Izpoved Agima Ibraimija: “Zlatko Zahovič me je žalil in nagnal!”

Datum:

Agim Ibraimi je, potem ko je zapustil karanteno mariborskega kluba, izpovedal svojo zgodbo in odprl dušo. “Užalil je mene, užalil je mojo preteklost, ponovno je užalil mojo mamo, užalil pa je tudi moj narod in mojo vero,” je Agim Ibraimi za časopis Ekipa povedal svojo plat zgodbe. Mariborska ‘Desetica’ je namreč pred tekmo z Domžalami zapustil karanteno aktualnih prvakov.

Vse skupaj se je začelo, ko so trening mariborskih nogometašev obiskali navijači. Ob tem ko so svojim ljubljencem povedali nekaj krepkih, je zaradi predolgega jezika klofuto prejel Amir Dervišević, kar je Agima Ibraimija prizadelo, saj je bil mnenja, da fizično nasilje ni primerno ter da bi se za svoje nogometaše moral postaviti tudi športni direktor Zlatko Zahovič.

Ker je ugovarjal Zahoviču, ga je ta nagnal
Toda slednji se ni postavil v bran nogometašem, kar je pa je Ibraimi od Zahoviča zahteval. ZZ Topa je to tako razjezilo, da naj bi – tako Ibraimi – zahteval pogovor iz oči v oči, v katerem pa je v navalu besa makedonskemu reprezentantu izrekel kar nekaj žaljivk. “Prisežem, da bi šel čez vse to, toda ob vsem zmerjanju mi je dejal, naj odidem. Večkrat sem preveril, skušal stvari umiriti, a je vztrajal pri tem, naj odidem. Zato sem odšel,” je svojo plat zgodbe za Ekipo pojasnil Agim Ibraimi, ki se je najprej oglasil preko Facebooka, zdaj pa je svojo zgodbo zaupal tudi medijem.

Zahovičeve žaljivke so se zgolj stopnjevale
“Užalil je mene, užalil je mojo preteklost, ponovno je užalil mojo mamo, užalil pa je tudi moj narod in mojo vero. To so že stvari, preko katerih ne morem in preko katerih po mojem mnenju ne bi smel nikoli nihče. Ves čas pogovora sem bil potrpežljiv in vljuden, nisem odgovoril z ničimer podobnim, sem pa skrajno prizadet in želim, da vsi vedo, zakaj je tako,” je incident pojasnil Ibraimi, ki je manjkal tudi na včerajšnjem treningu, prav tako pa naj ne bi želel več komunicirati z Zahovičem, čeprav naj bi ga ta večkrat poizkušal priklicati, še poroča Ekipa.

Se bo Zaho opravičil in ali bo Ibraimi kaznovan?
Strasti so se nekoliko polegle, a vprašanje je, kako se bo na Ibraimijevo izpoved odzval športni direktor vijoličastih. Ti so se ta konec tedna vodilni Olimpiji približali na vsega dve točki zaostanka in tako o svoji usodi spet sami odločajo. Ibraimi je povedal, da se zaveda, da je v prekršku, ker se ni pojavil na treningu, zdaj sta na vrsti obe sprti strani. Bo Zahovič uspel priklicati enega najboljših nogometašev Maribora in ga prepričati, da se vrne? Bo Maribor kaznoval Ibraimija? Bo slednji zapustil vijoličasto barko? Naslednji dnevi bodo zelo vroči, Maribor pa medtem čakajo sila pomembne tekme v boju za naslov državnega prvaka ter tudi obe polfinalni tekmi slovenskega pokala.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Pirnat je imel odprt davčno ugodnejši s.p.

Pravnik Rajko Pirnat se je nedavno obregnil ob ustavnega...

Bo Golob kot Bratuškova pogorel na zaslišanju, če se samopredlaga za evropskega komisarja?

Tragikomedija z imenovanjem slovenskega spitzenkandidata za evropskega komisarja se...

Protimigracijska AfD postaja prva izbira mladih do 30 let

Nemška mladina je vse bolj desnonazorska. Prva politična izbira...