[FOTO ZGODBA] Zgodovinska Planica – solze sreče in veliko zmagoslavje Petra Prevca

Datum:

Solze sreče, vzkliki veselja in odmev slovenske himne so obarvali dolino pod Poncami. Slovenski orli z letos nepremagljivim Petrom Prevcem so poskrbeli za sanjski zaključek skakalne sezone.

Letošnji planiški spektakel je enostavno zgodovinski. Poleg izjemnih predstav Petra Pevca skozi celotno sezono so v Planici tudi vse posamične zmage končale v rokah domačih orlov. Peter Prevc in Robert Kranjec sta bila razred zase.

Veliki kristalni globus in novi mejniki
Prevc je v rekordni sezoni slavil 15 zmag, ob tem pa skupno na odru za zmagovalce stal kar 22-krat. Do letošnje sezone je dosegel nepredstavljivih 2.303 točke, ob tem pa dosegel rekordno prednost pred prvim zasledovalcem Severinom Freundom, ki ga je premagal za neverjetnih 813 točk.

Plapolanje slovenskih zastav osvojilo Planico
Vsak dan – od četrtka do danes – se je v Planici zbrala več deset tisoč glava množica. Prenovljeno planiško velikanko je tako s svojim plapolanjem krasilo na tisoče slovenskih zastav in plakatov v podporo našim junakom, našim orlom.

3-krat slovenska himna v čast Prevca
Danes je več kot 30 tisoč ljudi prepevalo našo Zdravljico, ki smo jo slišali ob podelitvi medalj za današnjo tekmo, za mali kristalni globus v poletih in veliki kristalni globus. Tako je slovenska himna v čast Petru Prevcu zadonela kar 3-krat.

To je športni praznik za Slovenijo
Samo mislimo si lahko, kakšni občutki so preželi zmagovitega Petra Prevca, trenerja Gorana Janusa in ostale slovenske orle ob današnji podelitvi nagrad najboljšim. Publika v Planici je zopet dokazala, da Slovenke in Slovenci znamo stopiti skupaj in biti enotni. Toliko slovenskih simbolov, plapolanja slovenskih zastav in prepevanja himne že dolgo nismo videli. Ti trenutki so nepozabni, so zgodovinski in so večni.

 

Jure Ferjan

Sorodno

Zadnji prispevki

Ironija: Ruski hekerji napadli rusofilni portal MMC

Domnevni ruski hakerji so zopet na delu. Pred kratkim...

[Video] Evropska komisija predlaga ustanovitev ministrstva za demografijo, ne le urada

Medtem ko v Evropi narašča kakovost življenja, se soočamo...

Ubila je tjulnja, ki ga je poskušala rešiti

Na spletu je zaokrožil žalosten posnetek poskusa reševanja tjulnja,...

ISIS med ramazanom napoveduje teroristične napade po Evropi

Samooklicana Islamska država je ponovno prevzela odgovornost za napad...