Odlični zimski športniki s Prevcem na čelu prejeli nova priznanja

Datum:

Smučarska zveze Slovenije (SZS) je na Večeru šampionov izročila priznanja zveze za minulo sezono. Peter Prevc, trenutno najboljši skakalec na planetu, je bil poleg nekaterih drugih športnikov prav tako med prejemniki kipca bloškega smučarja.

Večina slovenskih zimskih smučarjev se že aktivno pripravlja na novo sezono, ampak so se kljub vsemu danes zbrali v prestolnici, kjer je SZS podelila priznanja najboljšim za lansko sezono.

55. uvrstitev na zmagovalne stopničke
“Petinpetdeset uvrstitev so naši zimski športniki dosegli v minuli zimi na zmagovalne stopničke, osvojili smo svetovni naslov in veliki kristalni globus poleg malega, Slovenija je bila tradicionalno prizorišče tekem za svetovni pokal z izjemnim zaključkom v Planici, kar 762.000 gledalcev je bilo pred televizijskimi sprejemniki in v živo, skoraj vsak drugi Slovenec je tako spremljal skakalne boje na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih. SZS je tudi finančno stabilna, za prihodnjo sezono pa pripravljamo več projektov, s katerimi bomo pritegnili na sneg mlade. Z nacionalnim projektom tekmovalnega smučanja bomo postavili temelje za naprej,” je na samem uvodu v prireditev dejal predsednik SZS Enzo Smrekar.

Vsi, ki so stali na zmagovalnem odru in veliki Peter Prevc
Kipce bloškega smučarja
za uvrstitve na zmagovalni oder na velikih tekmovanjih in v svetovnem pokalu so prejeli alpska smučarja Boštjan Kline in Ana Drev, smučar prostega sloga Filip Flisar, deskar Rok Marguč, kar pet skakalcev – Domen Prevc, Robert Kranjec, Maja Vtič, Ema Klinec in Špela Rogelj, telemark smučar Jure Aleš in slovenska ekipa v smučarskih skokih. Med vsemi pa si je to nagrado najbolj zaslužil šampion Peter Prevc, ki je tako celotno Slovenijo kot tudi celotno tekmovalno konkurenco pustil brez besed.

Plakete bloškega smučarja za uspehe na mladinskih tekmah pa so dobili Jure Aleš, alpska smučarja Štefan Hadalin in Saša Brezovnik, deskar Črt Ikovic, skakalec Domen Prevc, tekačica na smučeh Lea Einfalt, mladinska ekipa v alpskem smučanju in mešana ekipa v smučarskih skokih.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ironija: Ruski hekerji napadli rusofilni portal MMC

Domnevni ruski hakerji so zopet na delu. Pred kratkim...

[Video] Evropska komisija predlaga ustanovitev ministrstva za demografijo, ne le urada

Medtem ko v Evropi narašča kakovost življenja, se soočamo...

Ubila je tjulnja, ki ga je poskušala rešiti

Na spletu je zaokrožil žalosten posnetek poskusa reševanja tjulnja,...