Po italijanski zmagi nad Španci je Islandija poskrbela še za brexit

Datum:

Nogometaši Islandije so v zadnji tekmi osmine finala na evropskem prvenstvu v Franciji v Nici presenetljivo premagali Anglijo z 2 : 1 in si zagotovili četrtfinalni nastop, kjer se bodo v nedeljo, 3. julija, v Parizu pomerili z gostitelji prvenstva. Nogometna reprezentanca Italije je v osmini finala evropskega prvenstva v Saint Denisu v Franciji premagala Španijo z 2 : 0. 

V ponovitvi finala zadnjega EP sta se udarili Italija in Španija, na zadnji tekmi osmine finala pa Anglija in Islandija. Azzurri so se v derbiju osmine finala maščevali furiji za poraz iz leta 2012, ko je bil v Kijevu rezultat 0 : 4. Italijane v četrtfinalu čaka nov težek obračun, v Bordeauxu bo v soboto ob 21. uri njihova nasprotnica svetovna prvakinja Nemčija.

Gola za Islandijo sta prispevala Ragnar Sigurdsson (6.) in Kolbeinn Sigthorsson (18.), medtem ko je častni zadetek za Angleže že v četrti minuti z enajstih metrov dosegel kapetan Wayne Rooney.

Nogometni palček je v Nici pripravil prvovrstno senzacijo. Islandsko polprofesionalno moštvo – več kot polovica nogometašev ima namreč poleg igranja nogometa redne službe – je nadigralo ekipo iz domovine nogometa. Čvrsta obramba in prepričljiva strela sta bila dovolj za tokrat povsem razglašene in prepočasne Angleže.

https://twitter.com/k_blaugrana/status/747535899148357632

Znani vsi četrtfinalisti
Po zadnjih dveh tekmah osmine finala evropskega prvenstva v nogometu v Franciji je znanih osem reprezentanc, ki bo turnir nadaljevalo v četrtfinalu. To so Poljska, Portugalska, Wales, Belgija, Nemčija, Italija, Francija in Islandija. V četrtek se bodo v prvem polfinalu v Marseillu pomerili Poljaki in Portugalci, v petek bo v Lillu dvoboj za polfinale med Walesom in Belgijo, v soboto bo v Bordeauxu tekma med Nemčijo in Italijo, v nedeljo pa še obračun v Saint-Denisu med Francijo in Islandijo. Vse tekme bodo ob 21. uri.

Izidi, osmina finala:
- sobota, 25. junij:
Poljska - Švica              6:5 (0:1, 1:1) - po enajstmetrovkah
Wales - Severna Irska        1:0 (0:0)
Portugalska - Hrvaška        1:0 (0:0, 0:0) - po podaljšku
- nedelja, 26. junij:
Francija - Irska             2:1 (0:1)
Nemčija - Slovaška           3:0 (2:0)
Belgija - Madžarska          4:0 (0:1)
- ponedeljek, 27. junij:
Italija - Španija            2:0 (1:0)
Islandija - Anglija          2:1 (2:1)

 

M. P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tajnikar bi se problemov v zdravstvu lotil kot Adrie Airways

Na včerajšnji, stoti dan zdravniške stavke, je svoje mnenje...

“Polanci” protestirali: Vlada je denar prerazporedila drugam!

Slovenija je ena izmed držav z najvišjim deležem prometnih...

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij

Razmere v prezasedenem mariborskem zaporu so se v zadnjem...

Energetsko učinkovit vrtec in obsežni razvojni načrti v občini Kidričevo

V Lovrencu na Dravskem polju gradijo nov vrtec, ki...