Zlatko Zahovič: “Počutim se grozno in se opravičujem, a umazanega perila ne bom pral v javnosti”

Datum:

NK Maribor je sklical novinarsko konferenco, na kateri je Zlatko Zahovič predstavil svojo plat zgodbe. Zlatko Zahovič je dejal, da se počuti grozno, a da umazanega perila ne bo pral ter poudaril, da je slačilnica sveta. Dejal je, da ima doma ogledalo in da se zaveda, da storil napako.

Zlatko Zahovič je uvodoma dejal, da mu je žal ter da se počuti grozno. Dodal je, da se je z Agimom Ibraimijem poizkušal pogovoriti, a da je bil pri tem neuspešen. Pravi, da se bo iz tega naučil tako pozitivne kot tudi negativne stvari. Povedal pa je tudi, zakaj se je v zadnjih dneh zavil v medijski molk.

Zahovič: “Ne želim prati umazanega perila.”
Športni direktor Maribora je uvodoma pojasnil, da na novinarsko konferenco ni prišel, da bi pral umazano perilo: “Še enkrat več, jaz nisem niti slučajno prišel sem, da bi pral umazano perilo NK Maribor oziroma enega izmed posameznikov v javnosti, kajti to ni moj namen. Moj namen je ta, da se pokažem in da nastali položaj poizkusim razčistiti,” se je posul ZZ Top in dodal: “Iz mojih ust ne boste slišali ničesar. Slačilnica je zakon. O slačilnici se ne govori. Od 18. leta sem profesionalec in tega se držim.”

“Počutim se grozno in se opravičujem vsem”
“Vse skupaj smo želeli rešiti že v soboto, pa ni šlo. Že šest let smo skupaj. Maribor je imel za takšne stvari vedno posluh. Ali gre za osebne narave ali pa finančne. Počutim se grozno in se opravičujem vsem, ki sem jih užalil. Pri svojih 45 letih sem dal že veliko skozi in to me ne bo prizadelo. Samo človek sem, ki je naredil napako. Nismo edini klub na svetu, kjer se je to zgodilo. Pa kaj – bomo zdaj ugasnili klub?” je svoj monolog nadaljeval Zahovič, ki je dodal, da ima doma ogledalo ter da se zaveda, da ni prav, kar je storil.

“Navijači imajo pravico povedati svoje mnenje.”
Ker se je celotna afera začela potem, ko so navijači obiskali trening, se je Zahovič dotaknil tudi navijačev: “Navijači so najpomembnejši del kluba. Imajo pravico povedati svoje mnenje. Viole lahko vedno pridejo.” Športni direktor Maribora je nato dejal, da ni nikoli opravičeval zaušnice, ki jo je s strani navijačev dobil Amir Dervišević, ampak da je iz vsega zgolj želel narediti motivacijski prijem. ‘Zaho’ je posredno tudi odgovoril na Ibraimijeve očitke, da ob tem dogodku ni stopil na stran igralcev: “Nikoli nisem rekel, da to odobravam, sem pa se pa Derviševiću že 100-krat opravičil. Več ne morem storiti.”

“Tri ure sem držal kljuko, da se navijači ne bi pogovorili z nami.”
Zahovič je dejal, da je ponudil svoj odstop, a da se te stvari dogajajo v vseh klubih. “Nismo edini klub, ki se mu je to zgodilo. Sam sem že tri ure držal kljuko garderobe, da se navijači ne bi prišli pogovorit z nami. Pa sem povedal nekaj, čeprav sem rekel, da ne bom.” je del nogometne folklore opisal športni direktor vijoličastih, ki je še enkrat poudaril, da to, kar je storil, ni prav:

Imel je srečo, da žena ni videla SMS-ov
“Če bi žena videla moj ‘message’, bi rekla: ‘Halo’, sva midva še skupaj?!'” je Zahovič še enkrat nazorno odgovoril na to, kakšno je njegovo stališče glede izrečenih žaljivk po nekaj prespanih nočeh. Zahovič, ki je dejal, da se je v zadnjih dneh ‘izklopil’ ter da ni seznanjen z očitki Nusmirja Fajića in Daliborja Volaša, je skozi celotno novinarsko konferenco spretno krmaril med novinarskimi vprašanji, nekajkrat pa udaril tudi s protivprašanji, tako je enemu izmed novinarjev povedal, da bi mu lahko bil oče in da mora novinar nabrati še precej izkušenj.

Zahovič opravil z novinarji, zdaj ga čaka razrešitev situacije z Ibraimijem
Zlatko Zahovič je dobro opravil prvi del naloge: soočenje z novinarji. Zdaj ga čaka drugi del, to je razrešitev situacije z enim najboljših mariborskih nogometašev Agimom Ibraimijem. Ta naloga bo precej težja, sploh če vemo, na kak način je postopal Ibraimi ter da je makedonski reprezentant po narodnosti Albanec – to pa je narod, ki je znan po tem, da ne prenaša žaljivk na račun svoje družine in narodnosti.

R. V.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali ima Boštjančič pred koncem javnega razpisa že svojega izbranca ?!

Pojavljajo se namigi, da naj bi finančni minister Klemen...

Bo Tusk prekinil sodelovanje z ZDA in Južno Korejo pri gradnji jedrskih elektrarn?

Vlada Donalda Tuska naj bi razmišljala o sodelovanju s...

[Video] Tajnikar bi se problemov v zdravstvu lotil kot Adrie Airways

Na včerajšnji, stoti dan zdravniške stavke, je svoje mnenje...