Nekdaj veliki imeni slovenske košarke izpadli že v polfinalu DP

Datum:

Včasih si nismo mogli predstavljati finala slovenskega državnega prvenstva brez Union Olimpije, ki je bila nekdaj strah in trepet celo velikim evropskim ekipam. Danes je zgodba ravno obratna – v zadnjih sedmih letih si Union Olimpije ne znamo predstavljati z osvojenim pokalom. V zadnjih letih je v Sloveniji glede osvojenih naslovov dominirala predvsem Krka, ki pa je še drugič zapored ostala brez finala.

Drugič zapored bo finale slovenskega državnega prvenstva v košarki potekal brez Union Olimpije in Krke, brez dvoma nekdaj dveh največjih slovenskih ekip. Zaradi vseh slabih rezultatov in neuspehov je navijaška skupina Green Dragons že napovedala, da bo do nadaljnjega  tekme Union Olimpije bojkotirala.

V finalu Zlatorog in Helios
Kot prvi se je v finale uspel prebiti Zlatorog, ki je doma uspel premagati Union Olimpijo z 68 : 59. In po treh tekmah premagal ekipo iz Ljubljane z 2 : 1. Laščani so se po dvanajstih letih znova uspeli prebiti v finale, kjer bodo imeli prednost domačega terena. Njihov nasprotnik pa bodo Helios Sunsi, ki so včeraj v Novem mestu nekoliko presenetljivo uspeli ugnati Krko s 74 : 77. Potem ko so že izgubljali z 1 : 0 v zmagah, jim je na zadnjih dveh tekmah uspel popoln preobrat.

Lani sta se v finalu pomerila Rogaška in Tajfun, slednji je pozneje postal tudi državni prvak.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] V Budimpešti največje srečanje konservativcev – udeležuje se ga tudi Janša

Madžarski Center za temeljne pravice (Alapjogokért Központ; AK), danes...

Poljaki bi imeli jedrsko orožje?

Poljski politični vrh razmišlja o priključitvi države programu Zavezništva...

Svoboda s svojimi kadri ustvarja sinekuro na Darsu

Poslanka Svobode Monika Pekošak je marca zaradi "osebnih razlogov"...

[Video] SDS vlaga referendum o zaupanju v vlado: “Happy end za državljane”

Danes je poslanska skupina SDS v Državnem zboru predlagala...