša obvladuje vse državne institucije od sodstva, policije, tožilstva do medijev. Tulili ste in skakali do stropa, ko je njegova vlada vzela pod drobnogled Sovo. Kar žalostno vas je bilo videti, hijene strahopetne.
      Da ne omenjam, da že 26 let jokate in stokate, kam je šel denar od “orožja”, pa niste bili sposobni izvesti preiskave, čeprav ste imeli v rokah vse organe skoraj ves čas. Seveda ne, ker ste bili s Kučanom vred do grla vpleteni.

     • Tetka iz ozadja

      Miro spet imaš preganjavico.

   • KIKI

    Pojdimo no v Severno Korejo, da ponovimo lekcijo iz
    komunizma! Tam bojo “naši ” tako srečni, da jih bo
    od sreče pobralo….

 • andreas82

  Golobič je isto kot Pahor, so bili skupaj v vladi, ona dva in Kresalka ;)! Kaj še hočete dokazov, vse tri strpat tja kamor spadajo, prevzame naj pa Janša, ki je edini usposobljen, sin osamosvojene Slovenije:)!

  • Tetka iz ozadja

   In visoko izobražen, si pozabil dodati.

   • MižekFiga

    Visoko izobražen v kradljivost je samo ddr. Hassan Milan Kučan. Dokazov je kolikor hočeš!

    • Tetka iz ozadja

     Kučan je superjornejši nasproti Janši. Vsaj vi trdite, da je najsposobnejši in najvplivnejši Slovenec.

     • andreas82

      Seveda je, poglej njegovega kandidata za župana:)! Pa vedno zrihta prave ljudi za vlado, res kako mu uspeva ;)!

     • Tetka iz ozadja

      Sposobnost- superjornost, če že hočeš.

     • MižekFiga

      Kolikokrart je bil kratkonogi peš v Jajcu???

     • Tetka iz ozadja

      On se ne klanja nobenemu, tudi velikemu Titu, ne

     • MižekFiga

      Zato mu “dosmrtna” ne uide.

     • Tetka iz ozadja

      V celotni zgodovini mu nič ne morete.

   • KIKI

    Jebeš tovariše z doktorati in z znanjem ene povprečne slovenske fakultete,
    vse preplonkano, vse kupljeno! Kakšno znanje neki!?
    Kje vse te leve “pičice” pridobivajo visoke naslove? Kje?
    V Kurbenhausu, a njee?

    • Tetka iz ozadja

     Tam kot obramboslovci

 • sončnica

  …zadnjič,na zaslišanju o TE6, pred komisijo,mi je bil prvič všeč…ko je povedal resnico…

 • sončnica

  ….aja….kaj pa to,kar trdi poslanec čuš?….je res ??

 • radames

  Kakšni psihopati nam vladajo v ospredju in iz ozadja! Slovenija je zaradi te drhali propadla država.
  Golobiča med pingvine!!!!

 • Duhec

  Mate cajt za komentitanje Golobiča… bolš bi blo, če bi protestirali pred parlamentom. Lep dan je…

  • Barbara rov

   zakaj si pa zdej nick zamenjal? ali ti pomanjkuje tvojih somišljenikov?

   • sončnica

    …ona je že od včasih Duhec…ti,ti buhtelj,imaš vsakič drug nick….a te kle blokirajo?…lastni?!…pa Barbara rov…da te ni sram….

  • MižekFiga

   Stare babe ste tudi pred obrezanimi varne!

  • Rožle

   Pejt ne že …kwa sm tulš

   • Argentinec

    Neki se ponavljaš …
    Dej nam še kaj novega rajš povej ..

    • Rožle

     Mal že u temo brcaš ..

   • sončnica

    ..od kdaj je pa ti ne maraš?…a te je prokužila??

    • Rožle

     As ti kr sebe …

  • učko

   Kwa bi pa tam dosegli, cepa ?!!!??

 • MižekFiga

  Ni več komunista v SLO, KI JE spodoben in sposoben voditi Slovenijo in Slovence.

  • Tetka iz ozadja

   Je pa veliko antijanšistov

   • MižekFiga

    Več je antikomunistov!

    • Tetka iz ozadja

     Glavno je, da nas je okoli 85% anijanšistov – zmagovalna kombinacija

     • MižekFiga

      Se bote v arestu do konca zmenili za ves janšizemj, rdeči umobolni revčki.

     • Tetka iz ozadja

      Pa saj sam veš, da boste tudi predsedniške in naslednje državnozborske volitve izgubili. Prve po večinskem volilnem sistemu druge po porciolnalnem volilnem sistemu.

     • Tetka iz ozadja

      No ja še kakih 70 let.

     • Barbara rov

      kdo pa je antijanšist v parlamentu?

 • montyamp

  Golubiča na kandelaber , poleg žveplenega , pa bo mir .

 • jože košir

  Ne morem verjeti, da vas toliko udriha po sedanji oblasti, po UDBI in komunistični partiji Slovenije. Na ulicah pa že več let niti enega samega protestnika.

  Razlogi za to:

  1. Narod je po večini zadovoljen s sedanjo oblastjo
  2. Nezadovoljni so v glavnem SDS-ovi volivci, ker pač ni njihova opcija na oblasti
  3. Vam že gre dobro in vam ni treba na ulice
  4. Tukaj pač izraža mnenje nekaj plačanih/neplačanih virtualnih desnih hujskačev
  5. Ste navadne strahopetne riti, ki še na tem forumu ne upate napisati svojih pravih imen, kaj šele, da bi šli osebno na ulice in pokazali svoje obraze.

  • MižekFiga

   Temu bi rekel STA učinek ali absolutni nadzor informacij.
   FUJ oblastnikom!
   Ni treba na cesto, bolje je NA VOLITVE!

   • Tetka iz ozadja

    Pa saj imate svoje medije.

    • MižekFiga

     Le zakaj smo Slovenija najbolj skorumpirana in klientelistična državica v EU?

     • Tetka iz ozadja

      Mogoče za to ker ste prejeli denar od Orbana. Pa kljub vsemu nič ne pomaga.

     • MižekFiga

      Odgovor je, ker nas še vedno vladajo rdečkarji.

     • slosin

      ..ker nam vlada Tetka iz ozadja iz ta zadnje, zato tako smrdi …..

  • Rožle

   A ti si pa kao jože košir..?..dej bejž no

   • Argentinec

    Ne. Moje pravo ime je Viktor Hajsinger. In tvoje?

    • Rožle

     Moje pa Kekec Brdavs …

  • učko

   Ja, maš prau !!! Ni se dobro izpostavljati, da bi ti zločinski neo-pro-komunistično mafijski režim, ki ima v rokah tudi sodstvo, uničil življenje ! Ti pa si očitno režimska svinja, dobro futrana na račun davkoplačevalcev in revnih ljudi in pametuješ na tak aroganten in poniglav način !!!!!

  • slosin

   Kje si pa ti vzel fantek, da trobezlaš take oslarije…
   A ti je atek-komunistek dal taka navodila..?

  • janez.pokoncni

   Ob par tisoč Jožetov Koširjev si ti še vedno anonimen. Nosiš izjemno pogosto ime, na profil pa si vstavil sliko zelo grdega pezdeta, ki je še najbolj podoben šiptarju, ki se je pravkar obril.

  • janez.pokoncni

   Ej jej jej, “Jože Košir”. Spodaj je “Alojz Košir” pokazal tvojo sliko pod profilom Viktorja in te razkril na vseh frontah.

   Si ena klasična kaviar socialistična brez obrazna pizda, ki se skriva za imeni in fotkah drugih, obenem pa vse, ki se ne predstavijo s svojim imenom, zmerja za riti.
   Izrojeno levičarski gnoj!

 • Hribouc

  Najbolj zločest, pretkan, spletkarski, zakulisni, predkulisni in brezobzirni Stalin sedanjosti.
  Visoko verjetno, da, mogoče v Evropi nima para po brezobzirnosti in pretanjenosti.
  Po Žižeku, najsodobnejši, trdovraten Stalin Vasilgolobič.
  Prestolonaslednik prestolov carstva krvavega zla peščenega Slovenistana.
  On dela na kmetiji na Obali in okopava rdeči paradajz, ko Milan cuza kavico in sreba kremšnitke v Zvezdici ali daje intervjujčke zluzavem Forumu 571 hlapcev.

 • FORT WORTH

  Pa kaksna je sploh razlika med golubovicem in pahorjem ?
  Takrat nam je vladal levi trojcek. Bili so,kot eden.
  Danes se pa vsi ti bedniki sprenevedajo.
  Krivda za Tes 6 je na levakih in pika,pa se lahko golubovic na trepalnice postavi.
  Cigani komunisticni spelte se v 3 P.M.
  Pahor in Golubovic prihajata iz istega gnezda !!!

  • Argentinec

   TEŠ se nahaja v občini Šoštanj, ne Velenje. Župan Šoštanja (ki je imel veliko besede o vseh rabotah okoli TEŠ-a) je Darko Menih, SDS. Menih in velenjski Meh (SD) sta glavna politična protagonista (poleg Rotnika, kandidata na listi SLS) dogodkov v TEŠ-u. Poleg ostalih je bil tudi Franc Sever (velenjski SDS) nadzornik v TEŠ ravno v času največjih odločitev in kraj.

   http://stres.a.gape.org/VTA/Kronologija-polomije-z-blokom-6-v-TES.pdf

   • FORT WORTH

    Kaj ima veze,kje se kaj nahaja ?
    Lopovi iz ZK-ZLSD-SD nam vladajo ze 70 let. Cesar koli se dotaknejo naredijo izgubo.
    To je zascitni znak lopovskih levakof.

    • Argentinec

     Zagožen, Menih, Sever, Rotnik ….. sami tvoji (SDS-SLS) lopovi pri TEŠ 6.

     • FORT WORTH

      Ne nabijaj budalastine. Oba veva,kje so lobirali in,kdo je drzal vse v rokah in kdo je drazil. Isto,kot sedaj pri drugem tiru. Levaki so tam,kjer se lahko krade.

     • Argentinec

      Jaz vem, ti pa pojma nimaš. Ovca, ki brani svoje lopove.

      http://stres.a.gape.org/VTA/Kronologija-polomije-z-blokom-6-v-TES.pdf

     • FORT WORTH

      Ovca si ti,ki krivis tiste,ki ti pase.
      Pri aferi Patria ste tudi napovedovali veliki pok. Pa se je pokazal montirani proces.
      Na koncu ste pa samo prdnili. Iz afere v afero se pogrezate. Zoofili !

     • Argentinec

      Krivim tiste, ki so bili udeleženi. Leve in desne. Ti, ovca pa slepo braniš svoje lopove.

     • FORT WORTH

      Kaj slepo branim ? Ti si zaveden s strani laznivih in lopovskih levakov.
      Vse cesar ni prisraufano fkradejo a ne vidis ?

     • Argentinec

      Beri pooočasi; Krivim tiste, ki so bili udeleženi. Leve in desne. Ti, ovca pa slepo braniš svoje lopove.

     • FORT WORTH

      Pa,kaksne desne ti krivis ?
      O cemu so sploh odlocali in na kaj so sploh imeli upliv ?
      Levak je levak in hoce vse zase. Kdaj ti bo jasno ?
      Za oblast so pripravljeni narediti cisto vse. Ni vazno,koliko ljudi umre.

  • janez cepec

   idijot, T6 je najbel zajebu pokojni Zagozn, dr. samoupravlanja na Novosadski univerzi. poj veš, kok je biu brihtn. no jakej prida ne, čej biu u SDS

   • FORT WORTH

    Cepc,Tes 6 so zajebali levaki. Tako,kot so zajebali yugovino,da se je sesedla v prah.
    To je vsa znanost. Pa,ce je tebi prav ali la ne.

    • janez cepec

     Desnaki ste pa vojsko zgubl, pa če je teb prou, al pa ne. To je usa znanost.

     • FORT WORTH

      Osamosvojitelji smo vojno z vasimi yugo zgubami dobili. Zato imamo samostojno drzavo Slovenijo.

     • Argentinec

      Samostojno? Ti si pa res naivnež, da ga ni večjega.

     • FORT WORTH

      Ja,jest ne vem,kje ti zivis ?
      Vem,da smo v Neodvisni in Samostojni drzavi Sloveniji,ki jo upravljajo bedne komunisticne zgube od kucana do golubovica. Podn od podna !

    • Rožle

     ….In zdej hočejo zayebat še Slovenijo …morem reč, da jim odlično uspeva

  • učko

   Pahor vsaj ni pokvarjen! Je pa res, da je takrat bil Golobič tisti, ki je miniral celotno vlado, ker s svojimi izsiljevalskimi aktivnostmi ni bil uspešen, delno pa tudi Kresalka !!! Golobič je eden najbolj pokvarjenih ljudi v tej državi !!!!

   • FORT WORTH

    Pahor je nedposoben in prestrasen. Jajc nima. To je vse.
    Bednik bi rad bil povezovalen,ko pa se od njega najvec pricakuje naenkrat odpove.
    On je za rojen za tisto primitivno vzkpikanje : to mi deli miska za,kaj drugega je popoln
    brezveznjak. Podn od podna !

 • Fogglof Tunnek

  Boj na levici za precedniški stolček??? A vi to resno???… Ni se nam treba bati kajti pri ustanovnem kongresu stranke GOD – Glas za otroke in družine sta si daleč največ medijske pozornosti ter nelagodja in tudi posmeha na družabnih omrežjih prislužila eksplicitni katoliški ambient in cerkveno sporočilo stranke!!!… Za SDS pa tako ali tako večina Slovencef ve, da so gnoj… NE, ni se nam treba bati !!!

 • Argentinec

  “Šlo je za spopad lobijev na levici” – To vam dam pa prav, Nova24TV. Že od osamosvojitve dalje se bivši komunisti (Janša, Kučan, Gorenak, Golobič, Zagožen itd….) kregajo ob koritu iz katerega veselo žrejo vsi.

  • FORT WORTH

   Jansa in gorenak nista NIKOLI o NICEMER odlocala.
   NLB vodijo udbasi. Kdor ima finance,ima moc !

   • jože košir

    Kaj ima pa NLB pri TEŠ 6?

    • FORT WORTH

     NLB je udbaska samopostrezba-Tes je sezigalnica €. To so besede golubovica.
     Oboje vodijo in izkoriscajo levaki.

    • Rožle

     Kaj ima pa jože košir z Viktorjem Hajsingerjem …. ?

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv, na napačnega ste se spravili… Dejstvo je, da je Golobič bil že na začetku proti TEŠ 6… Janševa SDS oblast je bila – ZA… pa seveda SD tudi… Če bi poslušali Golobiča bi gnes država imela 1,5 miljarde denarja več in čistejši zrak, ker pa se je poslušalo SDS in SD imamo gnes za 1,5 miljard škode in slabši zrak.
  SDS falanga in Novatv lahko še delate 100 saltomortal in tega dejstva ne bote spremenili. Seveda tota dejstva pa ne grejo v vašo teorijo o nezmotljivosti desnice in Janše!!!

  • Miran Pavličič

   Spet zavajaš fogl. Če bi bil malo bolj dosleden in ne kreten bi lepo napisal, da se je vsa zadeva s TEŠ 6 začela v obdobju 7. vlade pod A. Ropom, ki je takrat pač vodil koaloicijo LDS, ZLSD,SLS,DESUS in SMS. Odgovorni minister je seveda bil A.Rop, minister za okolje prostor in energijo pa je bil mag. Janez Kopač. Gospodarski minister je bil pa Lahovnik. Kdo pa je imel že takrat največjo moč ?SD-jevi strici iz ozadja in seveda udba, ki je vse nadzirala. Zato so junija 2004 na skupščini sprejeli razvojni načrt TEŠ 6. Torej takrat se je tlakovala ta sežigalnica evrov, kot jo danes imenuje Golubič. Janša je vodil potem naslednjo 8. vlado RS, ki je nastopila šele decembra 2004,torej dobrega pol leta za tem, ko je bilo že vse odločeno. Če pa ti kaj ni jasno pa malo povohaj v brlog SD-ja točneje v saleški SD udbo-lobij kjer so bili že takrat najmočnejši ampak so dejansko delali v ilegali. Lahko se sprenevedaš do nezavesti ampak vso stvar ste zahebali komunjare s kot vedno do sedaj prevelikimi apetiti. Si se že pogledal v ogledalo in si pljunil v ksiht?

 • janez55

  Ni res,. da Golobič ni videl v TEŠ6 potenciala za zaslužek. Videl ga je, ker pa njegova Ultra ni prišla zraven, je naredil cirkus.

 • Olga

  Golobič bi moral sedeti v zaporu tako kot Kućan!

  • andreas82

   Pahor isto!

 • Janez

  Imam konkreten predlog !
  Dajmo takoj !
  – te “brezupne” ex KP, ZK na redno obravnvo v Parlament R. SLO .

  – z vsemi tepodatki, ki se tu navajajo na tem portalu nove24tv !
  Jaz, osebno
  kot nekaznovan državljan, mi dodajamo
  za v Parlament – še:
  – realna identiteta javne osebe ex KPJ, ZKJ J. BROZ. Prava mati, oče itd.
  – iz ex KP, ZKS izvirajoče prikrite osebe, skupine – z vplivom na javnost, iz R.SLO.
  – obravnava “katastrofalno neprofesionalnih” besed. – žal izvoljenega prihče preds. R. SLO B. Pahorja v njegovem nagovoru v MB, okt. 2016: “Huda jama… so – zmote ! Nihče kritizirati KPS polit. pomorov”!
  – preds. R. SLO Pahor – naj umakne kandidaturo za volitve Predsednika – 2017 !
  – kadrovska prenova slo institucij prava z mlajšimi, EU, ZDA izšolanimi ljudmi !
  – začetek javne, uradne obravnave KPS KIDRIČ R. SLOVENIJE – definicija odgovornosti za nesodne KPS, KPJ-JLA, OZNA , KNOJ pomore tisočev neoboroženih ujetnikov in civilov. Takoj – začetek !

  Itd. Še drugi dodajte kaj !
  In ne pozabite – malo šale: priimek dr. CERARJA – izhaja iz nemške besede Zehrer, ki pomeni: ” zapravljivec, pogubljitelj” – malo ?
  Smešno vendar – beseda , priimek Cerar – to pomeni. Lep pozdrav vsem , l.r. JANEZ KOMENDA

  • janez cepec

   Teb se j’ pa orng skeglau. Jutr zutri ob sedmeh, de se javeš u Begnah, uhka prideš brez napotnce, te bojo sprejel, garant.

   • Janez

    Debato prenašam !
    na legalne kraje : med poslance in v Parlament R.SLO.
    S teboj – ne bom več debatiral.
    Z menoj je zelo ok !
    Penzijo sem si pošteno prislužil s 40 let prizadevnega, intenzivnega dela v dobro ljudi.
    Redno sem zdravstveno pregledovan, ves ultrazvok preslikan.zdrav – po zdravniškem mnenju. Alkohola itd že desetletja ne pijem, veliko plešem -dobro, latino plese, vse !
    Račune vse redno plačujem, v petek sem vplačal 110 eu davka na oddajanje stanovanja.
    Tako !
    Da se s tvojimi idejami o psihiatriji, lopovščinah itd. – obrni raje na druge, npr. ljudi iz ex KP, ZK krogov.
    O teh !
    gre ljudski glss, da zelo skrivajo denar – pred davkarijo. Bodi priden. L.r.JANEZ KOMENDA

    • janez cepec

     praveš, de so te usega preslikal, pa de niso nč našl. zna bit, de u glav pa res nimaš nč, u stvari maš cvirn skoz glavo, de ti ušesa gor drži

    • Janez

     Tudi !
     t.i. CT slikanje glave sem dal skozi. Moji možgani – so ok. Pridno se uči ! JANEZ KOMENDA

     • janez cepec

      ne b’ reku, glede na tvoje komentarje je biu CT u kurcu, posledično s’ pa ti tud

 • sončnica
 • antimur

  Od nobenega rdečuha ne moreš pričakovati ne poštenja, ne odkritosti, samo hudo zlobo, med te zlobneže pa lahko takoj za Kučanom štejemo tudi Golubiča.
  Močno se govori, da je Golubovič peder, tako, da ima vse atribute za pravega, pokvarjenega kučanista.

  • ogledalo

   Na ivana si pozabil, gorečega pripadnika socialističnega samoupravljanja, splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite!

   • antimur

    Verjetno si kakšen kučanistični teleban, preveč zabit, da bi spregledal. Mi smo spregledali že pred tridesetimi leti, takšni kreteni kot si ti, pač nimate dovolj pameti, da bi nehali podpirati najhujše zlo, kar je kdaj bilo na slovenskem ozemlju, pa tudi za Slovence najbolj uničujoče.

    • janez cepec

     kva, a ti, de si spregledu?. kva s’ vidu, bunksl naumn? Janšev svatilnik, pa armeno modro nebu? ja sej ne rečem, se kr lepo zgleda, pa se sliš, pa sej pravlice tud leo poslušat, ane ovca zaplankana?

     • antimur

      Bedak, če želiš komunicirati, se nauči slovensko, ne pa lapat tvoje metelščine.

    • ogledalo

     Kreten te je naredil! Najhujše zlo je zbrano na Trstenjakovi okrog ljubljenega vodje, edinega komunajzarja na čelu stranke. Pardon, sekte!

   • Janez

    Oh !
    Pa to – J.J. in samoupravljanje – to je bilo že davno: ko so nam samo-opravljanje vsiljevali.
    Ampak !
    “Mucek Muri” – pomota: ” mucek Luka” iz “moje” ZL samo-zapravljanje lani omenjal !
    Pa !
    “Kardeljasta” gospoda ” Naočnik” in “Očalnik” iz “moje ljube ” ZL !
    sta špasna!
    Ob pogledu na “Očalnika” z Obale !
    – me pograbi smeh,
    v kako čudno, brbljajočo “osebo z malo lasmi” se lahko spremeni – nekoč lušten otrok.
    Etnogenezno nejasni gospod !
    (za tovariša ga ne maram ) ” Naočnik ” !
    je pa etnogensko mešanica – se zdi?
    Glasnega Razbojnika Rogovileža in sanjavega Trockega !
    A popustljiv: ni povzdignil glasu in rekel: LGBT etnogenskospolna zmeda !

    Pri ge. oz tov. Vijoleti !
    iz “mojeljube” ZL “je pa vse jasno” !
    – kaj, da je ! A ne? Lahko noč ! od ex knjižničarja JANEZA KOMENDE – za lahko noč !

    • Janez

     Op.
     Gre, zgoraj: za moje šaljivo leposlovje, s rimesmi satire.. Brez zsmere, JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Dodajam še !
  2 predloga za v Parlament !
  Čimprejšnja – javna obravnav, s prenosom preko TV 3.

  1. Uradna pobuda za
  JAVNO, URADNO, DRŽAVNO OBELEŽITEV, PROSLAVO 300. LETNICE ROJSTVA MARIJE TEREZIJE !
  Težko ponovljivo v vsem pozitivna Marija Terezija je bila vladaric tudi našim krajem in ljudem, 18.st.
  Njena pozitivna dejanja uvedbe šol, katastra, pozitivnega davčnega sistema it. so pozitivna dejstva.
  Počastimo uradno, državno 300. obletnico rojstva velike osebe in vladarke. Mati 16 otrok, nenasilna itd.
  RESEN PREDLOG: ZGLEDNA VLADARKA NAŠIH PREDNIKOV JE BILA, NIKOGAR NI POLIT. UMORILA.

  2. ZAČETEK REHABILITACIJE NESODNO, S STRANI KPS, KPJ STALIN PARTIZANOV IN OSTALIH !
  OD KPS, KPJ VODENIH ENOT NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH UJETNIKOV IN CIVILOV
  SLOVENSKIH PROTIKOMUNISTOV, PROTI STALINISTOV: FORMACIJE SLOVENSKIH DOMOBRANCEV
  IN OSTALE PROTIKOMUNISTIČNE FORMACIJE IN OSEBE – SLOVENCI .
  Moj predlog – je zelo resen !
  Osnovna argumentacija: vsi zgoraj nakazani slovenski protikomunistični borci, formacije in osebe – so bili v nedvomnem samoobrambnem položaju pred grozečo jim smrtjo, fizičnim nasiljem, razlastitvijo

  • ogledalo

   Smo leta 2017! Ti pa še kar tavaš izgubljen v času in prostoru! Sektaš kot sektaš…..

   • Janez

    Ja ?
    “Sektaš” je KPS, ZKS komunistični izraz. Tvoje izročilo – morda?
    Moj izvor, moje kulturno izročilo !
    ima vir v časih Marije Terezije !
    – ki je omogočila tem mojim prednikom iz 18. st. !
    – gospodarski vzpon !
    – s sprostitvijo obrti in trgovanja.
    Moji prednikki iz čssa Marije T. so bili ” furmani” od Dunaja do Trsta, obrtniki, kmetje.
    Hvaležni dobri, veliki vladarki in veliki ženski osebnosti. Slava ji! L.r. JANEZ KOMENDA

    • jože košir

     Hvaležni za kaj? Da ste lahko slo švercal iz Slovenije v Avstrijo? lol

  • Janez

   Zgornji zapis – s prvo besedo “dodajam” in zadnjo “razlastitvijo” – je moj. L.r. JANEZ KOMENDA

   NADALJEVANJE IN ZAKLJUČEK ZAPISA – ttu spodaj.
   – vse protikomunistine oborožene formacije so nastale od vključno 1941. leta dalje, prej jih ni
   bilo. So samoobrambni odziv na
   – KPS POLITIČNI PRITISK, GROŽNJE – KI SO SE DOKUMENTIRANO ZAČELE ŽE VSAJ 1938. LETA
   – IN NA KPS OBOROŽENI PRITISK, KPS VOS IN KPS STALINPARTIZANSKE NESODNE UMORE
   CIVILOV, KI SO DOKUMENTIRANO DOKAZANI ZA ČAS LETA 1941 – PO OKUPACIJI 1941.

   Toliko za začetno pobudo. Hvala !
   Sem nekaznovan, nealkoholik ex dober, priznaan knjižničar iz LJ.
   Drugo leto v zasluženem pokoju, ki ga ne želim preživljati v vzdušju negativne, nerealno argumentirane politizacije tragičnih dogodkov bratomornega političnega boja med 2. vojno.
   Moja pobuda je resna !
   Začnimo !
   Uradno, državno obravnavo teh tragičnih. dogajanj, ki so se začela
   – s “šolanjem KPS vodilnih v VKP B STALINOVI ZLOČINSKI NKVD – OD LETA 1938 DALJE,
   – KPS NESODNI POMORI TISOČEV, PROTIKOMUNISTOV, SLOVENCEV OD MAJA DO AVGUSTA
   1946 – ŽE V KPS KIDRIČEVI R. SLOVENIJI – PA SO BILI VRH NESODNIH KP POLITIČNIH SMRTI
   SLOVENSKIH PROTIKOMUNISTOV !

   Hvala. Pobudo bom v pisni obliki
   predal tudi poslacem !
   Parlamenta R. SLO – v enakem zapisu kot je tu, na novi24tv. Resna pobuda l.r JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Še 1x bom zapisal !

    zelo staro ljudsko pesem – O BRATOMORU !, “TECI, TECI BISTRA VODA – BISTRA VODA “(Donava)

    v kateri, so naši etično dojemljivi predniki povedali svoje mnenje !
    o morjenju bližnjih in o – plačilu za morjenje bližnjih, za bratomor !

    “TECI, TECI BISTRA VODA, BISTRA VODA (Donava)

    TECI, TECI – BISTRA VODA, BISTRA VODA Donava,
    OB TEJ VODI ČLOVEK HODI, VELIK GREŠNIK JE – ZELO.

    PREDENJ PRIDE OJ MARIJA, OJ MARIJA – USMILJENA
    IN GA VPRAŠA :
    KAJ – TI GREŠNI ČLOVEK – KAJ TI – TAK VELIKE GREHE IMAŠ .?

    OČETA, MATER, BRATE – JAZ SEM UMORIL !
    SESTRA – KOMAJ MI JE UŠLA !

    GLEJ OB VODI – SUHO DREVO !
    TAM TI – KLEČI, TAM TI – MOLI, DA TO SUHO DREVO – OZELENI !
    GREHI BOJO TI – ODPUŠČENI !
    TAM –
    OB SUHEM DREVU !
    TAM – JE KLEČAL, TAM JE – MOLIL – DOLGIH SEDEM LET !

    MIMO – PRIDE OJ MARIJA , OJ MARIJA USMILJENA:

    VSTANI GORI – GREŠNI ČLOVEK, SUHO DREVO – ZELENI !
    GREHI – BODO TI – ODPUŠČENI !
    OH MARIJA,
    OJ MARIJA – USMILJENA !
    JAZ
    NE MOREM – GORI VSTATI – PREGLOBOKO – V ZEMLJI SEM !

    Tako naši etično občutljivi predniki. Za greh umora bližnjih bratov – odrešitve – ni ! Le zemlja, vzame grešnika.
    Pesem ima po Sloveniji veliko različic.
    Jaz
    sem povzel petje bratov Kapus iz Vranskega z njihovega CD. Ex knjižničar Janez K. KOMENDA

    P.s. CD te pesmi in arhiv slovenskih ljudskih pemi ter ostalega je v Glasbenem odd. NUK-a.

    • Janez

     Še – nauk !
     Te pesmi: voda življenja – mora biti vedno – bistra ! Drži, marne ! L.r. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Če ?
    Je komu moja zgornja
    – argumentacija “pravice upora ” Slovencev – proti-komunistov, proti-stalinstov !
    In njih pravica oboroženega boja
    s slo VKP B , KPS MORISLKIMI KPS STALIN- VOSOVCI IN Z MORILSKIMI .KPS T.I.PARTIZANI,
    zgoraj – ne dovolj argumentirana ?
    Tu
    Dodajam še osnovni argument
    “PRAVICE UPORA IN BOJA SLOVENCEV PROTISTALINISTOV:
    – BILI SO MORILSKO IN ROPARSKO NAPADANI – OD ZAČETKA OKUPACIJE V 1941. LETU !
    Dejstvo !
    Neizzvano – so bili napadani, rmorjeni, ropani- s strani KPS VOSOVCEV IN KPS PARTIZANOV.
    Obstoji !
    “NARAVNA PRAVICA VSAKEGA ČLOVEKA BRANITI SE ROPARJA, MORILCA IN GA PRIJAVITI !
    Tako
    – v miru, kot tudi
    – vojni, v pogojih tuje okupacije! Dejstvo.
    – prijava napadalca roparja , event. morilca oblastem – NI ” IZDAJA ” – AMPAK : PRIJAVA !
    Gre torej za
    -NARAVNO PRAVIO DO SAMOBRAMBE PRED ROPARJI IN MORILCI !
    – KAR SO KPS ENOTE KPS VOSOVCEV, KPS STALIN PARTIZANOV – VSEKAKOR – BILE !
    Dejstvo.
    Upam, da ta dodatna in osnovna argumentacija “z naravno pravice do samoobrabe, boja !
    protikomunističnih in protikomunističnih Slovencev – zadošča !
    Dodaten argument naravne pravice upora in boja Slovencev proti
    – KPS STALIN MORILSKIM VOSOVCEM – IN
    – KPS STALIN MORILSKIM T.I. PARTIZANOM
    JE VSEM ZNANI NAMEN RAZLAŠČANJA, KOLEKTIVIZACIJE SLOVENCEV – PO VZORU !

    VKP B STALINSKEGA KOMUNIZMA: ŽE TEDAJ ( pred in po 1941. letu znanega Slovencem !
    Po
    PRISILNEM RAZLAŠČANJU,
    KOLEKTIVIZACIJI, NESODNEM MORJENJU, ČISTKAH itd.lr. JANEZ K. KOMENDA, 65 let

    P.s. mislim, da zgornje zadošča : nehajmo že sramoti Slovence protikomuniste z izdajalci.
    In žaliti – njih potomce. R. SLO NAJ SE JIM URADNO OPRAVIČI ZA NAD 70 LET ŽALJENJA

  • herman

   Janez, kaj je v Komendi danes polna luna, da že cel dan streljaš take?

   • janez cepec

    ne ni, nanga luna nč ne upliva, je skoz enak prfuknen

  • Janez

   Nujno pojasnilo vsem beročim !
   Vsa moja
   Spodnja stališča, predlogi !
   Izviirajo izključno iz mene samega, mojih videnj znanj, informacij.
   Nobenih stališč, predlogov, ki bi mi jih vkdo dal – spodaj – ne posredujem javnosti.
   Za moje spodnje predloge, pripombe stališča v vseh ojih zapisih !nisem in ne bom vzel -!

   Nobenega plačila oz. Denarja.
   Gre izključno za moje pobude, predloge pišem zato,
   ker bi leta mojega zasluženega pokoja !
   rad preživel v manj spolitiziranem in bolj urejenem okolju moje Slovenije. L.r. JANEZ Komenda

   P.s. hvala, prosim – upoštevajte – tu povedano. J. K.

 • ogledalo

  Pahor-predsednik je produkt lastne samovšečnosti in zblojene desnice!

 • Jana Novak

  Pahor je bil v KGB samo marioneta, ker ni imel Golobič nobenih šans za PV.
  Lahovnik je ravno zaradi lopova Golobiča spokal iz vlade. Oranžna prasica GG iz ozadja še vedno neverjetno krade in svinjari.

 • montyamp
 • montyamp

  Haha , oranžni pizduni so se učili pri vajencih NKVD-KOMINTERNISTIČNIH kidrič-kardeljanskih morilcev .

  In to je naša svetla prihodnost , ki je žal v rokah banditov .

  Sedaj vsaj vidite zakaj je Hitler čistil nesnago .

  GORJE NARODU , KO DOBI PODREPNIK OD PODREPNIKOVEGA HLAPCA OBLAST V ROKE .

  • Rožle

   Mal me asociira na Oražnovo ulico …

 • Minovak

  Ta rdečelasa kreatura je do skrajnosti pokvarjen politik, ki mu ni do drugega kot so kraja, prisvajanje, zavajanje in laganje, ki za svoje ljudstvo ni naredil niti ene same dobre stvari, slabih pa vse. On in Cvikl sta naredila fakulteto na tem, da bi kompromitirala Janšo in sta očeta Patrie, ki je samo potrdila brezmejno pokvarjenost mafijskih komunistov. To je zlo, ki ga je nujno potrebno iztrebiti, pa naj se sliši še tako banalno, ne gre drugače, ker zlo vedno ostane zlo.

 • Janez

  Malo oddiha in zabave !
  A vssto, kakšnega izvora js spodn
  ja psmica !

  ” Daj, daj malček – samo rasti,,
  da čimprej – se boš naučil – krasti !
  Če ne.naučiš se krasti ?
  Ni ti treba – zrasti. Ex knjižničar JANEZ KOMENDA, uspavanka je to !

 • Fogglof Tunnek

  SPAT!!!

  • Rožle

   Lepo od tebe ..

 • Aurelius

  Tale golobji filozof je s svojimi golobčki v tolikšni meri zasmradil slovensko politično-gospodarsko sfero, da je zadnji čas za prevetritev te sfere, to pa se lahko zgodi le s korenito spremembo t.j. z revolucijo, na katero se menda že dolgo pripravljajo določene skupine in je menda stvar tik pred zdajci – tako sem vsaj razumel zadnjič pogovor dveh moških v vrsti pred blagajno v trgovini. Ja, pa res je zadnji čas, da Slovenci spet zaživimo kot ponosen in pošten narod ne pa kot hlapci v lastni državi – hlapci kaviarkomunajzarskih gospodarjev !!!

 • mginko

  Ker v tej državi ni bilo LUSTRACIJE, stara in mlada udba dela s polno paro, ljudstvo pa smrči. Zna samo jamrati in jamrati. Karavana mafijcev gre in deluje dalje.
  Koliko časa še (če) ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!