Zahovič igralcem rekel, da bi ga morali pretepsti

Datum:

Plaz odkritij in obtožb na račun Zlatka Zahoviča se nadaljuje. Po Agimu Ibraimiju sta dušo zdaj odprla še dva nekdanja nogometaša Maribora, ki sta bila prav tako izgnana. Najprej je svojo zgodbo povedal Dalibor Volaš, nato pa je hude obtožbe na račun Zahoviča izrekel še Nusmir Fajić.

Oba nogometaša sta ‘vijoličasto družino’ zapustila skozi stranska vrata, oba pa sta svoji zgodbi povedala, potem ko se je kot prvi opogumil Agim Ibraimi. Če zgodba, ki jo je za nogometni portal Nogomania povedal Daliborja Volaša, še ni tako huda, pa so obtožbe Nusmirja Fajića v časopisu Ekipa  zelo težke.

Volaš izgnan, a ga Zahovič ni žalil
Dalibor Volaš je Maribor zapustil na začetku letošnje sezone, ko je bil pred povratno tekmo kvalifikacij za Ligo prvakov odstranjen iz ekipe, čeprav primorski napadalec pravi, da niti sam ne ve zakaj. “Ni prišlo do spora, nihče me ni žalil, tudi moje družine ne, to moram priznati. Le prek SMS-sporočila sem izvedel, da moram naslednji dan začeti trenirati z B-ekipo. Brez obrazložitve. Nisem bil več zraven,” je za Nogomanio povedal Volaš, ki je dodal, da je ZZ Top tisti, ki drži v Mariboru vse niti v svojih rokah.

Zahovič Fajića imenoval za ‘glupega Bosanca’
Še bolj sočna pa je zgodba Nusmirja Fajića, ki je bil v klub pripeljan kot velika okrepitev, a je bilo nešportno življenje krivo, da se v vijoličastem dresu ni obdržal dlje. “Imam svoje grehe, toda po mojem mnenju je šlo vseeno predaleč,” je za za Ekipo svojo zgodbo začel Fajić, ki se je pojavil tudi v SMS-sporočilih med Ibraimijem in Zahovičem. “Nisi Fajić, a si p*čka,” se je namreč glasil eden izmed SMS-ov, ki jih je Zahovič poslal Ibraimiju kot odgovor na Makedončeve besede ob odhodu iz karantene, ko je ta dejal: “Veš, jaz nisem Fajić.” Bosanski napadalec, ki šal o Bosancih ne mara, je Zahoviča obtožil, da ga je žalil na temelju narodnosti ter da ga je večkrat označil za ‘glupega Bosanca’.

Zahovič naj bi igralcem dejal, naj ga pretepejo?
Tu pa zgodba še nima svojega konca. Fajić je šel namreč še dlje in športnega direktorja Maribora obtožil hujskanja k nasilništvu. “Na tekmi proti Celju, ko je Zahovič ob odmoru med polčasoma prišel v slačilnico. Tedaj sem še igral v prvi enajsterici, športni direktor pa me je ločil od množice in dejal, da od tistega trenutka ne igram več. Trener me je zato moral zamenjati, Zahovič pa je ob tem smrtno resno dejal ostalim igralcem, da bi me morali pošteno pretepsti. Da bi me, če bi bili med njimi čisto prave vodje ekipe, dodobra premikastili.” Fajić je ob koncu še dejal, da mu je Zahovič – tako kot Ibraimiju – na koncu ponudil roko sprave, ki pa je nekdanji član Mure in Maribora ni sprejel.

Skopo sporočili Maribora, Zahovič se je zavil v molk
Včeraj so se na vse obtožbe s sporočilom za javnost odzvali tudi v taboru državnih pravakov, kjer pa niso povedali ničesar drugega kot le to, da bodo ‘primer Ibraimi’ reševali interno ter še enkrat zapisali, da je igralec suspendiran ter da športni direktor Zlatko Zahovič še naprej uživa zaupanje vodstva kluba.

Sporočili za javnost NK Maribor:

Stališče kluba o primeru Agim Ibraimi, ki je bilo sprejeto na današnji seji upravnega odbora v Ljudskem vrtu:

“V NK Maribor obžalujemo incident, ki se je zgodil v petek ob prihodu navijačev na trening. Želja kluba je bila, da se vse zadeve rešujejo znotraj naših zidov, v krogu članov vijoličaste družine. Stališča so dobro znana, s takšnimi načeli delovanja smo v zadnjih letih skupaj prehodili celotno pot in v težkih okoliščinah ustvarili uspešen projekt. Žal pa je bilo v zadnjem primeru prekršeno načelo, da zadeve iz slačilnice niso tema za javnost, saj se je Agim Ibraimi odločil enostransko podati svojo plat zgodbe.

Kot vedno in v vseh sferah življenja, zasebnih, poslovnih ter seveda tudi nogometnih, obstajata dve plati. Nič drugače ni tudi v tej zgodbi. V klubu smo se odločili, da ne bomo razkrivali podrobnosti, posegali po pranju umazanega perila v javnosti in smo tudi v izjavi o suspenzu igralca poudarili, da bomo zadeve reševali interno.

Edino vodilo v delovanju je klubski uspeh. V vodstvu NK Maribor smo bili seznanjeni s celotnim potekom dogajanja. Seveda nas ne veseli, da je prišlo do spora med igralcem in športnim direktorjem kluba. Ker pa je treba upoštevati tudi predzgodbo in nadaljevati z vizijo, da se igralec v nobenem trenutku ne sme postaviti nad klub in upoštevanju vseh drugih okoliščin, je naše stališče, ki smo ga izkazali že s podaljšanjem pogodbe z Zlatkom Zahovičem, jasno – športni del naj nadaljuje uspešno zgodbo in strne vrste v zaključku sezone, Agim Ibraimi pa ostaja v statusu suspendiranega nogometaša, ki do dokončnega sklepa ne trenira z ekipo ter ne sodi med kandidate za nastop na naslednjih tekmah.

Ekipa je pokazala enotnost in neomajnost že z odzivom na sobotni tekmi proti Domžalam. Z zmago smo zmanjšali zaostanek za prvim mestom le še na dve točki. Vse aktivnosti kluba tako potekajo k uresničitvi skupnega cilja in naredili bomo vse, da ga tudi dosežemo.”

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: “Slovenski levičarji, zbrani okrog vlade tako posnemajo Hitlerja”

Koalicija se strastno bori za kult smrti na čelu...

Prepoved vgradnje plinskih kotlov je “terna” za prekupčevalce z elektriko

Državni zbor je včeraj potrdil novi energetski zakon. Med...

Vlada RTVS rešuje pred stečajem s še desetimi milijoni

Iz današnje seje vlade smo novinarji prejeli obvestilo, da...

Ruski patriarh je suspendiral duhovnika, ki je vodil pogreb Navalnega

Šef ruske pravoslavne cerkve patriarh Kiril je suspendiral duhovnika,...