Zoran Janković in ljubljanski častni komunistični meščani

Lucija Šikovec Ušaj

Ste se kdaj vprašali, ko ste slišali, da je župan Ljubljane podelil različna priznanja in nazive častni meščan ali meščanka, kaj neki je ta oseba naredila za tak naziv in kaj bo od tega naziva konec koncev imela. Sploh pa, kdo se še spominja vseh častnih meščanov Ljubljane, čeprav verjetno na pamet vsi kot iz puške izstrelite eno ime, “ime ponosito”, tov. Tito. Ne enkrat, dvakrat je postal častni meščan Ljubljane. Prvič v letu 1946, verjetno zato, ker je izpolnil z balkona Univerze dano obljubo: “Roka pravice, roka maščevalka našega ljudstva je že dosegla ogromno večino, a samo manjšemu delu izdajalcev se je posrečilo pobegniti pod okrilje pokroviteljev izven naše dežele. Ta manjšina ne bo nikdar več gledala naših divnih planin, naših cvetočih polj. Če bi se to vendarle zgodilo, bo to trajalo zelo kratek čas …” Takrat je bil župan seveda prvoborec in član OF, Fran Albreht.

Drugič je Tito dobil naziv častnega meščana Ljubljane leta 1962, ko mu je ta naziv podelil Marjan Tepina, ki mu je leto zatem pripadla enaka čast za častnega meščana imenovati Egipčana Gamala Abdela Naserja. Danes bi rekli, da je bil to prvi znak islamizacije Slovenije. Ker seveda funkcije župana ni smelo biti in smo morali pretrgati tudi jezikovno povezavo z “nesocialističnimi in nedemokratičnimi” režimi, se je njegova funkcija imenovala predsednik Mestnega sveta Ljubljane. Bil je sicer arhitekt po izobrazbi, zasluge pa je verjetno pridobil, ker je v hiši tasta zgradil bunker za člane OF. Razlog za naziv Titu je bil verjetno v znamenitem 3 in pol ure dolgem govoru v Splitu, kjer je Tito za probleme in težave nezadovoljnih državljanov okrivil nekatere vodilne člane partije, izvzemši sebe in njemu bližnje, za kar je seveda požel ogromen aplavz. Lahko pa je bil razlog tudi bolj profane narave, ohraniti lastništvo hiše na Mirju, last njegovega tasta Vinka Vrhunca, očeta Marka Vrhunca in starega očeta Simona Vrhunca.

Po Titu pa se vam verjetno pri naštevanju častnih meščanov kar malce ustavi. Jasno, tukaj je še sin slovenskega naroda, Edvard Kardelj, ki je bil častni meščan Ljubljane leta 55 in par let kasneje še častni meščan, občan, vaščan vseh zaselkov po Sloveniji.

Ljubljana že ima resnično častne meščane
Malokdo ve, da ima Ljubljana resnično znanega častnega meščana, in sicer je leta 1852 ta naziv prejel Joseph Wenzel Radetzky (poslovenjeno tudi Jožef Vencelj Radetzky). Ljubljana bi, če bi čutila pripadnost srednji Evropi, lahko to dejstvo tržila dosti bolje kot razne dražgoške katastrofe. Tivolski grad, ki ga je Radetzky dobil kot nagrado za vojaške zasluge, bi bil lahko turistična atrakcija, Strauss in Radetzky marš ob kavi s sladico Radetzky!!

Zgodovina častnih meščanov je torej zelo pisana, vendar se pravzaprav od konca 2. svetovne vojne do osamosvojitve ni kaj dosti spreminjala. Častni meščani so bili vedno seveda borci NOB, narodni heroji, vsekakor pa v Jugoslaviji Ljubljana s tem nazivom ni razmetavala. Verjetno pod pezo eminentnih pred vojno imenovanih ljudi, Jože Plečnik, Anton Korošec, Josip Turk, Bonaventura Jeglič, Ivan Tavčar, da ne naštevam.

Po podatkih Marka Morela od 45. do 87. leta ni bilo imenovanih več kot 9 častnih meščanov
Tudi v samostojni Sloveniji prvi župan Ljubljane Jože Strgar ni imenoval za častnega meščana nikogar. Šele Dimitrij Rupel jih je imenoval 5. Ob upoštevanju, da je bil župan s predpisom omejen le na dva častna meščana letno, je izbor, ki ga je opravil po jugoslovanskih letih, brez dvoma tak, da mu ni treba zardevati: Anton Trstenjak, Pia in Pino Mlakar, Alojzij Šuštar in Mila Kačič.

Pravilniki oz. odloki so se z leti spreminjali, prva sprememba je bila leta 2001, ko je županja Vika Potočnik podpisala nov Odlok o priznanjih mesta Ljubljana.

Števila “častnih meščanov na leto” ni omejila, zato je v času svojega mandata v letu 2001 naziv podelila kar trem, Aleksandri Kornhauser, Pavletu Čeliku in Milanu Osredkarju. Leta 2000, ko je bila omejitev še v veljavi, pa Lidiji Andolšek Jeras. V času njenega županovanja je bilo v Odloku tudi zapisano, da je naziv častni meščan priznanje, ki ga prejmejo osebe, ki so izjemno zaslužne za ugled in razvoj MOL ter za razvoj njenih dobrih medmestnih in mednarodnih odnosov. To priznanje se lahko podeli osebam odstavka samo enkrat.

Danica Simšič je za razliko od predhodnice, ki je čutila manko častnih meščanov iz akademskih krogov, podelila nazive štirim priznanim umetnikom: Marjani Lipovšek, Dubravki Tomšič Srebotnjak, Francetu Berniku in Rudolfu Franclu.

Z Jankovićem se je pričelo odlikovanje komunistov
V letu 2006 je postal župan Ljubljane Zoran Janković. Z njegovo dobo se je nedvomno pričela inflacija častnih meščanov, ki so bili vedno bolj tudi ponovno politično profilirani. Na začetku mandata ni poleg Kristine Brenkove in Toneta Pavčka častni meščan postal Tito, temveč njegova manjša enačica Milan Kučan. Naslednje leto Irena Grafenauer in prof. dr. Vinko Dolenc, nato France Bučar, Miran Goslar, Ana Nuša Kerševan, Janez Stanovnik, Mojmir Sepe, Svetlana Makarovič, dr. Alenka Šelih, dr. Matjaž Kmecl, Štefka Drolc, Jurij Gustinčič, dr. Ljubo Bavcon, Jože Ciuha, dr. Zora Konjajeva, dr. Marko Vrhunec in lani Jelka Reichman ter Ciril Zlobec.

Vmes se je seveda spremenil odlok in naziv častni meščan. Ostalo je najvišje priznanje MOL, ki ga prejmejo posamezniki, ki so izjemno zaslužni za ugled, pomen in razvoj MOL ter za razvoj njenih dobrih medmestnih in mednarodnih odnosov. Dodani pa so “kriteriji” za podelitev naziva častni meščan: izjemni dosežki življenjskega dela, ki ga odlikujejo: vizionarstvo, odličnost, dobrobit, sodelovalnost ali skrb za blaginjo v MOL ali promocijo MOL. Letno se lahko podelita največ dva naziva častni meščan. Kriteriji so torej raztegljivi kot elastika, vendar se v mrežo častnih meščanov več ne ujame nihče, ki bi ne bil jasno in glasno pripadnik ortolevičarskega dela družbe.

In kdo so torej ti častni meščani, ki jih Janković v svojem mandatu tako »obilno« ovenča s častjo, ki pa v njegovem mandatu dobi tudi konkretne materialne oblike?

Zoran Janković (Foto: STA).

Zoran Janković (Foto: STA).

Vsekakor kirurga Dolenca lahko prištejemo med osebe, ki so doprinesle k mednarodnemu ugledu, ne sicer MOL, temveč UKC. Vendar ne gre pozabiti, da je prejel priznanje v letu 2008, se pravi leto za Milanom Kučanom. In leta 2008 je tudi operiral Milana Kučana in prvi podpisal priporočilo za operacijo v Švici na stroške davkoplačevalcev. Torej njegova udeležba med podporniki Zorana Jankovića za državnozborske volitve ni presenečenje. Ali je vzrok za Dolenčevo podporo in udeležbo v procesiji, ki je romala k Zoranu Jankoviću, v nazivu častni meščan, v ¾ milijonskem davčnem dolgu, nasedlem projektu, Milanu Kučanu ali strahu pred sodnim postopkom, vam ne vem povedati. Mi je pa hudo, profesor je bil izjemen nevrokirurg, ki pa žal za seboj ni pustil naslednika. Njegova udeležba v procesiji je madež na njegovem ugledu.

Tako imamo torej že dva častna meščana, ki sta romala k Zoranu Jankoviću, vendar seveda nista edina. Dr. France Bučar in Miran Goslar, častna meščana po kdove kakšnih kriterijih v letu 2009, sta bila tudi podpornika, da ne rečem napeljevalca Jankovića h kandidaturi. Za F. Bučarja vemo vsi, bil je demokrat do trenutka, ko bi ga lahko demokracija odnesla, Miran Goslar, komunistični direktor Mercatorja, ki je Mercator prepustil svojemu “sinu” Jankoviću, je s tem pridobil tak ugled, da je naziv častnega meščana več kot utemeljen. Ugled Mestne občine Ljubljana skozi oči Mercatorja! Da je bil predsednik Skupščine SRS, verjetno tudi ni škodilo njegovemu ugledu. V mojih očeh pa je postal ugleden šele, ko se je odrekel Jankoviću.

Da sta med častnimi meščani kar dva profesorja kazenskega prava Ljubljanske Pravne fakultete, je verjetno preventiva in zahvala. Oba sta se še kako angažirala pri obsodbi JJ v zadevi Patria, naziv in čast sta s tem brez dvoma pričakovana. Vloga Bavcona po vojni je še vedno zavita v tančico skrivnosti in nekateri govorijo, tako kot pri Bučarju, da se njegovih rok vsaj posredno drži kri. Za naziv, ki ti ga podeli Jankovič, pa je to bolj kot ne pozitivna referenca. Saj celo Jelka Reichman ob podelitvi naziva posluša in ne zapusti prireditve, na kateri l. 2016 Janković grmi proti postavitvi spomenika vsem žrtvam vojne. Nasprotno, leta 39 rojena ilustratorka se vrne v rano otroštvo okupirane LJ in opisuje veselje ob njeni osvoboditvi!

In kdo je prijezdil v »osvobojeno« Ljubljano? Nihče drug kot častni meščan leta 2015, dr. Marko Vrhunec, sin Vinka Vrhunca in enigma, ali je oče ali stric Simona Vrhunca, »znanega« direktorja UKC. Zoper častnega meščana, ne edinega, ki ga je ovenčal Janković, je bila vložena kazenska ovadba zaradi genocida, kar je verjetno eden od pogojev, ki jih je v Odloku o priznanjih mesta Ljubljane sprejel Jankovič! Zgodovina Vrhuncev je zanimiva, sposobni oče Vinko, katerega hišo si sedaj lasti Miro Senica, hiše ni želel prostovoljno podariti Partiji in so jo nacionalizirali. Verjetno je zet Marijan Tepina z nazivom častni meščan Titu kupoval odpustke, vendar so to le moja sklepanja. Vsekakor vsa leta Jugoslavije noben predsednik skupščine mesta Ljubljane ni začutil najmanjše potrebe po podelitvi naziva častnega meščana osvoboditelju Ljubljane.

Ne gre spregledati do smrti vdanega Udbovca Jurija Gustinčiča, ki ga očitno tudi izpoved njegove matere Anice roj. Lokar o življenju v komunistični Rusiji ni spreobrnila. Knjiga Od Anice do Anice Antonove je tako pretresljiva, da jo je vredno prebrati. Težje je razumeti trmasto vero v režim, v katerem izginjajo prijatelji, sorodniki, sosedje. Naziv častnega meščana je ujel za rep leta 2013, saj je leta 2014 umrl.

Prof. dr. Zora Konjajev, partizanska borka, porodničarka, za katero mi je stranka dejala, da upa vedno potrditi na sodišču, da je od porodnic zahtevala, da rodijo brez carskega reza, ker so tako rojevale partizanke. Vsaj nečak moje stranke ima zaradi »partizanskega« poroda cerebralno paralizo. Častna meščanka leta 2015.

Janez Stanovnik, dolar in cent, veliki podpornik Zorana Jankovića, ki je ocenil izgradnjo oskrbovanih stanovanj v Trnovem kot nekaj fantastičnega. Leta 2010 je postal častni meščan, leta 2011 je bil del procesije, ki je ohrabrila Jankovića, da kandidira. V Dražgošah pa človek več ni vedel, kdo koga zares podpira, Stanovnik Jankovića ali Janković Stanovnika! Seveda pa ob določanju meje s Hrvaško ne gre pozabiti vizionarstva Stanovnika (glej Odlok in pogoje za naziv častni meščan). O osamosvojitvi Slovenije je rekel: Temu nasprotujem, zame bi bila odcepitev Slovenije samomor. To bi bilo navzkriž z zgodovinskimi interesi slovenskega naroda. Vedeti je treba, da je naše zahodne meje podpisala Jugoslavija in ne Slovenija. V hipu, ko bi Slovenija nastopila kot neodvisna mednarodna enota, bi mirovna pogodba z Italijo nehala veljati, če pa bi izgubili severno mejo, bi bilo to za slovenski narod samomor, ki mu ga bodoči rodovi ne bi odpustili.

Hudič je v podrobnostih, problem ni zahodna meja, niti severna, temveč južna in tukaj je vizionarstvo častnega meščana zdrsnilo na poledenelih pločnikih.

Jože Ciuha, častni meščan 2014. O njem pa iz prve roke: hišo na Prešernovi je podaril takratni državi Jugoslaviji, potem ga je ta šolala v Parizu, bil je član CK, po l. 91 pa je v postopku zatrjeval, da so darilno pogodbo za hišo od njega izsilili. Verjela bi, če ga ne bi režim, ki ga je prisilil v podpis, bogato obdarjal skozi vse življenje. Pika na i je naziv častnega meščana, tudi tik pred smrtjo.

Štefka Drolc, ljubljenka Milana Kučana, ki ni nasprotovala Jankovićevi zahtevi po selitvi Šentjakobskega gledališča s Krekovega trga v Dom Španskih borcev, je verjetno za to in še za kaj postala dovolj zaslužna, da ji je Janković priznanje izročil leta 2013.

Ko sta postala častna meščana Nuša Kerševan in Janez Stanovnik, je župan lakonično odgovoril, da bi Boris Pahor sicer zaslužil priznanje, vendar za to ni podlage. Ker, pozor, za vse ostale je podlaga v zavezanosti Partiji in Udbi, če ne njihova, pa njihovih prednikov.

Torej, do letošnjega leta je Mesto Ljubljana pod županom Jankovićem dobilo kar 20 častnih meščanov. Delim jih na tiste, ki jim Janković dolguje uslugo, in na one, iz katerih dela dolžnike. Praktično celotna kazenska katedra PF je vendarle neko sporočilo tožilstvu in sodišču.

Da bo povsem jasno, da je čast težko namazati na kruh in da je primerno, da se čast tudi opredmeti, je naziv častnega meščana nedvomno treba povezati s pridobitvijo prednostne pravice do oskrbovanega stanovanja. To sicer formalno določi Javni stanovanjski sklad MOL na podlagi Splošnih pogojev poslovanja. Za nas, običajne meščane, je vrsta kriterijev, od tega, da ne smemo imeti v lasti nepremičnine večje vrednosti, moramo biti starejši od 65 let, ne smemo imeti dohodka nad določenim zneskom, sedaj približno 1000 evrov, vendar vse to ne velja, če gre za zaslužnega meščana. Hopla, kdo pa je zaslužni meščan?

Ob vprašanju Anžeta Logarja, kako to, da je Ljubo Bavcon v letu 2015 dobil oskrbovano stanovanje, je sledil lakonični odgovor, da je tako ocenila nadzorna komisija. Ljubo Bavcon naj bi bil upokojenec MOL, kar seveda ne drži, saj je upokojenec Pravne fakultete Ljubljanske Univerze. Ali pa se enači naziv častnega meščana z zaslužnim meščanom, pa je verjetno namenoma odprto vprašanje za primer, da bi se želel “vriniti” kakšen neprimeren in preskočiti vse socialne kriterije. Da je na ta način dobil oskrbovano stanovanje, je povedal tudi Stanovnik, verjetno pa ga je dobila tudi Svetlana Makarovič, oba zvesta podpornika.

O D L O K o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in načinu izvajanja mestnih linijskih prevozov potnikov v 25. členu tudi določa, da ima častni meščan Ljubljane pravico do brezplačne vozovnice. Letna prevozna vozovnica znaša po zadnjem ceniku 420 evrov, kar pa tudi ni zanemarljivo, pa četudi imaš več tisoč evrov plače ali pokojnine.Torej, kar nekaj častnih meščanov je hkrati tudi podpornikov župana Jankovića za župansko funkcijo, prepričani pa so bili, da bi jim koristil tudi na visoki državni funkciji. Težko bo župan zanikal povezavo med politično naklonjenostjo posameznikov in svojo izbiro, četudi bi se skliceval, da je izbiro opravila komisija. Komisijo namreč imenuje mestni svet, kjer ima Jankovićeva lista absolutno večino. Zato za izbiro odgovarja izključno župan, saj je vsem jasno, da njegovi svetniki glasujejo, kot jim naroči, da se izrazim lepše, kot je res. V resnici jim baje zaukaže.

Kako pa so povezani drugi njegovi podporniki, ki jih zaradi številčne omejitve še ni doletela čast postati častni meščan, pa mogoče kdaj drugič. Zapomnite si, ni zastonj kosila, niti pri Jankoviću ne. Vsa kosila pa plačamo mi vsi.

Lucija Ušaj Šikovec

 • APMMB

  Bistveno bolj škandalozno je dejstvo,da sta člana SAZU še vedno Boris Kidrič in Edvard Kardelj.
  Ob njuni odkriti in večkrat objavljeni korespondenci se lahko vsakdo prepriča,da sta množična morilca, ki si zaslužita mesto med hudodelci, ne pa v krogu častnih članov SAZU.
  Častni meščani Ljubljane so pač častni občani Ljubljančanov, bistveno bol pomebno pa je, kdo je cevet slovenstva. To pa so člani SAZU in če so med njimi tudi množični morilci, kar dokazujejo dokumenti,potem je to sramota za sedanje člane, ki jih nič ne moti, da so v družbi z množičnimi morilci.

  • KIKI

   Te golazni se še miselno ne moreš znebit, kaj šele, če so ovekovečeni na
   listinah zgodovine kot heroji in “veljaki”,

  • radames

   No, Kardelj je tudi častni doktor Ljubljanske univerze. (dr.E.K.)

 • von Rhein

  Zapomnite si, ni zastonj kosila, niti pri Jankoviću ne. Vsa kosila pa plačamo mi vsi.
  ———————————
  V tisto juho,ki jo požre na moj račun sem že davno pljunil.Naj mu tekne.

 • komar

  Torki so postali zabavni in žalostni hkrati, odkar nas razvajate s kolumnami….

 • željudin

  građani ljubljane imajo takega gradonačelnika, kakršnega si zaslužijo…

 • luckyss

  Bodimo realni..naredite nekaj pametnega, da boste lahko izvolili svojega župana in boste tako imeli svoje častne občane…če to že ima takšen pomen…
  Ali pa morda goljufajo pri volitvah, mogoče bo treba zamenjati celo občane ?!
  Tu ne vidim drugega kot lisice ki ne more do grozdja :))

  • Nata

   Zamenjati občane !!

  • rrrrr

   Luks, od tebe, omikanega levega izobraženca bi človek ob tem katastrofalnem razkritju skupnega imenovalca pri podeljevanjih Jankovićevih trompeten-gold priznanj vsem naštetim spornim vojščakom tranzicijske nomenklature pričakoval vsaj en samcat proti argument. Ga ne najdeš?
   Vem, da je težko braniti vso to levakarsko, protislovensko in starorežimsko nagrajeno svojat, ampak tvoja relativizacija z lisico ( torej z nami, demokrati in zavednimi Slovenci), ki ne more do zaželjenega (?)grozdja, je pa res podmerska.
   Kaj tekega lahko napiše le Brozovo pseto Luks, ki je v Drvarju rešilo svojega gospodarja. Privoščim ti, da Janković letos tudi tebe uvrsti v sramotno četico nagrajencev.

 • rubec

  Na jankovića že leta letijo razni očitki po mojem mnenju večina neupravičenih in po krivici. To da je on čifur, tega priznanja mu pa noben ne da, kajneda.

  • dob

   Janković je mađioničar. Iz štirih črk v imenu glavnega mesta Slovenije naredi dve črki!

 • južnificirana_si

  če ljubljana ne bi bilo glavno mesto in s tem povezaniih 15000 dobro plačanih uradniških delovnih mest, bi bila bulana

 • Olga

  Kaj sploh lahko pričakujemo od komunista in pol Slovenca Jankovića? Po čem si ga bomo zapomnili? Ljubljano je zadolžil do vratu, uničil Plečnikovo dediščino in zgradil mošejo s krvavim islamskim denarjem!

  • Franc Šink

   Od kje ti pa ta polovica Slovenca????

   • Olga

    Od mame!

    • Franc Šink

     Hvala. Res nisem vedel.

    • radames

     Ne, ne! Kar Srbe iz Srbije poglej! Srbski novinarji pišejo, da je “gradonačelnik” Ljubljane Srbin! Ravno tako so pisali, da bo predsednik slovenske vlade postal Srbin. V Srbiji niso nič polovičarski. Oni hočejo celo Slovenijo, ne samo pol.

     • Olga

      Me NE preseneča! Zakaj to dovolimo???

     • radames

      Ker nimamo ponosa, da smo Slovenci.

 • mapu

  Sramota za Ljubljančane, da imajo za župana človeka katerega IQ ne presega številko njegovega čevlja.

 • Antonius

  Komur poštenih podelijo listino častnega meščana Ljubljane, ga uvrstijo med z ugledom nagrajene barabe in slabe ljudi.
  Povsem enaka zgodba se dogaja z državnimi odlikovanji. Kakšno čast pa more predstavljati zaslužnemu podeljeno državno odlikovanje, če so ga prejeli morilci, udbovski zasliševalci ‘ertl, ‘zdenko ‘roter, general ‘ambrožič ‘novljan, izdajalec ‘zlobec, prosluli ‘bavcon, ‘soros, ………. !
  Da so državna odlikovanja zlorabljena prav toliko kot znak častnega meščana Ljubljane, dokazuje protestna vrnitev državnih odlikovanj Janše, Bavčarja, Kacina, Rupla in ‘bučarja ob podelitvi državnega odlikovanja ‘ertlu.
  Pahor je zlorabil svoj položaj predsednika države in absolutno prehitro podelil Prevcu državno odlikovanje izključno zato, da je samega sebe v javnost promoviral.
  Bolj kot ne, izgleda, da priznanja in odlikovanja podeljujejo po lastni izbiri največ tistim s pravim političnim poreklom in za lastno promocijo.

  Naj dodam župankovićevo aroganco in neumnost brez primere.
  Ceste in mestne ulice so namenjene temu, da človek po njej pride, kamor se je namenil.
  No, županković je pa uspel zabiti žebelj v ljubljansko koleno z UKINITVIJO ulice.
  Na povezavi, ki jo ponujam se lepo vidi Brdarjeva talna inštalacija po vsej dolžini ulice in kretensko naročilo in plačilo župana ‘jankovića. Povsem spodobno bližnjico v starem mestnem jedru je spremenil v nekaj, kar lahko koristite samo na lastno odgovornost. http://shrani.si/f/26/qX/4NWqrP5M/img0535.jpg

  • Shadow

   Tudi sam sem se spraševal, kdo je to naročil, kdo je to plačal in predvsem koga je doletala čast, da je dobil to vrhunsko naročilo za postavitev “istalacije”.

   Preveč dnarja v centru!

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

 • Franc Šink

  Pogrešam tudi kakšen odlok, da bi se ta “čast”lahko tudi odvzela !

  • Olga

   Časti nikoli niso imeli in je tudi s papirjem niso in ne morejo dobiti! S temi “priznanji” so samo onečastili ljudi, ki so bili ugledni in so dejansko delali za Ljubljano in Slovenijo!

 • Poštenje velja

  ko se človek vozi po ljubljani po raznih ulicah misliš da si na fronti 2 svetovne vojne , Same ulice herojev, partizanov odredov……… Prokleta podalpska vukojebina zagamana!

  • Ruggedplant

   Hočeš reči imaginarni fronti 2 svetovne vojne nastali v glavah ljudi, ki so partijsko čtivo za poneumljanje raje vzeli za sveta zgodovinska dejstva? Na frontah 2. svetovne vojne ni bilo na področju celotne Jugoslavije ene same omembe vredne fronte med partizani in Nemci, da o heroizmih niti ne govorimo. Razen če za heroje proglasimo vse hitroprogaše, ki se v hosto pred nemškimi in italijanskimi puškami zapodijo predno slednji izstrelijo prve strele.

 • Hribouc

  Sramota.
  Smrt komunizmu!
  3 x NE ! Nacizem=Komunizem= Fašizem

 • Hribouc

  SVOBODA JE ZA VOGALOM!
  Ne bo zavila sama!
  Delajte, drugače bo občepela.
  Svoboda bo in, ko bo, bo SLOVENSKA ZASTAVA VIHRALA NA LJUBLJANSKEM GRADU 24ur nonstop!
  Prekleti sralci & balkanisti, yugoljubci in komunističnobanditska svojat.

 • Peter

  Zadnji so dobili naziv Ćastni mešćan Lublane, de.

 • FORT WORTH

  Ja no,kar je castnih mescanov po komunisticni liniji bo pac potrebno brez besed in izgovorov razveljaviti.

 • radames

  Torej! Kdaj bomo Slovenci zbrali korajžo in tega opankarskega cigana odnesli iz Slovenije? Da je ta cigan župan Ljubljane, je ena najhujših žalitev Slovencev. Da je pred leti kandidiral za predsednika vlade pa je poleg žalitve, še napad na Slovence.

  • Ruggedplant

   Narobe – največji napad na Slovence so izvedli slovenclji sami, saj so ga oni ne le volili, ampak tudi izvolili, menda se ni sam! S kandidaturo ni nič narobe, je pa hudo narobe z narodom, če lahko nekdo njegovega profila na volitvah dobi kaj več kot 1 promil – s strani ožjega in širšega sorodstva in prijateljev.

 • Claudio Moro

  Lucija Šikovec Ušaj tako ogabna za pogledat,da mi mine apetit.RESNO!!!!!

  • Duhec

   Baje je vsak po svoje lep…

   • radames

    Nič, “baje”.

  • Nata

   Mine te apetit ? Kaj ti članke ješ……gledaš……..ali tako , kot mi vsi…….bereš ??

  • rrrrr

   Lepotec Moro, en sam samcat argument, ki bi postavil pisanje gospe Ušajeve na laž, pa te naslednje leto osebno peljem gledat lutke v Lažgoše. Bo šlo?

  • samotoje

   Zato pa nikar ne glej, ampak raje beri. In se zamisli.

   • rrrrr

    Kako naj Morči bere? Za kolikor toliko spodobno bralno veščino moraš poznati vsaj 19 od 25 črk abecede.

 • Duhec

  Enkrat bo tud Jankovič častni meščan…

  • radames

   Pekla, ja!

  • janez zorman

   U saraorcima, lahko de !

  • baldeagle

   Že komaj čakaš na ta trenutek.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + No, tole je pa dobro napisano !! Hvala !!
  Še pomnite tovariši !!

  • slosin

   Še kar dobro, čeprav nisem tovariš…

   • Nata

    sem dala v narekovaje. Je tako bolje ?

 • Iva

  Ljubljanski stanovanjski sklad je leta 2006 pri nakupu neprofitnih stanovanj v Celovških dvorih (od Vegrada) sklenil svetovalno pogodbo z liechtensteinskim podjetjem Sebua Aktiengesellschaft v vrednosti 650 tisoč evrov. NPU je Heglerjevo ovadil, v ovadbi pa ji očital, da je bila pogodba fiktivna.
  Je Heglerjeva čarala mimo župana? No, epiloga nismo dočakali.

  Janković je na tiskovna konf. (krim. preiskave) oktobra 2013 dejal:
  Če bomo tko nadeljeval, nje…….(premor)…se BOMO VSI utopili v tej gnojnici…

  Komu je namenil opozorilo?

 • Prle

  Končno, če kosilo ni drago, ga pa že lahko plačamo, končno plačujemo vse traparije. Od avtorice v enem od naslednjih člankov lahko pričakujem,kam za vraga potrošijo denar poslanci, ki ga dobijo za svoje popoldanske dejavnosti. Zanima me tudi koliko je tega denarja. torej punca na delo.

  • Mihec S’kumarc

   sej vse zapiješ

  • Ruggedplant

   No, to da vam komunistom čast ne pomeni popolnoma nič, nam je nekaterim jasno kot beli dan, da pa niti brat več ne znate, je pa nova diagnoza;

   “Da bo povsem jasno, da je čast težko
   namazati na kruh in da je primerno, da se čast tudi opredmeti, je naziv
   častnega meščana nedvomno treba povezati s pridobitvijo prednostne
   pravice do oskrbovanega stanovanja. ”

   No, če zate takšno kosilo ni drago, se kar sam priporočam, da mi kupiš kakšnega ali pa jih raje nekaj podeliš ljubljanskim brezdomcem, ki bodo darila precej bolj veseli od udbovskih bogatašev.

   • Prle

    Zanimivo JANKOVIĆ te zanima, poslanci pa ne.Denar gre pa iz istega žaklja. Fenomeni ste na tem portalu,res.

    • Ruggedplant

     Dragi rdeči tovariš, za razliko od tebe, mene prav nič ne briga koliko in za kakšne namene posamezniki trošijo svoj PRIVATNI kapital, me pa še kako zanima koliko in za kakšne namene se troši MOJ privatni kapital. Ti je razlika jasna ali vas dedek Marks še ni naučil razločevanja družbenega od zasebnega? Aja, pardon, saj se še sam ni.

     • Prle

      Denar,ki ga dobijo ni njihov privat denar, ampak je treba prikazati za kaj so ga vse zapravljali. Dokazano je že bilo, da gre ta denar za netransparentne zadeve. tA DENAR GRE IZ PRORAČUNA, toliko o tvoji vsevednosti. Dragi moj beli gospod, prej razmisli, preden napišeš traparijo,ja?

     • Ruggedplant

      “Denar,ki ga dobijo ni njihov privat denar”
      Oprosti, a tu sem nehal brati, ker bi rad še naprej živel v iluziji, da smo leta 2017 v osrčju EU in ne leta 1918 nekje sredi ruske tundre.

 • skrajna resnica

  Jugoslovesno podeljujem Župankoviću naziv nečastni seljak Saraorcev.

 • Fogglof Tunnek

  V nočnem baru sva spoznala se
  kar tako res nehote.
  Ona za denar ljubila je.
  Jaz igral sem pesmice.

  O, moja mala Lucija
  O, moja mala Lucija
  dela noč za nočjo.

  • Fogglof Tunnek

   Bila je pravi mojster za može
   vendar le za dolarje
   Davek redno plačevala je
   Sise in socijalne

   O, moja mala Lucija
   O, moja mala Lucija
   dela noč za nočjo.

   • Fogglof Tunnek

    A pozna kdo kako Lucijo?…Samo fprašam.

 • Maja Novak

  samo da ni una izdajalsko diletantska pokveka od pučnika častni meščan. dej nehi vsak zdrahar pa ne more bit častni meščan. sej mate grosuplje pa trebnje, pa še kej greznice bi se najdl. baje je ivan janez janša takozvani jajčko petrkratni častni občan grosupelj. Govori se, da je bil še manjkrat prisoten na sejah parlamenta. v vsem letu 2016 je bil na delovnem mestu zgolj 16 dni. dejte janšisti to probat v vaši materi fabriki, boste tko vn letel k jajčko iz partije. pol pa tut pet let fehtarjenja in klečeplazenja kot jajčko v jajce ne bo pomagal.

  • Ruggedplant

   Imaš kakšne zunanje svetovalce, ki ti pomagajo spisati ta zafrustrirana protislovenska skropucala ali ti je zločinski komunistični gen že prirojen? Zanima me zgolj zato, da vem ali ti začnem sesuvati te laži iz besede v besedo ali naj raje molim za tvoje ozdravljenje.

  • zokispoki

   Ali je tudi tebi petokraki kriminalc Zoki službo zrihtal, morda ob poplačilu v naturalijah, da nisi ti še kakšna apotekarca, ko si tako vehementna???

   • Prle

    Vidim, da iz tebe gori fovšija. Ti bi tudi naturalije, priznaj.

    • zokispoki

     Ali si predstavljaš, kakšno govno od človeka moraš bit, da ženskam obljubljaš službo za spolne usluge !?
     Ta ne da zasluži ovadbe, procesa in posledično obsodbe, to vse , tako ali tako, zraven pa zasluži še batine, in to takšne, da bi moral na urgenco !

     • Prle

      Ne vem v čem je problem, če sta dva zato. Kako pa misliš, da je drugje, s katerga planeta si ti padel? Nekatere ženske gredo z moškim zaradi denarja, druge zaradi službe. Tako imata obadva korist.

     • komar marko

      res ste rdečkoti poden. In ti to zagovarjaš! Jutri boste uzakonili za skorjo kruha. Me spominja na leta 35 ko so v neki drćavi sprejeli zakon o sterilizaciji. O tem pa je odločal IDEOLOŠKI sodnik, ki je bil član partije! BOLANO! A greste lahko še nižje?

     • Prle

      Ne vem,kako razmišljaš ti, če se ti ne dopade takšna stvar ali se ti celo morda gnusi, enostavno rečeš NE.

     • PIA PlA

      Citiram te: “Ne vem v čem je problem, če sta dva zato.”

      Hočeš reči, če baba mora biti za, drugače pač ne bo službice.
      To pa seveda ni nikakršen problem, saj je bab dosti, služb pa malo.

      Tvoja morala je na nivoju cmerarja; on enači besedi mórala (nujnost) in morála (kar vrednoti). Jankovič je pa še malo slabši, saj besede morála sploh ne pozna.

     • Prle

      Meni tukaj ni nič moralno spornega, končno je lahko tudi obratno, da moški išče službo, pa je ženska direktorica. Ti verjetno nikoli nisi dobile takšne ponudbe, verjetno sama veš, zakaj. navsezadnje tudi župniki za ministrante izbirajo lepe dečke oz. tiste, ki so njim všeč. pač krščanska vzgoja.

     • Ruggedplant

      ” navsezadnje tudi župniki za ministrante izbirajo lepe dečke oz. tiste, ki so njim všeč. pač krščanska vzgoja.”

      Od kod bi pa ti to vedel? Imaš tono dokazov za takšno trditev ali si iz čiste zlobe izrekel to kleveto za katero bi v normalni državi že gnil v priporu – če bi seveda do njega sploh prišel mimo vseh užaljenih vernikov?

     • Prle

      Užaljen? Že nikoli nisi bil lep, zato tudi nisi bil izbran za ministranta. Jaz sem ti najmanj kriv, končno pa ne moreš biti lep in pameten.To dvoje ne gre skupaj.

     • Ruggedplant

      Nisi odgovoril na moje vprašanje. zastavil sem ti ga z enim samim namenom – izvedeti od kod vam komunistom, ki cerkve po letih neobiskovanja že od zunaj več ne prepoznate, toliko “preverjenih informacij” o intimnem življenju duhovnikov, nun, ministrantov in vernikov. Vaše blodnje o krščanstvu so torej nekako tako kredibilne kot moje teze o čustvovanju velociraptorjev pred 73,5 milijoni let.

     • Prle

      Torej, politika duhovnikov je , da imajo za ministrante fejst fante, da v cerkev privabijo mlada dekleta. To se spomnim iz svojih dni obiskovanja cerkve. Sem pa slišal takšne stvari še od drugih ljudi, pa še bi še kaj našlo…

     • Ruggedplant

      No, jaz ti lahko na to povsem iskreno brez prikrivanja povem, da je to ena največjih (a priznam, tudi najizvirnejših) neumnosti kar sem jih kdaj slišal glede ministrantov, pa verjemi, da kar dobro poznam to sceno – ne preko govoric, ampak osebno. Ministrantov že leta in desetletja primanjkuje in nikomur pri zdravi pameti niti na misel ne pride, da bi delal nekakšno selekcijo na podlagi “lepotnih tekmovanj”. Ne bom sicer trdil, da je kaj takega nemogoče, a je to prej huda izjema kot kakršnokoli pravilo. Si me pa s tem komentarjem vsaj nasmejal, če se ne motim, bo to kar prvič.

     • PIA PlA

      Nihčle tudi ni pričakoval, da bi ti v seksu za denar ali naturalije (služba pa take) tudi videl kaj moralno spornega. Naj ti pojasnim: to je približno tako, kot da bi ti imel lep primerek spolnega orodja, pa bi ti ga nekdo skrajšal, da bi ti lahko dobil službo, ki si jo želiš.

      Vi ste sami moralno sporni, ker nikoli ne vidite moralno spornega dejanja tam kjer je (zahtevati spolne usluge za službo) temveč vedno le tam kjer ga ni (razgaljenje takih nizkotnih dejanj, ki za vas res niso moralno sporna, saj morale sploh ne poznate, poželenje pa).

     • Prle

      Zdaj sva pa tam, kaj pa če gre za oralno zadovoljitev. A je to za tebe spolni odnos. Vidim, da te ta tema zanima, saj pišeš o skrajšanju moškega orodja. A si ti mnenja, da se moško orodje ali ženska vagina, kaj obrabita,če ju večkrat uporabiš.

     • FRANC3

      ++++++++++
      Lepo razloženo, samo če bo Prle lahko razumel?

     • PIA PlA

      Da bi Prle razumel, zakaj je zahteva po nudenju spolih uslug kaznivo dejanje, niti ne mislim. Saj komunistom kot je on tudi ni jasno, zakaj so povojni poboji nekaj slabega. On in njemu podobni so še vedno mnenja, da smo vsi enaki, a oni so nekaj boljšega.

     • FRANC3

      Torej, če bo šla tvoja žena z drugim, je tudi OK?
      Boš tudi takrat enakega mnenja??

     • Prle

      Ha,kdo pa ve, koliko žensk, gre na takšno srečanje. nekatere se dajo dol tudi zato, da napredujejo. Kakšna razlika pa je, če ženska da nekomu na sindikalnem izletu ali pa če da nekomu za službo oz. napredovanje.

     • Lowro

      Urška je z Janezom ziher zaradi ljubezni ahahhahahaha

     • Maja Novak

      svoj caj so bli ženski kloštri najstarejše javne hiše. nune pa prve seksualne delavke v božjem sindikatu.

     • Ruggedplant

      Klasično pocestno AFŽ-jevsko sovraštvo do vsega krščanskega, nič novega. Če bi bil jaz moderator, za to izjavo ne bi dobila le ban-a, ampak še kakšno kazensko ovadbo. No, če bi živeli v pravni državi in ne taki, kjer vrhovne sodne funkcije zasedajo nekdanji udbovci oz. njihovi tovariši.

     • Maja Novak

      lejga demokrata. kako ima polna usta demokracije!? pravi katoliban. mah vsi ste isti! mohamedovci pa krščanarji. vsak vernik je a priori nestrpen in sovražen, saj je vzgojen v dogmatskem in enostranskem pogledu na svet.

     • Ruggedplant

      Vsak vernik neglede na veroizpoved (izjema so satanisti, ateisti in komunisti) je vzgojen edino v sovraštvu in nestrpnosti proti zlu in laži. To ni nikakršna enostranskost ali dogmatika, to je civilizacijski temelj slehernega homo sapiensa. Ko torej tule pišeš laži, klevete in grobe žalitve brez kakršnekoli podlage, ne sovražim tebe osebno, ampak greh, ki je prišel iz tebe. Ker te zaradi svobode veroizpovedi ne morem “prisiliti” k obžalovanju in pokori pred bližnjim in Bogom, mi preostanejo torej le še “posvetni” načini za izvajanje pokore. A, kot sem rekel, zgolj ob predpostavki pravne države, kjer smo vsi državljani prvorazredni in pred zakonom enaki.

     • Maja Novak

      pa dej komu nakladaš!? znai so izkopi pod samostani, ko so našli na tisoče otroških trupelc ubogih nun, ki so jih izkoriščali za prostitucijo. če ne bi bilo razsvetljenstva bi bila zemlja še vedno ravna in sonce bi se vrtelo okoli nje. dej ne nakladi. jaz ne verjamem v boga torej ergo zame ne obstaja, sam sebe sili k pokori. smo v demokraciji, kjer lahko vsak izrazi svoje mnenje. dobro da nimaš bombe, bi že grozil in uničeval. ja tanka meja je za katolibanskega skrajneža.

     • Maja Novak

      pa še to: kot katoliški vernik si za pol sveta a priori lažnjivec. in ni svoboda veroizpovedi ampak je svoboda vesti. to je velika razlika ti ministrantski cerebralni bankrotiranec. religija je virus, ki hromi miselne procese verujočega. dokaz je nebulozni zapis uporabnika ruggedplant.

     • tohuvabohu

      Prasec!

     • baldeagle

      Tako razmišljajo samo največji mentalni pohabljenci, ki so prejeli najmočnejšo dozo komunistične indoktrinacije.
      Cel razviti zahod temelji na katoliški kulturi. Vsi dosedanji ameriški predsedniki so prisegli na Bibliji.
      Le komunisti ste vzgojili največ ateistov.
      Zdaj pa primerjaj razvitost katoliških držav z komunistično ateističnimi.
      Že sama primerjava razvitosti ex komunistično ateistične Nemčije in katoliške demokratične Nemčije človeku pove vse. Produkt nemških Katoličanov je Mercedes Benz, Porsche, BMW, Audi, VW, ateistov pa Trabant. Verjetno mi potrebno več nič naštevati. Navedena dejstva povedo vse.
      Ateisti ste zavora napredka v svetu.

     • tohuvabohu

      Cepec, govoriš, kot da si ti izumil razsvetljenstvo. Nekaj si prebral o tem, pa misliš, da lahko soliš pamet. Človeško znanje se razvija že več tisoč let in najmanj dvatisoč let je že znano, da Zemlja ni okrogla. V kaj ti verjameš, se pa tiče samo tebe. Kdor pomeša znanost, vero, nasilje in demokracijo v neprebavljiv golaž, je vreden samo usmiljenja.

     • Ruggedplant

      Kot sem že omenil – v pokoro te ne morem prisiliti, ker to mora priti iz tebe, te pa lahko prijavim zaradi javnega širjenja laži in nestrpnosti. Ko sva torej pri tem – mi lahko predložiš reprezentativen vzorec DOKAZOV o ženskih samostanih (na svetu jih je bilo na stotisoče), kjer naj bi se odvijala omenjena prostitucija? Če ne, ti priporočam da utihneš in svoje neizživete spolne frustracije izživljaš za lastnimi štirimi stenami. Svetujem ti tudi, da v svojem pisanju sploh več ne omenjaš ne krščanstva, ne demokracije, ker ne razumeš ne enega ne drugega, s svojim pisanjem pa le neokusno žališ vse, ki sta nam ta dva pojma sveta.

     • tohuvabohu

      Ja, komunajzarji ste najboljši primer nestrpnih, sovražnih, dresiranih naščuvanih, nekulturnih in zafrustriranih telebanov.

     • Lowro

      če bi bil jaz moderator, bi najprej izbrisal nekega psihiča, ki se na tem portalu predstavlja z imenom Adolf Hitler…ki ima jasno zelo hitlerjanska nagnjenja. Potem pa lahko brišejo vse ostale.

     • Ruggedplant

      No ja, lepo te prosim, tam gre za najbolj očitnega možnega trola, od nicka, do slike in pisanja, tako da od njega ni nikakršne škode (podobno kot nekdo ki tu igra Donalda Trumpa) – igra neke vrste portalskega norčka. Tudi mene osebno to moti, ker se potem najdete posamezniki, ki ga jemljete resno in si na podlagi trolov želite ustvarjati vtis o portalovi klienteli, je pa zgornji primer neprimerno bolj resen – oseba, ki bruha hude laži, sovraštvo in oboževanje totalitarizma v katerem ni niti sledu o trolanju oziroma sarkazmih. Poleg tega nosi tudi sliko, ime in priimek – v normalni državi bi policija že davno potrkala na njena vrata.

     • airways

      In to tipka delavka,ki se je ali pa se še vedno prostituira. Čudno,da ti je uspelo zbežat iz “božjega sindikata” #butara

   • baldeagle

    Seveda je. Prava srbska cipa.

  • baldeagle

   Dr.Pučnik, je bil za vse levičarske gnide tako velik gospod, da bi vam lahko bilo celo v čast, če bi vam dovolil čistit podplate lastnih čevljev z vašimi komunajzerskimi jeziki. Gnide pokvarjene komunajzerske!

 • MižekFiga

  ZORANGUTAN PAVIJANKOVIĆ je prekleto pravi izbor za njegovo opičje obnašanje in poteze.

 • stajerc5

  “No, Kardelj je tudi častni doktor Ljubljanske univerze. (dr.E.K.)”

  To v oklepaju se bere skupaj!

  • Prle

   Čuj stari, dol s stola sem padel od smeha. A imaš še kaj podobnega?

  • radames

   To je bil grafit, ki se je pojavil na filozofskem faksu takoj naslednji dan, ko je bil Kardelj imenovan za častnega dohtarja Ljubljanske univerze

 • Marija

  Bravo Lucija

 • Martin Herman

  Kaj pa Dragan Tošić?

 • VERZIFIKATOR

  Avtorici vsa čast!
  O oblasti pa kdaj drugič.

  Delovni Verzifikator

  Janka Zorčič

  MALO MEŠČAN

  Ko fašisti anti in napredni
  ustalijo se po mestnih vilah
  in oprti so na lastnih silah,
  vsaj v nečem želijo biti zgledni.

  Česa bolj želi si tak naprednež
  kot časti in večnega čaščenja,
  a ne iz hinavskega stremljenja,
  ne da ga časti zgolj kak prisklednež.

  Pristne le časti in spoštovanja
  si želi, zaman pa pričakuje,
  v vilah starih sam ko ždi, samuje,
  si izmišlja nova praznovanja.

  Le kako postal zares bi časten,
  pristno, nepotvorjeno čaščen?
  Tega vedež ne pove noben,
  tudi ne, če honorar je masten.

  Ko se generacija zamenja,
  pa še vedno ni časti priznane,
  silno to potomstvo prizadane,
  da ga ne spoštuje, čisla srenja.

  Se potem omisli, glej rešitve,
  ta se skriva v terminologiji,
  tuji njega ideologiji,
  treba v čase prejšnje je vrnitve.

  Častihlepju in častem predan
  si omisli žalostni potomec
  za frustracije primeren domec,
  to naziv starinski je: meščan.

  Nekdaj tolkli silno po meščanih,
  po meščanstvu starši so njegovi,
  se polnili so z meščani rovi,
  zdaj cel kup nazivu je predanih.

  A če še tako meščanstvu vdan
  je naprednež in z njim vsi potomci,
  večno žal brezčastni so brezdomci,
  večji nič kot vsak malomeščan.

 • pokvarjeniSvet

  Jaz sem vedel da je Jankovič pokvarjen že takrat ko je bil pri Mercatorju…tako da ni rabil bit župan, da sem vedel, da ne sme bit župan, ker bomo na konci vsi davkoplačevalci imeli veliko škode in problemov od njega.

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša ✔ @JJansaSDS
  Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C im Mojce PŠ. Eno za 30€, drugo za 35€. #ZvodnikMilan.
  7:43 PM – 21 Mar 2016

  Glejte, jas sn bolj kulturen:

  V nočnem baru sva spoznala se
  kar tako res nehote.
  Ona za denar ljubila je.
  Jaz igral sem pesmice.

  O, moja mala Lucija
  O, moja mala Lucija
  dela noč za nočjo.

 • Lowro

  Janković ima večino v Mestnem svetu? Dajte še 1x preverit, preden pišete take stvari.

 • MEFISTO

  Danes je manj komentarjev kot druge dni.

  Cerar je za dober procent povečal pokojnine, pa penzionisti štejejo denar.

  Tudi Fogglof Tunnek .

  • Fogglof Tunnek

   Čuj MEFISTO…Zoki je spremenil Lublano v najlepše mestu na svetu… kapish?… Ka bi še desnosučni radi?

 • Fogglof Tunnek

  ZADNJA NOVICA: “Vodstvo RTVS se je oglasilo z ugotovitvijo, da so v zadnjem času “na družabnih omrežjih priča porastu sovražnega govora in nedopustnih pritiskof na novinarje RTV Slovenija, ki opravljajo svoje delo skladno z visokimi profesionalnimi standardi in družbeno odgovorno. Glavni pritisk prihaja iz klero-desničarskega portala Nova24TV in njegovih desnosučnih komentatorjef. Hvala bogi, da smo tja poslali Foggla, on situacijo rešuje v naš prid.”

  • neny

   hehe…šef si pa ti ali si šefica?

 • Fogglof Tunnek

  Lucija Šikovec Ušaj…bo treba greznico zapreti…V Upravnem odboru Društva novinarjef Slovenije menijo, da Janšef zapis sploh ne bi bil vreden komentarja, “če v svoji primitivnosti in žaljivosti do obeh naših novinarskih kolegic in nasprotnega spola ne bi postavljal novih standardov, nizkotnih celo za njihovega avtorja.”… Ja ja moji dragi… politika, nekdanjega precednika vlade v dveh mandatih, ki je predsedoval tudi Evropskemu svetu, in je precednik največje opozicijske stranke SDS = Stranka Dreka in Smetja !!!

  • Fogglof Tunnek

   Cilj JJ pa je le en…z zlivanjem gnojnice žaljifk novinarje prisiliti v (samo)cenzuro in odvrniti od postavljanja pravih fprašanj… recimo…”g. JJ, povejte že enkrat kje je denar od orožja, kje je podkupnina od Patrie, kaj je s sestrično Urške, zakaj ste dali sestreliti Mrljaka, zakaj ste se skrivali v CD ko je najbolj pokalo…itd. itd. …

   • tohuvabohu

    Bedak zna več vprašati, kakor devet pametnih odgovoriti. Pa naj ti bo:
    1. O denarju od orožja vprašaj velikega lutkarja iz Murgel.
    2. O podkupnini od Patrije vprašaj Erjavca, ki je vodil nabavo.
    3. S sestrično Urške je hvala Bogu vse v redu.
    4. Merlak je sam izzival usodo in je dobil, kar je iskal.
    5. Na kretenska vprašanja se ne odgovarja.

    • Fogglof Tunnek

     Napačni odgovori…sedi nezadostno (1)…

     • tohuvabohu

      Še kaj vprašanj?

     • Fogglof Tunnek

      Ne, ker si fse ostale mimo fseko in si dobo oceno (1)… Treba je oceno najprej popraviti, potem pa dobiš nova fprašanja.

     • tohuvabohu

      Ti si res eno govedo zarukano. Zakaj sprašuješ, če ti je vse jasno? Saj vam paradajzarjem je itak vedno vse jasno, še preden se zgodi.

     • Fogglof Tunnek

      Sprašujemo zato, da vi desnosučni znova in znova in znova preberete, da si zapomnite, da se vam ftisne v male sive celice…ker ste sicer itak totalno fukkjenni.

     • tohuvabohu

      Malo manj ga žri, revček. Kaj pa naj si človek zapomni?

     • Fogglof Tunnek

      Zapomniti si morate fse grehe vašega Velikega Vodjo…to je tisti ki je ob stalinizmu, kapitalizmu in komunizmu… razvil janšizem !!!

     • tohuvabohu

      Veliki vodja stanuje v Murglah. Drugi je pa tisti pedofil, v čigar čast premetavate kamenje na Sabotinu.

     • Fogglof Tunnek

      Ne, v Murglah je naš Milan in njegova ženička, ki kuha čaj ubogim…

 • Diagnostik

  ko pa vidim to rasistično opico od Ušajeve,grem pa istočasno bruhat in srat…
  Ogabna je
  in ja vem…se mi niti ne da predstavljat vseh argumentov v moje napisane besede…samo njen TW račun pogledaš in je vse jasno

 • Aresnica

  Tovariši Zoran Janković, Dragan Tošić. Fogglof Tunnek,Diagnostik – vsa ta golazen vsako noč sanja gospoda Janeza Janšo.
  ______________________
  Lep pozdrav

  • Fogglof Tunnek

   Lahko noč… spat se spravi voluhar…

   • baldeagle

    Ko se bo začelo, boš med prvimi, ki si jih bom izbral za tarčo. Vedi pa, da zelo, zelo redko zgrešim.

    • Fogglof Tunnek

     Napačno tarčo si si izbral !!!… Tota tarča bo ti odtrgala tvojoglavo… Kapish gologlavec???

     • baldeagle

      Zate bom pripravil poslastico. Z svojo shotgun ti bom scefral ciganska jajca.

     • Fogglof Tunnek

      Jas pa bom tebi kar z rokami odtrgo glavo in te spusto v mojo gorico…kako boš frčal brez glave…kot haloški kokot…ha ha ha ha ha ha ha …

     • baldeagle

      Poleti se veliko podim po cestah z svojim motornim kolesom. Tudi v Halozah sem že bil. Obljubim, da te takrat poiščem, pa bova videla, kdo bo koga pohabil. Tole ti resno obljubim, da te bom poiskal, teslo komunajzersko. Nekdo od komentatorjev te je že iskal, pa si se skril nekam v zatohlo luknjo. Upam, da do poletja nabereš dovolj hrabrosti, da se boš soočil z mano na štiri oči.

     • Fogglof Tunnek

      Ti kar pridi !!! Tak boš bit, da boš kri scal…pol pa te bom zvezo na klopotec ko bo vetrovno….klip klop klip klop klip klop… tak boš kozlal, da bo fse špricalo…Haložani pa se ti bomo smejali…ha ha ha ha ha ha ha…

      PS: Pa haloško ikebano tudi lahko dobiš.

     • baldeagle

      Res me zanima, če boš v živo tako korajžen in opletal z jezikom, kot to počneš na raznih forumih. Jih je bilo že kar nekaj, ki so skušali meriti moč z mano. Izkazalo pa se je, da so jih bila polna usta besed. Ko pa je bilo potrebno besede udejaniti, je bila slika povsem drugačna.

     • Fogglof Tunnek

      Nehaj gobecat in pridi čimprej… Haložani smo malo fukkjenni, z nami se ni za špilat… Odtod boš odšel kot invalid… Kapish???

     • baldeagle

      S takimi je najlažje opravit, ker izgubite samokontrolo. Kdor pa obdrži mir v najbolj kritičnih trenutkih, je vedno zmagovalec na katerem koli področju. Dobro, da si omenil vašo “fuknjenost” ,da se mi ne potrebno dodatno pripravljati.

     • Fogglof Tunnek

      FHaloze boš prišo z motornim kolesom…zapustil pa jih boš v šajtergi…zlaman fkup… V ptujski bolnici te bojo fkup flikali… Na tvoj motor pa bomo gor zvezali plug in regulili po gorici.

     • neny

      a prlek si vtrgani…. Kako jih ne maram, ker so vsi mal trčeni.

     • baldeagle

      No, nekaj je kar dobrih ljudi s tistega konca. Jih poznam iz motozborov.

     • Fogglof Tunnek

      Ti hodiš na mopedzbore ali motozbore? Baje maš starega Tomosa.

     • baldeagle

      Če te najdem v Halozah, te najprej povabim na vožnjo z motorjem. Prepričan sem, da bo tvoj strah bolj učinkoval, kot da ti kako prisolim okoli kepe.

     • Fogglof Tunnek

      A zaj se pa nočeš več tepsti? Še malo pa boš reko “Tunek, povabi me na šmarnico.”… Pol pa ti se lahko pelješ s tvojim motorjem, jas pa z mojim rdečim Ursusom!!!

     • baldeagle

      Ne pijem nobenega alkohola. Prepričan pa sem, da bi te vožnja z motorjem dosti bolj spametovala, kot da te pretepem.
      Vozim supersport motorno kolo in ne kakega počasnega chopperja.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj gologlavec…ko boš ti tolko kvihtof dvigno kot jih jas…fsak dan…in tolko prekolesaril kot jas…in to resno mislim…potem se ne bi pogovarjal o pretepanju z mano. Obrno bi se in reko “Uffff, to pa ne bo šlo…glej ga kak je nabit”…

     • baldeagle

      Lahko si še tako nabit, v pretepu to ne pomeni nič, če si počasen in brez tehnike. Lahko pa ti samo namignem, ko boš ti trideset let redno vadil kickboxing in še nekaj drugih veščin, se boš lahko enakovredno kosal z mano na tem področju. Do takrat pa kar lepo nadaljuj z dviganjem uteži, pa pazi, da ti kdo z bliskovito hitrostjo ne prisoli kakšen high kick direkt v tvojo haloško popačeno betico.

     • Fogglof Tunnek

      Moj dragi, tolko kolko smo se mi Haložani pretepali v preteklosti…pa še gnes fčasih fkup zružimo, se ni niše.. Tvoj mestni kickboxing ti mej za mestne voluharje in uličarje… tu fHalozah velja zakon prave moške borbe, brez fenci nazivof… bunf, tresk…že teče kri…pa kaka kost tudi poči… Kapish gologlavec?

     • baldeagle

      Če bi ti jaz zaupal samo en majhen delček svoje zgodovine, bi utihnil in se nikoli več z mano niti v pisni obliki konfrontiral, pa tega ne bom storil, ker ni za javnost.

     • Fogglof Tunnek

      Daj Chuck Norris ne serji ga več in se spat spravi…ura bo polnoč !!! Lahko noč !!!

     • neny

      plafon ti ne dela.

     • neny

      ja maš prav…. nekateri so pa izjemno neumni.

     • Fogglof Tunnek

      Nisem prlek ampak Haložan. Pa res je, malo sn vtrgan, zato pa mi picek nonstop stoji !!!

     • baldeagle

      Norcem se picek postavi pokonci le v primeru, ko se postavijo na glavo.

     • Fogglof Tunnek

      Ne ne, meni fčasih tak stoji, da mi koža na hrbtu poka…majke mi…

     • neny

      možgani ti pokajo teliček….haha

     • Fogglof Tunnek

      iiiiiii kak si mi lepo rekla teliček. Jas bi pri tebi malo mlekeca zizal…mljask mljask…

     • neny

      Jaz bi ti dala en pravi šut pod pasom. V trenutku bi bil koma – Tuna. Ne fogl ampak KOMA TUNA. heheheheh

     • baldeagle

      Si nevarna ženska? Sicer pa s tako spako ni težko obračunati.

     • neny

      sploh nisem nevarna. Takih 0,3 se pa ne bojim…. obvladam par dobrih veščin.

     • baldeagle

      Verjamem. To ti lahko še kako prav pride v današnjih časih. Takšni, kot je tunnek, pa padejo že sami od sebe, ker so polni alkohola.

     • Fogglof Tunnek

      Obvladaš dobre veščine? BJ, facesitting, deepthroat, swallow, cum swapping, anal?… Joj, meni je to tudi fšeč :))

     • neny

      a ti misliš sam na švasing. Sam ko bi ti eno pravo prišvasala se ne bi en teden pobral.

     • Fogglof Tunnek

      Ti kar daj… visoke pete in štumfe, pa bič…pa me kar prišvasaj… Pol pa grema 69 !!!

     • neny

      bi blo kar 10. Jaz naprej, ti zadaj v komi.

     • Fogglof Tunnek

      A ti maš rada odzadaj? No problem!

     • neny

      Če ti dobiš moji deset karate udarcev si lahk tud mrtev. Za odzad so ti pa kokoši čist fajn….sam sosedi jamrajo.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj neny, vidim da maš rada bolj grobo? Problema nema…lahko od zadaj tudi brez lubrikacije. Lepo ti bo!!!

     • neny

      zmenjeno. Te bo odzadaj našutala, da se ti bo svetilo.

     • baldeagle

      V jajca, da vsa smrdljiva vsebina odteče iz njega.

     • neny

      haha…sva ga nagnala. Dihurja.

     • Fogglof Tunnek

      Ne neny, nisi me odgnala…opazujem te… Si zelo seksi…taka vroča…malo groba… TOOOOOOOOO !!!

     • baldeagle

      Verjamem, da ima svojega izbranca, ki te močno prekaša v vseh pogledih.

     • neny

      jao. jajca si privihi. A imaš kak opornik?

     • baldeagle

      Jo je stisnil v sosedov hlev, da v rit napiči njegovo kozo Juliko. Zdaj se počuti varnega, ko sosed spi.

     • Fogglof Tunnek

      Lahko, samo pol moraš izvesti “facesitting”… Jas bom vesel !!!

     • neny

      . od solzivca.

     • Fogglof Tunnek

      neny, jas bi tebi tudi dal pod pasom…mojega luleka. V trenutko bi bla v nebesih. Rekla bi…”Joj Tunek boga vidim, tak mi je lepo stabo.”

     • neny

      0,3 ne hebem…. hahahahaha

     • Fogglof Tunnek

      Bi ti mene hebela, bi… Jas sn haloški Don Juan !!!

     • neny

      doma imamo par kokoši, pa verjem, da ti ne bi nobena dala…..hahah

     • Fogglof Tunnek

      neny obožujem oralo…eno vuro bi ti delo liki liki… najmanj 5 orgazmof…najmanj…

     • baldeagle

      Dvomim, da je katera ženska toliko neumna, da bi ti to pustila. S kozje riti v žensko vagino? Utopične sanje nekega cigana.

   • Aresnica

    Fante -ti si ena velika leva ovčka (mogoče si celo plačanec SLO omrežja _ bolnik – upam,da se boš zbudil.
    __________________
    Lep pozdrav

    P.s.: Bebček mi ukazuje -spat se sprav-_-JAZ Aresnica bom ob 5 (petih) zjutraj že vsal, ko boš ti še spal_ grozno je to, da delam in dajem denar za tako golazen.

    • baldeagle

     Tako teslo komunajzersko se nikoli ne bo zbudilo iz svojih rdečih utopičnih sanj.

    • Fogglof Tunnek

     Ka bi rad, jas sn šolnik…jas delam od 8:00 do 13:00 vure… fsaki dan… Fčasih moram fšoli ostati ker mamo govorilne vure ali roditeljske sestanke…pa sestanke učiteljskega zbora… Kapish???

 • MEFISTO

  Mihael S., alias Petrovc, nam preko Tunneka servira same svoje stare znucane fore.

  • Fogglof Tunnek

   Lahko noč… spat se spravi voluhar…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, dejstvu je, da je Cerar Janši dal novo življenje!?!? Zakaj? Ker sprejema iste odločitve kot neoliberalna klero-desnica. Ker podpiram Združeno levico, si jemljem pravico komentirati njene javne nastope in politiko. Intervju z Lukom Mescem v Objektivu leta 2016 je dobra priložnost za to. Ta intervju potrjuje, da v Sloveniji imamo levo politiko, vredno imena (kot se reče). Še več, ZL presega slovenski nacionalni okvir, ker opredeli edino strategijo ponovnega oblikovanja evropske levice, ki se mi zdi smiselna. Fse ostalo je šit…od kvazi levice do skrajne desnice !!!

  • neny

   Bolano…. če bi imel višji penzijon ne bi toliko špukal po tem portalu, ker si ga zamenjal za gostilniški pult.

   • Fogglof Tunnek

    nenica moja, gre konec koncef za težavo evropske levice pri razumevanju sodobne tako imenovane skrajne desnice. Če tako (ne)razumevanje prenesemo na Slovenijo, se težko izognemo oceni, da mamo vlado v senci opozicije, da je desnica tista, ki vodi politiko, medtem ko je vlada šibka in brez lastne politične platforme, da nam torej vlada Janša. Zato nujno potrebujemo Združeno levico!!!

    • neny

     HEHE….a tisto larfo iz BIH, ki je delila bombončke: VSE POSLANCE NA MININALCE, ko je dobila pa metlo z njo pleše za 3.500 jurjev… dela pa NIČ oz zgago.

     • Fogglof Tunnek

      Ne, larfe bomo začeli Haložani izdelovat… Pust se bliža.

     • baldeagle

      Ti jo nosiš na svojih ramenih že od rojstva. Zato pa naskakuješ sosedovo kozo Juliko od zadaj v rit, da te ne vidi v fris ,ker bi ti zagotovo pobegnila, ko bi videla tako spako.

     • neny

      haha, pa še kokošim ne da miru. Skrivajo se okrog sosedov bojda, vse nategne, kar ne zleze na drevo.

     • baldeagle

      Samo ženske nobene.

     • neny

      točno…

 • Fogglof Tunnek

  Tak, dovolj je blo za nocoj… Zaj pa fse spat!!!… Naj bo to zadnji nocojšnji komentar!!!… Lahko noč!!!

  • neny

   Ne pozabi si oprat glave s šamponom proti ušem.

 • Ros

  Lepo so si postlali, ni kaj.

 • Novakec1

  Že večkrat napisu; žico okoli nazaj, pa nobenega ven spustit.

 • trobenta

  Ljubljansko maslo…

 • ogledalo

  Kaj takega se ljubljenemu vodji ne bo nikoli zgodilo. Hvala bogu!

 • mirodel

  Še vsak samodržni imperij se je na koncu sesul sam vase zaradi samopašnosti oblasti, korupcije, storjenih političnih napak, notranjih bojev za oblast in prevlado ter upora plebsa zaradi neprenosljivega terorja in gorja. Upam, da se kmalu sesuje tudi Jankovičev imperij v Mol-u, če le se bo naše pravosodje prebudilo in ukrepalo v skladu z zakoni, ne pa po političnih direktivah kontinuitetnikov.
  Naslednje volitve za župana Jankoviča še ne bodo odpihnile, njegovi sonarodnjaki, priseljenci iz bivše Juge in njihovi potomci ter paraziti javnega sektorja, s podporo večnih botrov, mu v zdajšnjih razmerah zagotavljajo dosmrtno županovanje. Bojim se le, da bodo njegovi sonarodnjaki in omenjeni nagrajenci spet organizirali kakšno vsakoletno srečanje v spomin na njegove zasluge za slovenski narod – po vzoru Dražgoš.

 • Cveto Gerčer

  Nekatere babe so pa res potrebne…..bolano!

 • radames

  Tega primitivnega opankarja ima večina Ljubljančanov čez glavo dovolj.
  On je ena najhujših žalitev Slovencev v zadnjih 30 letih. Že dolgo nismo bili tako žaljeni.

 • Jakob Lojk

  Odličen članek. Toliko resnice o “častnih” meščanih zlepa ne najdeš. Hvala.

 • TOML

  Lucija zopet odlična!
  Janković pa favorizira komuniste, lopove, morilce….
  Ne volte ga!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!