Domžalska nogometna pravljica v Stožicah – odlično so se v gosteh borili tudi Mariborčani

Datum:

Nogometni klub Domžale ima izredno dober razlog za veselje. Na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljubljani so premagali West Ham z 2:1 (1:1). Kar dvakrat je za njih zadel Matic Črnic, za Londončane pa enkrat Mark Noble. Časa za zabavo ne bo veliko, že naslednji teden jih čaka povratna tekma v Londonu, prav tako pa tudi Mariborčane, ki so v gosteh tekmo končali neodločeno.

Domžalčani bodo otvorili novi stadion
Domžalska ekipa se že veseli povratne tekme, saj so zdaj še bolj prepričani, da so sposobni res dobre igre v napadu in obrambi. Poleg tega pa bodo imeli tudi to čast, da bodo kot prvi igrali na čisto novem stadionu, imenovanem London Stadium. Menda naj bi bilo za ta veliki dogodek prodanih že več kot 50.000 vstopnic, v Stožicah pa se je tokrat število obiskovalcev ustavilo pri 8450.

Foto: Lado Vavpetič
Foto: Lado Vavpetič

London Stadium posvečen legendam angleškega nogometa
Novi dom nogometašev West Ham United je posvečen na eni strani nekdanjemu profesionalnemu nogometašu po imenu Bobby Moore, ki je bil med drugim kapetan angleške nogometne reprezentance leta 1966, ko so osvojili naslov svetovnih prvakov. Njegovo ime bo na tribuni gostujočih navijačev, na drugi strani pa se bo bohotilo ime še ene nogometne legende po imenu Sir Trevor Brooking, ki je za West Ham igral med leti 1966 in 1984.

Uradna slovesnost ob otvoritvi novega stadiona bo 7. avgusta, a Domžalčani bodo tekali po stadionu in tresli nasprotnikovo mrežo že nekaj dni prej.

Angleško ekipo je poraz presenetil
Na poraz angleške ekipe pa se je odzval tudi Nikola Jurčevič, pomočnik trenerja pri ekipi West Ham United. Povedal je, da morajo biti boljši in da morajo dobiti tekmo naslednji teden na svojem terenu. Imajo namreč visoke ambicije v Evropi, ampak se zavedajo, da bo težko, ker so Domžalčani dokazali, da so odlična ekipa.

Domžalski trener ponosen na svoje varovance
Trener Domžal Luka Elsner je poudaril, da na taki ravni odločajo malenkosti in te so bile tokrat na njihovi strani. Dodal je, da je bil odločilen dejavnik mentalni preklop, ki so ga naredili igralci.

Odlično so svoje delo opravili tudi nogometaši Maribora
Ne smemo pa pozabiti niti na odlične Mariborčane, ki so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh igrali neodločeno z Aberdeenom 1:1 (0:0). Za Mariborčane je zadel Milivoje Novaković, za domače na Jonathan Hayes. Povratna tekma bo čez teden dni v Mariboru.

Foto: Facebook NK Maribor
Foto: Facebook NK Maribor

Naslednji teden bomo torej zopet držali pesti za naše fante, tako Domžalčane kot Mariborčane, in sploh ne dvomimo, da komu od njih ne bi uspelo priti do zmage.

Barbara Pirh

Sorodno

Zadnji prispevki

Grčijo sta v razmiku minute stresla dva močnejša potresa

Danes zjutraj sta Grčijo prizadela dva močna potresa, močnejša...

Politična analitika: Gre za njeno nesposobnost, ne za to, da je tujka

Včerajšnja interpelacija Emilije Stojmenove Duh ni postregla z njenim...

Na veliki petek se spominjamo Kristusovega trpljenja in križanja

Danes obeležujemo veliki petek, dan ko se spominjamo Jezusovega...