50 tisoč neobstoječih uslužbencev črtanih s plačilnih list v Nigeriji

Nigerijski predsednik Mohammadu Buhari (foto: STA).

Nigerija bo s črtanjem 50 tisoč neobstoječih uslužbencev privarčevala več kot 600 milijonov evrov. To je eden izmed ukrepov za zmanjšanje korupcije v državi.

Plače neobstoječih uslužbencev so poniknile neznano kam, v zvezi z afero so aretirali enajst ljudi. “Zvezna vlada se je znebila 50.000 slepih uslužbencev, s čimer je država prihranila veliko vsoto 200 milijard nigerijskih nairov (608 milijonov evrov),” je povedal tiskovni predstavnik vlade Garba Shehu. V Nigeriji je korupcija močno razširjena. Predsednik Muhammadu Buhari, ki je na ta položaj prišel lani, ji je napovedal oster boj in pod drobnogledom je že več kot deset tesnih sodelavcev nekdanjega predsednika Jonathana Goodlucka.

V Nigeriji zmanjšujejo korupcijo s črtanjem neobstoječih uslužbencev.

B. J., STA

 • Olga

  Čestitke Nigerijci!
  Koliko neobstoječih upokojencev je prijavljenih na Slovenskem pokojninskem zavodu? Cca 7000 borcev prejema cca 24000 privilegiranih borčevskih pokojnin?! Kdo so to?

  • Janez

   Ko bomo to prevetrili,bodo ostali upokojenci (tisti,ki so res oddelali svojo delovno dobo) lahko dobili 1500 eurov penzije.

   • Olga

    ++++++++++

 • tarantela

  Kje jih bojo pa zdej zaposlil?

  • stajerc5

   V Ger-money!

  • Steiermark

   Menda tvoji tovariši, že pripravljajo 2.000 eversko podporo za te reveže in jih vabijo k nam, ti pa čakajo na “naslednji trajekt ali gumi čoln”!

   • tarantela

    A si prebral prispevek zgoraj?

 • FORT WORTH

  Pri nas pa je borcev vedno vec…baje je najmlajsi letnika 1996 ?!
  Nigerija ? Mi smo sele črnuhi ne pa nigerijci !
  Banda komunisticna se vedno na vse pretege varuje revolucionarne pridobitve.
  Kdaj bo kdo od raziskovalnih novinarjev raziskal imetje Stanovnika,Kucana,Isailovica,Zemljarica in ostalih superlopovou ??!!

 • Steiermark

  Zelo zanimivo, izgleda da so jih levaki s svojo moralnostjo in poštenostjo, kot je cmera in njegova skorumpirana vlada, inštruirali in naučili svojih komunističnih zvijač in prevar! Sicer pa so se tazadnji in vse levaške oblasti (nelegalno izvoljene – vlade “izvioljene” s štetjem po tržiško ali stalinovo) doslej, le z nepoštenostjo izkazale in do so imele dovolj “volicev” so naveliko podeljevali državljanstva balkancem, sedaj bi jih pa želeli že muslijem , obljubljali so delovna mesta svojim volilcem (če zmagajo) in tako se je tudi zgodilo, v tej zadnji diktatorialni oblasti so jih pa v zadnjem letu tudi na tisoče zaposlili , v uradih njihove “uprave”! Kaj Nigerijci, “naši” so carji iz culokafrije, samo debeli žnabli jim manjkajo (vkolikor si jih niso tovarišice že dale narediti iz silikona….)…..

 • Bastian

  Pri nas je malo drugače.Na tisoče javnih uslužbencev vsaj hodi vsakodnevno v službo.Ne delajo nič,imajo svoje pisarne v najvišjih nivojih stavb da jih noben ne vidi in ne motijo in vznemirjajo drugih s svojo prisotnostjo.Doma je dolgočasno,časopise je treba plačat,isto kofetke.Sami bi si morali pripraviti malico itd…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!