Štajerski derbi – prvi korak Maribora na poti do naslova prvaka

Datum:

Končno smo tudi v Sloveniji dočakali dan, ko se končuje zima in začenja nogomet. Danes bodo na sporedu prve tri tekme spomladanskega dela Prve lige Telekoma Slovenije. Uvodni tekmi bosta odigrani v Gorici in Velenju. Na tretji sobotni tekmi pa bo Maribor doma proti Celju začel pohod in lov za novim naslovom.

Dolgo smo čakali na zadnjo soboto v februarju, ko se s prvo tekmo začne spomladanski del državnega prvenstva. Med zimo ogomno novic o prestopih in velikih selitvah, sedaj pa je na ekipah odgovornost, da pokažejo, kaj vse so storile med predolgim zimskim premorom.

23. KROG

Gorica – Zavrč (15:00)
V Novi Gorici se bosta pomerili ekipi, za kateri ne vemo najbolje, kako se bosta odzvali po tem zimskem prestopnem roku. Po odlični jeseni so v Gorici ostali brez nosilcev igre. Eleke, Cvijanovič in Širok so odšli, še naprej pa je poškodovan Džuzdanovič. Pri vrtnicah je težko karkoli napovedati, jasno pa je, da se varovanci Mirana Srebrniča nikoli ne predajo vnaprej. V goste prihaja še ena neznanka – ekipa Zavrča, ki se bo ravno z Gorico boril za četrto mesto na lestvici, trenutna razlika znaša pet točk, vendar je še vse mogoče. Zavrč je ponovno dodobra prenovil ekipo, ostali so brez prvega zvezdnika Alberta Riere. Težko je karkoli napovedovati, jasno pa je, da se bosta ekipi borili med seboj za višjo uvrstitev na lestvici.

Rudar Velenje – Krško (15:00)
Rezultati med zimskim premorom kažejo na to, da so pri Rudarju na dobri poti. Pripravljalne tekme kažejo na odlično formo knapov, ki so s tem pokazali, da si tako nizkega položaja na lestvici ne zaslužijo. Večjih kadrovskih sprememb v ekipi ni bilo, edina prava okrepitev je Mitja Lotrič. Kdo pa bi si mislil, da se v ozadju tega skrivajo velike finančne težave Rudarja. Cilj obeh današnjih nasprotnikov je obstanek, jasno pa je, da se v spodnjem delu lestvice za svoj obstanek v ligi bori kar pet ekip v razmaku štirih točk. In zato je danes pred obema ekipama izjemno pomembna tekma. Krško bi lahko na krilih mladih, posojenih Mariborčanov že takoj na začetku izničil svoj zaostanek. Na drugi strani pa se Rudar lahko nekoliko oddalji. Obema bo težko, kajti edini medsebojni tekmi sta se končali z remijem.

Maribor – Celje (16:55)
V Ljudskem vrtu bo odigrana tekma, ki jo v sobotnem popoldnevu zagotovo pričakuje največ ljudi. Vzdušje na stadionu naj bi bilo vroče, saj gre pričakovati kar nekaj tisoč navijačev. Vso slovensko javnost zanima, kako se bo Maribor obnašal spomladi, kaj so prinesle kadrovske spremembe in še kaj več. Odkar je trener Krunoslav Jurčić vijoličasti, v prvenstvu še ne poznajo poraza. Trener ima sladke skrbi pri sestavi napada in vezne linije, zato pa ne more spati zaradi obrambe. Po odhodu Stojanoviča in poškodbi Palčiča se je pojavila luknja na desnem boku ter še ena slaba novica – poškodba, ki je za letošnjo sezono vzela Aleksandra Rajčeviča, ki mora na operacijo. Celjani želijo čim prej pozabiti jesen in se dvigniti ne nekdanji nivo. Z nekaj kadrovskimi spremembami so potegnili prave poteze in odstranili nepotrebne igralce ter se okrepili z nekaj preverjenimi nogometaši iz slovenskega prostora, vendar bodo morali grofje točke za odskok iz spodnjega dela lestvice iskati drugje, zdi se, da so tokrat pred misijo nemogoče.

Nedelja
Krka – Domžale (15:00)
Olimpija – Koper (16:55)

Lestvica:
Olimpija     22  14  4  4    53 : 18  46
Maribor      22  14  4  4    55 : 23  43
Domžale    22  10  8  4    32 : 14  38
Gorica        22  11  2  9    34 : 33  35
Zavrč          22   8   6  8    25 : 26  30
Celje           22   5   5  8    18 : 36  23
Koper          22   6  4  12   25 : 37  22
Krka            22   5  7  10   17 : 31  22
Rudar          22   5  7  10   18 : 33  22
Krško          22   4  7  11   11 : 37  19

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Je Levica povezana s korupcijo v Luki Koper?

Prejeli smo pismo anonimnega bralca, ki je med drugim...

So bili Svobodnjaki in Levica pod vplivom THC, da so tako grobo poteptali demokratičen proces?

Gibanje Svoboda in njeni koalicijski partnerji so se odločili...

Afganistanskega migranta ne bodo izselili, ker se rad javno samozadovoljuje

Afganistanski migrant bo ostal v Veliki Britaniji, kljub temu,...

Putinovi propagandisti so med nami

Ko so pred kratkim izgnali uslužbenca ruskega veleposlaništva v...