Domen Prevc postal mladinski svetovni podprvak, Ema Klinec ostala brez medalje

Datum:

Domen Prevc gre po stopinjah starejšega brata Petra. Ne le, da je odličen v svetovnem pokalu, danes je osvojil tudi naslov svetovnega mladinskega podprvaka. Po prvi seriji je najmlajšemu izmed bratov Prevc kazalo še bolje, saj je celo vodil.

Domen Prevc je tako ponovil uspeh Petra, ki je leta 2010 prav tako postal svetovni podprvak. Takrat je bil od Petra boljši Avstrijec Michael Hayböck, medtem ko je Domna danes ugnal Nemec David Siegel. Na tekmi deklet je po prvi seriji dobro kazalo tudi Emi Klinec, ki je bila na 2. mestu, a ji je slabši finalni skok odnesel stopničke.

Domen Prevc na koncu za las srebrn
Če je mladi, 16-letni Domen Prevc po prvi seriji za las vodil pred Sieglom, je bil Nemec v drugi seriji precej boljši. Po prvem skoku je bila prednost Domna minimalna, saj sta oba skakalca skočila 95 metrov, v drugi seriji pa je Domen skočil 95,5 metra, Siegel pa meter več ter tako Domna na koncu ugnal za 4 točke. Je pa imel Domen  tudi nekaj sreče, saj je tretjeuvrščenega Japonca Ryoya Kobayashija prehitel za pičli 2 desetinki. Nastopili so še trije Slovenci: Bor Pavlovčič je zasedel 10., Anže Lanišek 16. in Tilen Bartol 27. mesto.

Slab drugi skok Emi Klinec odnesel medaljo
V romunskem Rasnovu so tekmovala tudi dekleta, kjer pa smo žal ostali brez medalje. Po prvi seriji je sicer dobro kazalo Emi Klinec, ki je bila 2., a je v finalu skočila nekoliko slabše ter padla na 6. mesto. Tik za njo, na 7. mestu, je končalka še ena Slovenka, in sicer Nika Križnar. Zmagala je Avstrijka Chiara Hölzl, 2. je bila Nemka Katharina Althaus, 3. pa je bila Rusinja Sofia Tikhonova.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Stroka: Kanal C0 je treba ukiniti!

Neverjeten preobrat. Končno se je prebudila tudi uradna stroka...

[VIDEO] Oslabljeni Biden nenamerno prebral tudi navodila za govor

Bidnov zadnji govor na nacionalni sindikalni konferenci je vnovič...

[Video] SDS vlaga referendum o zaupanju v vlado: “Happy end za državljane”

Danes je poslanska skupina SDS v Državnem zboru predlagala...