Tudi v tretje ni šlo! REAL JE NOVI EVROPSKI KLUBSKI PRVAK!!

Datum:

Real Madrid je postal novi evropski klubski prvak. Po enajstmetrovkah so v velikem finalu znova ugnali mestnega tekmeca in tako slavili že svojo 11. lovoriko v tem tekmovanju ali “Undecimo”. Redni del srečanja se je končal z 1 : 1, v podaljšku zadetkov nismo videli, zato so prvaka določili kazenski streli, ki so nasmeh na obraz tokrat narisali galaktikom, ki so na koncu slavili s 6 : 4, tragična figura pri Atleticu pa je bil Juanfran, edini, ki je zgrešil strel z bele točke.

Jan Oblak je postal tretji Slovenec, ki je zaigral v velikem finalu Lige prvakov, vendar je na koncu izgubil tudi on. Slovenija tako še naprej ostaja brez nogometaša, ki bi zaigral v velikem finalu in tudi dvignil najprestižnejšo evropsko lovoriko.

V znamenju številke tri. Slovenija, Atletico, Cristiano Ronaldo in Zinedine Zidane
Poraz Atletica in zmaga Reala sta prinesla nekaj podatkov in izkazalo se je, da je bilo ogromno stvari v znamenju številke tri. Madridski ekipi sta se pomerili še drugič v treh letih in zmagovalca znova nismo dobili po rednem delu srečanja. Jan Oblak je postal tretji Slovenec, ki je nastopil v finalu Lige prvakov, vsi trije so finale zapustili sklonjenih glav. Tudi Atletico Madrid je danes doživel že svoj tretji poraz v velikem finalu, prvega leta 1974, drugega pa leta 2014. Za zaključek pa sta tu še zmagovalca, Cristiano Ronaldo in Zinedine Zidane. Oba sta naslov evropskih klubskih prvakov osvojila trikrat. Ronaldo dva z Realom in enega z Manchestrom, Zidane pa vse tri s kraljevim klubom, ki je svojo prednost pred Milanom sedaj povečal na štiri osvojene lovorike prednosti. Francoz, ki je vse od prihoda dalje preporodil galaktike, je naslov v Ligi prvakov vselej osvojil v drugačni vlogi. Prvič v vlogi igralca, drugič v vlogi pomočnika in včeraj še tretji naslov v vlogi trenerja.

REAL MADRID – Atletico Madrid 6 : 4* (1 : 0, 0 : 1) * – po enajstmetrovkah
Ramos 15.; Carrasco 79.
Griezmann (Atletico Madrid) 47.min/ zgrešil 11-m.

Beli balet je po pričakovanjih prevzel pobudo na začetku tekme in prvič zapretil že v 6. minuti, ko se je prvič moral izkazati tudi Jan Oblak, ki je ubranil strel Casemiru. Nekaj minut pa je bila tudi naša hobotnica v vratih Atletica nemočna, po podaji Bala je z neposredne bližine zadel Ramos iz zelo sumljivega položaja, saj je bil branilec belega baleta na meji nedovoljenega položaja. Kapetan Reala je bil junak že pred dvema letoma, ko je v finalu zadel v sodniškem podaljšku za izenačenje. Colchonerosi so počasi prevzeli pobudo, vendar resneje v prvem polčasu niso resneje zapretili. Takoj na začetku drugega polčasa je Pepe storil prekršel nad Torresom za enajstmetrovko, ki pa jo je zapravil Griezmann in zatresel prečko. Rdeče-beli so še naprej neuspešno lovili izenačenje, lepo priložnost je na drugi strani zapravil tudi Benzema. V 79. minuti pa kazen za neučinkovite galaktike, ki so imeli na nogi zaključno žogo, ki sta jo zapravila Bale in Ronaldo. Takoj na drugi strani pa je sledila lepa akcija varovancev Diega Simeoneja, Juanfran je podal z desne, pred vrati pa je žogo v mrežo pospravil Carrasco. Sledili so podaljški, priložnosti, ki jih ni bilo v pol ure igre ni bilo veliko, so ostale neizkoriščene in sledila je loterija kazenskih strelov. Igralci obeh ekip so bili v zadnjih minutah že dodobra izmučeni in utrujeni.

Vazquez; Griezmann 2 : 2
Marcelo; Gabi 3 : 3
Bale; Saul 4 : 4
Ramos; Juanfran (vratnica) 5 : 4
Cristiano Ronaldo 6 : 4

Sledila je loterija kazenskih strelov. Galaktiki so zadeli vseh pet strelov in bili nezgrešljivi, njihovi streli so bili natančni, tako da tudi Jan Oblak ni mogel storiti kaj več. Vazquez, Marcelo, Bale, Ramos in Cristiano Ronaldo so bili uspešni. Slednji je zadel še na svojem tretjem finalu, še drugič zapored iz enajstmetrovke – tokrat odločilne. Pri Atleticu je bil v drugo Griezmann natančen, tragični junak pri colchonerosih pa je postal Juanfran, ki je v četrti seriji zadel vratnico. Sicer njegov strel ni bil ravno najbolj natančen, kljub asistenci med tekmo ni deloval najbolj suvereno.

Real Madrid:
Navas; Carvajal (52./Danilo), Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos (72./Isco); Bale, Benzema (77./Vazquez), Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Savić, Godin, Felipe Luis (109./Hernandez); Gabi, Koke (116./Partey), Saul Niguez, Fernandez (46./Carrasco); Griezmann, F. Torres.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija).

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste kje videli Mojco?

Tržiški policisti so bili danes okoli 19.30 obveščeni o...

Pirnat je imel odprt davčno ugodnejši s.p.

Pravnik Rajko Pirnat se je nedavno obregnil ob ustavnega...

Bo Golob kot Bratuškova pogorel na zaslišanju, če se samopredlaga za evropskega komisarja?

Tragikomedija z imenovanjem slovenskega spitzenkandidata za evropskega komisarja se...