Zdaj ali nikoli! Po (pre)dolgih 21 letih na pragu zeleno-belega slavja in grmenja!

Datum:

Pisala se je sezona 1994/95, ko je takratna Olimpija osvojila še četrti zaporedni naslov. To so bila najlepša nogometna leta v Ljubljani. Vse od takrat dalje pa je Olimpija počasi začela padati in leta 2005 dosegla najnižjo možno točko. (Pre)dolgih 21 let po zadnjem naslovu v prestolnici je pred navijači, igralci, celotnim klubom in Ljubljano jutri na sporedu zgodovinski dan. Tekmo pred koncem prvenstva si lahko jutri v Velenju po dveh desetletjih zagotovijo tako dolgo pričakovan in željeni naslov najboljših v državi.

Kljub drugačnim napovedim je zeleno-bela barka praktično celotno sezono uspela zdržati na samem vrhu razpredelnice. Še ne dolgo nazaj so prestajali pravo krizo, a so ob vseh pritiskih pokazali, da so v zelo kratkem času postali velik in konkurenčen klub. Po velikem razočaranju sezone, večnem derbiju, se je zdelo, da bo boj za naslov prvaka odprt vse do zadnjih minut prvenstva, vendar je največji konkurent med tednom poskrbel, da so v Ljubljani že začeli hladiti močno zaprašeno penino, ki je na svoje odprtje čakala 21 let.

Ni časa za preteklost. Priložnost je tukaj in zdaj!
Pogled navijačev nazaj v preteklost je zgolj le še žalosten spomin, ki bi se jutri lahko spremenil v najbolj čustven in veličasten dan za Ljubljano in vse njene navijače. Takšne priložnosti Olimpija v zadnjih dveh desetletjih ni imela, soočali so se z velikimi težavami, imeli so zgolj kakšna lepša obdobja, ki pa so se hitro končala. Sedaj pa imajo vse v svojih rokah, praktično nemogoče se zdi, da bi lahko to vse skupaj zapravili na zadnjih dveh tekmah. Za lovoriko, ki je od blizu niso videli že lep čas, potrebujejo samo še eno zmago. Za navijače sedaj niti ni več važno, kakšna bo ta zmaga, ampak le da bodo tri točke čim prej pod streho in da se lahko začne to, česar nekateri niso doživeli še nikoli v svojem življenju.

Sedaj že znamenito proslavljanje zmage, bi jutri prineslo Olimpiji naslov državnih prvakov (foto: NK Olimpija).
Sedaj že znamenito proslavljanje zmage bi jutri prineslo Olimpiji naslov državnih prvakov (foto: NK Olimpija).

Zeleno-beli navijaški pohod proti Velenju
Ne samo igralci, v letošnji sezoni so se prebudili tudi navijači. Na domačih tekmah so bili vselej 12. igralec, svoj glas so pustili tudi proti Mariboru, ko je bilo znova občutiti tisto pravo evforično vzdušje, ki je bilo morda celo najbolj glasno v zgodovini tekem na Stožicah, odkar igra Olimpija. Nič kaj drugače ni bilo niti na gostovanjih, ki so se jih navijači z veseljem udeleževali in odločilno pripomogli k zmagi. Na prizore z domačega stadiona z lanske sezone ostaja samo še grenak priokus. Posebno pohvalo si kakopak zaslužijo tudi najzvestejši Green Dragonsi, ki so bili letos srce in duša praktično vsake tekme. No, tokratna tekma v Velenju pa bo vrhunec vseh vrhuncev – zmaga, ki bi pomenila naslov prvaka. Zato ni potrebno posebej poudarjati, da se v soboto proti Velenju obeta pravi naval oziroma kar pohod zeleno-belih navijačev proti lovoriki.

V Velenju se obeta rekordno gostovanje navijačev Olimpije (foto: NK Olimpija).
V Velenju se obeta rekordno gostovanje navijačev Olimpije (foto: NK Olimpija).

Navijači Olimpije bi lahko podrli rekord na gostujočem stadionu
Redko kdaj se zgodi, da bo na tribunah več gostujočih navijačev kot domačih. Povsem realno je, da se bo to zgodilo v soboto na Mestnem stadionu ob jezeru. Zaradi izjemnega povpraševanje po vstopnicah za jutrišnjo tekmo z Olimpijo v velenjskem klubu pozivajo vse Velenjčane oziroma domače navijače, da si vstopnice zagotovijo danes v predprodaji. Kapaciteta stadiona sicer znaša 3.500 prostih mest, tej številki pa bi se jutri lahko močno približali oziroma jo morda celo presegli. Rekordno obiskane tekme se je na tem stadionu udeležilo 5.000 gledalcev. Kaj podobnega bi se povsem realno lahko zgodilo tudi jutri, vendar bodo domači organizatorji veliko raje poskrbeli za varnost vseh zbranih na tekmi. Kar je s strani domačega kluba povsem razumljivo.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Grčijo prekril saharski pesek

Nebo nad Atenami se je obarvalo oranžno, saj so...

Koalicijska blamaža: Za potrjevanje dnevnega reda rabili kar eno uro

"Nova blamaža Svobodnjakov. Za razpravo in odločanje o njihovih...

Francija: Judinja posiljena in ugrabljena zaradi “maščevanja Palestine”

V Franciji naj bi moški posilili in ugrabili Judinjo...