Tim Gajser tretji na treningu

0
Tim Gajser še šestič letos najhitrejši v kvalifikacijah (foto: MXGP)

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je na treningu pred tekmo v Mantovi dosegel tretji najboljši čas. Od Gajserja ta vikend mnogi pričakujejo zmago, saj se je njegov največji tekmec Romain Febvre pretekli teden nesrečno poškodoval. Na tekmi v Mantovi bodo Tima spodbujali tudi številni navijači iz Slovenije. 

Mnogi trdijo, da je tekma v Mantovi – zaradi bližine Slovenije – tako rekoč Gajserjeva domača tekma. Njegovi navijači si najverjetneje s tem, da je dosegel tretji čas na treningu, ne belijo glave. Pred njim sta se namreč znašla Francoz Gautie Paulin in Rus Evgeny Bobryshev, oba na Hondi.

Ali bo Gajser postal svetovni prvak?
Po Febvrejevi nesreči, v kateri si je ta poškodoval glavo in mezinca, so se Gajserjeve možnosti za zmago drastično povečale. Njegova prednost pred najbližjim tekmecem je precej velika, kar pomeni, da bi ga na njegovem pohodu do zmage lahko ustavila le še višja sila oziroma poškodbe, ki v motokrosu niso ravno redke. Tim Gajser je letos utrpel pretres možganov, kar pa mu na srečo tega, da  bi še naprej nastopal in zmagoval, ni preprečilo.

Ž. K.