Neprepričljiva Olimpija vendarle do zmage proti Domžalam

Datum:

V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenija je bil v ospredju derbi med Domžalami in Olimpijo. Po aferi med tednom v Ljubljani in po dveh remijih so bili danes nogometaši Olimpije pod pritiskom, nekako jim je vendarle uspelo prvič v letošnji sezoni premagati Domžale. Junak tekme je bil Rok Kronaveter.

V uvodni tekmi 30. kroga so Celjani doma v boju za obstanek suvereno premagali konkurenta – ekipo Kopra s 3 : 0. Na tekmi v Novi Gorici pa je zmagovalca odločil domači igralec Osuji šele v 94. minuti.

Domžale 0 : 1 Olimpija (0 : 0)
2.500; Kronaveter 69.

Po dveh zaporednih remijih Olimpije so bili navijači iz prestolnice že kar nekoliko nervozni, tudi že pred tekmo, saj so se pomerili proti tekmecu, ki ga v letošnji sezoni še niso premagali. Nekoliko jih je lahko veselilo zgolj dejstvo, da so Domžale v slabi formi in so med tednom igrali še v pokalu. Gosti, ki so bili deležni lepe podpore s tribun, so se v tekmo odpravili brez nekaterih pomembnih členov. Vratar Nejc Vidmar, kapetan Matić in trener Nikolić so danes manjkali. Kar se tiče priložnosti, prvi polčas ni navdušil, še najbližje je bil Mitrović, ki bi skoraj premagal lastnega vratarja. V drugem delu je bila vodilna ekipa veliko bolj nevarna, najbolj nevarna sta bila poizkusa Alvesa in Wobaya. Olimpija je vse bolj pritiskala, vratnico je zadel še Kelhar in nekako je bilo čutiti, da gol visi v zraku. In res – v 69. minuti se je Kronaveter po podaji s kota znašel sam in po slabi reakciji domače obrambe zadel za vodstvo. Olimpija je tekmo uspela mirno pripeljati do konca. Nova, težko priborjena zmaga Olimpije. Štejejo točke, ki so najbolj pomembne, prednost pred Mariborom je tako znova pet točk. Domžale so še vedno tretje, samo s točko prednosti pred Gorico.

Celje 3 : 0 Koper (2 : 0)
1.000; Podlogar 36., Omoregie 41., Pišek 81.
Rdeči karton: Jurina 27./ Koper

Pomembna tekma v boju za obstanek je bila na Areni Petrol odločena že v prvem polčasu. V 27. minuti je Marin Jurina namreč prejel drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče, pozneje se je izkazalo, da je bil to tudi odločilni trenutek tekme. Devet minut po izključitvi so grofje izpeljali po levi strani, kjer je Tadej Vidmajer poslal predložek v kazenski prostor, Matej Podlogar je prehitel gostujoče branilce in žogo poslal v mrežo za vodstvo za svoj debitantski zadetek v dresu Celja. Samo pet minut pozneje je z desne strani pred vrata podal Tilen Klemenčič, Omoregie se je odlično znašel in povišal prednost. Tekma je bila v drugem polčasu zgolj še formalnost, a je Celjanom uspelo doseči še en zadetek. V 81. minuti je končni izzid z roba kazenskega prostora postavil Janez Pišek. Celjani so z zmago prehiteli Koper in so na osmem mestu, s šestimi točkami prednosti pred Krko. Koper je deveti, štiri točke pred Krko.

Gorica 1 : 0 Krka (0 : 0)
400; Osuji 94.

V Novi Gorici je potekal dvoboj ekip, ki sta v popolnoma različnih situacijah in se borita za različne cilje. Dokaj nezanimiv prvi polčas nam ni ponudil veliko priložnosti. Edina prava nevarnost za vrata Krke je bila, ko je najprej Mitrović ubranil strel Kavčiču, do odbite žoge je prišel Arčon, ki pa mu je zadetek na golovi črti preprečil Boccaccini. Ekipi nista želeli preveč tvegati, Krka pa je delovala brez pravih idej v igri. Nekaj minut pred koncem je Gorica vendarle začela igrati nekoliko bolj ofenzivno, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Krka se je prehitro zadovoljila s točko, kar je izkoristil adut s klopi – Osuji v 94. minuti, ko mu je z leve strani lepo podal Arčon. Gorica se je z zmago približala tretjim Domžalam na samo točko zaostanka. Prvi poraz Kostića na klopi Krke, ki še naprej ostaja na dnu in je pred vse težjo nalogo.

Nedelja:
Krško – Maribor (16:55)
Zavrč – Rudar (19:00)

Lestvica:
Olimpija     30  18  8  4    65 : 20  62
Maribor      29  16  9  4    64 : 26  57
Domžale    30  12  10 7   41 : 26  46
Gorica       30  12  5  11   41 : 41  45
Zavrč         29   9   9  10   30 : 33 37
Rudar         29   9  7  13   27 : 43  34
Krško         29   9  7  13   20 : 41  34
Celje          30   7  11 12  24 : 42   32
Koper         30   8  6  15   32 : 47  30
Krka           30   6  8  16   23 : 47  26

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

“Polanci” protestirali: Vlada je denar prerazporedila drugam!

Slovenija je ena izmed držav z najvišjim deležem prometnih...

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij

Razmere v prezasedenem mariborskem zaporu so se v zadnjem...

Energetsko učinkovit vrtec in obsežni razvojni načrti v občini Kidričevo

V Lovrencu na Dravskem polju gradijo nov vrtec, ki...

Najslabši rasni zakoni v Južnoafriški republiki so se začeli pod Mandelo

"Drži, težave so se začele že pod Mandelo. Najslabši...