[VIDEO] Nova blamaža Rusije, Wales v skupini končal kot prvi

Datum:

Črto lahko potegnemo še pod drugo skupino tega prvenstva. Skupina B je bila odprta in zanimiva vse do zadnjega tretjega kroga. Pogled na končno lestvico razkriva, da so se med seboj merile tri zelo močne reprezentance. Kot edina se je od prvenstva zaenkrat poslovila Rusija, ki je razočarala vse, in to samo dve leti pred domačim svetovnim prvenstvom. Debi Walesa se je končal s prvim mestom, ki v osmini finala prinaša nekoliko lažjega nasprotnika.

Anglija je skupinski del Eura zaključila pod pričakovanji – samo z eno zmago in petimi točkami na drugem mestu. Slovaška je s štirimi točkami končala kot tretja in se bo po vsej verjetnosti najbrž že jutri uvrstila v osmino finala.

Slovaška 0 : 0 Anglija

Anglija se je proti Slovaški udarila za prvo mesto v skupini. Selektor Roy Hodgson je znova nekoliko premešal začetno enajsterico, kar pa se znova ni obrestovalo. Angleži so bili sicer nekoliko boljši ter so imeli bolj ali manj jalovo posest žoge, ki je niso znali kronati z zadetkom. Odlično delo je na sredini igrišča opravil najboljši igralec Anglije Jordan Henderson. Predstava posameznika na tako velikih tekmah ne zadošča, Anglija še ni navdušila, čeprav so za njo že tri tekme. Za počitek in pripravo na izločilne boje imajo točno teden dni časa, saj se bodo prihodnji ponedeljek pomerili z drugo uvrščeno državo iz skupine F. Slovakom remi pomeni ogromno, saj se zavedajo, da so kljub trenutnemu tretjemu mestu v zelo dobrem položaju, da se uvrstijo v osmino finala, čeprav jih čaka tam ena izmed reprezentanc, ki je skupino končala kot prva, kar pomeni, da bodo morali Slovaki prikazati še nekoliko bolj odločno igro.

Rusija 0 : 3 Wales (0 : 2)
Ramsey 11., Taylor 20., Bale 67.

Wales še naprej blesti na svojem EURO-debiju, skupinski del so končali kot prvi, proti Angležem pa bi z nekaj več sreče lahko vknjižili tudi kakšno točko. Za konec so se pomerili še z Rusijo in jo zelo zanesljivo tudi premagali. Kot prvi je mrežo zatresel Ramsey, ki je izkoristil lepo podajo in napako obrambe ter žogo poslal preko vratarja Akinfejeva za vodstvo. Samo nekaj minut pozneje je sledil še en šok za nebogljene Ruse, ki so znova storili napako in pozabili na branilca Taylorja, ki je prišel do odbite žoge in bil znova uspešnejši od nemočnega ruskega vratarja. Rusom je počasi postalo jasno, da je njihovih sanj o izločilnih bojih konec. Tako ali tako so bili skozi celotno tekmo brez pravih priložnosti. Valižani so bili boljši in izkoristili praktično vse ponujene priložnosti, končni rezultat pa je postavil trenutno najboljši strelec prvenstva Gareth Bale – po lepi akciji je zaključil z zunanjim delom stopala. Rusija odhaja domov kot zadnja v skupini z eno točko, ki so si jo priborili z veliko sreče proti Angliji. In ravno po tej tekmi so bili še slabši, morda so razlog delno tudi navijači, ki so imeli svoje izpade in so metali slabo luč na celotno državo. Wales na svojega nasprotnika še čaka, to pa bo tretje uvrščena ekipa iz skupine A, C ali D. Tekma osmine finala bo odigrana v soboto ob 18. uri.

Vrhunci tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=xMNt1Mnh5hs&feature=youtu.be

SKUPINA B:
Wales*
         3  2 0 1  6 : 3  6
Anglija*
       3  1 2 0  3 : 2  5
Slovaška**   3  1 1 1  2 : 2  4
Rusija           3  0 1 2  2 : 6  1

*- v osmini finala
**- uvrščeni na lestvico tretjeuvrščenih ekip

Lestvica tretje uvrščenih ekip (v osmino finala se uvrstijo štiri najboljše):

Slovaška*          3  1 1 1  2 : 2  4
Severna Irska   2   1 0 1  2 : 1  3
Albanija*           3   1 0 2  1 : 3  3
Portugalska      2   0 2 0  1 : 1  2
Češka                2   0 1 1  2 : 3  1
Švedska            2   0 1 1  1 : 2  1

*- Reprezentance, ki so že končale z nastopi v skupinskem delu.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...