Slovenija dobila prvo zlato medaljo v Riu 2016!!!

Datum:

Judoistka Tina Trstenjak je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila zlato medaljo na olimpijskih igrah v Riu in s tem zagotovila prve stopničke za slovensko državo.

Trstenjakova se je v finalu pomerila s francozinjo Clarisse Agbegnenou, ki jo je premagala po iponu, pred tem pa je v polfinalu premagala brazilko Mariane Silva.

Slovenske judoistke so z olimpijad prinesle že štiri medalje. Dve je osvojila Urška Žolnir leta 2004 v Atenah in 2012 v Londonu ter eno Lucija Polavder leta 2008 v Pekingu.

 

Ostali športi:
Rokometaši so v drugem krogu skupine B premagali ekipo Brazilije z 31:28 (16:13). Z drugo zmago so se zelo približali uvrstitvi v četrtfinale.

Dišalo je še po enem slovenskem odličju. Slovenski kanuist Benjamin Savšek je bil na olimpijskih brzicah Deodoro na dobri poti, a so po dveh dotikih vratc sanje o kolajni splavale po vodi. Pristal je na šestem mestu, poroča STA.

Jadralec Vasilij Žbogar je odlično začel olimpijske boje v Riu. V uvodnih dveh plovih je zasedel tretje in prvo mesto ter je skupno na vrhu. Anja Klinar je na 200 metrov delfin v polfinalu zasedla 15. mesto.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Svoboda s svojimi kadri ustvarja sinekuro na Darsu

Poslanka Svobode Monika Pekošak je marca zaradi "osebnih razlogov"...

[Video] SDS vlaga referendum o zaupanju v vlado: “Happy end za državljane”

Danes je poslanska skupina SDS v Državnem zboru predlagala...

Skupina Atlantic: Močna rast prihodkov od prodaje in dobičkonosnosti

Atlantic Grupa je v prvem četrtletju 2024 zabeležila prihodke...