Home Sproščeno Šport Šporar ne odhaja nikamor, a govorice o Baslu ne potihnejo

Šporar ne odhaja nikamor, a govorice o Baslu ne potihnejo

4
Šporar ne odhaja nikamor, a govorice o Baslu ne potihnejo
Andraž Šporar odhaja v Basel (foto: sta).

Potem ko je v javnost pricurljala informacija, da naj bi Andraž Šporar podpisal pogodbo s švicarskim Baslom, smo šli po sledeh prestopa in dobili potrditev, da kapetan Olimpije ne odhaja nikamor.

Andraž Šporar je že nekaj časa na radarju evropskih klubov, v zadnjem času sta se najbolj pogosto omenjala nemški Hannover in švicarski Basel. Danes je v slovenski nogometni javnosti odjeknila bomba, da naj bi Šporar podpisal za Basel. V ljubljanskem klubu so nam zatrdili, da Šporar ostaja v zmajevem gnezdu.

V klubu zanikajo prestop Šporarja
Poklicali smo v ljubljanski klub in vprašali, ali drži, da bo Andraž Šporar zapustil Olimpijo in odšel v Basel. Predsednik kluba Milan Mandarić in športni direktor Rajko Stojić sta te informacije zanikala in zatrdila, da 21-letni Ljubljančan zaenkrat ostaja v zeleno-belem dresu. Kot kaže, vsaj zaenkrat ne bo nič z rekordnim prestopom iz slovenske lige. Šporar, ki na zadnjih dveh tekmah ni igral, se skupaj z ekipo pripravlja na zadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva, ko bodo Ljubljančani v soboto gostovali v Krškem.

Šporar poleti podpisal novo pogodbo, toda odhod je zgolj vprašanje časa
Andraža Šporarja je iz Interblocka v Olimpijo pripeljal takratni športni direktor zeleno-belih, Milenko Ačimović, potem ko so se zanj zanimali tudi v Domžalah in Mariboru. Kljub ne najboljšim rezultatom Olimpije v prejšnji sezoni, je za Šporarja vseskozi vladalo zanimanje. Že pred začetkom sezone se je zdelo, da bo priljubljeni “Špoki” zapustil Olimpijo, a je s prihodom Mandariča zavel nov veter. Tako predsednik kluba, kot tudi športni direktor Stojić, sta obetavnega napadalca prepričala v podpis nove pogodbe. Z dobrimi igrami se je cena za Šporarja še dvignila, tako da je zgolj vprašanje časa, kdaj bo najboljši strelec Prve lige, zapustil prestolnico in se odpravil na tuje.

R. V.