[VIDEO] Tudi z golom Kopitarja Kralji do prve zmage v končnici

Datum:

Los Angeles Kingsi so bili danes po dveh domačih porazih pod pritiskom, današnji poraz bi jih samo še bolj približal izpadu iz končnice. Tokrat so vendarle zaigrali nekoliko bolj zbrano in tudi po zaslugi Anžeta Kopitarja prišli do zmage po podaljšku. V prvem krogu končnice so sedaj uspeli zmanjšati zaostanek, San Jose še vedno vodi z 2 : 1.

Kralji so z današnjo zmago končali niz dveh zaporednih porazov in se znova vrnili v igro. Še naprej so v nekoliko boljšem izhodišču hokejisti San Joseja – ekipa, ki ima še vedno prednost ene zmage v gosteh.

San Jose – LA Kings  – 2 : 1
1 : 2 (1 : 1, 0 : 0, 0 : 0, 0 : 1)
Thornton 1.; Kopitar 9., Pearson 64.

Kopitar začel, Pearson dokončal
Uvod v tekmo se je za Kingse začel katastrofalno. Tisto, kar so si najmanj želeli, se je uresničilo. Hiter zadetek San Joseja, in to že v 30. sekundi, je goste vsekakor šokiral. Joe Thornton je poskrbel, da so se prvaki izpred dveh let znašli v zaostanku, ki si ga niso želeli. Kralji so lovili izenačenje vse do osme minute, ko so imeli igralca več na ledu. Samo 20 sekund so potrebovali, da so izkoristili prednost na ledu. Jake Muzzin je streljal z razdalje, plošček je prišel do Milana Lucica, ki je s hitro podajo pred vrata zaposlil Anžeta Kopitarja, ki je iz neposredne bližine zadel za izenačenje. Los Angeles je bil v prvi tretjini boljši nasprotnik. Ostali dve tretjini pa sta pripadli San Joseju, nekajkrat jih je v obup spravljal tudi Jonathan Quick, ki je zbral 30 obramb. Ker se od 9. minute rednega dela dalje mreži nista zatresli, smo videli podaljšek do prvega zadetka, vendar ta ni trajal dolgo, saj so Kingsi že v 64. minuti prišli do zadetka in znižanja zaostanka v skupnem seštevku. San Jose je storil napako in izgubil plošček, Tanner Pearson je krenil v protinapad in suvereno brez večjih težav premagal Jonesa, ki je tokrat zbral 24. obramb.

Zadetek Anžeta Kopitarja:

Rezultat druge tekme:

LA Kings – San Jose – 0 : 2
1 : 2 (0 : 1, 0 : 1, 1 : 0)
Lecavalier 55.; Pavelski 4.,Couture 29.

Rezultat prve tekme:

LA Kings – San Jose – 0 : 1
3 : 4 (1 : 1, 2 : 2, 0 : 1)
Muzzin 3., Carter 28. (podaja Kopitar), Lewis 38.; Pavelski 7. 41., Burns 27., Hertl 38.

Pari končnice:

Vzhod:
Washington – Philadelphia 3 : 0
Pittsburgh – NY Rangers 1 : 1
Tampa Bay – Detroit 2 : 1
Florida – NY Islanders 1 : 2

Zahod:
Dallas – Minnesota 2 : 1
ST. Louis – Chicago 2 : 1
Los Angeles  – San Jose (Anže Kopitar) 1 : 2
Anaheim – Nashville 0 : 2

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...