Tako grdo se je zlagal plavalec Ryan Lochte glede ropa

Datum:

Ameriški plavalec Ryan Lochte je trdil, da je bil v Riu žrtev oboroženega ropa. Brazilski preiskovalci so odkrili, da se je v izjavah, kar precej zlagal.

Zaplet okoli ropa olimpijskega plavalca Ryana Lochteja dobiva nove obrise, saj so po obsežni preiskavi policisti ugotovili, da je zgodba plavalca v celoti izmišljena.

Lochte je trdil, da se je v nedeljo ponoči s prijateljem zabaval v nočnem klubu in pri tem spil kar precej alkohola. Med vožnjo s taksijem naj bi ju po njegovih besedah izrinili iz ceste in vanj usmerili pištolo, nato pa mu pobrali ves denar. Kasneje je povedal še drugo verzijo zgodbe in sicer, da je bil oropan med postankom taksija na bencinski črpalki, ko se je vračal iz stranišča, poroča New York Times.

V resnici je bilo tako…
Plavalca naj bi zapustila nočni klub okoli četrte ure zjutraj, vendar so posnetki varnostnih kamer pokazali, da sta odšla šele malo pred šesto uro zjutraj. Kot je dejal vodja brazilske policije, ni nikoli prišlo do ropa, na način, kot ga je opisal plavalec. Varnostne kamere so namreč razkrile, da so s taksijem res prišli na bencinsko črpalko, kjer so razgrajali po stranišču, zato je varnostnik bil prisiljen iz pasu potegniti pištolo pištolo. Plavalca sta nato ves denar izročila vodji bencinske črpalke in odšla s prizorišča.

Seveda se je Loche sprva predstavil kot žrtev napada in prisegel, da si nikoli ne bi izmislil kaj takega

 M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...

Ruske službe so s pomočjo Poljaka hotele izvršiti atentat na Zelenskega

Poljak je bil aretiran zaradi suma zarote z rusko...

Evropski uniji zmanjkuje denarja za “zeleni prehod”

Evropska unija ima grandiozne plane, za katere še nima...

Kaj imajo skupnega palestinofili Golob, Sanchez, Store in Varadkar?

Slovenija se je pridružila zloglasni trojki, ki želi priznati...