Ta vikend na Kongresnem trgu v Ljubljani več ton mivke

Datum:

Četrtkove finalne tekme v mlajših kategorijah bodo uvod v tretji mednarodni turnir v odbojki na mivki Ljubljana Beachvolley Challenge 2016, ki se bo začel v petek in končal v soboto na Kongresnem trgu v Ljubljani. Na njem bo nastopilo 12 ekip v moški in ženski konkurenci, štiri od teh bodo slovenske. Nagradi sklad bo 8000 evrov.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) bo v sodelovanju z marketinško agencijo Extrem še tretjič priredila mednarodni turnir v odbojki na mivki, ki je predlani in lani navdušil številne obiskovalce slovenskega glavnega mesta. Tudi za letos organizatorji napovedujejo, da bodo gledalci na osrednjem igrišču na Kongresnem trgu in v petek tudi na šestih igriščih športnega parka Ludus v Črnučah videli zanimive dvoboje. Vrhunec dogajanja bo v soboto, ko bo ob 21. uri na sporedu ženski finale, uro pozneje pa še moški.

Lani je bilo zanimivo, letos naj bi bilo še bolj
V lanski sezoni sta v moški konkurenci slavila Čeha Jan Dumek in Robert Kufi, ki sta v finalu premagala Nejca Zemljaka in Aljošo Urnauta. Čeha se letos turnirja v Ljubljani ne bosta udeležila, zato pa bo Zemljak igral z Janom Pokeršnikom, Urnaut, ki ima belgijsko državljanstvo, pa z Avstrijcem Florianom Schnetzerjem. Na turnirju bodo še tri slovenske moške dvojice, in sicer aktualna državna prvaka Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, drugouvrščena z državnega prvenstva v Kranju David Čuk in Tom Smrke ter Sergej Drobnič in Grega Erpič.

Pričakovanja so velika
“Najina želja z Janom je, da bi se uvrstila v finale, vendar je konkurenca zelo močna. Predvsem se bova morala osredotočiti na svojo igro,” je v pričakovanju turnirja Zemljak, ki bo na njem nastopil že tretjič.

“Na turnirju bom tokrat igrala z lanskoletno zmagovalko Pauline Alves. Najin minus bo, da bova imeli malo skupnega treninga, zato se bomo uigravali iz tekme v tekmo. Upam, da nama bo uspelo igro dvigniti na tako visoko raven, da bi zaigrali v finalu,” pa je želja Fabjanove, ki je minulo soboto na državnem prvenstvu v Kranju z Moniko Potokar osvojila naslov državne prvakinje.
Potokarjeva bo v Ljubljani igrala s Kajo Turk, slovenske barve pa bodo branile še Tjaša Jančar in Dajana Lucas, Nina Kontrec in Mojca Pene ter Nina Lovšin in Nataša Fekonja.

Ekipa prihajajo skorajda od povsod
Ob slovenskih ekipah bodo na ljubljanskem turnirju igrale še dvojice iz Avstrije, Nizozemske, Belgije, Španije, Norveške, Brazilije, ZDA, Švedske, Bolgarije, Italije in ZDA. Nastopila bo tudi odbojkarica Calcita Ljubljane Bolgarka Slavina Koleva, ki bo igrala z rojakinjo Asjo Dinovo.

B.P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...

Ruske službe so s pomočjo Poljaka hotele izvršiti atentat na Zelenskega

Poljak je bil aretiran zaradi suma zarote z rusko...

Evropski uniji zmanjkuje denarja za “zeleni prehod”

Evropska unija ima grandiozne plane, za katere še nima...

Kaj imajo skupnega palestinofili Golob, Sanchez, Store in Varadkar?

Slovenija se je pridružila zloglasni trojki, ki želi priznati...