Cristiano Ronaldo bo zaigral v finalu, kariero želi zaključiti pri 41 letih

Datum:

Nekaj dni pred velikim finalom Lige prvakov med dvema madridskima kluboma je magnet za rekorde in zadetke hkrati Cristiano Ronaldo v intervjuju povedal marsikaj zanimivega. Zagotovo pa so si najbolj oddahnili vsi navijači madridskega Reala in tudi vodstvo kluba, saj je Portugalec dejal, da je v Madridu srečen in da si želi tukaj tudi končati svojo profesionalno kariero.

V intervjuju za Jugones de LaSexta je Portugalec povedal marsikaj zanimivega, predvsem pa je pomiril navijače belega baleta ter klubu poslal jasno sporočilo, da želi z njim podaljšati pogodbo.

C. Ronaldo: Da sem se poškodval, je moja napaka
V začetku tedna je stroj za doseganje zadetkov poskrbel za šok in zaskrbljenost, saj se je na enem izmed treningov poškodoval, a ima na vse skupaj zelo zanimiv pogled. “To, da sem se v torek poškodoval, je moja napaka. Ljudje mi govorijo, da nisem več star 20 let in bi se moral bolj paziti, a želim igrati na vsakem dvoboju. Sam še vedno mislim, da sem mladenič. Videti sem kot 25-letnik.” Vse navijače belega baleta je pomiril in dejal, da bo svoji ekipi pomagal: “Pred nami je dvoboj, na katerem ne smem manjkati. Pripravljen bom 100-odstotno. Bolje bom pripravljen za ta finale, kot sem bil za tistega v Lizboni,” ki ga je madridski Real šele po podaljških dobil s 4 : 1.

“Rad bi ostal tukaj, kariero pa nameravam končati pri 41 letih”
Cristiano Ronaldo ima pogodbo z galaktiki sklenjeno do konca sezone 2017/18, zato je spregovoril tudi o tej temi. “Real bi storil pametno potezo, če bi z menoj podaljšal pogodbo. Rad bi ostal tukaj, kariero pa nameravam končati pri 41 letih ali kaj podobnega (smeh). Pri Realu sem imel dobre in slabe trenutke. Pred štirimi leti nisem bil srečen, zdaj pa je vse drugače. Ne vidim kluba, ki bi mi bolj ustrezal kot Real. Ni ga na svetu, ki bi bil boljši od Reala,” se je Ronaldo znova nekoliko obregnil na obdobje, ko je bil trener belega baleta še Mourinho“Kot igralec se želim upokojiti pri Realu. Drugi klubi lahko pozabijo, da bi odšel k njim,” je igralec usta zaprl vsem, ki ga že lep čas selijo v bogate evropske klube.

Lovi trojček v Ligi prvakov
Portugalec je prestižno lovoriko v Ligi prvakov že osvojil dvakrat, v soboto pa bo lovil že svoj tretji naslov. Prvega je osvojil z Manchester Unitedom, drugega pa z Realom pred dvema letoma, ko je v finalu premagal ravno Atletico Madrid in z Realom takrat osvojil jubilejno, 10. lovoriko ali “La Decimo” na tem tekmovanju. Zato se je obrnil tudi proti sobotnemu dvoboju. “Neuspeh bo, če ne zmagamo. Če zmagamo, bo ta sezona odlična, če izgubimo, pa bo slaba. Toda občutek imam, da bomo zmagali,” je bila optimistična sedmica belega baleta. Za zaključek pa je z izbranimi besedami spregovoril tudi o trenerju, s katerim se očitno več kot odlično razume: “Je zelo pameten. Ne govori veliko, a je pozitivno usmerjen. Želim si, da ostane v Madridu še dolgo,” je o Zinedinu Zidanu povedal Portugalec.

Finale Lige prvakov (San Siro)

Sobota (20:45)
Real Madrid – Atletico Madrid

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[VIDEO] Oslabljeni Biden nenamerno prebral tudi navodila za govor

Bidnov zadnji govor na nacionalni sindikalni konferenci je vnovič...

[Video] SDS vlaga referendum o zaupanju v vlado: “Happy end za državljane”

Danes je poslanska skupina SDS v Državnem zboru predlagala...

[Video] V Budimpešti največje srečanje konservativcev – udeležuje se ga tudi Janša

Madžarski Center za temeljne pravice (Alapjogokért Központ; AK), danes...