Lahko Jan Oblak postane prvi Slovenec z naslovom v Ligi prvakov?

Datum:

V soboto bo na sporedu veliki finale Lige prvakov, na San Siru se bosta udarila dva velikana iz Madrida, Atletico in Real. Po dolgem času bomo tudi Slovenci znova imeli svojega predstavnika v tem najprestižnejšem evropskem tekmovanju. Veliki Jan Oblak bo predstavljal zadnjo oviro belemu baletu pred vrati. Škofjeločan v letošnji sezoni navdušuje vse, s svojimi predstavami je požel veliko zanimanja in se izstrelil med najboljše vratarje na svetu.

Jan Oblak bo v soboto postal šele tretji Slovenec, ki bo nastopil v finalu Lige prvakov. Zaenkrat imata izkušnje z nastopi v velikem finalu samo še dve veliki slovenski nogometni imeni – Srečko Katanec in Zlatko Zahović, vendar sta oba v finalu izgubila in ostala brez lovorike. Tako lahko Jan Oblak postavi še en mejnik, tokrat novi mejnik v svoji karieri.

Katanec izgubil s Sampdorio, Zahovič zgrešil odločilno enajstmetrovko
Kot prvi je v finalu Lige prvakov igral Srečko Katanec, vendar leta 1992Sampdorio izgubil proti Barceloni na Wembleyju. Devet let pozneje je v velikem finalu izgubil še Zlatko Zahovič, ki je leta 2001 igral za Valencio. Bayern je takrat slavil šele po streljanju enajstmetrovk, Zahovič pa je eno izmed teh tudi zgrešil. Člana evropskih klubskih prvakov sta bila Rene Krhin in Vid Belec leta 2010, ko je njun Inter v finalu takrat premagal Bayern, vendar nihče od njiju ni nastopil v finalu oziroma ga ni bilo niti na klopi. Tako ima Jan Oblak izjemno priložnost, da postane prvi Slovenec, ki bo zaigral v finalu in bi tudi lahko osvojil najprestižnejšo evropsko lovoriko, obenem pa bo Oblak eden izmed ključnih mož zasedbe Diega Simeoneja.

Finale Lige prvakov (San Siro)

Sobota (20:45)
Real Madrid – Atletico Madrid

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

“Polanci” protestirali: Vlada je denar prerazporedila drugam!

Slovenija je ena izmed držav z najvišjim deležem prometnih...

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij

Razmere v prezasedenem mariborskem zaporu so se v zadnjem...

Energetsko učinkovit vrtec in obsežni razvojni načrti v občini Kidričevo

V Lovrencu na Dravskem polju gradijo nov vrtec, ki...

Najslabši rasni zakoni v Južnoafriški republiki so se začeli pod Mandelo

"Drži, težave so se začele že pod Mandelo. Najslabši...