Živel socializem! Mercator je naš!

Vlada je sprejela predlog zakona o pogojih imenovanja izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za Slovenijo. Če ga bo sprejel še državni zbor, v kar ni dvomiti, lahko v kratkem pričakujemo še nacionalizacijo Mercatorja.

V čem je problem? Mercator je zasebna družba in njen lastnik se lahko odloča o tem, kako bo družbo upravljal. Lahko se odloči celo za likvidacijo družbe. To pomeni, da lahko preneha s poslovanjem, odproda premoženje, poplača terjatve in morebitni presežek pobaše sebi v žep. V demokratični in kapitalistični državi (če ne bi bila kapitalistična, ne bi mogla biti demokratična) je to dovoljeno. Ni pa dovoljeno poseganje države v upravljanje družbe. Niti vlada niti državni zbor nimata pravice imenovati članov uprave družb, v katerih država ni lastnik.

Kar dela vlada je skregano z vsako logiko
In tega ni mogoče storiti, četudi sprejmeš zakon po najbolj nujnem postopku. To ni dovoljeno in je v nasprotju z Ustavo RS. V kolikor bo koalicija ta zakon sprejela, bo ta zagotovo padel na Ustavnem sodišču RS. Kršenje ustave in z ustavo zaščitenih pravic pa je, žal, postala vladajoči najbolj etični vladi kar stalna praksa. Ob dejstvu, da je predsednik vlade doktor ustavnega prava, je to še bolj grozljivo, ni pa presenetljivo.

Do zakona je kritičen celo nekdanji vidni Cerarjev poslanec Bojan Dobovšek: “Zakon o pogojih imenovanja izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za Slovenijo pomeni neposredno vmešavanje v delovanje podjetij v zasebni lasti. Vidimo, kam nas je pripeljalo kadrovanje pri upravljanju državnega premoženja v SDH, zakaj se ne izvaja že sprejeta zakonodaja, predvsem Zakon o gospodarskih družbah in Zakon o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ki jasno urejata pristojnosti ter solidarno odgovornost poslovodstva in nadzornega sveta, ki se morata med drugim ukvarjati s tveganji? Mercator je vsekakor kompleksna zgodba, ki pa se je ne da reševati s propagandnimi operacijami za dnevno uporabo aktualne vlade. Zadnji primer t. i. Lex Mercator, s katerim želi vlada posegati v tuje zasebno podjetje, je dokaz tega, da vlada ne ‘vlada’, ampak deluje reaktivno in želi samo kratkoročno ugajati volivcem. Ko so na podlagi javnomnenjskih anket ugotovili, da si slovenski državljani želijo ‘slovenski’ Mercator, so se odločili, da jim bodo v skladu s svojo logiko ponudili privid, približek te zgodbe. V tem primeru želi vlada na podlagi neobičajnih, svojstvenih pravnih temeljev posegati v zasebno podjetje, pri čemer pa je sama pokazala, da ne zna skrbeti niti za državno premoženje niti kredibilno izvesti strateških projektov, kot je npr. drugi tir. V obeh primerih gre za nujni zakonodajni postopek, ki pomeni korupcijska tveganja in onemogoča strokovno razpravo ter argumentacijo. Vladni kadroviki, ki s svojimi nestrokovnimi in koruptivnimi posegi uničujejo državna podjetja, naj bi sedaj reševali še zasebni Mercator.”

Takšni zakoni so, ob vpisu vode v ustavo, le še korak nazaj v socializem. S takšnim tempom ne bi bilo presenečenje, če bi bil naslednji korak nacionalizacija vseh uspešnih podjetij. Edini učinek tega zakona pa bo uvedba dobro plačanih polit-komisarjev v podjetjih. Stali bodo 100.000 evrov ali več na leto, plačati pa jih bo moralo podjetje. Ne samo, da bo država podtaknila svojega polit-komisarja, še plačevati ga bo moral podjetnik?! Učinka od njih ne bo nikakršnega. Bomo pa spet imeli partijo v podjetjih. Živel socializem, samo da je Mercator naš!

Boris Tomašič

 • Ivan Ivanovič

  v Butalah lahko pojmujejo javni interes tako, da lastnik lahko tudi namerno uniči podjetje, če se mu tako zljubi. V normalnih kapitalističnih državah pa država še kako gleda, kaj lastniki počnejo s svojim podjetjem, sploh če je veliko. To kaže npr dogajanje v italijanskem zasebnem velepodjetju Parmalat, v katerega je država še kako posegla, ko ga je lastnik izčrpaval sebi v prid. Obsojen je bil na več-milijardno globo in desetletno zaporno kazen. Podobni idiotski članki so se pojavljali tudi v času tranzicijske prihvatizacije, češ da imajo direktorji pravico početi s podjetji, ki jih vodijo, kar hočejo, tudi izčrpavati sebi v prid. Tudi zasebna lastnina ni nedotakljiva in ima tudi javno funkcijo. Če si kdo želi propada Mercatorja prek izčrpavanja s strani Agrokorja, pa naj obišče psihiatra.

  • resnicaboli

   Ti bi rabil psihiatra.

  • dež

   Saj tudi naša zakonodaja to omogoča pa niso še nikogar zaprli.
   Imamo cel kup “tajkunov”, ki so v bankah najeli kredite in jih ne vrnili. Ti krediti so sedaj na slabi banki, tajkunčki pa jih odkupujejo z 80% diskontom. Z bankam ukradenim denarjem, ki so ga prej naložili v davčnih oazah. So koga od bankirjev zaprli, ker je dajal slabe kredite in izčrpaval banke ? Ne se hecat, v bankah policija ne pride dlje kot do vratarja.
   Kako je lahko 8 milijonov dolga Rigelnikovega ACH na slabi banki, če so si delničarji istočasno izplačali za 21 milijonov dividend ? Kako so sploh lahko izplačali dividende, če so bankam dolžni čez 100 milijonov € ?
   Mi pa sprejemamo (neustaven?) poseben zakon za Mercator, ki je navaden pesek v oči, ti pa ga celo cinično zagovarjaš.

   • jan

    Eno so hruške, drugo so jabolka. Neukrepanje države zoper tajkune je pač slovenska folklora, ki jo podpira tako levica kot desnica. Nobena ni naredila nič zoper tajkunsko in ostalo plenjenje države in državljanov. Obe sta le pristavili svoj lonček. Če ne ločiš osnovnih pojmov in ne razumeš, kaj bi pomenil propad Mercatorja za Slovenijo, potem si pač del problema, ne del rešitve.

    • janez zorman

     Ne vem zakaj bi podpirali sumljivo združbo, če v LIDLU dobiš meso, moko, olje, mleko, paradižnik in vse ostale osnovne potrebščine, vse slovenske,….in ceneje !

    • dež

     Si v nasprotju s samim seboj.
     Ta ista garnitura vladajočih (levica), ki ima v rokah škarje in platno večino časa, organe pregona (policija+tožilstvo+sodišča) pa ves čas, do sedaj ni preganjala izčrpavanja Mercatorja (da o ostalih podjetjih ne govorim – ACH, Cimos, Telekom, npr.). Sedaj jo pa kar naenkrat skrbi za firmo, ki je uničila domačo trgovino in si nabrala za 700 milijonov pufa, za povrh je pa še v privatni lasti Hrvatov.
     Pri 5 milijardah za sanacijo bank, 35 milijardah državnega dolga (večino so nabrali levi od leta 2008 naprej), se mi jebe za Mercator pa če jutri propade. Bom pač kupoval v Lidlu in Hoferju. Ne zato, ker nimam pojma o teh stvareh, kot pišeš, ampak zato ker bi bilo to najceneje za državni proračun.

  • Borut Stari

   Slovenska vlada bi že zdavnaj morala obiskati psihijatra.Tako izčrpavanje prebivalstva v EU zlepa ne najdeš. Ivan daje za primer poseg italijanske države v zasebno družbo Parmalat. Parmalat je v italijanski lasti, Mercator pa že zdavnaj ni več slovenski.

   • jan

    Parmalat je zasebna družba. Potem, ko ga je lastnik izčrpaval, pa je pristal v rokah francoske mlečne multinacionalke ob posredovanju države.

 • janez zorman

  Ali bo Zoki dobil nazaj svojo igračko,….da bojo srečni udbopartijci ob svojem napajalniku.

  • sprehajalec

   Nje, bo Zoki spet malo svežega mesa podelal v Mercatorju.

 • domovina mili dom

  Primerjava, ko kupiš bajto od nekoga, se ta nekdo še kar vmešava kaj boš delal s to bajto.
  Komunajzarji si iščejo volilno telo.

 • RATATA

  Ropovga Tončka je treba angažirat, da bo spet zadevo uredil. Še kredit lahko zrihta – domoljubno premostitveni.

 • Argentinec

  Nima smisla, da ga zopet kupimo …. ga bo Janša spet (pro)dal kakšnemu luzerju …

  • Duhec

   Janša lohk…

  • Borut Stari

   Kako je prodan Mercator in kdo ga je prodal si preberi in ne bluzi.
   http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/jara-kaca-kako-smo-prodajali-mercator

   • Argentinec

    “Država je Mercator prodala 12. avgusta 2005, ko je bil predstavnik prodajalca (države) Janez Janša, predstavnika kupcev pa sta bila Boško Šrot in Igor Bavčar, danes oba v kazenskih postopkih oz. v zaporu.”

    • tohuvabohu

     Kako pa je Brajduška prodala Mercator, če ni bila več lastnik?

   • Argentinec

    Hvala za link.

    12. avgust 2005 – Takratni premier Janez Janša in državna sekretarka Andrijana Starina Kosem sta se na sestanku s takratnima predsednikom uprave Istrabenza Igorjem Bavčarjem in namestnikom direktorja Pivovarne Laško Boškom Šrotom dogovorila o privatizaciji Kadovega in Sodovega deleža v Mercatorju. Sodeloval naj bi tudi Matjaž Gantar iz KD Group. Janša je sicer po prodaji Mercatorja večkrat zanikal vpletenost sebe ali vlade v ta posel.
    30. avgust 2005 – Paradržavna sklada Kad in Sod sta brez javnega razpisa prodala 30 odstotkov Mercatorja. S tem se je država umaknila iz lastništva družbe. Kad je 16,33 odstotka delnic prodal Istrabenzu, Sod pa svoj 13,74-odstotni delež Pivovarni Laško. Cena je bila 38.000 tolarjev za delnico, skupaj 35,4 milijarde tolarjev. Nadzorniki Kada in Soda so prodajo potrdili naknadno.

    http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/jara-kaca-kako-smo-prodajali-mercator

 • Demonkrat

  Naj sosedu krava crkne.

 • resnicaboli

  Kje je zdaj EU bo pustila da Slovenija deluje po komunističnem sistemu??

 • Duhec

  Nova spet o socializmu… kaj hudiča je pa za večino dons bolš???

  • resnicaboli

   kaj pa je slabše? boljš pa je da ne daš za kg perutničk 6 in več evrov kot jih je nekoč prodajal Mercator pač pa samo 4€. vidiš pri mali stvari velike razlike. pa še kruh v socializmu ga je zmanjkalo že ob 8 zjutraj. nadaljeval bi lahko v nedogled zgleda da si že dementen.

  • montyamp

   Dvomim da si s svojimi skisanimi možgani sposob-en-na dojeti tole v 1 uri .
   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

 • centurion

  Nacionalizirati, takoj in vse! Po receptu preverjenem Cvaveza.
  In potem zakorakajmo v blaginjo demokratičnega socializma, kot Venezuela..

 • Borut Stari

  Merkator ni več v lastništvu Slovenije.Kako potem lahko slovenska država vpliva na njegovo poslovanje. In ga celo kontrolira. Razen dobaviteljev in zaposlenih ni v Mercatorju nič več našega, Hrvaška nam lahko ob slovenski želji vmešavanja le sredinec pokaže

  • resnicaboli

   Prav imaš samo lastnik lahko odloča.

  • montyamp

   Majmune stari , če te slučajno zanima resnica ???

   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

   Dvomim da si s svojo zabitostjo sposoben razumeti .

   • Borut Stari

    Ker sem zabit in recimo star ne kupujem v Mercatorju, Iz istega razloga ki je prikazan v linku zatohlih štacun, s socialističnim pridihom, ne obiskujem. Odkar obstajajo kupujem v Leclercu Sparu, Hoferju in Spinu. Kapish?

    • montyamp

     Tunnč , kapish .

   • Borut Stari

    Vi socialistični kulaki tako radi mešate po tujem loncu. Bedaki in konji boste tudi ostali.

 • montyamp

  UDBA JE S POKRADENIM DENARJEM NAREDILA MERCATOR .

  Sedaj ko so dobički zaradi zdrave konkurence in NORMALIZIRANJA CEN
  vsak dan nižji , bi se politična elita
  TRANZICIJSKE PREVARE LJUBLJANA -ZAGREB-BEOGRAD ,
  rada na čim bolj neopazen način znebila gnilega jajca MERCATOR .
  PROPAD BANDITSKE MREŽE STARIH UDBOVSKIH KLEPTOMANOV POMENI PROPAD UDBOPARTIJSKE TERORISTIČNE
  A-N-T-I-J-A-N-Š-A J-E-D-I-N-I-C-E-
  Malo žveplenega murgelzwerglna al kurćone povprašajte,
  boste videli da je točno tako .

 • Morala

  Poceni prodaš, kontroliraš in drago nazaj kupiš! Bodo že vzeli davkoplačevalski denar in Mercator bo spet slovenski. Očitno lahko vladna politika dela prav vse in nikomur nič mar!

 • Jožef

  Delno ima Cerar prav. Merkator nima lastnika, z bankkrotom Todoroviča je njegovo premoženje prevzela vlada na Hrvaškem z premoženjem na slovenskem pa lahko prevzame slovenska vlada. Nisem pravnik, sem samo prebral eno razlago.

  • montyamp

   Resnica se skriva tlelele .
   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg
   Poglej do konca .

  • rabbit

   Agrokor in Merkator ima lastnika in to so upniki dobavitelji in banke in samo oni se lahko odločijo kako bo z njima.

   • montyamp

    Če pogledaš cel posnetek , spoznaš resnico .
    https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

    • rabbit

     Zakaj bi si pogledala posnetek ko človek že na začetku govori o neki zaroti tujih sil zoper Jugoslavijo, ko pa vsak normalno pismen človek ve zakaj je šla Jugoslavija k hudiču, komunistična oblast ni imela pojma ne o gospodarstvu ne o čem drugem.

  • resnicaboli

   tu pa nimaš prav lastnik je tisti ki ima denar delnice v podjetju kolikor mi je znano je Slovenija svoj delež prodala. To je isto kot da bi ti sosedu prodal avto pokasiral ko bi pa sosed šel v stečaj bi pa rad avto nazaj.

   • Jožef

    Agrokor je bankotiral, lasništvo je prevzela Hrvaška vlada, to bi lahko storila tudi naša vlada z Agrokorjevim premoženjem pri nas. Zaščita nacijonalnih interesov. Saj pravim zelo zapleteno nisem pravnik.

 • Demonkrat

  Audi q8 bo nastajal izkljucno v Bratislavi.

 • montyamp

  MERCATOR JE UDBOVSKI OTROK

  MERCATOR JE PRODUKT TRANZICIJSKE PREVARE

  JA , BANKE SO LASTNIKI MERCATORJA

  LASTNIKI BANK UDBOVCI .

  SLOVENCI PA TELETA , PAR EXCELLENCE

  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

 • Argentinec

  Država je Mercator prodala 12. avgusta 2005, ko je bil predstavnik prodajalca (države) Janez Janša, predstavnika kupcev pa sta bila Boško Šrot in Igor Bavčar, danes oba v kazenskih postopkih oz. v zaporu.

  12. avgust 2005 – Takratni premier Janez Janša in državna sekretarka Andrijana Starina Kosem sta se na sestanku s takratnima predsednikom uprave Istrabenza Igorjem Bavčarjem in namestnikom direktorja Pivovarne Laško Boškom Šrotom dogovorila o privatizaciji Kadovega in Sodovega deleža v Mercatorju. Sodeloval naj bi tudi Matjaž Gantar iz KD Group. Janša je sicer po prodaji Mercatorja večkrat zanikal vpletenost sebe ali vlade v ta posel.

  30. avgust 2005 – Paradržavna sklada Kad in Sod sta brez javnega razpisa prodala 30 odstotkov Mercatorja. S tem se je država umaknila iz lastništva družbe. Kad je 16,33 odstotka delnic prodal Istrabenzu, Sod pa svoj 13,74-odstotni delež Pivovarni Laško. Cena je bila 38.000 tolarjev za delnico, skupaj 35,4 milijarde tolarjev. Nadzorniki Kada in Soda so prodajo potrdili naknadno.

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/jara-kaca-kako-smo-prodajali-mercator

  • tohuvabohu

   Bedarija. 30 odstotkov Mercatorja sta kupila Istrabenz in PL, ki sta bila takrat v večinski državni lasti. In 30% ni Mercator.
   Rdečkarji stalno mešate dve popolnoma različni vprašanji:
   a) državna last – prodajati ali ne prodajati
   b) kako prodajati – komu in po kakšni ceni.
   Če je beseda o a), vi privlečete b) in obratno. S tem zamegljujete glavni problem, to pa je uničenje trga in zadolževanje Mercatorja. Oboje je Srbijankovičeva zasluga. Vse, kar se je dogajalo potem, je le posledica.

   • Argentinec

    Pravilno! In kdo je kasneje kupil Istrabenz in PL? Tako je! Janezova prijatelja.

    • tohuvabohu

     To je čisto druga zgodba. Rdečkarji ste pa že leta 2005 pripovedovali pravljice o prodaji Mercatorja Šrotu in Bačvarju, ko sta bila omenjena še lakaja SD oziroma LDS, zato ne serji(te) klamf.

 • Duhec

  Levica krade, uničuje…. desnica pa?! Jah, sej od njih ni nič ostalo…. levica ima prosto pot. Mogoče bi se pa vprašali, kaj je z desnimi politiki, kaj počnejo, kaj je njihova funkcija in nenazadnje…. kaj je z večino, da te, takšne desnice ne podpira?! Bog ne daj, da celo pridejo na Novo brat komentarje….

 • Argentinec

  Je ni svinjarije v Sloveniji (od osamosvojitve dalje in še prej), da ne bi bil vpleten Janša.

  • tohuvabohu

   A ti je mladiče požrl?

 • Franc Šink

  To ne pomeni nič druge da bomo Slovenci plačevali Hrvaške privatne dolgove.

 • Argentinec

  Komunistična Kitajska (ki bo kmalu pokupila cel svet, vključno z ZDA) nima problemov s tajkuni. Če jih že ima, partija po hitrem postopku reši zadevo. Zato pa imajo največjo gospodarsko rast na svetu že kar nekaj časa.

  • xtc

   Komunistična Kitajska je enako majava kot ZDA le da levaki tega ne videte baloni ki rasajo tam so bolj uničujoči za svetovno ekonomijo kot atomska:

  • sprehajalec

   Neke študije sem videl nekoč, da če preneha država Kitajska subvencionirati firme, ter izenači pogoje poslovanja z europskimi, gre 70% kitajskih firm v stečaj.

   • Argentinec

    Neke si videl nekoč, nekje …. lol

    • sprehajalec

     Bodi prepričan argentinec. ne iz neke klopi nekega urada za študije.

     Poleg tega ima Kitajska izredno fleksibilen trg delovne sile. Vikend firme. Ko ima posel, odpre garažo, skliče ljudi, naredi posle, pa zapre.

     Zanimiva bi bila ta metoda za urad, v katerem sediš. Ko je posel, če je, se skliče ljudi, naredi, potem se ga pa zaklene, dokler ni novega posla. Plačali bi seveda tako kot kitajci po učinku v času ko je posel.

     Velik del kitajske proizvodnje funkcionira tako, garažne firme.

   • Aron

    Res je, ‘there is no free market’, ki ga neoliberalni desnuharji tako zelo opevajo.

    • sprehajalec

     Spodaj sem ti opisal, kako funkcionirajo. Pa uvedi to še pri nas. Bo Slovenija takoj konkurenčnejša.

 • Ana Job

  To je pa prav OGABNO in NEHIGIENIČNO! Prvo naj brcnejo v rit KVAZIMENEDŽERJA Bala*žiča, ki je s svojim uničevalnim pohodom uničil Fruc*tal, Ži*to, Mer*cator… Zdaj ko mu teče voda v grlo, da bo ostal brez službe, bo pa seveda uporabil svoje levičarske zveze in bo izsiljeval državo, da mu reši usrano rit. V tej firmi se nad ljudmi izvaja izjemen MOBING, NASILJE, LJUDEM KRADEJO URE…. Mer*cator CRKNI ŽE ENKRAT, SAJ IMAMO PRVEGA SLOVENSKEGA TRGOVCA MIRKA TU*ŠA!!!

  • sprehajalec

   Tuš je zapufan do grla Ana. Nek malo manjši Konzum. Zapomni si, vse kar je nastalo na Balkanu s svetlečimi nazivi; Group, Grupa, Lanac, itd. so neka oblika Ponzijevih shem, katerih preživetje temelji na vedno novem in novem kreditiranju. V navezi s politiko in tovarišijskim kapitalizmom jih državne banke v nacionalnem interesu filajo z novim in novim denarjem. Tako se je sedaj zgodilo Konzumu, pripravlja pa se še teren za Mercator.

   Bolniki prevzemajo bolnike, postanejo še bolj bolni. Ko ne gre več, se vmeša država z nacionalnim interesom in jih nafila z novim denarjem ter jim podaljša ciklus obstoja.

   • Ana Job

    Vse se vrti v patološkem krogu. Je pa tale Ba*lažić v vsakem primeru slab menedžer, ker je že v več podjetjih pokazal kaj zna. Prodal jih je za drobiž. Takemu bi morali Prepovedati dostop do korita. Sbrska mafija!!!

    • sprehajalec

     Glava firme je tista, ki štrli ven. Izvirni greh je po mojem mnenju to, da je bilo pri nas zelo moderno prevzemati ta je prevzel tega, pa onega. To se je potem slabo končalo. Mercator je z množico stavb, trgovinic po vaseh predimenzioniran. Pa drag je. On je postavil visok nivo cen v Sloveniji, ostali ki so prišli za njim, so se mu samo prilagodili. Ta nivo je cca. 20% višji kot v nemških trgovinah. Tolikšna je cena “nacionalenga” in “našega”. 20%.

     Mi ga pa ni žal, uničil je množico malih privat trgovin, ki so nastajale na začetku 90tih v Ljubljani. Vse so šle. Pa pogoltnil naprimer Delikateso Ljubljana čez žep Mencingerjevega sina, pa Živila naklo itd.

     • Ana Job

      Točno, zelo dobro si povedal, bolje ne bi mogel!!!Tudi zaposlitveno zakonodajo kršijo na polno! S takim odnosom, se morajo že enkrat potopiti.

     • sprehajalec

      pa Zoki je imel pravico prve noči za novo zaposlene trgovke.

     • Ana Job

      A veš, da sem to slišala, da je res. Ga pa na Bledu še zdaj pogosto vidijo z raznimi avšami po privatnih penzionih. Rokometašice je imel pa vse po vrsti in jih med rjuhami motiviral. Človek si zasluži res milostni strel.

     • sprehajalec

      Zoki muščina. Pravi je muškarac….

      Može jebat tri dana bez vađenja…..

     • Ana Job

      Katera normalna ženska, bi pa sploh pogledala tega bednega,, busanca,, ki ima srep pogled?

     • KIKI

      Ah, njemu stoji samo, če šteje “gnar”, ki ga tlači v lastne žepe! Vse ostalo
      so pravljice!

   • KIKI

    Po domače: crkovanje na obroke!

  • Argentinec

   Ma kakšen Tuš. Kje pa ti živiš?

   • Ana Job

    Upam da Mercator crkne čimprej, ker delajo z ljudmi kot z drekom. V Kisovcu začnejo vsak dan ob 5h in morajo delati dve ure zastonj. Inšpekcije ne naredijo nič. Ni dolgo pa ko so imeli nočne izmene!!! MERCATOR ZAPRI, DA BO IMEL TUŠ VEČ STRANK, KJER SO PRIJAZNI IN JE BOLJŠA PONUDBA SLOVENSKIH IZDELKOV!!! BAL*AŽIĆ DOL!!!!

    • KIKI

     V Merkatorju so se vedno krmili rdeči prasci z Jankovićem & Njihove cene so letele
     v nebo, dokler jih niso dobili po pi…iz prve konkurenčne trgovske družbe. Obnašali
     so se arogantno in do nezavesti izčrpavali podjetje, varali svojo državo z investicijami, se šli družinske “zgodbe” o uspehu! V glavnem so družbo že
     davnaj popolnoma kriminalizirali! In- nikar ne nasedajte! Svinje se spet
     prerivajo v ospredje! Kar poslušajte debilnega diirigiranega Počivavška! Da te kap!

     • Ana Job

      Mar*oša in Ba*lažić sta nesposobna na polni črti. Sem vesela da je konec z njimi, po vsem tem mučenju njihovih zaposlenih. Bo pa drug trgovec prevzel stranke.

     • von Rhein

      Posebej plus za oceno počivalnika.

     • Ana Job

      Zelo eksplicitno si napisala, o dirigiranem, debilu Počivavšku, ki je svoje kur*be vlekel dekoltirane do popka kazat Arabcem imam pa tudi izredno nizko mnenje.

   • Ana Job

    Mir*ko Tuš je vsaj Slovenec in nad delavci ni tako očitnega mobinga, kot ga izvaja Hrvator nad svojimi ljudmi. Merc*ator je znotraj gnila firma s kupom nesposobnega kadra, da ne omenjam strokovnih sodelavk ki so vse fu***le z vodilnimi, da so prilezle iz mest prodajalk na mesta strokovnih sodelavk.

 • althar

  To ni več socializem. To je fašizem.

  • Argentinec

   Janšizem.

 • drzavljanslo

  Ni mi jasno zakaj bi bilo s tem kaj narobe. Umsko zaostal slovenski narod takšno politiko podpira z 70+%, tako rekoč ustavno, večino. To je pač demokracija. Če je narod butast kot osel je to čisto njegova demokratična pravica. Živela OF, živel Titek, gremo v gozd streljati naciste,..:)

  Predlagam napis na obmejnih tablah: vstopate v psihiatrično ustanovo Slovenijo – zaprti oddelek (od normalnega sveta).

  • Argentinec

   Ni mi jasno zakaj ne sprejemaš demokracije.

   • tohuvabohu

    Tebi še marsikaj ni jasno.

 • Hun

  merkator je zaradi odvisnosti mascevanja prodal JANEZ JANŠA

  • montyamp

   MERCATOR JE UDBOVSKI GETO , naj crkne .
   Ga bo HOFER kupu , trgovci , dobavitelji ostanejo ,
   udbovska golazen – TEHNOLOŠKI AUSSCHUSS pa na cesto , delat .

   • Ana Job

    TOČNO!

  • tohuvabohu

   Koliko delnic je imel?

 • David Lokatos

  LEVICARJE IN HOMOSEKSUALCE NA OBVEZNO ZDRAVLJENJE ALI V ZAPOR!

  • Argentinec

   A ni enostavneje desne pedofile zmetat v jame?

  • montyamp

   Rehabilitacija nemogoča .
   Samo zemlja izvleče zlo .

   • Ana Job

    Možna samo AMPUTACIJA.

  • tohuvabohu

   Zakaj pa pedre?

 • jan

  Očitno nekdo močno lobira za to, da bi slovenska javnost podprla uničenje Mercatorja s strani Agrokorja. V banana državi je žal vse mogoče.

 • tarantela

  Mene zanima, zakaj se jezite zaradi propadlega Merkatorja? Trump je večino svojega življenja imel finančne polomije, toliko, da mu še davka ni bilo treba plačevat, pa vendar ga častite.

 • Duhec

  Zarad vaših člankov bojo desni komentatorji napredovali…. s tablet na prvo vejo!

 • tarantela

  Recimo, da država pusti firmo Merkator propast. Ob delo in zaslužek ne bodo samo v njem zaposlene trgovke, ampak tudi kmetje, predelovalci, vozniki, sploh vsi, ki tržijo svoje pridelke in izdelke preko Merkatorja. Kot vidimo, se privatizacija ni obnesla.

  • Duhec

   Desnim je vseen…. pa naj crknejo.

   • tarantela

    Bo Trum pomagal…

    • Duhec

     Ja… baje sta z Janšo frenda.

     • tarantela

      Sta šla skup na kremšnite.

   • von Rhein

    Za Merkator pa je meni res vseeno.Še ko je bil glavni merkatorec opankovič sem se odločil,da ne bom z nakupi plačeval ohceti njegove mularije.Od tistega časa vidim samo plakate,reklamo,ki jo pošilja na dom pa oddam mulcem za papirno akcijo.Mnoge stvari so pase,politika pa je ostala.

    • sprehajalec

     Zoki, hladokrvno kot Clint Eastwood potegnil iz žepa tri milijončke pa jih butnil na mizo, ko je malega reševal rubeža.

     Nihče ga vprašati ni upal odkod so mu.

  • Ryuk

   kmetje, predelovalci, vozniki in vsi ostali bodo preživeli. Samo z drugim trgovcem bodo morali začeti sodelovati.

   • tarantela

    Če jih ti trgovci na bodo izsiljevali z nizkimi odkupnimi cenami.

    • Ryuk

     To je stvar dogovora med udeleženci. Država se nima tu kaj vmešavati.

    • montyamp

     Socializem te razžira , delat bo treba začet ,
     rdeči bankomat fašisteki

     • tarantela

      A Ti kar poprek? A sploh veš, kako se dela na kerijah, v tovarnah za tekočim trakom? Ne nakladaj nekaj, kar Ti drugi napišejo v zvezek.

    • resnicaboli

     to pa je tržno gospodarstvo ki lenuhom ne diši.

  • resnicaboli

   nič ne bo tako pride pač drug lastnik in gre naprej sicer pa nekateri pridelovalci prodajajo v Hofer Lidl. bolj te naj skrbijo neplačani računi predelovalcem.Sicer pa koliko podjetij je že v Sloveniji propadlo ?

  • sprehajalec

   zakaj nisi vpila za temi, Kanin, Pohorje, Cimos, Zelenico, Nafto lendava itd.

   ker ti ni žal ljudi tam?

  • Miran Pavličič

   Kaj kvasiš neumnosti? Kmetje, predelovalci ,… vsi se bodo prilagodili trgu. Bodo pač nekaj več in bolj ugodno prodali konkurenci in vsi bomo zadovoljni. Konkurenčni bodo ostali, nekonkurenčni pa bodo pač morali poiskat kaj drugega. Tako funkcionira trg.

  • von Rhein

   Vse možnosti imajo,da organizirajo svoj sistem trgovine.Ne v smislu nacionalnega interesa.V smislu svojega interesa in interesa potrošnikov.Zelo enostavno,če ne bi bili mnogi Slovenci popolni idioti.

 • montyamp

  Avstrijci v trgovinah gledajo na poreklo izdelkov . .
  Butasti Slovenci pa samo na ceno .
  ZAKAJ ???
  Ker ima denar UDBA , NE PA TISTI KI BI GA MORALI IMETI .
  ŠVICARJI NIMAJO VZPOREDNE UDBO-EKONOMIJE .

  • Argentinec

   Švicarji nimajo tujih trgovcev z živili – samo domače. Tako kot je bilo pri nas pod Titom.

   • resnicaboli

    Hodijo pa kupovat v Nemčijo kjer je vse veliko ceneje.

    • Argentinec

     Predvsem iz Zuricha, to bo ja, lolek ….

     • von Rhein

      Ko že omenjaš Švico naj dodam Luxemburg. Imaš vse možnosti,da izveš kako teče trgovina med Nemčijo in Beneluxom ( tudi NL in B),državami visokega standarda. Tako,bdw.za splošno razgledanost,da ne boš samo na pol pameten.

   • KIKI

    …in v Titovih trgovinah prazne police! Spomin imaš kot muha enodnevnica!

    • Argentinec

     Prazne so bile, ker je narod vse pokupil, danes so pa polne, ker narod nima denarja. Res pa je, da ni bilo zahodne plastične zelenjave in sadja, trdega kot kamen.

     • von Rhein

      Bravo! In narod je v prazne izložbe obešal parole….družno v socializmu naprej.

 • tarantela

  Če na kratko povzamem desne usmeritve, je najbolje, da prodamo vse, kar je bilo splošno ljudsko premoženje in česar še nimo prodali: banke, cesto, železnico, kmetijska zemljišča, skratka vse, kar nam niso že pobrali. Pol pa culico v roke in hajd Slovenec v širni svet. Tu bodo ostali tajkuni in če pridejo še Arabci me “bóli patka!”

  • sprehajalec

   In kaj imaš od banke, ki je 3x v 27 letih izpraznjena in se jo na novo nafila z denarjem?

   Po mojih iskušnjah se vsaka firma, ki jo prevzame resen tujec, ne nek stari-novi znanec iz balkana spremeni iz kroničnega zgubaša v pozitivno firmo.

   Si obdržala “naše”, Kanin, Pohorje, Cimos, Zelenico, Nafto lendava. Sedaj si pa srečna in si žvižgaš “naše je, juhuhu”.

  • resnicaboli

   Ljudsko premoženje je samo komunistična prevara za rajo sami komunisti so pa lastniki podjetij ki nimajo nič z ljudstvom.

  • KIKI

   Ja seveda, kdo bo pa delal za naše tajkune in Arabce? Oni ne delajo in nikoli ne bojo!
   Nas bojo na novo zasužnjili in – vse gre “jovo na novo”. ! Žal!

  • von Rhein

   Splošno ljudsko premoženje so prefarbani komunajzarji zamenjali s pojmom nacionalni interes. Sicer pa si v Reporterju lahko ogledaš del “splošnega ljudskega premoženja” v lasti Tiborja Šimonke nekje nad Lucijo.

  • dr Janez Sveti

   Tokrat se pa ne strinjam s tabo. “Družbena” lastnina je samo bankomat za posvečene. Malo poglej bilance “državnih” podjetij.
   DR Janez Sveti com.

 • 5-RA

  Kot se spominjam…iz časov, ko je bil Merkator še,, naš,, , so naši dobavitelji jamrali, da so odkupne cene pri Merkatorju tako nizke, da delajo zgubo, da svojo robo prodajajo v Merkator zato, da so vidni oz. pristni, kakšnega dobička pa ni. Da o temu kako so morali podpirati Krimski rokomet in ostalo sploh ne vlečem ven. In sedaj naenkrat je pa Merkator tisti, ki rešuje naše kmete…nehajte ga srat oz. vsi ti, ki mislite, da je Merkator naš odrešitelj odprite denarnice in ga kupite…mene v to ne mešajte in nisem pripravljena dati niti centa za kakršnokoli sanacijo Merkatorja.

  • von Rhein

   Saj ne mislijo.Enostavno verjamejo,ker so preleni,da bi mislili.

 • Hun

  Merkator likvidirat…pa koncept trgovinskih centrov je potrebno miselno prerast…Kmetje naj prodajajo po trznicah in obrtniki naj spet zazivijo ce hocemo kvaliteto po slovensko kupovat

  • Ana Job

   Enkrat se popolnoma strinjam s tabo. Čestitam! Lepo si napisal. Tudi obrtniki naj zopet zaživijo, da jim ne bojo samo zanke za vrat stiskali. :-)

  • dr Janez Sveti

   Dokler zakonodaja zatira privatno ponudbo malih trgovcev s predpisi,ki so pisani na kožo velikim trgovcem bo tako. Kmet mora izpolnjevat kup pogojev, da proda svoj pridelek, če je le malo dodelan in tako pridobi na dodatni vrednosti. Včasih so mesarji zavijali meso v časopisni papi in se ni nihče zastrupi.
   DR Janez Sveti .Špehar

  • Ruggedplant

   Ti je kdo vdrl v račun, ali si dejansko pri polni zavesti napisal nekaj kar ne zraste na zeljniku dežurnega politkomisarja?

   • Hun

    če ne navijam za desno ali levo…ne pomeni da mi ni mar za Slovenijo

    • Ruggedplant

     V Sloveniji obstaja le delitev na komuniste in demokrate. Vse ostalo (levo-desno, konservativno-liberalno,…) so manj pomembne nianse, ki bodo kaj štele šele takrat, ko bo komunistični pol bingljal iz uličnih svetilk in gnil po zaporih, tako kot v vseh normalnih demokratičnih državah.

     Če ti to ni jasno, potem ti ni jasno popolnoma nič. Žal. Če ti je mar za Slovenijo, se boš potrudil in izobrazil o teh stvareh, šele potem jo boš lahko spreminjal na bolje.

 • montyamp

  MERCATOR JE UDBOVSKI GETO , naj crkne .
  Ga bo HOFER kupu , trgovci , dobavitelji ostanejo ,
  udbovska golazen – TEHNOLOŠKI AUSSCHUSS pa na cesto , delat .

  • Argentinec

   Google translate pravi, da je AUSSCHUSS odbor …

   • montyamp

    Res je .
    Steirische dialekt pač .
    Abfall
    Abschaum .
    Hvala .

   • sprehajalec

    V vsaki proizvodnji v Sloveniji se ta beseda uporablja. Ausšus.

    Hočeš reči, da nisi v življenju videl neke proizvodnje od znotraj? Pa tukaj soliš pamet, kaj bi bilo treba, pa treba bi bilo itd?

   • montyamp

    Haha , UDBOVSKI ODBOR na cesto .

  • Ana Job

   Bravo!

 • Argentinec

  Veliko pametneje bi bilo ko bi se malce več brigali za proizvodnjo in predelavo hrane in manj za trgovino z njo. Tako kot v prejšnjem sistemu. Tako pa smo padli na 30% samooskrbo s hrano, vodne vire pa prodali. Ovce sploh ne veste kaj vas še vse čaka. Mercator je še najmanjši problem.

  • sprehajalec

   To so nam levičarji naredili, da ne boš pozabil dodati.

   Kmet in privatnik sta razredna sovražnika že od leta 1947 sem.

   • Argentinec

    Vi ste si samim sebi največji sovražnik z vašimi budalaštinami.

    • sprehajalec

     Iz tvojega Urada je svet drugačen…

     • Argentinec

      Vsekakor …. ne bi verjel, če bi videl.

     • sprehajalec

      lepši, prijaznejši. verjamem.

     • Argentinec

      Vsekakor …

  • Ruggedplant

   Prav Mercator (skupaj seveda s svojimi komunističnimi političnimi botri, ki so z zadrugami uničili slovenskega kmeta že takoj po vojni) je glavni krivec za opisano stanje, saj je zaradi svojega monopolnega položaja uničil praktično vse poslovne partnerje, ki to pravzaprav niso bili – bili so pravzaprav talci, stisnjeni v kot, ki so leta in leta živeli na robu bankrota, da je lahko “Najboljši sosed” realiziral astronomske marže. A seveda (kot v VSEH naših socialističnih državnih firmah) tudi to ni bilo dovolj, da ga politično nastavljeni moneyžderji oskubili praktično do bankrota in bi ga Agrokor čez kakšno leto lahko kupil že za nekaj evrov.

  • resnicaboli

   ti si pa rdeči kozl.

 • Demonkrat

  Obstaja kaksna resna in uspesna firma iz socializma pri nas?

  • Argentinec

   Izključno iz socializma – Krka, Gorenje, Luka Loper, Lek, Helios ….. ostalo so pa že zje… A obstaja kakšna resna in uspešna firma, ustanovljena po letu 90, da je uspešna (pa ne mi zdej s Pipistrelom)?

   http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/preverite-kateri-so-najvecji-slovenski-izvozniki.html

   • Ruggedplant

    Prav NOBENO izmed naštetij podjetij ni izključno iz socializma, vsa podjetja so obstajala in se uspešno razvijala še pred Jugo in prav nobena izmed njih ne bi preživela na prostem trgu brez nekaj desetletij trajajočega državnega protekcionizma pri onemogočanju konkurence (ustvarjanju monopolnega položaja na našem trgu), dajanju kreditov preko državnih bank in podobno. Ta podjetja so danes prav zaradi tega sicer nad vodo, nikoli pa ne bomo ugotovili za kolikokratni faktor dobička bi z njimi realiziral resen tuji lastnik – če bi seveda tudi ta imel tolikšno podporo našega političnomafijskega podpalubja.

    Naivnost/nevednost nekaterih je preprosto… osupljiva.

    • Argentinec

     A bejž no. Kdaj pa je bilo ustanovljeno Gorenje, lolek?

   • MarTinček

    ​GORENJE je nastalo iz delavnic Špehove kovačije, ki se je po nacionalizaciji leta 1950 preimenovala v Okrajno kovinsko podjetje Gorenje, kasneje pa samo v Gorenje. KRKA ima korenine že daljnega leta 1570, ko je Novo mesto dobilo deželno lekarno, ki je izdelovala zdravila. Tako je delovala do leta 1950, ko je bila podržavljena in preimenovana v Mestno lekarno Novo mesto, laboratorijski del se je štiri leta kasneje preimenoval v Farmacevtski laboratorij Krka. Krka danes skoraj več ne izdeluje inovativnih zdravil, pač pa je to generična tovarna.
    ​Posted by Kavarna Hayek in Družba

    • Argentinec

     A praviš, da so iz malih delavnic zrasla OGROMNA podjetja v času socializma, v novejšem času kapitalizma (po letu 90) pa so iz njih nastala zopet male delavnice ….. lolek

     • MarTinček

      Nacionalizacija = KRAJA …. Lopovščina

     • Ruggedplant

      Nastale so OGROMNE pralnice denarja z ogromno zaposlenimi in piškavo učinkovitostjo. Poglej kakšen napredek so teh 70 letih doživela podjetja v normalnih Evropskih državah, pa ti bo šlo na smeh ob omembi naše “državne srebrnine” – in to BREZ državne pomoči! Če bi Gorenje v časih Jugoslavije vodil resen podjetnik, ne pa zvesti člani partije, bi ga danes v hrbet gledal Bosch in Electrolux.

   • Ryuk
    • Argentinec

     Ne da se mi …

     • rrrrr

      Neznanje in lenoba sta brat in sestra

     • janez cepec

      maš pa precej bratou in sester ufamilji,a?

   • resnicaboli

    prav imaš za to plačujemo zdravila trikrat dražje kot so drugje le tako lahko rdeči fantje uspejo.

  • KIKI

   Njet!

  • von Rhein

   Ljubljanski živalski vrt.

 • Argentinec

  Vse, kar prodajamo zadnjih 27 let je bilo ustvarjeno že v času socializma. Sedaj ustvarjamo samo še reveže.

  • sprehajalec

   27 let je bilo ustvarjeno že v času socializma.

   Narobe, že v stari Avstriji.

   • Argentinec

    Narobe.

    • sprehajalec

     TAM naprimer?

  • drzavljanslo

   V socialistični mentalni in ekonomski revščini ni bilo ustvarjenega skoraj nič. Večino so nacionalizirali, stare lastnike pa pobili ali so ti zbežali v tujino.

  • MEFISTO

   Si mar bil tudi ti pri “narodnih izdajalcih”?

   Čudno za komunista in titoista!

  • von Rhein

   Večina dobrih podjetij leta 1945 pokradenih in nekatere v določeni meri dodelane za sprejem novih administrativnih moči v tozde in sozde.

  • montyamp

   UDBA -KOS-VOS , NISO USPEŠNE FIRME.
   To so uničevalci normalnosti

  • resnicaboli

   ti to verjameš komunisti so to pokradli lastnike pa pobili to je ta resnica o uspehih komunizma.

 • totex39

  Pri nas je res sama banda na kupu in si polni svoje žepe z krajo, to je očitno nacionalni šport vseh tistih ko pridejo na pomembnejša mesta v državi.

  • drzavljanslo

   Kako se to enostavno reši ? Minimalni davki. Slovencem so v socializmi totalno oprali možgane in mislijo, da mora država imeti ogromno javnih uslužbencev in velikanski proračun. V resnici “državi” ni potrebno skrbeti skoraj za nič; če je seveda sistem pametno postavljen.

   Javno šolstvo in zdravstvo ne pomeni državno:) In tega si zabiti narod ne da dopovedati. Na obeh področjih je lahko večino privatnih ponudnikov. Privatnik pa verjetno ne bo sam sebi iz firme kradel. Krade se lahko samo iz državnih firm.

   In kaj še ostane ? Samo vojska, policija, in par državnih cest in železnic (tirov, prevozniki naj bodo privatni).

   Če imaš nizke davke in zgoraj omenjen minimalen proračun nobenega lopova več ne bo zanimala politika (tako je v Švici), ker je enostavno premalo denarja za kaj ukrasti.

   In zato uboge slovenčke stalno futrajo z mentaliteto, da rabimo ogromno državo, ki poskrbi za vse:) Samo iz polne vreče se lahko krade. In butasto ljudstvo uspešno pada na finto.

   • von Rhein

    Tole pa bo provokatorjem,ki hodijo sem ponujat svojo pamet nerazumljivo.

   • Argentinec

    Švica nima Janše.

    • von Rhein

     Tudi tistih pet komunistov v Švici je drugačnih in Janše ne rabijo za lepljenje svinjarij,ki jih sami počnejo.

    • rabbit

     Že montyamp ti je lepo povedal zakaj mi ne bomo nikoli Švica zaradi takih analfabetov kot si ti pujsek.

   • Argentinec

    A praviš, da Švicarji ne kradejo? Da so njihove banke in poslovneži sami poštenjaki?
    ” …ker je enostavno premalo denarja za kaj ukrasti…” si napisal,
    Pa kje ti živiš, da te ne ukradejo.

    • montyamp

     Si bil kdaj v Švici ???
     10 let sem pol cajta v Švici .
     Lahko nehaš s kretenizmi , si globoko pre-plitek ,
     komunist-fašistek pač .

     • Argentinec

      Premalo si v Švici, da bi jo poznal …. žal.

     • Miran Pavličič

      Daj Argentinec, nehaj se smešit ! Pojma nimaš dobro ?

     • Argentinec

      Prevedi mi “Burebüebli”, da vidim koliko pojma imaš ti.

     • FRANC3

      Ti še švicou nisi, kaj da bi Švico od blizu videl.

     • Argentinec

      Torej nimaš pojma …. se mi je zdelo.

    • drzavljanslo

     V bistvu je prav grozno poslušati takšne uboge argumente ljudi, ki jim v Murglah pišejo kaj naj povedo.
     Kar nekaj PRIVATNIH švicarskih bank je bilo močno kaznovanih. Za kazen so te PRIVATNE banke plačale kazen (t.j. denar v državni proračun; pomeni da je šel v korist davkoplačevalcem).
     Swiss Air so pustili propasti čeprav je bila ena bolj uglednih svetovnih letalskih družb. Mi smo v DRŽAVNO Adrio zmetali desetine milijonov.

     Pri nas pa so ljudem z davki pobrali denar in z njim napolnili pokradene DRŽAVNE banke.

 • montyamp

  LETA 1918 JE BILA ZGRAJEN PRVA HIDROELEKTRARNA NA DRAVI .
  Takrat še blesavih komunistov ni bilo .
  Uničiti državo in trgovino kot je MERCATOR ,
  so sposobni samo potomci morilcev , UDBOOTROCI .

  • montyamp

   .

  • Argentinec
   • montyamp

    Haha , škoda da cmerar ni etike in morale uvedel kot so temnordeči zabiti prasci podturili TEŠ6 .

    • KIKI

     Spomnite se vsaj Meha, ki se je drl s svojega govorniškega
     prestola, kako življenjskega pomena je TEŠ6, prepričeval in lagal
     s Kontičem na čelu! Kje je zdaj, tovariš, da mu nekaj “kulna”
     spravimo v go…c ali v r..t! Meh, ves zamaščen in dementen uživa v svoji
     UNICUM penziji, kot tudi vsi ostali odsluženi rdečuhi in poizkušajo
     prevaliti vsako krivdo na enega samega večno dežurnega krivca, Janeza Janšo:
     To znajo in nič drugega! Ogabno!

 • Argentinec

  Tele Ivanove ovce uvrščajo neko kavarno (Hayek) med industrijo in trgovino …. joj, joj, joj ….. Kva pa bife na lublanski kolodvorski? A je tud kej prispevu k industrializaciji na ozemlju današnje Slovenije?

  • Ruggedplant

   Centralkomite nima res več nikakršnega sita, ko pošilja svoje trole na juriš proti strojnicam?
   Ko ste se te taktike posluževali v 2. svetovni vojni in se potem hvalili s tisočimi žrtvami, mi je bila še jasna agenda, a tole nima res nikakršnega smisla – boljše reklame si pravzaprav ne bi mogli želeti. Vsakič, ko spustiš prste na tipkovnico, vam padejo delnice za nekaj %.

 • rrrrr

  Nacionalizacija Merkarorja? Davkoplačevalci, pripravite svoje denarnice. Nekaj drobiža po NLB, Faktor Banki, Abanki, Probanki vam je pa menda le še ostalo.

  • FRANC3

   Za ropat lastni narod bodo levaki vedno našli izgovor, ker imajo od tega koristi.

  • KIKI

   “Bog nam pomagaj in vsi svetniki! ” bi rekla moja inteligentna oma! Bog ji
   daj večni mir! Mi ga namreč nimamo in ga še dolgo ne bomo imeli s to bando F21
   in vsemi rdečimi pritepenci!

  • samsara

   Nacionalni interes pa to…
   Prašte küćana…

 • Argentinec

  21.4.2006 je v času Janševe vlade nadzorni svet TEŠ potrdil investicijski program za blok 6 s 600 MW.

  http://stres.a.gape.org/VTA/Kronologija-polomije-z-blokom-6-v-TES.pdf

  Mercator je bil v socializmu slovenski. No, tole se je pa ustvarilo v slovenskem novodobnem kapitalizmu.

  • rabbit

   Zato je pridelal 1,2 milijarde dolga res super socializem.

  • Miran Pavličič

   Spet temnordeče zavajanje! Če bi bil malo bolj dosleden in ne kreten bi lepo
   napisal, da se je vsa zadeva s TEŠ 6 začela v obdobju 7. vlade pod A.
   Ropom, ki je takrat pač vodil koalicijo LDS, ZLSD,SLS,DESUS in SMS.
   Odgovorni minister je seveda bil A.Rop, minister za okolje prostor in
   energijo pa je bil mag. Janez Kopač. Gospodarski minister je bil pa
   Lahovnik. Kdo pa je imel že takrat največjo moč ? SD-jevi strici iz
   ozadja in seveda udba, ki je vse nadzirala. Zato so junija 2004 na
   skupščini sprejeli razvojni načrt TEŠ 6. Torej takrat se je tlakovala ta
   sežigalnica evrov, kot jo danes imenuje Golubič. Janša je vodil potem
   naslednjo 8. vlado RS, ki je nastopila šele decembra 2004,torej dobrega
   pol leta za tem, ko je bilo že vse odločeno. Če pa ti kaj ni jasno pa
   malo povohaj v brlog SD-ja točneje v saleški SD udbo-lobij kjer so bili
   že takrat najmočnejši ampak so dejansko delali v ilegali. Lahko se
   sprenevedaš do nezavesti ampak vso stvar ste zahebali komunjare s kot
   vedno do sedaj prevelikimi apetiti. Ampak ti tega izgleda nikoli ne boš skapiral.

   • Argentinec

    Ne briga mene kdaj se je začelo govoriti po gostilnah. Važno je katera vlada je projekt POTRDILA IN ODOBRILA!

    • von Rhein

     Ne,da si trmast v zagovoru in obrambi svojih mnenj. Si butast in ne razumeš.

     • Argentinec

      Projekt je potrdila Janševa vlada.

     • von Rhein

      Ja seveda.Kdo pa drugi. Izpeljala je tudi vse podražitve za cca.800 miljonov,upravičeno ali neupravičeno.Vso razliko v cenah materiala in dela je njegova vlada pospravila v svoje vreče.Celo premog je ocenila za izredno kvaliteten,ki bo na razpolago kar nekaj stoletij.

    • rabbit

     Teš 6 je odobrila in poroštvo podpisala vlada Boruta Pahorja. Janševa vlada je naredila samo raziskavo o možnosti projekta v času Rusko Ukrajinske plinske krize v Evropi, kjer je vzhodni del Evrope zmrzoval ker Rusi niso pošiljali plina preko ukrajinskega plinovoda..

     • Argentinec

      Projekt je potrdila Janševa vlada

     • rabbit

      A to je pri tebi tako, tvoj sosed reče da bo delal novo streho in ti to pove ti mu daš pa denar zanjo. Ha ha Pa ti ločiš med projektom in izvedbo projekta.

 • Demonkrat
 • Argentinec

  Zanimivo kako hlapci častite vse, kar je (bilo) tujega, tuje gospodarje. Od avstro-ogrske dalje …. “Samo, da ni slovensko!” A vas je to Janša naučil?

  • if

   Hlapce je rodil socializem in jih rojeva neosocilaizem, zato smo v času socilaizma zaostajali za demokratično Avstrijo in sedaj spet zaostajamo za demokratično Avstrijo.
   V času vlade JJ smo jo dohitevali!

  • montyamp

   HLAPCI so metali 1945 žive Slovence v rudniške jaške .
   GORJE NARODU , KO PRIDE RDEČI HLAPEC NA OBLAST .

   • janez cepec

    gorje narodu, ko se del postau prot svojim bratom in sestram in te preda okupatorju, čez tok in tok let, pa pravjo, de so se boril za svobodno državo, sam Dolfe jim je mau pomagu

    • sprehajalec

     gorje narodu, ko se del postau prot svojim bratom in sestram

     To gotovo misliš na partizane? Pa sploh ni bil del, Gorenjska jih je štela tam 500 do leta 1944, Štajerska še manj.

     • janez cepec

      dobro ti znaš, kerga mislem

     • sprehajalec

      Potem pa reci, kolikšen % Gorenjcev tistega časa predstavlja teh 500?

     • janez cepec

      dej, prošetaj mau

     • sprehajalec

      Ti pa pejt mau drva cept. če sploh znaš držati sekiro. Družbenopolitičnim delavcem je nikoli ni bilo treba.

    • Ruggedplant

     Najprej si razdelaj pojme kdo je bil okupator, potem pa nadalje razpredaj.

    • FRANC3

     Po tvoji razlagi je pobijanje lastnih bratov samo zato, ker se ne strinjanje s tvojo ideologijo, narodnoosvobodilni boj?!

   • Argentinec

    Kolikor mi je poznano so v jami ravno takšni, ki so se tujcem klanjali ….

    • resnicaboli

     otroci mlada dekleta ……

     • Argentinec

      A v ustaških in domobranskih uniformah? Pa že …

     • sprehajalec

      Imeli so svoje. Druga stran je pa nosila italijanske pa angleške pa ruske.

    • sprehajalec

     Se ti zdi domislica tako posrečena, da jo sedaj ponavljaš?

     Samo v Sloveniji se slavi pokol predanih ujetnikov in njihove žlahte, ter se postavlja spomenike temu pokolu. Takšnega primera Europa ni poznala od 30 letne vojne v nemčiji v 16. stoletju.

     In geni takšnih krvolokov nikoli niso bili zdravljeni.

    • FRANC3

     Branit svoj dom pred ropanjem in klanjem civilov, je po tvojem klanjanje tujcu??
     Premisli, preden kaj napišeš.

  • salma hayek

   Svoji k svojim, šiptarji k šiptarjem, Janša na kosovsko univerzo, nemškutarji od Čite Štrovs -Štajermarke do Grafenauerja in Zorna in Kuntnerja pa težijo k združitvi s svojim nemškim narodnim telesom

   • sprehajalec

    Bivši CK ZKS pa v Moskvo k Leninu v Mavzolej.

    • salma hayek

     Tako je. In ljubitelje ustašev v Jasenovac, domobrančke pa v Vatikan

     • rabbit

      Komunisti nimajo kam iti ker jih nikjer ne marajo še v materi domovini Rusiji so nezaželeni. Zato pa pri nas pizdarije delajo.

     • salma hayek

      To, kako se je njihovo najbolj udarno in kriminalno jedro uspelo zavleči v stranko SDS potem, ko so iz nje izrinili Pučnika, ki je zato užaloščen umrl v tujini, je škandal brez primere. Sem za lustracijo, ki bo počistila s tem komunističnim gnojem, raznimi partijskimi sekretarji in kandidati za presedsenika ZSMS, tožilkami proti verbalnemu deliktu kot je Brezigar in pogobnimi. Potem bi bistveno manj ropotanja in medijskega podpetskovskega podtikanja

     • sprehajalec

      Salmo pa Palestincem in Sircem, da se poigrajo in posladkajo.

      Poznaš “Ikarjev Let”? zelo priljubljena gledališka predstava v tistih krajih, ko Salmote butnejo iz stolpnic, pa glasno štejejo sekunde, če bo vzletel ali ne. tudi kakšna stava pade.

 • janez cepec

  prodajo Merkatorja je začeu ljubljeni vodja, naprej je drekov Barbika, Mojškra j’ pa stala ob stran, kao, de se kot predsednica vlade ne sme utikat u prodajo. glede na to, kok de se je na ekonomijo zastopila tok, kot Marica na kriv qrac, je blo res bol, de je stala ob stran. če bi pa jajca mela, bi jo pa uhka preprečla. izvirni greh je pa u ljubljen’mu vodji

  • sprehajalec

   Ljubljeni jo je želel prodati resnemu kupcu, pa bi bilo danes težav konec.

   Levičarji so jo prodali Balkancu. Pa imamo danes težave. Edina pozitivna stvar, ki jo ima Slovenija od te prodaje je, da so se na policah Soseda pojavila Gotova jela 29. Novembar.

  • FRANC3

   Verjetno je kriv Karl Marx ali pa celo Galileo Galilei.
   Drekač!

   • janez cepec

    drekač ti je fotr

  • Ruggedplant

   Hvala Bogu, da je prodal delež. če ne bi bilo pritiska vas, rdečih kmerov in udbovske mafijske mreže, bi ga morali prodati že leta prej in danes ne bi imeli nikakršnih težav z javnimi bilancami niti pokojninami. Zdaj pa še primerjaj vrednost, ki ga je pri prodaji iztržil Janša s tem, ki ga je iztržila bratjoška. Je res tako težko uporabljati najosnovnejšo matematiko? Prav na vsaki temi znova levaki dokazujete, da na svetu ni enega samega socialista, ki bi razumel ekonomijo. Enega samega!

   • rabbit

    Novinarska oz. medijska laž se ponavlja kot jara kača. Sod in Kad je imel kot držav v lasti 25 odstotkov Mercatorja. Se pravi kako je lahko Janša prodal Merkator, če pa je imel samo četrtinski delež. Janša je prodal samo 25 odstotkov. Od kje je Šrot kupil ostalih 75 % se vprašajte. Ostalo so imeli v rokah skladi (se pravi državljani, ki so vložili v sklade), zaposleni, Jankovič in njegova uprava, ter kmetijske zadruge. A njih je tudi Janša prisil v prodajo.

    • Ruggedplant

     To je jasno kot beli dan – no, kakšnim 60% slovencljem očitno ne. Še najmanj razumem tiste, ki so bili proti takratni prodaji Mercatorja, čeprav se je kasneje izkazalo, da je bila tisto odlična cena, saj je Mercator v nadaljnjih letih pod pritiskom diskontnih trgovcev pogrnil kolikor je dolg in širok ter smo ga pod Zokijevo šiviljo prodali za nepomemben drobiž – toliko kot je bil dejansko vreden.

     • Dragan Krstič

      Treba je še dodati, da je Mercator nameraval olastniniti Janković skupaj s svojim
      mafiozo kolegom Miškovićem.

     • rabbit

      Saj veš kdaj je bilo pa levakom razmišljanje dobra stran jim ni, ker oni ne razmišljajo namesto njih to naredi Murgle center in vsi potem enako blejajo. Pa da je Jankovič tako zadolžil Mercator, da jih niti Bill Gates ne reši. Čeprav je zadnji direktor Balažic Mercator razdolžil za 200 milijonov. Prodal je bedarije s katerimi je JANKOVIĆ Mercatorju naložil enormni dolg in spomnim se še revije Mag v kateri je takrat Igor Guzelj napovedal da se hudi časi Meratorju obetajo po letu 2018 Očitno je bil jasnovidec oz.ni bil seštel je 2 in 2 in dobil rezultat.

 • Ruggedplant

  Če bi Slovenija leta 91 prodala VSA državna podjetja privatnikom, bi bili danes bogatejši za več kot 100.000.000.000 evrov (za polpismene: 100 milijard!) že samo z vidika prihranka zaradi izgub, ki jih je državno premoženje pridelalo v tem času. Koliko milijard bi se v državno blagajno v tem času nateklo že iz samih davkov raje niti ne omenjam, ker se bo nekaterim rdečim komentatorjem na tem portalu zvrtelo od vseh nul.

  • Argentinec

   Slovenija je 91. leta razdelila družbeno (socialistično) lastnino v obliki certifikatov. Tudi tvoj Ivan je (za svoje nedelo) prejel nekaj tisočakov. Država ni mogla prodajati družbene lastnine, ki ni bila njena.

   • von Rhein

    Ocena iz predmeta samoupravljanje s temelji marksizma….odlično. Lahko preklopiš na drugo temo. Samo brez ponavljanja.

    • Argentinec

     To sva se skupaj z Janezom učila v šoli …. s tem, da je on celo diplomsko pisal o samoupravljanju s temelji marksizma.

     • von Rhein

      Torej,on gre s časom naprej,ti ostajaš zvest marksizmu. Sicer marksizem v osnovi ni tako vorbei.Bolj problematično se je izkazalo samozapravljanje.(samo zapravljanje)

  • Dragan Krstič

   Se popolnoma strinjam s teboj. Morali bi jih prodati in sicer večinoma tujcem, ki bi prinesli svež kapital v državo in znajo gospodariti s podjetji, ki bi jih kupili. Ampak v naslednji fazi bi se pa zgodilo naslednje: ta denar bi država večinoma porazdelila svojim rdečim kameradom, ki bi ga spet temeljito zafrčkali. Pa ne pozabi dejstva, da bi na prvih volitvah po padcu Demosove vlade v tem primeru levaki zmagali z 80% podporo volivcev. Prodajo tujcem bi blesavi narod smatral za veleizdajo. Brez lustracije komunistov leta 1991 ne bi mogli uresničiti tega kar si napisal.

   • Ruggedplant

    Se strinjam, si pa spregledal en “detajl” – zgoraj omenjene poteze seveda niti pod razno ne bi povlekla udbovska vlada, zato je v mojem “what if” scenariju seveda že vračunana lustracija. Brez nje so v Sloveniji absolutno nemogoče večje sistemske reforme – no, morda še v primeru državljanske vojne oziroma kontrarevolucije, ki bi počistila z rdečimi zločinci, ki danes držijo vajeti praktično vseh državnih podsistemov.

    • Dragan Krstič

     Ja seveda, brez lustracije ne bi šlo. Pa še vseeno se mi poraja dvom, kajti z lahkoto
     bi lustrirani komunisti skupaj z mediji in levimi sindikati spravili na ulice stotisoče bedakov proti prodaji tujcem in posledično padcem Demos vlade. Še danes bedaki ne sprevidijo kam so nas pripeljali rdeči kleptomani.

     • Ruggedplant

      Ko napišem lustracija, seveda s tem ne mislim za zgolj formalno sodno procesiranje nekaj deset ljudi partijskega vrha. Lustracija v kakršno edino verjamem sam, bi eventuelno obsegala potencialno prav vse državljane RS pri katerih bi se funkciji primerno raziskalo njihovo posredno ali neposredno vpletenost v vse protidemokratične aktivnosti ali zgolj agitiranja in kršitelje temu primerno sankcioniralo. Jedro rdečega zaodrja in glavnih piškotkarjev bi dobila takšne zaporne kazni, da bi vmes odrasla cela generacija ideološko nedegeneriranih Slovencev, tisti, ki pa so režimu zgolj “držali štango”, pa bi prav tako dobili kazni ob katerih v življenju niti več pomislili ne bi v to da bi še kje omenili rdečo zvezdo ali nosili Che Guevarine majice. Žal pa je za tako temeljito lustracijo potreben širši družbeni konsenz (cca 2/3 državljanov), kar pa je žal tudi trenutno število komunističnih simpatizerjev v državi, ki po vsej verjetnosti niti v sanjah ne bi podprli zakon, ki bi jih po veliki verjetnosti spravil v keho. če je bilo to leta 91 vsaj teoretično še možno, danes žal te realne možnosti ne vidim, razen seveda če poseže tujina, ki bi morala tako kot pri Gadafiju in Assadu jasno povedati, da takšnih totalitarnih ideologij preprosto ne podpira in naj se odločimo ali za obsodbo sistema ali pa bodo deževale bombe. A žal Evropa nima jajc še za kaj bolj milega…

     • Dragan Krstič

      Tudi jaz sem imel v mislih mnogo širšo lustracijo kot samo nekaj deset komunističnih funkcionarjev ker s lustracijo teh ne bi mogel ogromni hobotnici posekati lovk, pa četudi bi jih, bi hitro ponovno zrasle. Evropo pa baš briga za Slovenijo in njen komunizem. Pa imajo kar prav. Če Slovenci niso sami zmožni pospraviti z rdečo zalego naj jo pa imajo.

     • Ruggedplant

      To zadnje je sicer jasno, a mi nikakor ni všeč. Glavno dodano vrednost EU za Slovenijo namreč vidim prav v tem, da so nam končno spet odprta vrata v svet skozi katera naj bi na naš prostor prišle glavne evropske vrednote – svoboda, sodelovanje, zavezništvo, demokracija, pravna država, a žal tega v praksi pri nas ni. Evropa bi morala svojim članicam zgoraj naptete vrednote “vsiliti”, ne pa predstaviti zgolj kot “izbirno vsebino”, ki jo lahko članice upoštevajo ali pa tudi ne. Prav zaradi te razrahljanosti je EU dandanes pred razpadom, saj imamo na eni strani stare članice, ki te vrednote gojijo in spoštujejo, na drugi strani pa neresne neurejene članice, ki služijo uniji približno tako kot ročna zavora na avtocesti. To je glavni razlog za evroskepticizem in razmišljanja o izhodih ustanovnih članic in glavni razlog, da Evropa danes ni 1. svetovna velesila, ampak nas pelje žejne preko vode praktično vsaka kamelarska država, ki so to zaželi.

      Če se EU želi rešiti usodnega scenarija, bo morala zavladati s trdo roko na področjih, ki so za skupnost zares pomembne (uravnoteženost državnih bilanc, odnos do totalitarizmov, stanja pravne države, demokracije v svojih članicah) in sprostiti neživljenjsko birokratsko kontrolo na področjih, ki bi morala biti praktično v celoti deregulirana.

     • Dragan Krstič

      Narod si na volitvah usodo piše sam in Evropa niti nima pravice vmešavati se v izhod volitev razen če niso demokratične. Če narod izbere korupcijske rdeče stranke da ga vodijo potem je pač tako. Je pa res, da sta v Sloveniji korupcija in nepotizem že tako vraščena v družbeni sistem da bi vsi samo še kradli. Vprašaj na ulici kogarkoli glede tega in odgovoril ti bi: tudi jaz bi kradel če bi bil na položaju.

     • Ruggedplant

      Tale “demokratičnost” volitev je precej širok pojem. Tehnično gledano volitve prinas sicer so demokratične, a to res le in zgolj tehnično – na papirju. V resnici pa ni nekih večjih razlik med volitvami pred letom 91 in po – opozicijski politiki so deležni neprestanega linča vseh režimskih družbenopolitičnih delacev (sami si pravijo novinarji), “civilnih” iniciativ, “nevladnih” organizacij in ostalih “neodvisnih” organov – če to ne zaleže, pa se nanje spravi še (kajpak politično nastavljeno) krivosodje.

      “vropa niti nima pravice vmešavati se v izhod volitev razen če niso demokratične.”

      Nikjer nisem napisal, da bi se morala Evropa vmešavati v izid volitev, ampak zgolj bdeti nad njeno regularnostjo, predvsem pa spoštovanja zakonov, smernic, temeljnih civilizacijskih norm, ki so samo jedro, alfa in omega te naše Unije. Sredstev in strokovnjakov ima zadosti, da bi slehernega člana te vlade pripeljala na odgovornost pred svoja neodvisna sodišča in jim sodila zaradi sodelovanja s slovenskim postsocialističnim udbovskim podzemljem, pa tega NE naredi. Za takšna dejanja bi morala imeti EU prav vsa pooblastila in legitimiteto, saj je enotnost v naključnejših vprašanjihedini način, da lahko kot skupnost funkcioniramo, saj veš po čem se meri moč verige: po njenem najšibkejšem členu. Žal pa EU za razliko od ZDA ali Kitajske ne premore te odločnosti in zato danes razpada po praktično vseh šivih, čeprav imamo gospodarski potencial za najvmočnejšo svetovno velesilo na praktično vseh področjih.

      EU izgleda približno tako kot nekoč zdrav človek obkrožen s samimi gobavci, ki pa se ne zaveda (si noče priznati?) da ljudje okoli nje niso zdravi (bližnji Vzhod, Rusija). Posledično ne čuti nikakršnih ovir pri rokovanju z omenjenimi bolniki in tako njene okončine postajajo vse bolj gobave tudi same (Slovenija, Portugalska, Grčija). A EU si še naprej laže v iluziji, da je popolnoma zdrava, čeprav se gobavost razširja že v osrčje njenega telesa (Španija, Italija, Francija, Nemčija, VB, Skandinavija). Potem pa naenkrat eden od organov zaradi nezdravljenja preprosto odpade (VB), v osrčju vseh ostalih glavnih organov pa se začnejo odvijati smrtonosni procesi, ki sčasoma onesposobijo vso telo (teroristični napadi, invazija radikalnoislamskih migrantov). Kam to vodi pri človeku, vemo, ne zavedamo pa se, da ta usoda ta hip grozi celotnemu kontinentu, če se nemudoma ne zbudimo v kruto realnost in pričnemo z zdravljenjem. Sami od sebe se gobava tkiva namreč ne bodo zaelila, pozdraviti jih bo moral zdravi, še neinficiran del. Če jih ne bo, bo kaj kmalu sam delil žalostno usodo.

     • janez.pokoncni

      Zadnji odstavek!
      Da, obenem pa veš, da je to mission imposible. Žal se prekletstva socializma danes v EU zaveda samo “ex vzhodni blok”, večini ostalih držav pa se meša in vedno bolj celo silijo vanj. Francija se ravno ta trenutek lomi. Nič ni izključeno. Povsem odprte so vse možnosti – totalno v levo in dokončni propad ali totalno v desno kjer pa konkretno Le Penova tudi trola več ali manj samo o ideoloških temah, nič pa o gospodarskih.

    • KIKI

     Diratizacija, ne lustracija! Za podganarje je lustracija neučinkovita,
     ker bojo prilezli nazaj iz vseh lukenj in por…in okužili vse okoli sebe.!
     Tu se skriva diktatura “one man band”, brez katere ne znajo živet!
     Svetujem: likvidacija diktatorja!

     • Ruggedplant

      Narobe – komunistična mreža zvez in poznanstev se je že tako razrasla v vse pore družbe, da odstranitev capo di bande ne bi spremenila kaj dosti – morda bi imeli prikoritniki malo večje težave pri koordinaciji in organizaciji večjih protidemokratičnih akcij, pri koritu bi bilo za nekaj časa mannj discipline in bi se še bolj posteklinjeno borili za davkoplačevalski denar, a problem bi ostal – ljudstvo bi na naslednjih volitvah izvolilo nove in nove obraze iste komunistične nomenklature, mafijski podsistemi pa bi še naprej nemoteno delovali. Ko rečem besedo “lustracija” pri tem mislim na sistematičen boj proti komunizmu na VSEH nivojih, torej od avtomehanikov, direktorjev “privatnih” firm, pa seveda do vseh državnih uradnikov. Prav VSAK Slovenec, ki v letu 2017 še vedno goji kakršnakoli pozitivna čustva do totalitarizma, nima v naši državi kaj iskati in to je potrebno jasno skomunicirati, kršitelje pa kaznovati dosledno in strogo. Če bi bilo leta 91 dovolj za rešetke poslati vse nespreobrnjene člane partije, njihvoe tovarišije in sodelavce udbe, pa so danes po 26 letih razraščanja plesnobe nujno potrebni precej bolj drastični ukrepi, ki bi jih čutila velika večina prebivalstva. Bodisi to ali pa državljanska vojna – ker zagovarjam demokracijo in nenasilje, si seveda bolj želim, da se to izvede preko instrumentov reformirane pravne države.

     • Iza Demos

      “….Če bi bilo leta 91 dovolj za rešetke poslati vse nespreobrnjene člane partije, …………”
      Volk dlako menja nravi pa nikoli!

     • Ruggedplant

      To govoriš zato, ker si sama nesposobna (nepripravljena) zamenjati nrav in sovražiš vse “izdajalce” ali zato ker si sama nezmotljiva in ne verjameš v spremenljivost živih bitij?

     • Iza Demos

      1. ne sovražim, ker mi je škoda zapravljat mojo energijo
      2. “izdajalcem” oprostim, a ne pozabim dejanja
      3. človekova narava je določena z njegovimi geni in socialnim okoljem odraščanja
      4. sem nezmotljiva hihihihihihi

   • janez.pokoncni

    Nič večinoma tujcem ampak vse tujcem. Zakaj?
    Leta 1991 ni v Sloveniji imel nihče nekaj milijonov mark. Ni jih mogel imeti. To tako v teoriji kot v praksi pomeni, da se je čisto vsako lastninjenje, ki se je zgodilo, zgodilo na “grbi” konkretno lastninjene firme, kar pa je HUJŠE kot, če bi firme kar “šenkali”.

  • janez.pokoncni

   Na kaj vse vpliva državni “kapitalizem” oziroma “državna” lastnina po slovensko, se v celoti ne zaveda še nihče.
   Omenil bi en grozljiv detajl, s katerim se sam srečujem že 26 let – no zadnjih 15 več ne, ker me “delo” za državne firme in JS ne zanima.
   Vsi, ki poslujemo tudi na slovenskem smo precej jebene stranke zaradi nelojalne konkurence.
   Da “narišem”. Sam sem se na trgu Xkrat srečal z norimi cenami konkurence in zelo hitro razumel, zakaj lahko konkurenca prodaja na pravem trgu nekaj zelo pod ceno.
   Firma A, obilno prisesana na državno vrečo, prejema 100tine tisoče evrov v bistvu za nič. Svetovalne pogodbe, študije, blabla. To je glavni donos firme A.
   Da svoje poslovanje vseeno s kakšno resno stranko, opravi posel za pravo firmo dobesedno zastonj ali recimo tudi do 100x ceneje, kot ga opravi za državno greznico. Na tak način firma A ubija sicer povsem zdravo firmo B, ki ni prisesana na državo in za ves posel konkurira na trgu.

   Državna lastnina je v Sloveniji temeljno zlo. Morda funkcionira v Švici, morda z njo ni nič narobe na Danskem, ampak v Sloveniji je to prava katastrofa. Sam sem prepričan, da bi leta 1991 bilo celo bolje, če bi vse porušili do tal kot, da “smo” naredili to, kar smo – omogočili lastninjenje v bistvu izključno starim partijskim strukturam oziroma glavne napajalnike pod okriljem nacionalnega interesa pustili v lasti države, da jih mafija lahko nemoteno molze.

 • primsek

  Geslo iz naslova je dobesedno vzel Janša, ko je avgusta 2005 prodal mercator za nadzor nad Pivovarno Laško, ki je imela v lasti Delo. Z udbonarkomafijcem Slivnikom -Sifonom na čelu naj bi bilo to trobilo njegove politične opcije. Vendar bi se moral naslov potpetkovskega pisuna glasiti še : Istrabenz in Luka Koper in Slovenske železnice so naši, zraven pa bi morali prilepuiti še Beranekov plakat za mobilizacijo belčkov in spodaj sličico grimska sluzkota

  • montyamp

   Haha križar , si spet partijsko biblijo bral ???

   • primsek

    Ne, moje čtivo je samo Iznoriško kraljestvo in lepljenke s Trstenjakove. Enako kot tvoje

 • Igor Kavalar

  Pred leti, ko je Agrokor prevzemal Merkator, sem debatiral na šihtu z sodelavcem, ki je levičar, da je bedarija, da pufar kupuje zapufanega. (na moje presenečenje se je strinjal).

  Merkator je imel pod Jankovićem “najbolj uspešnem direktorju vseh časov” 1 miljardo evrov minusa, pa tako so ga hvalili, kako uspešno podjetje je Merkator. Agrokor Todoriča je bil pa še bolj zapufan. Edina dobra stran je bila da prihaja kupec iz iste branže, torej trgovec in ne neki kapitalski sklad oz. naftna, čevljarska industrija, ki z trgovsko branžo nima veze.

  Danes vidimo, da je Agrokor še bolj v k*. zapufan nekaj miljard in dolžan ogromne količine do dobaviteljev, torej tistih, ki resnično nekaj naredijo, poleg kmetov, proizvajalci blago obdelajo, proizvedejo in ponudijo izdelek potrošniku prek polic, Agrokorja, Merkatorja, ki si ob svojem delu prodaje vzame, še največji kos pogače z najmanj rizika.(pa še zmeraj so v minusu, enako kot banke, najlažji biznis, ki bi moral biti profitabilen je pri naših direktorjih, nadzornikih in biznismenih katastrofa od katastrofe). Verjetno, ne vedo kaj delajo, če pa že vedo pa sigurno kradejo.

  V glavnem v kapitalizmu bi obe firmi propadli, pridelovalci minusa pa bi moral minus odplačati. V našem super socializmu, bomo pa sedaj zgrešene poteze elite, spet plačevali vsi državljani zato, da začasno obdržimo delovna mesta, ki so na dolgi rok v firmi z gnilimi financami in pijavkami obsojena na propad. To pa zato, ker je vlada nesposobna ustvariti pogoje za nova delovna mesta, in jih je strah večje breposelnosti in nemirov, pa čeprav se bo ta minus tako in tako poznal v naših denarnicah in slabšem standardu. Trenutna oblast igra na karto, preložitve problema in takrat bo nekdo kdo drug na oblasti, ki bo pokasiral te probleme.

  • Argentinec

   “V glavnem v kapitalizmu bi obe firmi propadli …” ? V kapitalizmu STA obe firmi propadli …. lolek.

   • Igor Kavalar

    To če ti govorijo, da živimo v demokraciji in kapitalizmu še ne pomeni da je to res. Dejanja v praksi kažejo da smo še vedno v socializmu in diktaturi elite.

    • Argentinec

     A mora bit “revolucija” in “druga republika”, da bo? Ne se no smešit ….

     • Igor Kavalar

      A ti misliš, da zaradi tega, ker gremo vsake 4 leta na volitve da ljudstvo vlada?
      Vprašej se zakaj moramo plačat 5 miljarde minusa bank, od državnih do privatnih, če ljudje za ta minus nismo krivi. Krivi so tajkuni, bankriji in nadzorniki.

      Če se pa ti čutiš krivega za minuse bank in raznoraznih podjetij, pa sam plačej.

   • sprehajalec

    kaj ti misliš resno, da je pri nas kapitalizem ali kaj?

    • Argentinec

     Ne. Kapitalizem bo zavladal šele, ko bo kralj Nordijskega kraljestva postal Ivan Veliki ….

     • sprehajalec

      Dokler bo pa princ Kijevski s svojimi plemiči, bo pa socializem.

      ja pa revanšizma ne bo…

  • rabbit

   Isto so se šli z elanom in vemo kako se je končalo.

  • Ruggedplant

   Vse si povedal.

 • Vera

  Kaj se širokoustite , ko pa mimo naših krajev vodi še vedno cesta , ki jo je dala zgraditi Marija Terezija . V socializmu se jo je samo krpalo .Ta vlada pa ne da soglasja niti za obvoznico ,ki je nujno potrebna . Mnoge tovarne so bile grajene še po Avstroogrsko oblastjo , potem pa se je gradilo ” udarniško ” na plečih delavcev, ki zato niso dobivali plačila . Novodobni politiki s pomočjo starih stricev zdaj samo vlečejo denar kjer se le da , samo, da z visokimi davki uničujejo ” malega človeka ” , ki jim daje že 2/3 od dohodka , nekoč so pa naši stari starši fevdalcem dajali 1/10 , toda mi otroci smo v šoli poslušali kako grebatorski je bil fevdalizem . Kdo je zdaj tu nor do konca, če ne sedanja vlada ? !

  • von Rhein

   Mimo naših krajev se je nekoč peljal najljubši sin domovine z nekim zamorcem. Nova cesta je bila zgrajena v dveh mesecih. Na žalost je po eni zimski sezoni razpadla. Od takrat dalje spet…flika na fliko.Torej,isti klinc.

  • Nataša Valant

   ++++++++++

 • Demonkrat
 • montyamp

  MERCATOR JE USPEŠNA ZGODBA JAJNKOVIĆA .

  ZA —– N-A-Š ——————- D-E-N-A-R ———————-

 • Argentinec

  Živel socializem! Mercator je naš!

  Živel kapitalizem! Mercator ni več naš!

  • Ryuk

   Mercator nikdar ni bil naš.

   • Argentinec

    Najin ne, Janezov pa. Sej ga je on prodal. Drgač se pa z Nova24 zmen – oni trdijo, da je bil naš.

    • sprehajalec

     Butl prtegnjen, prodala ga je Bratuškova.

     Glupsone jedan, nemoj da se mangupišeš više. kretenčino jedna.

     • Argentinec

      Država je Mercator prodala 12. avgusta 2005, ko je bil predstavnik prodajalca Janez Janša, predstavnika kupcev pa sta bila Boško Šrot in Igor Bavčar, danes oba v kazenskih postopkih.

     • sprehajalec

      Ker si ljubitelj google znanosti, odtipkaj v google “prodaja mercatorja”.

     • Argentinec

      Google pravi takole: “Država je Mercator prodala 12. avgusta 2005, ko je bil predstavnik prodajalca Janez Janša, predstavnika kupcev pa sta bila Boško Šrot in Igor Bavčar, danes oba v kazenskih postopkih.”

    • rabbit

     A ti prodaš vso hišo čeprav je samo 1/4 tvoja.

    • rabbit

     Pivovarna Laško je v imenu konzorcija (v tem so še Pivovarna Union, Radenska, NLB, NKBM, Gorenjska banka, Prvi faktor-Faktoring, Banka Koper, Hypo Alpe-Adria Bank, NFD, Banka Celje in NFD holding) sporočila, da sta obe strani za datum konca transakcije določili petek. Skrajni rok za plačilo kupnine je bil sicer določen za ponedeljek, 30. junij. Prodali so 53%delež.Se pravi Janševa vlada je Pivovarni Laško in Istrabenzu prodala 25 odstotni delež (enemu so prodali 13%drugemu pa 12%). Vlada Alenke Bratovšek pa je Agrorkorju prodala 53 odstotni delež. Plus potem je Agrokor od ostalih deležnikov kupil še preostanek Mercatorja pri zavezujoči ponudbi.

 • montyamp

  MERCATOR JE OD NAJBOLJŠEGA SOSEDA .
  Je seveda sosed , pa sigurno ne najboljši .

 • xtc

  Definitivno bo zakon padel ;če ne preje vEU;SAMO RAČUNI BODO PA UNIČUJOČI:

 • sprehajalec

  Sam sem bil zvest privrženec Mercatorja nekoč, všeč so mi bili slogani, “Kupujmo naše, slovensko”. “Naši žulji na naših rokah”. Vsak dan me je državni medij navdal s ponosom, ko je poročal o slovenskih dobaviteljih za Mercator. Ponosen sem bil, da je CEO poznal posamezne trgovke po imenu in je bil res pravi delavski direktor (danes vem, da je bilo v ozadju samo pohotno meseno poželenje).

  Ko je Zoki potem cuknil v žep 4 milijončke, je bilo razočaranje veliko. Začel sem hoditi drugam.

 • Argentinec

  Glavna nevarnost je predvsem v »zunanjem sovražniku« v obliki tujega kapitala, znanja in informacij. Ali uvajanje sodobne tehnologije v proizvodnjo ob naših lastnih skromnih dosežkih ne pomeni uvoza tujih licenc in ali se dovolj zavedamo, da tuja tehnologija pomeni odvisnost od preskrbe z rezervnimi deli in mnogokrat s tujim strokovnim znanjem?

  • sprehajalec

   Daj ne trosi nekih neumnosti, ko še v življenju nisi stal v nekem proizvodnem objektu.

   • Argentinec

    Tole je izsek iz Janševe diplomske naloge …… HAAA, HAAA, HAAA ….

    • nevtrino

     In ? Kakšn zvezo ima to s sedanjim mešetarjenjem politkomisarjev z Mercatorjem ?

     • Argentinec

      Ja nč. Janša je imel prav. Ne bi smeli v Slovenijo spustiti tujega kapitala in znanja … in rezervnih delov.

     • rabbit

      Janša je diplomiral iz obramboslovja in je moral po navodilih takratnega FSPN (Kardeljeva fakulteta) obvezno v diplomo vključiti zbrana dela tovariša Kardelja, drugače ni bilo mogoče diplomirati.

     • Argentinec

      No ja …. iz medicine že …. iz obramboslovja pa res ne …

     • Dragan Krstič

      Rezervnih delov za tvoje hendikepirane možgane. Se strinjam.

 • Borut Stari

  Postkomunistična država Slovenija pravzaprav niti ni imela resnične možnosti za pravi začetek. Prva stvar, ki se ji je zgodila, ko so se rešili komunističnega sistema, je bila, da so nekdanji komunisti prevzeli javna podjetja in jih razdelili prijateljem.Enako so doživele vse države, nekdanje republike, bivše federacije.

  • Argentinec

   S ej bi jih lohk tud domobranci, pa so zbežali iz domovine …. kaj češ.

   • gušto

    Prismoda. Kaj pa tisti, ki niso bili komunisti in niso zbežali ? Tistim pa je bilo treba pobrat še tisto, kar so si pridobili potom svojega obraza.
    Sramuj se tvojih izjav !

    • Argentinec

     Meni niso nič pobrali …. so pa mojemu staremu očetu, ki je bil nemčur. Edino pravilno!

     • gušto

      Govorim o stanju po osamosvojitvi. Za prej so itak morali vse poravnat.

     • Argentinec

      Ja, po osamosvojitvi so pa razprodali našo ljubo Slovenijo. Bivši komunisti – z Janšo na čelu.

     • gušto

      Aja, Mercator je prodal Janša, Bratušca pa se je tedaj gugala in smrčala v mreži.
      O, ti, ti Janša, kako si jo mogel tako zavesti, da te niti slišala ni, ko si ji prodal Mercator.
      žalostno, da joj. kako ste nekateri zarukani.

     • Argentinec

      Mercator je prodal Janša. Pod Bratuškovo Mercator ni bil več v lasti države zato ga (tudi če bi hotela) ni mogla ona prodati.

     • gušto

      Si pa res totalka utrgan, no.

     • rabbit

      Čigave so bile pa Banke, ki so prodal,e a od Janše. Pa daj vklopi že tisto celico.

     • Argentinec

      Banke so bile takrat državne, državo pa je takrat vodil Janša.

     • rabbit

      A v času prodaje Mercatorja Agrokorju je bil predsednik vlade Janša ja sedaj ga pa že res biksaš.

     • resnicaboli

      če govoriš o družini tako si vse povedal kakšen človek si.

     • Argentinec

      Izdajalcev slovenske zemlje nisem in ne bom zagovarjal pa tudi, če bi to bil lastni sin.

     • gušto

      Potem si človek, ki ne znaš ločiti niti lastnega sina.
      Oh, ubožec, kaj te je doletelo.

    • rabbit

     Albert Svetina v svoji knjigi podrobno opisuje kako so vse pokradli tudi svojim tistim,ki so jih celo vojno zakladali z živežem in jih skrivali. Dobro bi bilo Argentiček če bi si ogledal Pričevanje Petra Hribarja nečaka zverinsko ubitega Rada Hribarja.

   • rabbit

    Domobranci in vsi tisti, ki jim je bil komunističen teror tuj so bežali zato pa so sedaj uspešni v svojih novih državah, v Sloveniji imamo pa pokvarjene komunistične direktorčke.

    • gušto

     Ne le, da so samo pokvarjeni, ampak so tudi nesposobni, ker niso še nikoli delali.
     Ker se ne spoznajo na nič in država jih pa spet in spet fila, da ne pocrkajo.
     Narod fila pa državo. Evo, spet na=be mali pošten človek.

     • rabbit

      Drži.

   • Borut Stari

    Daj zlezi nazaj v tisto odprtino iz katere si prilezel.

   • nevtrino

    Ali pa tisti heroji, ki so bežali in se skrivali 1991 ??

    • rabbit

     Veš kako takim pri nas pravimo majski hrošči skrivali so se celo vojno potem pa so bili narodni heroji. Albert Svetina drugi mož Knoja je to lepo opisal v svoji knjigi Od osvobodilnega boja da banditizma. Vse lepo razložil kako so se med vojno skrivali, kurbali, jedli in pili in potem so bili po vojni narodni heroji.HA HA

     • slosin

      Sem prebral, odlična knjiga…

      In tem barabam še danes izplačuje država letno več kot 20 mio eur DODATKOV k njihovim penzijam za kurbanje, skrivanje, pobijanje rojakov…

  • Dragan Krstič

   Tako je. Slovenija bi se ekonomsko rešila le z lustracijo 1991 leta. Če bi Demosova vlada začela s prodajo podjetij tujcem, ki bi prinesli novo znanje in svež kapital, bi vlada padla še prej kot je, ker bi ljudje prodajo tujcem smatrali za sramotno veleizdajo.

 • Argentinec

  Baje je v Sloveniji še vedno socializem. Uboge ovce pa pametujete o kapitalizmu čeprav ga še niste (po vašem) niti izkusile. Če greš v Graz po Milko še ne pomeni, da veš kaj je kapitalizem.

  • gušto

   To veste samo komunisti/kapitalisti, kajne ?.

  • rabbit

   Seveda ga ni, ker če bi bil, bi si moral ti svojo plačo sam prislužit, ne pa, da ti jo drugi.

  • nevtrino

   Koliko držav po Evropi, razen teh jugobutal, ima še gorivo po državno reguliranih cenah ? Koliko je cena goriva nižja v A ? Kje se še tako motovili s prodajo “državnih” podjetij ? Koliko je še avtomobilskih kratkih luči podnevi ? Koliko je še ukinjenih utripajočih zelenih luči na semaforju ? Koliko držav ima še praznik 2.januarja ? Koliko je še tako velikih strank upokojencev ? itn. itn. ,… Naj ne naštevam naprej …

   • Argentinec

    Cena goriva je regulirana že na svetovnem trgu …. pozanimaj se.

    • nevtrino

     Hohoho, ja to pa res, tako za A, kakor za SLO, ampak …

     • Argentinec

      OPEC …

  • Igor Kavalar

   A je tebi to normalno, da moramo vsi državljani plačevati za bančno luknjo, Merkatorje ipd?

   Če ti je to okej, dej bodi socialistično solidaren, ker rabim nov avto, stanovanje grem po kredit, ti boš pa odplačeval vsak mesec. Pa bom jest srečen ti pa še bolj.

   • Argentinec

    Mi normalno. Zato pa me jezi, ker so ravno cerkveni največ prispevali k bančni luknji.

    • gušto

     Cerkveni najbolj rešujejo najbolj revne za katere državi niti ni mar.
     Cerkveni poskrbijo, da so vsaj oblečeni in siti.
     Pa saj ne veš, kaj blebetaš.

     • Argentinec

      Cerkveni so najbolj zapufali Slovenijo, čeprav so dobili ogromno zemljišč (ki jih sedaj nihče ne obdeluje), da ne govorim o gozdovih. Še sam papež Frančišek se je zgražal nad našimi škofi.

     • rabbit

      Dolga je 5 milijard od tega cerkvenega recimo 400 milijonov in samo če bi Helios prodali tako kot bi ga bilo treba (dokazali Avstrijci) bi mariborska nadškofija pokrila vse dolgove pa še ostalo bi.

     • rabbit

      Papež naj prvo pri sebi razčisti, ko gre kriminalcem noge umivat. Župnik sosednje fare je lepo zemljišče prodal Mestni občini Ljubljana in na zemlji so zrastla stanovanja za socialne primere in sedaj se krade okrog in okrog. Na pokopališče bolje da nič ne neseš ker bo zagotovo ukradeno. Bolje da ne bi prodal in bi kdo od kmetov to kosil kot je prej. Je pa za ta denar obnovil cerkev vse cerkvene stavbe, ki so propadale in naselil v te stavbe dve potrebni slovenski družini in za mlade naredil prostor , da se lahko kje družijo. V času socializma pa partija ni bila sposobna niti enega igrišča narediti.

    • rabbit

     No pa mi povej natančne številke koliko je cerkev dolžna točno in ne samo nek pavšalne ocene medijev. Poleg tega je mariborska nadškofija tista, ki je naredila dolg in zato zastavila vse kar je imela in tudi ostala je brez vsega. Brez česa so ostali Bavčar, Pavček, vsi direktorji in lastniki bank.

     • gušto

      Ma tale nima tri čiste karte. Človek je brez etike in morale. Nekje se je zgubu najmodernejši stranki, he, he, ..

     • Argentinec

      Ljubljana – Objavljamo seznam slabih terjatev, ki so jih na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) prenesle banke. Preverite, katera podjetja so se znašla na njem in kakšen je njihov dolg do DUTB.

      NLB, NKBM, Abanka, Banka Celje, Probanka in Factor banka so skupaj na slabo banke prenesle za pet milijard evrov bruto terjatev. Tabela prikazuje, kolikšne terjatve so do posameznih podjetij prenašale banke in kakšna je skupna izpostavljenost DUTB do podjetij. Grafika omogoča razvrščanje podatkov, tako po abecedi pri podjetjih, kot tudi po velikosti prenešenih terjatev po posameznih bankah in skupni vrednosti.

      Pisali smo že, da sta propadla cerkvena holdinga Zvon ena in Zvon dva največja dolžnika DUTB, ta je do njiju skupaj izpostavljena za 321 milijonov evrov, skupaj s T-2, ki je bil v lasti Zvonov, pa za kar 466 milijonov evrov. To znaša devet odstotkov vseh prenesenih terjatev.

      Med največjimi dolžniki slabe banke najdemo še Vegrad, ki je s svojo projektno družbo Vegrad-AM, ki je gradil Celovške dvore, do DUTB izpostavljen za 162 milijonov evrov. Banke so na DUTB prenesle še 133 milijonov evrov terjatev do Merkurja, 129 milijonov evrov do Cimosa, 104 milijone evrov do Primorja, 102 milijona evrov do Save in tako naprej. Za 579 podjetij.

      Največ terjatev med bankami je prenesla NLB, in sicer 2,3 milijarde evrov. Abanka je prenesla za 1,1 milijardo evrov slabih terjatev, NKBM pa za dobro milijardo evrov. Z Banka Celje je na DUTB šlo za 380 milijonov slabih terjatev, Probanka in Factor banka, ki sta v nadzorovani likvidaciji, pa sta DUTB prodali za 118 milijonov evrov oziroma 54 milijonov evrov slabih terjatev.

      Na slabi banki so pristala podjetja, ki niso uspela odplačevati svojih posojil, med njimi je sicer nekaj izjem. Ti krediti so v bankah izkopali večmilijardo luknjo, zaradi katerih je država banke že večkrat dokapitalizirala. Samo v zadnji sanaciji je v banke zlila za skoraj štiri milijarde evrov kapitala – s tem denarjem bi lahko zgradili tri nove tire med Koprom in Divačo.

     • rabbit

      Sedaj pa mi povej vsa podjetja, ki jih je imel Zvon 1 in Zvon 2 v svojem portfeliju, Koliko so jih prodali in pri tem zaslužili do sedaj samo Helios in dobro zaslužili. Avstrijci pa jim dokazali, da so prodali slabo in bi lahko zaslužili toliko, da bi poplačali vse obveznosti obeh zvonov. Kdo je sedaj tukaj nor. T2 pa je ustavno sodišče določilo, da mu ni treba v stečaj in da dobro posluje in vrača dolgove.Kdo je sedaj nor. Zanima me pa kdo vrača dolgove bankirjev,Bavčarjev, Hild, Pavčkov, Cimosov ki so pokradli in nič vrnili MI.

     • Igor Kavalar

      5 miljard minusa pomeni da je 1.5 miljona ljudi (odštel sem pač otroke, mladoletne) mora odplačat vsak 3,333e.

      Če pa pogledamo celoten minus države 34 miljard, ti pa to znese 22,666e dolga na 1.5 miljona. In če odšteješ 100.000 brezposelnih, pa 600.000 penzionerjev, ti na 800.000 delovno aktivne populacije pade 42,500e dolga.

      Zdej pa premisl koliko desetletij bo trajalo, če zaslužiš minimalca okol 600e, ali povprečna 1000e neto in koliko lahko vsak mesec daš na stran, po plačilo življenjskih stroškov seveda, ker živeti moreš, preden boš odplačal ta dolg, k so nam ga nakopal?

      Ti ljudje pojma od pojma nimajo v kakšen drek so spravil ljudi.

      Po 10 letih nam bo pa spet Erjavec naložu zgodbico, a ne bi bilo fino, če bi bile penzije 1000e. Bi že bilo 1000e, če bi bil red in nebi ljudje nasedal bedakom.

    • Igor Kavalar

     Vsi, ki so prispeval k luknji morajo plačat iz lastnega žepa brez razlike.

    • novaknovak

     a sam nanje si se spomnil? aja, ostali so tvoji, pa ni važn. in kdo jim je te kredite odobril? mislim pa, da so edini, ki te kredite vračajo. ostali ste jih na dubt prebekslal, pa spet raja plačuje..za razliko za cerkvene

     • Nataša Valant

      + + + + + + + + +

     • rabbit

      Argentincu je večina od 5 milijard 400 milijonov. Paše to bi mariborska nadškofija in ne cerkev lahko poplačala če bi sama prodal Helios pa še ostalo bi ji.

     • rabbit

      Pa Kraševc je edina baraba iz bančne luknje, ki sedi v zaporu, druge pa ščiti bog iz Murgl.

     • Argentinec

      e, da sta propadla cerkvena holdinga Zvon ena in Zvon dva največja dolžnika DUTB, ta je do njiju skupaj izpostavljena za 321 milijonov evrov, skupaj s T-2, ki je bil v lasti Zvonov, pa za kar 466 milijonov evrov. To znaša devet odstotkov vseh prenesenih terjatev.

      Med največjimi dolžniki slabe banke najdemo še Vegrad, ki je s svojo projektno družbo Vegrad-AM, ki je gradil Celovške dvore, do DUTB izpostavljen za 162 milijonov evrov. Banke so na DUTB prenesle še 133 milijonov evrov terjatev do Merkurja, 129 milijonov evrov do Cimosa, 104 milijone evrov do Primorja, 102 milijona evrov do Save in tako naprej. Za 579 podjetij.

      Največ terjatev med bankami je prenesla NLB, in sicer 2,3 milijarde evrov. Abanka je prenesla za 1,1 milijardo evrov slabih terjatev, NKBM pa za dobro milijardo evrov. Z Banka Celje je na DUTB šlo za 380 milijonov slabih terjatev, Probanka in Factor banka, ki sta v nadzorovani likvidaciji, pa sta DUTB prodali za 118 milijonov evrov oziroma 54 milijonov evrov slabih terjatev.

      Na slabi banki so pristala podjetja, ki niso uspela odplačevati svojih posojil, med njimi je sicer nekaj izjem. Ti krediti so v bankah izkopali večmilijardo luknjo, zaradi katerih je država banke že večkrat dokapitalizirala. Samo v zadnji sanaciji je v banke zlila za skoraj štiri milijarde evrov kapitala – s tem denarjem bi lahko zgradili tri nove tire med Koprom in Divačo.

    • slosin

     Pojma nimaš ali pa si napumpan iz Murglstana….

     • Argentinec

      Propadla cerkvena holdinga Zvon ena in Zvon dva sta največja dolžnika DUTB. Ta je do njiju skupaj izpostavljena za 321 milijonov evrov, skupaj s T-2, ki je bil v lasti Zvonov, pa za kar 466 milijonov evrov. To znaša devet odstotkov vseh prenesenih terjatev.

      Med največjimi dolžniki slabe banke najdemo še Vegrad, ki je s svojo projektno družbo Vegrad-AM, ki je gradil Celovške dvore, do DUTB izpostavljen za 162 milijonov evrov. Banke so na DUTB prenesle še 133 milijonov evrov terjatev do Merkurja, 129 milijonov evrov do Cimosa, 104 milijone evrov do Primorja, 102 milijona evrov do Save in tako naprej. Za 579 podjetij.

      Največ terjatev med bankami je prenesla NLB, in sicer 2,3 milijarde evrov. Abanka je prenesla za 1,1 milijardo evrov slabih terjatev, NKBM pa za dobro milijardo evrov. Z Banka Celje je na DUTB šlo za 380 milijonov slabih terjatev, Probanka in Factor banka, ki sta v nadzorovani likvidaciji, pa sta DUTB prodali za 118 milijonov evrov oziroma 54 milijonov evrov slabih terjatev.

      Na slabi banki so pristala podjetja, ki niso uspela odplačevati svojih posojil, med njimi je sicer nekaj izjem. Ti krediti so v bankah izkopali večmilijardo luknjo, zaradi katerih je država banke že večkrat dokapitalizirala. Samo v zadnji sanaciji je v banke zlila za skoraj štiri milijarde evrov kapitala – s tem denarjem bi lahko zgradili tri nove tire med Koprom in Divačo.

 • nevtrino

  Se ni kaj čudit, pravzaprav si lahko samo zgrožen, kako neverjetno velik tržni delež ima še vedno Mercator Mečkator v teh jugobutalah proti Sparu, Hoferju, Tušu, Lidlu, … Nekateri enostavno ne nakupujemo v Mercatorju, ker med drugim enostavno niso konkurenčni s cenami, pa vseeno nič ne pomaga …

  • rabbit

   Po informacijah zadnjič v Tv je nek agrarni ekonomist rekel, da ima Mercator manj kot 30% tržni delež, v 10 letih jim je padel za več kot 15 %. Tušu je padel za 12%, Sparu se je povečal za 1% diskontnim trgovcev pa za veliko.

   • nevtrino

    Kolikor se spomnim, ima Mečkator precej višji delež, kakor “le” 30% …

    • rabbit

     Tako je prva trgovina (v kateri porabimo največ denarja) še vedno Spar/Interspar (29 odstotkov), na drugem mestu pa Mercator (28 odstotkov). Če primerjamo zadnja tri merjenja, sta oba trgovca obdržala svoj delež. Če pa pogledamo malce nazaj, v leto 2009, pa ugotovimo, da je Spar svoj delež obdržal, medtem ko je Mercator izgubil kar osem odstotkov. Največji padec se je zgodil Tušu, ki ima letos samo še 13-odstotni delež kupcev, nasprotno pa sta rasla oba diskonta, torej Hofer in Lidl (oba okoli 10 odstotkov.
     Vir: Državni monitoring maj 2015

  • Dragan Krstič

   Poleg Mercatorja je Špar med najdražjimi.

 • Demonkrat

  Debela Berta je bila super trgovina

  • slosin

   Še boljši je bil Kruppov kanon s tem imenom…

 • Argentinec

  Ej, kva se vam ful dogaja s temi komunisti in socializmom …. še Kim Jong Un bi se vam smejal.

  • nevtrino

   Tam vsaj veš, na čem si. V Zloveniji pa se večno enakopravnejši tovariši še vedno na debelo sprenevedajo, ropajo in blefirajo, pa še kar dobro jim gre …

 • Dragan Krstič

  Škoda replik na bloge butlja Argentinca.

  • Argentinec

   Krstiću, zemo! Kako?

   • Dragan Krstič

    A kako si butelj? Zato ker iz buteljke z vilicami zajemaš pamet. To počnejo samo ekstra
    buteljni.

    • gušto

     ha, ha, ha, …. dobra je ta.

    • Argentinec

     Kakšni “buteljni”? Počasi se bi moral že naučiti slovensko (sploh, če si desničar Krstić Dragan) …

     • Dragan Krstič

      Ko boš dojel da z žlico zajameš več pameti kot z vilico boš samo še polbutelj.

     • stajerc5

      Ta se za zlico slisal ni, to je tisti pes (nik), ki pije samo iz pasje posode!

   • sprehajalec

    Očitno je Argentinac nekdanji Prle.

    Menjavanje nickov = zavaravanje neprijatelja.

    • Argentinec

     Dragane, prijatelju stari. Šta ima novo u selu?

     • sprehajalec

      Argentinčino, pičko stara, ajde sad na posao. Kako se kod vas kaže popodnevno odmaranje – “posao” , ha, ha, ha.

     • Argentinec

      “Kako se kod VAS kaže popodnevno odmaranje” …. bodi bolj pazljiv. Takoj se izdaš, da si trenerkar.

     • Dragan Krstič

      A veš Argentinec da sem ponosen ker sem te razjezil. Daj vzemi persen za pomiritev. In če ne znaš drugega vkup spravit potem utihni ker s temi blogi samo dokazuješ svoj inferiorni “intelekt”.

     • Argentinec

      Humor je pol zdravja, pravijo, zato vedno rad obiščem tale portal.

     • rabbit

      Jaz ga imam pa na sumu da je je en Šurdek iz MMC.

     • Dragan Krstič

      Lahko da. Jaz tega portala ne berem. Ima preveč “intelektualcev”.

     • Miran Pavličič

      Fogl s sto nicki, kdo pa drug…

     • rabbit

      Fogl piše bolj primitivno Šurdek na MMC pa ima vedno eno in iste sovražnike Janšo in cerkev.

  • janez cepec

   kva je, +IĆ, resnica boli,.a?

   • sprehajalec

    Bolje Ić nego cepec…

   • Dragan Krstič

    Ja po blogih ki jih ti pošiljaš in plusih ter odgovorih nanje te mora resnica res boleti. Sicer pa
    cepec kot si, se tega verjetno niti ne zavedaš.

   • novaknovak

    kaj te sedaj -ić-i motijo? ksenofob..

 • Argentinec

  Humor je pol zdravja, pravijo, zato vedno rad obiščem tale portal. Sedaj pa nazaj na delo. Imejte se in brez zamere. Ne si tolk k srcu jemat komunistov in domobrancev. Obojni služijo na vas, ovcah.

  • gušto

   SREČNO KOŠTRUN pa ne hodi več nazaj. Te nihče ne pogreša.

  • nevtrino

   In vi ste pa genialen volk, kajne ?

  • novaknovak

   si si dal nick argentinec. se pravi v žargonu tistih, ki jih obožuješ, domobranec!?

 • David Lokatos

  Levicarji in homeseksualci so rak danasnje druzbe! JANSO na OBLAST!!!!!!!!

  • janez cepec

   zbor mate u Begnah ob 12:00

   • David Lokatos

    TI SI NJIHOV!

    • rabbit

     Cepec lahko govori o tistem kar pozna očitno je v Begnah že bil pa ve.

    • Dragan Krstič

     David Lokatos, ne ni naš samo tak cepec je da ne razume tvojega sarkazma. Ubogi janez cepec, a si ti že v Begnah na zaprtem oddelku.

 • Duhec

  Desni bote sadili, sejali, pobirali in prodajali pridelke na tržnici levim…. za ful dnarja. Naj crknejo vsi trgovci…

  • von Rhein

   Bi rada nazaj na drevo trgat banane za večerjo?

  • Dragan Krstič

   Deja vu, desni naj bi delali, levi pa prodajali in v žepe spravljali dobičke.

   • rabbit

    Zdaj je duhec razkril kako bi on živel, mi naj delamo, on bi pa kasiral.

  • novaknovak

   desni sadijo, sejejo, žanjejo, ustvarjajo…pol pa pridejo levi, se derejo/te, delu čast in oblast, dol s kapitalisti, vsem enako…in jih nacionalizirajo/te, jih označte za sovražnike, jim poberet, in si seb odrežete večji del pogače. taki pač ste..

   • sprehajalec

    To imajo v genih, krajo.

  • dvanajstzvezdic

   Desnica duhec, je v tej deželi edina prava pot, potrebno je samo dobiti pravo desnico.

 • Vera

  Mercator zapret, saj je mnogo boljših trgovskih centrov , prijaznih prodajalcev-jalk , cene pa nižje . No problem .

  • rabbit

   Pa še ne doživiš šta očete.

 • Janez

  Hja ?
  A kdo ve?
  Koliko pa dobijo plače – uboge prodajalke – v Mercatotju ?
  Meni se zdijo zelo uboge.
  Vedno žalostne, znervirane !
  ZDI SE, DA JIM NOVI “EX SOCIALISTIČNI LASTNIKI ALI ŠEFI” MERCATORJEVIH TRGOVIN ?
  DAJEJO ŠE MANJ PLAČE !
  Kot bi jim – plače – dajal OBIČAJEN, KLASIČNI PRIVAT LASTNIK. A KDO VE?
  Koliko imajo prodajalke v Mercatorju,
  ubošce- revce , ki se meni smilijo – koliko sploh – zaslužijo evrov ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Nataša Valant

  Naj gre Marcator k vragu !!
  Podjetja, ki jih je pred leti uničil. Pa slovenske dobavitelje, ki jih je zamenjal z Jugovići, Se je takrat kdo oglašal ?

  Dajte no mir .

 • Novakec1

  Po komentarjih sodeč jih tričetrt spodi sploh ne ve da je danes sreda 19.04.2017

 • dvanajstzvezdic

  Ej folk, slučajno sem na pop24 ur zasledil tale pozitivni članek: http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/gary-whitehill-cez-10-let-ne-boste-tekmovali-z-drugim-clovekom-ampak-s-pol-robotom-in-ce-ne-boste-nekaj-ukrenili-ne-boste-vec-imeli-drzave.html?focus=1
  Kaj pravite? A ne bi bil cajt, da gremo v tej smeri. Zanimivo je tole; vsi levakarji in negativci pljuvajo po tem gospodu, za razliko od normalnih,ki se v večini strinjajo, predvsem v tem, da je potrebno začet pozitivno razmišljati. Pri levakih je zaničilno tudi to,da nimajo v svoji glavi niti kanček neke motivacije za pozitivno razmišljanje. To govorim zato, ker si pravim, jebiga mercator in agrocor potrebno je narediti nekaj novega boljšega.

  • Dragan Krstič

   Najpomembnejši stavek, ki ga je povedal ta gospod, parafriziram: prva stvar, ki se je zgodila ko ste se rešili komunizma je bila, da so nekdanji komunisti prevzeli javna podjetja in jih razdelili med seboj. Ostali niti niso imeli priložnosti. Aja, po ta rdečih in levih lažnivcih s tega portala je pa kriv Janša.

   • dvanajstzvezdic

    Saj v Sloveniji se še nismo rešili komunizma, to je problem, ampak bistveno je tole, navkljub temu ne moremo kriviti komunizem za slabo stanje danes,tukaj. Primanjkuje nam pozitivnega mišljenja in poguma da gremo naprej-tudi desnici.

    • Dragan Krstič

     Ljudje nočejo sprememb. Samo vzemi v obzir koliko birokracije je po državnih službah in ter ogromno število ljudi katerih sposobnost mišljenja je nekaj nad mišljenjem debilov, s popolnoma praznimi beticami. Prepotrebne reforme pa čakajo dokler se ne bo država sesedla oziroma ne bodo finančni trgi zaprli pipice za kredite. Do tam pa je še dolga pot kajti Slovenija ima dosti pomembnih ob jektov, ki se jih splača zapleniti, na prmer luko Koper. Nekomu bo padal v naročje prej ali slej.

 • gušto

  A zdej bomo še Marcator zalagal, Srb bo šef, mi pa molzna krava.
  Če so ga Hrvatje kupil, nej ga še Hrvatje rešujejo !

 • Iza Demos

  “…Zakon o pogojih imenovanja izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za Slovenijo …”
  Ljubi bog, da mi je vedet komu je prišla na misel ta enkratna ideja in je dal spesnit tale zakon. In kdo bo ta izredni član uprave in kdo ga bo plačeval? Lastniki družb sistemskega pomena za SLO, a le v primeru, da bodo imeli od tega kako korist t.j., da jim bo prikapljalo kaj proračunskega denarja. Seveda pa se bo našlo kaj tudi za “ta prave” iz občinskih/državnih struktur. Odprta so nova vrata za korupcijo. Dobrodošli!

 • radames

  Lepo prosim, dokler je še čas. Instalirajte Jankovića za generalnega Mercatorja! Mnogo bolje, kakor da bi kandidiral na volitvah in bil instaliran za predsednika vlade. Če propade Mercator, bo Slovenija zlahka prebolela. Če bo predsednik vlade, bo uničil državo Slovenijo!

  • Vera

   To je pa tudi res , toda kaj ni čez tega Jankovića iz Saraorcev vloženih več ovadb ? Se njega tožilci in sodniki bojijo, da mu ne sodijo ?

   • Dragan Krstič

    Njega niti ne toliko ampak murgelčana.

    • Vera

     Oba , saj sta v sorodu baje .

     • Dragan Krstič

      Če bi prikazal samo fotki oči obeh bi rekel da sta si zelo podobna.

     • montyamp

      Oba sta rojena januarja kot AL CAPONE .
      Kozoroga .
      Mao Cetung , Zemljarić , Fišer , Kos , ………………..
      Kozorogi imajo Slovenijo med rogovi .

  • Borut Stari

   Ne bo šlo. Zokun ima najraje tisto kar danes počne. Hokus pokus prevarandus. MOL je njegov življenjski dosežek Med prebivalci Ljubljane se počuti čefurskega ljubljenčka

 • Poštenje velja

  Bom napisal takole.
  Najglasnejši zagovorniki in kruhoborci za mercator kupujejo v Hofru, Lidlu In Eurospinu!

  CRKNE NAJ ČIMPREJ SKUPAJ Z PODALPSKO GRENZNICO SLOVANSKIH BALKANCEV

 • tarantela
  • garfi

   ti nam razvedrilo, mi vam levuharjem milijarde

 • garfi

  ni skregano z rdečo mafijo
  narod je butast mk press

 • Fogglof Tunnek

  Naš Zoki je Mercator dvignil do najboljše trgovine fseh časof fSloveniji… ko pa je fse fkup prevzel Veliki Diktator????…Država je Mercator prodala 12. avgusta 2005, ko je bil predstavnik prodajalca Janez Janša, predstavnika kupcef pa sta bila Boško Šrot in Igor Bafčar, danes oba pravnomočno obsojena voluharja… Bobu bob!!!

  • Fogglof Tunnek

   Mercator je danes tam, kjer je, ravno zato, ker so ga leta 2005 prodajali nepregledno in pod mizo, v pisarni JJ, kjer se to ne bi smelo početi,

   • montyamp

    Prej je bil pa transparentnosti primat .

   • Dragan Krstič

    Res je najbolje da si medsebojno dopisuješ.

  • montyamp

   Solatar je dobil denar , katerega je UDBA morala oprati .
   Denar mora krožit , pa ne med ljudmi , med UDBO-BANDITI .

   • montyamp

    Ko dobiš veliko in še več zapraviš , to so pa
    LEVIČARSKA POSLA .

  • Minovak

   F.T., nehaj se repenčiti, če bi takrat prodali Mercator in še ni bilo nikjer Agrokorja, delnica je bila 440 €, kaj pa sedaj….? Imamo katastrofo Agrokor, delnico pod 60€. Levaki ste bili takrat proti prodaji, čeprav je bil na vladi JJ, a so rdeči tajkuni prevladali. So že vedeli zakaj. Granitne kocke pa so se začele takoj, ko je JJ napovedal odhod politike iz gospodarstva, seveda zaradi privilegijev in rekel bi, da si si bil zraven, kenede…!

  • dvanajstzvezdic

   Kako je že Rop rekel Jankoviću: “Politika te je nastavila, jaz sem te nastavil”. Mercator je politična firma, zakaj pa Zoki z Mercatorjem ni uspel npr v Avstriji, Nemčiji, Bolgariji, Romuniji…

 • Resnica boli

  A ni EČSP pravi naslov za meddržavne poravnave, kadar tuje firme nočejo plačati domačim fizičnim oz. pravnim osebam. Slovenija plačuje za varčevalce LB filijala Zagreb, ki je bila tudi v Jugoslaviji hrvaška pravna oseba. (naslov, račun, registracija), če ne bi bila jo potem po osamosvojitvi ne bi smel HNB nadzirati in ji prepovedati poslovati. Slovenski dobavitelji naj račune dajo ESČP, oni pa hrvaški vladi nalog, do kdaj mora biti vse poravnano. Seveda pa se lahko prevzame tudi nepremičnine Agrokorja v Sloveniji, se jih proda in iz izkupička plača dobavitelje. Tako je Hrvaška naredila z LB filijala Zagreb, zaplenila ji je vse nepremičnine (Osijek, Zagreb, Opatija……) jih prodala in poplačevala hrvaške varčevalce.

  • montyamp

   Za UDBO ni sodišča .
   Ima svoje KRIVOSODJE .

 • Fogglof Tunnek

  K velikemu fsponu Mercatorja je največ pripomogel prvi predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković. Ko je bil zaradi političnega mešetarjenja razrešen, je šlo z Mercatorjem, na žalost, samo še nafzdol !!!

  • FORT WORTH

   Ja,nekak tak kak Stozice…
   Po gnar sta sla z Boratom k Gadafiju fehtat.
   Tak manager,kot je Jankovic je lahko biti.
   Rop je lepo povedal v kamero,kdo je jankovica nastavil na celo Mercatorja.
   Jankovic brez drzavnega denarja ne bi niti oken za poslovalnice Mercator kupil…

  • sprehajalec

   Kakšno preprosto dojemanje sveta. Preprosta pamet, preprosta misel.

   Če bi imel od države dano Bianco odprto kreditno linijo, bi bil vsak, ki bi tam sedel super. Morda še celo ti. Pa Zoki ni mogel kaj, da ne bi zapustil enormno zapufan mercator. Stara balkanska “Lako ćemo”.

   Zokija je ustvaril “naš” interes, pa mislim, da sta Štefka in Zokijeva uradna partnerica žlahti.

  • Novakec1

   Ja, ker so začel Čoropanovo krajo sanirat.

 • montyamp

  MERCATOR JE NAJVEČJA UDBOVSKA PRALNICA DENARJA .

  • miha57

   Se strinjam, zato pa jaz ne kupujem tam od takrat ,ko ga je prevzel Zoki !

 • von Rhein

  Novica dneva : Vlasta N. ima pa novo frizuro.

  • Dragan Krstič

   Sračje gnezdo??

  • Novakec1

   Ji jo je Soros doniral, ker minira slolandijsko ustavo in odpira vrata migrantom.

  • pravapot

   Bolj je zafnana, večje sračje gnezdo ima.

 • mannuro

  Pa saj to ni socializem, ampak lopovščina. Sicer pa, laž ima kratke noge.. po kučanu sodeč ;) Oni potrebujejo, določene firme za svoj obstanek. Pač pijavka je pijavka. Od nje ne moraš pričakovat nič drugega, kot malo glavo in vedno bolj debelo rit. Torej po polit komisarjevosko, nič novega!

 • miha57

  Mogoče pa ima ta vlada namen kupit in nato podarit Mercator Zokiju !

  • Dragan Krstič

   Ne, ne sinčkoma bo bolj verjetno.

 • David Lokatos

  ZIVELA SDS! ZIVEL NAS POVELJNIK JANEZ JANSA!

  • Dragan Krstič

   David Lokatos, nehaj provocirat janeza cepca. Te bo spet v Begne pošiljal.

   • David Lokatos

    Komunist! Bo sel v pekel!!!!!!

 • montyamp
 • Fogglof Tunnek

  Kaj se je zgodilo z Mercatorjem na sestanku 12. avgusta 2005 v pisarni predsednika vlade, ki jo je takrat vodil Janez Janša in kdo je za to nosil odgovornost?

  Kako so Mercator vodili v letih 2005 – 2013, da je pristal v takšnem stanju?

  Kdo je za to nosil odgovornost, ter kdo je krif, da je cena Mercatorja v enem letu padla za več kot polovico in ds so prodajalci dobili okoli 400 milijonof ojrof manj?

  A poznate odgovore?… Fse se vrti okoli dveh črk… pssst, jj … Kužite?

  • Dragan Krstič

   JJ je Jebem Juliko. To že fsi vemo, nismo nič fauš. Kar daj jo.

   • Fogglof Tunnek

    Res je…Jebem Juliko…samo JJ pomeni še nekaj drugo! Kaj že?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Alenka Bratušek je leta 2013 povedala pravo resnico: “Vlada ne prodaja Mercatorja, ker je to leta 2005 storil takratni predsednik vlade Janez Janša!!!”

 • Fogglof Tunnek

  Če hočeta Hofer in Lidl biti še bolj uspešna, naj njiju prevzame Zoran Janković!!!… Glejte, Ljubljano je spremenil v najlepšo prestolnico Evrope (verjetno tudi sveta), in isto bo naredil s Hofrom in Lidlom !!!

  • Dragan Krstič

   V Haloze ga vzem pa bo naredil najlepše Haloze od vseh Haloz na svetu.

   • Fogglof Tunnek

    Haloze majo mene…ne rabimo Zokija !!!… Slušaj Dragane, pa nije Zoki tvoj zemljak? Samo pitam?

    • Dragan Krstič

     Zoki in jaz imava toliko skupnega kot ti in Pedro Opeka. Ti si pokvarjeni zapiti udbovec, Pedro je poštenjak. Kapiš.

     • Fogglof Tunnek

      Aha, se pravi ti si pokvarjeni zapiti udbovec, Zoki je poštenjak?

     • Dragan Krstič

      Zate vsekakor, na to sem ponosen, če ti tako meniš.

    • Poštenje velja

     Tunnek tolko lajaš, da te bo nekdo znanega dne na znanem mestu………..
     a še mirno spiš, aja nikoli nisi.

   • Steiermark

    ş tunekom in ostalimi degeneriranimi odvisniki šmarnice, bi prav dobro lahko sodeloval, so vsi na istem nivoju (idiotov)…..

  • Dragan Krstič

   Spiker radia Haloze gospod Foglof Tunnek je ravnokar haložanom sporočil prelomno in žalostno vest da je Zoki odletel v Frankfurt na sestanek z delničarji Lidla da bi postal generalni direktor te
   trgovske firme. Seveda direktor samo za poslovalnico Središče ob Dravi, da ne bo pomote.

  • FORT WORTH

   Daj nea ga biksaj lepo te prosim.
   Dokler ga je politika naprej porivala je se kaj blo.
   Stranko PS ni znal voditi in je fse skup propadlo,no.

   • Dragan Krstič

    Ma pust ga, a ne vidiš da je pijan že sredi popoldneva.

 • Jurij Musar

  Ne le Mercator, vse je treba nacionalizirati in cerkev ločiti od države, tako kot je bilo to v samoupravnem socializmu.

  • Dragan Krstič

   Pejd na 24 kur.

  • Hribouc

   jebo.e tvoj samoupravni fuknjeni socializem za lenuhe in brezdelneže.

   • janez cepec

    kva mate pa gor u zabačenih hribeh, a mate še pra skupnost?

    • Hribouc

     Yes, my dear!
     We do have an excellent reason today!
     Awaiting how Venezuelians will overthrow the bus driver Maduro into Pacific ocean!

     • janez cepec

      ja sej taki ste, na tujih nesrečah se naslajate, od države pa subvencijo kasirate za, kao nerazvite

     • Hribouc

      1. Ankol do zdej se nis’m naslajou na tuji nesreči.
      2. Ene klinčeve subvencije nis’m ankol dobu.Edin, pardon, za ohcet mi je fotr,
      partizan- vojak-borec, sicer, z majhno plačco – kupu en praln stroj.To pa ja.
      ————————
      To je odgovor na tist kar kapiram, de si zapisou.
      Tvoje poante, kuga b’rad povedou, pa ne skužim niti mau!
      Bolš de nehava, ne bova delč pršla. Spat pejt – a ne?

  • sprehajalec

   Si v nekem paralelnem vesolju Jurij ali kaj? še Jugo nazaj vrnemo, pa bo vse kot prej. kavbojke v Trstu, Chico banane pa Pampersi pa Minas kofe v Celovcu pa Grazu.

   • janez cepec

    a s že tok na konc, de plenice rabeš?

    • komar marko

     Ti to iz prve roke!

     • janez cepec

      Ti ga to na roke?

     • komar marko

      pri nas na roke samo še molimo!

     • janez cepec

      ja si že u teh letih, nimaš kej

     • komar marko

      hja, me je MELANIA presenetila. Te stvari so stvar INTELIGENCe! Delam s tujino, kjer te stvari spoštujejo in jih imajo na distanci. samo pri nas me je sram, ko sem v družbi IDIOTOV!

   • Jurij Musar

    Nikoli več ne bo tako kot je bilo. Žalostno a resnično. Kapitalizem ruši vse pred seboj.

    • sprehajalec

     To, kar je pri nas ni kapitalizem, je samoupravni socializem z pravnim okoljem Divjega zahoda. Kapitalizem je v Avstriji.

    • dvanajstzvezdic

     Čakam, da bo enkrat zrušil že komuniste v Sloveniji.

     • Jurij Musar

      Nisi opazil, da komunistov že davno ni več. Sedaj obstajajo popolnoma druge delitve.

  • komar marko

   ja in ustanoviti novi INSTITUT za razvoj doktrine marksizma, kjer POSVEČENI lahko vzamejo kolikor mislijo da rabijo!

   • Jurij Musar

    Ni potrebe po novem Inštitutu. Vse je jasno, le razumeti je treba. Tebi ni bilo dano.

    • komar marko

     jap, sem gledal NACIONALIZACIJE. LAHKO PROBAŠ IZVESTI JUTRI SEVEDA ČE IMAŠ KAJ V HLAČAH. SAM VERJEMI MI, DA JE VELIKO BOLJE DA SE PREJE STESTIRAŠ V TEKU NA 100 M, in če ne dosegaš časa izpod 10 sekund, potem s ene lotevaj zadeve!

 • Hribouc

  Samo še malo in bomo zbojkotirali najdražjega soseda !
  Dost je!
  AFNE GUNCEJTE KOLK’R VAS JE VOLJA, AMPAK ENI MAMO TE SVINJARIJE IN IGRAJČKANJA POLN KUFR !

  • Dragan Krstič

   A se teb sploh sanja o čem debatiramo?

  • komar marko

   A polj boš pa zadovoljen samo ko ti bodo policaji šenkavali PIKE!

  • janez cepec

   a poj boš pa uno zapeu: čez gore polja, svinja nam je ušla, ujemite jo prasico in zaprite jo v svinjak

   • komar marko

    ja ta je pa že stara. A si ti že od takrat?

    • janez cepec

     zgleda, de s ti tud, če veš, de j’ že stara

     • komar marko

      jap sem vas gledal kako ste jih lastninili in zapirali!

     • janez cepec

      glej in uči se

     • komar marko

      to je v vaši domeni. Mene je bilo sram ko sem samo te svinjarije gledal in sem srečeval LOVCE, ki so se mirno nasmihali in hvalili kako so umni in dobri gospodarji!

   • tohuvabohu

    A znaš tudi tisto:
    Tam na Pugled gori
    vsi so čisto nori,
    vsi so krampe kradli
    samo eden šafle.

 • komar marko

  Mimogrede. Ga ni junaka, ki mi lahko v mojo firmo pošlje UPRAVITELJA ali nadzornika.

  • Viktorh

   A si pozabil na dvojec cmerar – bademaister?

 • Vstrajnik

  V murgelskem danasnjem komunizmu so dovoljena vsa sredstva. Tadicija še obstoja. Narod pa še kar spi …..

 • Johan

  Ne razumete, radikalna levica in njeni tajkuni bodo pokradene milijarde (150 milijard) plasirali preko poštnih nabiralnikov in z diskontom od davkoplačevalcev zastoj dobili Merkator, Srbin bo šef !
  Isto je bilo z Novo KBM in CIMOSOM, slovenski davkoplačevalci so pač neumne ovce, ki verjamejo vladajoči koaliciji !

  • Dragan Krstič

   No ja Šerif bo slamnati šef, glavni šef je v Murglah.

 • montyamp
  • Dragan Krstič

   Jest sem pa skoz mislu da ga je Tumpek nastavu.

 • tohuvabohu

  Ta koalicija je zmedena, SMC je pa sploh katastrofa. Simona Lipicanar je javno izdavila: “Mercator je privatna firma in to je treba spoštov’t.” Naslednji dan so pa vun privlekli “lex Mercator”. Krave se po tleh valjajo od krohota. Edino crknjeni foglič še kar naprej prepeva svoje tožbe.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/raziskovalci-na-ulicah-protestirali-proti-krcenju-znanstvenih-proracunov/420217#comments

  takoj ko sem videl Svetlika, med protestanti ups protesniki, sem moral na wc na velko potrebo, kajti na podlagi predhodnih podatkov točno vem katera vlada je znanstvenikom namenila največ iz bdp-ja, in Svetlik kajpak ni bil v tisti vladi. ampak, NE, važn da si naš, pa če me n-krat nategneš v tzadnjo, bolje to kot Janez Janša. sicer pa sej pri tolikšnih nategih jim je to dejanje postalo morda celo všečno

  sarkazem press

  • KIKI

   Ja, kriminalci se pri nas radi slikajo! Njegov bogati bratec mu drži štango!

 • Franjo Trojner

  Živel socializem! Hecno! Imajo nas za osle, še koncepta se niso potrudili spremeniti. Vse gre po do pičice istem kopitu naprej in šov je zagotovljen in nedemokratične, nelegitimne volitve tudi. Volitve se ponovno bližajo, mali plavi ponovno kadruje in to ponovno tam, kjer je že nekoč obljubil zvestobo Jankoviču. Janša gre pred bližnjimi parlamentarnimi volitvami.ponovno na sodišče in proces bo še odmevnejši, kot Patrija, kar se vidi tudi po tem, da dominatni mediji že kurijo 100 na uro in gotovo ponovno svoj vrhunec tempirajo na dan pred volilnim molkom. V Venezueli je danes ponovno štala, narod se na ulicah bori proti socializmu in diktaturju Manduri!!! Kaj pa bomo storili mi na baje sončni strani Alp, da se končnon rešimo svojih Mandurov ???

 • Fogglof Tunnek

  POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… NAJNOVEJŠA VEST !!!

  Čujte, pustite vi Mercator in Štruklja… specializirano državno tožilstvo je po neuradnih informacijah 24UR na sodišče vložilo tožbo zoper Janšo, s katero zahtevajo odvzem premoženja nezakonitega izvora. Po neuradnih podatkih gre za skoraj 400 tisoč ojrof. Epilog je torej dobila finančna preiskava, v kateri so ugotovili, da naj bi Janša porabil bistveno več denarja, kot ga je zaslužil.

  • KIKI

   Smo videli tri tožilce, ravno prave: Kozinca, ki od same domišljavosti ne ve
   kako bi se obnašal. do kriminalnega Furlana, ki naj raje pogleda v žep svojemu
   tajkunskemu bratu in v svojega tudi, pa ono revše, iz Maribora, Šketa, pravkar
   potrjen siromaček ki pojma o pojmu nima…in caplja po direktivi izkrivljenega tožilskega “partnerstva”

  • montyamp

   Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
   http://www.politikis.si/?p=
   Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA ……

 • Fogglof Tunnek

  HALOZE EXPRESS: A SE BO PRVAK OPOZICIJE SPET ZNAŠEL ZA ZAPAHI

  Janez Janša troši, troši in troši, a od kod mu denar? Nič ne dela a nonstop troši. A je še to morda denar od preprodaje orožja ali morda Patrie. Ve Urška? Ve sestrična? To so fprašanja, biti ali ne biti…na prostosti !!!

  • KIKI

   Mokre želje pred volitvami: zjebati Janšo!!!
   Ata Kurčevič že hara po magistratu s svojimi umazanimi
   parklji! Ob volitvah Milančka napade neozdravljiva plesen
   hudobije, povezane s strahom pred realnostjo!
   A tvoja ženska nikoli ne plača nobene položnice?
   Mogoče pa ji ni treba, ti vse plača ZK ali pa ZZB ?

   • Fogglof Tunnek

    Nekaj mi pravi, da bo Janša tudi naslednje volitve presedel na Dobu. Seveda bo za to spet krivo rdeče sodstvo ampak če bi bil Janša pošten zapora še videl ne bi od znotraj.

    • montyamp

     Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
     http://www.politikis.si/?p=
     Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA …..

  • montyamp

   Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
   http://www.politikis.si/?p=
   Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA ….

 • Fogglof Tunnek

  Kako lahko nekdo več troši kot zasluži? Ajd naj mi nekdo objasni…jas sn samo navaden nevedni haložan ki mu to fkup ne gre.

  • montyamp

   Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
   http://www.politikis.si/?p=
   Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA …

  • Dragan Krstič

   Da si neveden to itak vsi vemo.

 • Olga

  Vlada s takimi odločitvami sodi v zapor!

  • Fogglof Tunnek

   Kam pa Janša sodi?… 400.000 ojrof nepojasnjenega izvora???

   • Olga

    Mislite Plavega? 400.000 DEM je dobil samo od Elana! Res je! Kučan sodi v zapor!

   • montyamp

    Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
    http://www.politikis.si/?p=
    Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA ..

 • janez cepec

  ATENCJONE: Janševe ovčke, pejte na Hanzi TITO-ta gledat, koko u Ameriko vesolsk program prodaja

 • montyamp

  MERCATOR UDBOVSKA NAJVEČJA PRALNICA DENARJA .
  ŽVEPLENI JE GLAVNI .

 • montyamp

  Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
  http://www.politikis.si/?p=145987
  Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA .

 • janez cepec

  glej no glej, unbenga feed backa, pa res zgleda, de usi tok zavzet gledate Hanzi TV, de nimate cajt odgovarjat. usi, predvsm bivši komunajzarji, z ljubljenim vodjem na čelu, vzneseno poslušajo svojga bivšga šefa in vzornika JOSIPA BROZA TITA

  • koza

   fusbal je

   • janez cepec

    ma škoda, k niste gledal, konc vam bi biu pa siln ušeč. glavn protagonist, na kraju ob njegoum; TITO-vem grobu, reče za desnakarje tolažilne besede: Ma nek ide u pičku materinu (TITO sevede).

    • Dragan Krstič

     Še en udbovski vosu kot Tumplek, ampak bolj bedast kaliber si. A ti ne veš da je bil vaš komunistični slogan ; America Yugo car here we come še boljši in bolj resničen kot tisti o vesoljni tehnologiji zaostale samohvalne komunistične Jugoslavije. Če bi imeli znanje za vesoljsko tehnologijo bi znali izdelati vsaj dobro sonično letalo ne pa pokveko od Orla ali Galeba. Res, z vsakim blogom dokazuješ kakšen idiot si.

     • Krtača17

      Ja no ja. Saj res napredujemo. Danes si pa lahko izdelamo plastično prdulo za eno osebo ki jo zmoti že vsaka sapica. Pa kakšen balon znamo nakvačkat. Drone pa s Kitajske pa smo zmagal. Strašen napredek.

     • janez cepec

      ma idijot si ti, k si se izdau, de si gledou dokumentarc, čeprou maš tok povedat čez Titeja in sistem. sej pravem, verjetn si ti tud bivši komunajzar, sam ne upaš prznat

     • Dragan Krstič

      Prisem da nisem gledal te totalne bedarije. Gledal sem VVfaktor in potem Barcelono. Vsakomur pametnemu mora biti jasno da JU ni imela tehnologije niti za en dober računalnik ne pa vesoljske tehnologije. Se vidi kakšen cepec si.

     • janez cepec

      pa nism jest govorui o tehnologij, sam predlagu sm, de si mau nostalgijo potešite po vašmu šefu in uzornioku Titeju zuastopm de ga pogrešate, pa de trenutni ljubljeni vodja ni kej prida substitut

     • tohuvabohu

      Zakaj v vsakem komentarju omeniš Janšo, če je tako nepomemben? Res si do konca prismojen.

     • janez cepec

      kje pa videš kešno besedo o Janši, Bunksl? pa ti ga skoz sanjaš, zgleda

     • tohuvabohu

      Ne delaj se francoza, cepec trapasti. Tu smo sami resni ljudje (razen rdečkarjev).

    • koza

     ma, sem včeraj slišala, da bodo galeba obnovili na Rijeki, videla Gretiko in Liziko, pa tega, ki niti svojega jezika ni znal dobro, tak da imam dovolj; sem pa slišala tudi na TV, da je Trumpov stric bil nekoč FBI šef, ko je Tesla umrl, so odnesli marsikakatere zapiske, nekaj malega so poslali v exYu, t.j. Bg, tak da to bi bilo tudi zanimivo vedeti

 • montyamp

  Koliko so vzporedni udbo-ekonomisti oprali iz MERCATORJA ???

  • Dragan Krstič

   Zdaj si obetajo mastne denarce od vlade za svetovanja.

 • Dragan Krstič

  Danes na VVfaktorju na TV3: Levosučni komentator Aljuš Pertinač je izjavil da v skoraj 3 letih vladanja koalicija ni napravila nič razen da so si z zmanjšanjem davkov na visoke plače te le še povečali.

 • cosmosjasnovidec

  Potem bo strogo čas,da folk bojkrotira Merkatorjeve trgovine in naj crkne saj je dovolj drugih boljših in cenejša roba kot pa v takih beznicah kjer čefutarski lastniki goljufajo in gulijo stranke.

 • Kat Wilson

  Am, kaj ni Merkatorjua kupil Agrokor?

 • Fogglof Tunnek

  Pustimo Mercator… Finančna preiskava zoper nekdanjega predsednika vlade Janšo-Veliki Diktator, njegovo ženo Urško Bačovnik Janša, njegovega brata Rajka Janšo in bančnico Natašo Pajenk je bila končana v začetku leta 2015. Tožilci so dve leti čakali z vložitvijo tožbe, saj je bilo na ustavnem sodišču vloženih več pritožb zoper najpomembnejše člene zakona o odvzemu nezakonitega premoženja… BRAVO US !… Po dveh letih so rešili pritožbe. Kaže, da sedaj lahko kriminalcu celo odvzamejo nezakonito premoženje. Če to drži, potem je janšastana konec. Potem imamo možnost, da postanemo normalna država !!!

  • montyamp

   Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
   http://www.politikis.si/?p=
   Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA …….

  • montyamp

   Haha , balkanski bojevniki plačajo bolje od SDS .
   Privat murglo-krivosodje , plačano od redčenja koke v mešalcih za beton v garažah udbovske bande , jasno poklekne pred maso denarja .
   Provokatorje bi si za ta denar res lahko našli bolj razgledane ,
   ne pa kozojebce .

  • montyamp

   Pustimo MERCATOR , POGLEJMO ELAN ,
   Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
   http://www.politikis.si/?p=
   Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA .

  • Dragan Krstič

   Je treba dodati da je treba Janšo obtožiti za kaznivo dejanje neplačila DDV-ja za varovalno službo ko se je ženil z Urško. A na to si pa čisto pozabu govno udbovsko. Pa še nekaj, ko bo ovadba padla ali si ti pripravljen plačati odškodnino Janši namesto nedolžnih davkoplačevalcev, prase udbovsko.

   • Fogglof Tunnek

    ČETNIKI ZBOR !!!

    • Dragan Krstič

     Hvala, s tem dokazuješ da sem ti stopil na žulj nevednež iz Haloz.

  • Krtača17

   Sicer Janša pravi da je vse dokaze predložil, sam ne vem kako se lahko usmodiš za pol miljona? Kokrkol jaz bi na njegovem mestu predložil vse še enkrat in to javno in to takoj.

   • sprehajalec

    Odločno po mizi. Tako so tebi enaki slavili, ko so ga peljali na Dob. Potem pa Zokija so si zadali nalogo. Ko je Zoki fliknil 3 milijončke na mizo za sinove pufe ste bili tiho. Ko je za vstop na Javno delovno mesto zahteval sex, ste zopet tiho.

    Vi ste tukaj samo za Janšo. Drugo vas ne briga, še najmanj pa Slovenija. Vaša naloga je, da Borci pa somišljeniki Borcev ostanejo na oblasti.

 • montyamp

  POZOR – CAUTION – VORSICHT
  UDBOVSKA TERORISTIČNA ANTIUANŠA JEDINICA ,
  MURGLOSRBSKI GETO UNIČEVALCEV NORMALNOSTI

 • Krtača17

  Drgač pa zgleda da v primeru Mercator kapitalizem ne deluje kot bi moral. Pr Elanu je blo glih neki tazga.

  • sprehajalec

   Dokler so bile v Elanu plače 300 Dem je deloval super. 100 Dem so bile pa najboljše RC smučke na zahodnih trgih.

   Formula za uspeh socilizma so torej nizke plače pa nizke izvozne cene.

 • Olga

  Na volitve! Naženimo levake! Uničili nam bodo državo!
  Varuhinja levaških pravic in po novem nezakonitih migrantov je dala v ustavno presojo zakon o tujcih! Po njenem se Slovenija ne sme zascititi pred prihodom divjaških množic!???
  SDS gre odlično! Ne vedo, kaj bi naredili!
  Kučan se srečuje z Ruplom!
  Proti Janši so začeli nov politični proces!
  Kučan je dobil samo od Elana 400.000 DEM! Da ne govorimo o ostalih stvareh nič! Zasebna banka!!!!!
  Janković, gospod 10% in njegove mahinacije ne dobijo epiloga pred sodiščem!
  Bančna luknja!!!!!
  Levake na smetišče!

 • montyamp

  UDBO-KAPITALIZEM ,ne more delovati , morilci ne pašejo v nobeno obliko NORMALNOSTI .

  • Krtača17

   Kaj pa ustašo-kapitalizem? Ta deluje?

   • sprehajalec

    Preiskušeno pa krtača-wcizem deluje.

 • montyamp

  AGITPROP – HANZI RTV
  MERCATOR SAMOOWKRBA
  Žveplenemu se intimne želje izpolnjujejo .
  Halbmadžarska gnida pelje POŠTENE IN NAIVNE SLOVENCE V MALORO L
  Kje so trezni lojvci ???

 • Fogglof Tunnek

  Pustimo Mercator… Kot kaže ste ta beli že v obupu… vašega ljubljenega vodjo že spet obsojajo, ojojjj, vendar se bojo potrudili, da bo čim več svečk pred sodnijo… hahahahahahahahahahahaha …

  • tohuvabohu

   Crknjenega tiča tožba, haaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaa.

  • montyamp

   UDBO KVIZ v Nemčiji se bliža .
   V Beogradu je iz arhivov veter odnesel neke PLAVE PAPIRJE .
   Sveče za MUSTAĆA IN PERKOVIĆA ,
   NOBENE NIKJER .
   Naj UDBOmorilca crkneta pri potomcih OKUPATORJEV .

  • montyamp

   Pustimo MERCATOR , POGLEJMO ELAN ,
   Kam je dal Kućan 400 000 DEM , katere je izsilil od firme ELAN ???
   http://www.politikis.si/?p=
   Verjetno je vlagal v krivosodje , da ga ne zaprejo , PLAVEGA UDBOMORILCA ..

 • Olga

  Politični proces levičarskega krivosodja s Kučanom proti Janši!!! Spet so volitve pred vrati! Po stari partijski šegi je treba politične nasprotnike, ki so jim nevarni uničiti!?????
  Ne nasedajmo! Vsi na volitve!! Naženimo levico!!

  • janez55

   in reveža šikanirajo samo zato, ker ne zna pojasniti izvora 400.000 eur premoženja. Kako pa naj ob skrbi za Slovenijo in Slovence misli še na take malenkosti? Res zarota, vam rečem!

   • Olga

    Piše knjige, bil je predsednik vlade, poslanec… On ne bi smel imeti nič! Žena je zdravnica! Ne bi smela imeti nič?!!! Brat je podjetnik! Ne bil imeti nič!???!

    • stajerc5

     Glej, da mi izbrises plus pri janezu55, drugace te pridem ponoci strasit!!!!!

   • Igor Kavalar

    Namesto, da nasedamo kot osli na razne predvolilne afere, ki kasneje padejo, priporočam, da ob soočenju vseh kandidatov pred volitvami, vse posedimo pred kamero na sedež, priklopimo detektor laži in za vsako laž naj osebo zruka štrom. Potem naj pa vsak izmed kandidatov zastavi drug drugemu vprašanje, da ne bo “objektivni” novinar spraševal le “prava” vprašanja.

    Pol se bomo z lahkoto odločil komu verjeti in komu ne.
    Vprašanje pa je ali imajo politiki jajca, priti na takšno soočenje.

    • stajerc5

     Jajca ze imajo, samo na koncu bi jih bilo 90%-ov pecenih, ostale pa tako-tako mehko kuhane…

 • Fogglof Tunnek

  Glejte Slaka…jebe Janšo…ta trenutek…

  • montyamp

   Ja kje , v Halozah v štali ???

   • stajerc5

    Slak je ja ze pod grudo(RIP)!?
    Kako sem norel ob nedeljah, vsi odprta okna, sosedi Slaka, jaz pa Beatle in Rolinge…

    • montyamp
     • stajerc5

      Super, ne misliti, da nimam rad nase narodne muzike. Sam igram harmoniko od mojega sestega leta. Ampak…, to so bila “uporniska” leta, heheheee, n kol pozabo!!!

     • Fogglof Tunnek

      Kakšno harmoniko?…diatonično, klavirsko ali gumbno kromatično?

     • stajerc5

      Kdo si pa ti?

     • Fogglof Tunnek

      Še enkrat ponavljam…kakšno harmoniko?…diatonično, klavirsko ali gumbno kromatično? Ajd povej če jo res igraš!!!

     • montyamp
     • Fogglof Tunnek

      Denis Novato… fkaterih durih ima frajtonarico oglašeno?

     • montyamp
     • stajerc5

      Monty, daj mu eno yugoguslokolo najdi, ker se revez ne spozna na youtube, on vedno napise yugotruba!!!

     • montyamp
     • Fogglof Tunnek

      Kakšna je razlika med diatoniko in kromatiko?

     • montyamp

      Cis, Fis, H .
      CFB,
      BE ES AS ,

      ne bluzi .

     • Fogglof Tunnek

      V katerem originalnem duru se igra naša “himna” Na Golici?

     • montyamp

      Veš kaj , o durih nimam dosti pojma .
      Če bi ti te stvari slišal na kombinaciji
      YAMAHA – QUADRAL , v A klasi , bi na dure pozabil , kot jaz .
      Stvar stane okrog 15 kiloEUR .
      Tako se godi ko delaš v Švici ,
      Audi A8 BOSE ozvočenje stari .

     • Fogglof Tunnek

      Original je Cis dur…pihalci pa morajo igrati v Es duru. da fkup gre!?…Kako je to možno?

     • montyamp

      Glej , lepo je da nekdo zna igrati .
      NEKDO PA MORA POSLUŠATI .
      Sem dober poslušalec ,
      Dobro glasbo dobro plačam .
      Tudi poslušanje je umetnost .

     • Fogglof Tunnek

      Lepo je če znaš igrati in poslušati…takrat si mnogo boljši poslušalec.

     • montyamp

      Igram klavirsko , ne dobro , nimam časa , poslušam dobro , ziher .

     • stajerc5

      Tale je pa za tistega tuneka, ga imam block:

      https://www.youtube.com/watch?v=wFDAo-W_Gpg

     • montyamp

      Ta je pa prehuda .

     • Fogglof Tunnek

      Lepo…pomembno da je veselje… Za kaj več pa se moraš na mene obrniti. Naučim te lahko fse dure…brez not…z trozvoki in dominantnimi septakordi.

     • tohuvabohu

      Vprašaj tega rdečega vola zarukanega, v katerem duru se igra Beethovnova simfonija v c-molu. Ta kreten še tega ne ve, da se piše cis-dur, ne Cis dur, pol bo pa otroke učil, hahaha, kakšen vic.

     • montyamp
     • stajerc5

      Zelo dobra, samo skoda, da niso bile oblecene kot originali v Moulin Rouge, ker, fejst so Slovenke najmanj tako kot punce v Parisu!! Can-can sem tudi igral, ampak v sekciji osmih harmonikasev, cudovito! Veliko smo igrali tudi Lecharja, operete, Cajkovski, Brahms in seveda skoraj vse Italijane.

     • stajerc5

      …in potem naj se nekdo rece, da imamo saaaamo eno trepalnico z yugovici skupaj!!!

  • Dragan Krstič

   Zato ga je pa Krčmarca na čevelj dala.

 • Olga

  Nov politični proces v Sloveniji pred volitvamii!!!! Prozorno!

 • Dragan Krstič

  Tale ta zadnja pogruntavščina bo pa labodji spev za murgelštab če bo obtožba padla. In prepričan sem da bo.

  • Olga

   Spet želijo narediti škodo na volitvah! Če smo Slovenci pametni, dajmo levakom kontro in Janšo z SDS množično podprimo!
   Skrajni čas je, da začnejo sodniki za šikaniranje in nezakonite sodbe plačevati iz svojega žepa!
   Pomislite, dokumente o miljardnih zlorabah v bančništvu pa levaško sodstvo skriva!!!

   • MEFISTO

    Nič dajmo podpret, vsi bomo volili za SDS in Janšo, sicer bodo to zadnje volitve.

    Čez štiri leta bo pri nas Venezuela, če bodo bedasti volivci znova nasedli na manevre rdeče sleparske, prevarantske in plenilske levice.

 • baubau

  Nacionalizacija še traja!

 • Borut Stari

  Tole pišem 1 mesec pozneje in zakon še vedno ni padel. Opozicija je kokodajsala, jajca pa od nikoder. Politkomisar je že na delu pisarno ima kar pri trgovcu v Ljubljani. Lastnik ga verjetno ne šmirgla dva posto. In zakaj bi ga?

  • MEFISTO

   Kaj si hotel povedati?

   • Borut Stari

    To, da podjetje v zasebni lasti pošljejo politkomisarja v kontrolo ni dovoljeno in je v nasprotju z Ustavo RS. V kolikor bo koalicija ta zakon sprejela, naj bi ta zagotovo padel na Ustavnem sodišču RS.Opoziciji zamerim opustitev ukrepa ustavne presoje in vztrajanje na njej. Lastniki so verjetno dol padli od smeha.

 • MEFISTO

  Danes je znova napovedana vročina.

  Tunneku se dvignil, pa ne binžek, temveč IQ celo do 36.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!