Čeferin po pisanju britanskega časnika med favoriti za predsednika UEFE

Datum:

Po poročanju britanskega časnika Daily Mail je trenutni predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin eden izmed kandidatov za novega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA). Zadnji predsednik Michael Platini je moral zaradi korupcijskega škandala odstopiti. Seja izvršnega odbor UEFE bo na sporedu jutri v Baslu, ko se bo odločalo tudi o volilnem kongresu.

Pred dobrimi desetimi dnevi je bil na Brdu pri Kranju odprt nov nacionalni nogometni center. Otvoritve se je udeležil predsednik Fife Gianni Infantino, ki je bil nad videnim navdušen. Tudi zaradi tega naj bi bil Čeferin med glavnimi kandidati za predsednika.

Protikandidati so, začasnega predsednika pa ne bo
Pretekli teden je bila pritožba Platinija na šestletno prepoved delovanja v nogometu zavrnjena, so mu pa kazen skrajšali na samo štiri leta. Pozneje je Uefa sporočila, da ne bo imela začasnega predsednika. Med kandidati so poleg našega predsednika NZS omenjeni še generalni sekretar Uefe Theodore Theodoridis iz Grčije, ki je bil ob odprtju centra prav tako v Sloveniji. Tu sta še predsednik nizozemske nogometne zveze in hkrati tudi podpredsednik Uefe Michael van Praag ter predsednik španske nogometne zveze Angel Maria Villar. Izvršni odbor Uefe se bo jutri sestal v Baslu, kjer bodo odločali o naslednjih korakih, razpisu ter pripravah na volilni kongres.

G.V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Negativne posledice “fajonizma” bomo čutili še desetletja

"Feministična zunanja politika" Tanje Fajon je slovensko politiko tako...

Boštjan Noč prvi predsednik Evropske čebelarske zveze 

V ponedeljek, 22. aprila 2024, je potekala volilna skupščina...

V Grosuplje prihaja pogovorni večer s Karin, Možino in Omerzo

V Grosuplje prihaja znan politični podcast, ki ga vodi...