Home Sproščeno Šport Slovenija v boju za kolajne na evropskem prvenstvu skupine B

Slovenija v boju za kolajne na evropskem prvenstvu skupine B

1
Slovenija v boju za kolajne na evropskem prvenstvu skupine B
Foto: World Curling Federation

Slovenska moška reprezentanca v curlingu se je z zmago nad Turčijo uvrstila v končnico evropskega prvenstva skupine B in posledično v boj za kolajne ter uvrstitev v skupino A. Že pred tem si je zagotovila obstanek v skupini B. Danes sledi tekma z Latvijo. 

Slovenska moška reprezentanca v curlingu je z odličnimi predstavami na evropskem prvenstvu dosegla svoj cilj in si prvič v zgodovini tudi zagotovila obstanek v skupini B evropskega curlinga. Še več, dosegli so tudi svoje želje, saj so se uvrstili v prvo polovico svoje skupine in so se danes proti Turčiji pomerili za nastop v končnici. S prepričljivo igro so zmagali s 7:4 in si zagotovili nastop v končnici prvenstva. Že zvečer se bodo pomerili z Latvijo.

Slovenija med 16 v Evropi
Z uvrstitivijo v končnico so si Slovenci že zagotovili najmanj šesto mesto v skupini B, s tem pa so se uvrstili med 16 reprezentanc sveta. V 5 letih, od kar curling obstaja v Sloveniji, se je letos moška reprezentanca prvič v zgodovini sploh uvrstila na evropsko prvenstvo skupine B. Z zmago nad Turki pa so se uvrstili v boj za kolajne in so še vedno v borbi za uvrstitev v skupino A.

Preberite tudi: 
-Na ledu, z metlo v rokah – tudi v tem smo Slovenci dobri

Foto: World Curling Federation
Foto: World Curling Federation

Z zmago nad Poljsko so si zagotovili obstanek
V drugem delu rednega dela so se v ponedeljek pomerili s Poljsko in si s četrto zmago zagotovili obstanek v skupini B evropskega curlinga. Skupni rezultat je bil 9 : 3. V torek in sredo sta sledili še tekmi s Turčijo in Dansko, v katerih pa naši reprezentanti nasprotnikom žal niso bili kos.

Redni del tekmovanja so s štirimi zmagami in tremi porazi zaključili na tretjem mestu, ki si ga delijo s Turčijo. Zato se bodo danes ob 12. uri s Turki pomerili ponovno (tie breaker), zmagovalec dvoboja pa bo napredoval v končnico. Slovenija ima torej še vedno možnosti, da se uvrsti v skupino A in s tem med 10 najboljših reprezentanc curlinga v Evropi.

Proti Turčiji v boj za končnico
Tomas Tišler, vodja ekipe, je po rednem delu povedal: Nivo je precej višji kot na evropskem prvenstvu skupine C, že takšni ekipi, kot sta Danska in Latvija, precej dvigneta nivo, več je seveda tudi ekip z dobrimi pogoji za trening. Nismo si mislili, da bomo po petih tekmah že brez skrbi in z dobrimi možnostmi za končnico. Smo pa že po tekmi z Madžarsko videli, da je vse mogoče, saj smo igrali odlično in s tem dobili dovolj samozavesti, da smo verjeli, da lahko premagamo kogarkoli.”

Pričakovanja pred tekmo s Turčijo pa je opisal Jošt Lajovec:V tekmi s Turčijo gremo na zmago, želimo pokazati, da rezultat iz prve tekme proti njim ni realno stanje. Če nam uspe premagati Turke, pa se potem lahko zgodi karkoli.”

 

M. G.