Veliki spektakel v Ljudskem vrtu ni prinesel zadetkov

Datum:

Težko pričakovani večni derbi med Mariborom in Olimpijo v polnem Ljudskem vrtu je za nami. Na žalost zadetkov nismo videli, smo pa zato spremljali živahno tekmo z visokim ritmom in kar nekaj zapravljenimi priložnostmi. Razlika na vrhu med večnima tekmecema še naprej ostaja šest točk. Remi tudi v Celju in presenetljiva zmaga Rudarja na Obali.

Razprodan Ljudski vrt je videl kakovostno nogometno predstavo, manjkali so zgolj zadetki. Tekma je bila razprodana, tudi gostujoči navijači so se tekme udeležili v rekordnem številu. Vzdušje na tribunah z obeh strani je bilo na najvišjem nivoju.

24. KROG

Maribor 0 : 0 Olimpija
12.160 gledalcev.

Maribor: Handanović; Mertelj, Šuler, Defendi, Viler; Kabha (75./Janković), Filipovič, Bohar (72./Vršič), Ibraimi; Tavares, Novaković.

Olimpija: Vidmar; Čale, Mitrović, Kelhar, Fink; Alves (90./Kapun), Matić, Kronaveter; Zajc (93./Mimoun), Radović, Eleke (63./Wobay).

V razprodanem Ljudskem vrtu je obe ekipi čakalo peklensko vzdušje. Nobena izmed ekip ni želela preveč tvegati, zato sta obe odigrali zelo disciplinirano in brez popuščanja. V obrambi je bilo sicer nekaj napak na obeh straneh, vendar je na koncu še naprej kazalo na najbolj nepriljubljen rezultat. Tudi podatek o tem, da smo videli devet rumenih kartonih, govori o tem, da je bila tekma na trenutke dokaj nervozna, ogromno pozornosti pa je bilo usmerjene v glavnega sodnika srečanja Mateja Juga. Pri Olimpiji v začetni enajsterici ni bilo večjih presenečenj, prvič je tekmo začel Miroslav Radović in tudi opravičil zaupanje – s kar nekaj atraktivnimi potezami je v obup spravljal vijoličaste branilce, do pravega zaključka pa ni prišel. Pri Mariboru je bila enajsterica novega trenerja Darka Milaniča dokaj pričakovana.

Glavna tarča Novaković je bil neuspešen
Od prve minute je debitiral Milivoje Novaković in tudi zapravil najlepšo priložnost na tekmi v 37. minuti, ko je po podaji Tavaresa z bližine zgrešil nemogoče. Sicer je ogromno žog letelo ravno na izkušenega napadalca, ki pa je bil v večini primerov dobro zaustavljen s strani gostov. V drugem polčasu je poizkusil tudi z glavo, vendar streljal naravnost v Vidmarja. Maribor je imel večino tekme terensko premoč, vendar je ni znal kronati z zadetkom, najbolj vroče je bilo po podajah iz kota ali pa po predložkih s strani. Vratar Olimpije Nejc Vidmar sicer ni imel najboljšega večera, saj je storil nekaj napak, vendar je vseeno mrežo že drugič ohranil nedotaknjeno. Pri Olimpiji je dve priložnosti zapravil Eleke, kateremu žoga nikakor ni hotela v mrežo. Po podaji je v prvem polčasu streljal prek vrat, v drugem si je vse priigral sam, vendar na koncu s petnajstih metrov streljal prav tako prek vrat. Najlepšo priložnost za Olimpijo je zapravil Zajc v 63. minuti, ko se je mojstrsko obrnil, vendar streljal mimo. Tekma se je tako končala z netipičnim rezultatom za večni derbi. Točka veliko več pomeni Olimpiji, ki je ohranila prednost šestih točk.

Milivoje Novaković je debitiral v dresu Maribora proti Olimpiji (foto: facebook).
Milivoje Novaković je debitiral v dresu Maribora proti Olimpiji (foto: Facebook).

Celje 0 : 0 Zavrč
900 gledalcev.

Od dvoboja za peto mesto smo zagotovo pričakovali več. Uvodna tekma 24. kroga se je namreč končala brez zadetka. Dokaj zadržani ekipi s svojima predstavama v Areni Petrol nista navdušili. Veliko je bilo pričakovati s strani Celja, ki je na to tekmo prišel na krilih velike zmage proti Mariboru, vendar tokrat ni prikazal niti malo podobne predstave kot v Ljudskem vrtu. Grofje niso predstavljali ravno velike nevarnosti za vratarja Zavrča Raniloviča, kljub vsemu pa so na koncu svoj niz nepremaganosti uspeli ohraniti in ga povečati na osem tekem. Zavrč je zabeležil še drugi remi na drugem gostovanju, pa čeprav bi danes lahko domov odnesel tudi vse tri točke, vendar je kot zadnja ovira v vratih Celja danes stal odlični Matic Kotnik. Glede na potek tekme gre rezultat na roko Celjanom, kar pa zadeva razpredelnico, je Zavrč še naprej ohranil pet točk prednosti pred Celjem.

Koper 0 : 1 Rudar Velenje (0 : 1)
700; Bolha 22.
Rdeči karton: David Kašnik 68./ Rudar

Na Bonifiki so bili izredno težki pogoji za tekmo, saj je močno pihal veter in zelo oteževal delo vsem akterjem na igrišču. O tem govori tudi redko videna situacija na tekmah, saj je v drugem polčasu gol-out udarec izvajal vratar Rudarja Radan. Žoga, ki jo je poslal v igro, se je obrnila in končala v kotu za Koper. Jasno je bilo, da ob takšnih razmerah presežkov v igri ne bomo videli. Vendar je vseeno padel zadetek, po kotu se je žoga ponovno nekoliko dobila, na višini preskočila vse in končala pri Bolhi, ki jo je ob bližnji vratnici poslal v mrežo za edini sobotni zadetek. Koper je v nadaljevanju sicer pritiskal, vendar njegovim igralcem, od katerih sta bila znova najbolj dejavna Štulac in Valencia, nikakor ni uspelo najti poti v mrežo. Kljub napadanju jim nikakor ni steklo tudi potem, ko so ostali z igralcem več na igrišču, potem ko je bil po nespametnem prekršku izključen David Kašnik. Koper je tako zabeležil drugi poraz spomladi, in sicer tokrat še kako pomembnega proti neposrednemu konkurentu v boju za obstanek.

Lestvica:
Olimpija    24  15  5  4    55 : 18  50
Maribor     24  12  8  4    55 : 24  44
Domžale   23  10  8  5    33 : 17  38
Gorica       23  11  3  9    36 : 35  36
Zavrč         24   8   8  8    27 : 28  32
Celje          24   6   9  9    19 : 36  27
Krka           23   6  7  10   20 : 32  25
Rudar         24   6  7  11   19 : 34  25
Koper         24   6  4  14   25 : 39  22
Krško         23   5  7  11   12 : 37  22

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Emilijo Stojmenovo Duh in njene prenosnike rešili koalicijski poslanci

Državni zbor je danes obravnaval interpelacijo ministrice za digitalno...

Kandidata za vrh stranke SD tekmujeta v ekstremizmih izključevanja

"Kandidati za vrh stranke SD tekmujejo v ekstremizmih izključevanja...

V Svobodi nimajo niti sedmih evrokandidatov?!

Ni vprašanje, kako to, da imajo v Svobodi zgolj...