Ameriški moški v skrbeh: Ženske jih na zmenkih zavračajo, ker ne zaslužijo dovolj

Foto: iStock

Ameriški moški so lahko upravičeno v skrbeh, saj je 22 odstotkov žensk v raziskavi na spletni strani za zmenkarije odgovorilo, da za partnersko zvezo ne bi izbrale moških, ki zaslužijo manj kot one.

Mora moške v ZDA skrbeti za svoje prihodke? Raziskava, opravljena na spletni strani za zmenke, je razkrila, da bi kar 22 odstotkov žensk zavrnilo zvezo z moškim, ki zasluži manj kot one. Za primerjavo: štirje odstotki moških in 11 odstotkov samskih posameznikov zavrača, da bi v zvezi imeli vlogo tistega, ki ima v rokah celotne finance in preživlja celotno družino.

Pojasnilo za ta fenomen je podala avtorica knjige “Labor of Love: The invention of Dating” Moira Weigel, ki pravi, da ljudje ne želijo biti v zvezi, v kateri bi bili ekonomsko manjvredni. Tudi anketa, ki jo je opravil Express pred letom dni, je razkrila, da kar 60 odstotkov žensk ne bi šlo na drugi zmenek po spoznanju, da moški zasluži manj kot one. Pri moških je stvar drugačna in kar 96 odstotkov jih pravi, da bi bilo zanje povsem sprejemljivo, da partnerica zasluži več kot oni.

Na prvem zmenku plačajte pijačo ali večerjo
Breitbart moškim polaga na srce, če že dobijo priložnost, naj tudi plačajo račun na prvem zmenku. Po raziskavi je kar 41 odstotkov žensk priznalo, da bi zavrnile povabilo na drugi zmenek, če bi moški od njih pričakovali, da poravnajo račune v restavraciji.

Foto: iStock

C. Š.

 • Demokrat
 • Olga

  Pričakovala bi, da je treba prispevati enako, če so enakovredne moškemu?

  • Levicar nikoli!

   Jaz sem se je. Zdaj me veliko manj boli glava. ;)

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!! SVA ŽE DVA :-D
    BOG JE DOBER DA NAJU JE REŠIL !!! ! !!!
    ZDAJ ČAKAMO NA NASLEDNJO POŠILJKO :-)

 • tarantela

  Pametne ženske! A naj zastonj dedcu gate perejo?

  • xtc

   Ja očitno ti jih tvoja drugače nebi strelal kozlov:

 • Anton

  pač nepremostljive ovire

  sarkazem press

 • Nataša Valant

  Nič novega ! To že dalj časa opažam tudi pri nas. Iz neposredne bližine – moje družine.Denar – sveta vladar.

  • Levicar nikoli!

   Najboljse mascevanje nekomu, ki ti ukrade partnerja/ko je, da mu/ji pustis, da ga/jo obdrzi!

 • Ryuk

  Vedno bolj poslušamo jamranja in floskule feministk o t.i. wage gap – da ženske zaslužijo manj od moških za isto delo.
  Hkrati pa ženske nočejo decov, ki zaslužijo manj kot one same.
  Razumi kdor more.

  • Zgornji

   HJA, SAJ RES : NAROBE SVET – BOLAN SVET !!! ! !!! PREDVSEM SVET FEMINISTK .

 • luckyss

  Če ima na pogled “nelep” moški lepo ženo, je jasno, da je precej pri denarju…
  To je menda vsakemu jasno….morda tudi članom SDS ;))

  • Levicar nikoli!

   Ti pa si budala! Kot da clani drugih strank nimajo mlajsih sponzorus

   • luckyss

    Naravna selekcija se je pri ljudeh pač prekinila..
    Pri živalih v naravi oplodi samico le najmočnejši samec in tako se ohranja vrsta.
    Pri ljudeh pa si najbolj nizkotni osebki s pomočjo denarja kupujejo “samičke”…
    Tako pa vrsta počasi usahne in degenerira..saj vas je že 30 procentov istospolnih..naslednjih 30 procentov pa “se še išče”..

    • Levicar nikoli!

     “Nas” je ze 30%?!?!? Koga ti to oznacujes za drekstamfarja?!?!

     • luckyss

      Si mi deloval s svojimi izjavami in napadi kot latentni homoseksualec, me veseli da se motim in imaš očitno probleme druge vrste..;)

   • luckyss

    O kom to govoriš ?! Sam nisem nikogar omenjal, člane SDS sem izpostavil zato ker tukaj ni ravno obilje IQ-ja..

    • RealRevolution

     Tam so zelo inteligentni med njimi in se bolj pomembno je,da pametno studirajo.
     Levicarji kupujejo sole mnozicno.

 • Levicar nikoli!

  To je ze dolgo tako. Denar pride in lahko tudi gre. Ce te baba vzame zaradi denarja, ni treba bit genij, da si lahko clovek predstavlja kaj se bo zgodilo, ce se recimo pipca zapre… Jaz najraje vidim, da se lepe zenske mahnjene na denar in pleh, lepijo na druge.

  • Zgornji

   JA, TUDI MENI TO ZADNJE ČASE ČEDALJE BOLJ USTREZA , KER VIDIM V KATERO SMER GRE VSESKUPEJ , … TOREJ … DA LE NI PREGRDA, PA JE VSE OKEJ , KER GRDA PA TUD MORA BIT , PRELEPA PA NIKAKOR NE !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • Peter

  Naša Joži se s takimi malenkostmi ne ukvarja. Njej je pomembno, da je dobro popedenana…
  Ja, pa da plačaš kar si spiu, itak, no.

 • Kat Wilson

  moški plača prvi zmenek-RAZEN v primeru če je baba feministka

  • Vince Blake

   Kdo pri zdravi pameti bo pa sploh šel na zmenek s feministko? Kakšen copatek že mogoče…

   • freedomfighter

    torej je vsak mož ženske ki ima svoje mnenje copata…ali morajo ženske poslušati moškega ali gre za enakopraven odnos?

    • Vince Blake

     Ti malo mešaš zadeve. Feministke nimajo svojega mnenja, pač pa imajo oprane možgane z doktrino, ki je začela po ZDA razširjati CII-na agentka Gloria Steinem. Pred kakimi 40-timi leti. Ženski definitivno ni treba povsod poslušati moškega, kot tudi moškemu ni treba prisluhniti vsaki neumnosti, ki se porodi v ženski glavi.
     Tudi tu, ko govoriš o enakopravnem odnosu se krepko motiš. Mešaš feminizem in egalitarizem. Pri feminizmu ne gre za enakost, pač pa za poskus ženske nadvlade. Ker če bi šlo za enakost, bi temu rekli egalitarizem, mar ne? Ali pa emancipacija…kakorkoli že. Saj ti že sama beseda “feminizem”…iz besede “femme” pove, da tu ni govora o enakopravnosti.

     • freedomfighter

      ok razumem le ne razumem kje feminizem govori o prevladi ženske

     • Vince Blake

      Če boš kdaj (bog ne daj) v kakšnem ločitvenem postopku boš to razumel. Eno je uradna wikipedijina obrazložitev feminizma, drugo je pa realnost. Lahko greš na kakšne uradne strani feministk https://feministfrequency.com/ http://feminist.com/ in še kakšne facebook strani, pa ti bo kmalu jasno kam pes taco moli. Feminizem je ženska zadeva, ki govori o ženskah in za ženske. Tudi ko boš pogledal za kaj se zavzemajo, boš videl, da govorijo samo o pravicah, nič pa ne o dolžnostih. Je pa treba ogromno časa, da se prebiješ čez vse te njihove nebuloze.

     • Kapucinka

      Ti si pomešal izraze, radikalni feminizem je tisti, ki hoče nadvlado, in vladajo mu lezbijke. Večina kritikov feminizma na tem forumu to dela. Ko smo pri besedah in seksizmu – homme in man pomenita “moški” in “človek”, izraz femme je pa samo ženska.

     • Vince Blake

      Mislim, oziroma sem kar prepričan, da nisem prav nič pomešal izrazov. Razlika med radikalnim in ne-radikalnim feminizmom je ista, kot razlika med treznim in pijanim človekom. Pijan govori tisto, kar trezen misli. Ker pa nisem neskončno trmast in se včasih pustim tudi prepričati, bi te lepo prosil za kakšne linke, kjer ne-radikalne feministke obsojajo radikalna stališča militantnih feministk. Oziroma se zavzemajo za enakopravnost in izpostavljajo tudi moške probleme. Ker, če govorimo o enakopravnosti, bi morali biti tudi moški problemi na dnevnem redu, mar ne? Morda pa le spremenim mišljenje na podlagi tvojih dokazov.

      Kar se pa tvoje razlage besed tiče, pa ne vem kje je zdaj tu problem. Isto si povedala kot jaz. Homme, man–> moški…in femme–>ženska. In feminizem izhaja iz besede femme. Torej je to gibanje za ženske in o ženskah. Moški tule nismo vključeni.

     • Kapucinka

      Če bi feministke res podpirale ideje radikalk, npr. da je vsake vrste seks a priori posilstvo, bi bilo zelo malo porok v Evropi. Kave pa kosila pa nikoli ne bi dobil doma, ker ga radikalke smatrajo za podrejenost ženske.
      “Homme” pomeni “moški” ali “človek”, “femme” pa pomeni samo “ženska” in ne tudi “človek”, seveda je razlika. Izraz feminizem pa je enako seksističen, kot če bi rekla, da je npr. “moškost” seksističen izraz, če ne vsebuje besede “žensk”. Feminizem in moškost imata samo eno razlago, zato ne moreta biti seksistična.

     • Vince Blake

      In kot vedno…vsakič ko zaprosim za kakšen link, za kakšen dokaz o razliki med radikalnim in neradikalnim feminizmom, takrat kot po čudežu vse utihne. Ali pa se, kot v tvojem primeru zvrstijo nebuloze.
      Sploh ta tvoja o porokah je biser. Govorimo o feministkah, ne o normanlnih ženskah. Poparčkajo se moški z normalnimi ženskami, feministkam pa ostaneju kužki in mačke.
      In dokler ne boš ločila med normalnimi ženskami in feministkami, je vsaka nadaljna debata nesmiselna. Koliko žensk se v Evropi in svetu deklarira za feministke, si pa lahko sama poguglaš.

     • Kapucinka

      Mene kritiziraš, da živim v lala deželi, ker nimam statistike o ločevanju med različnimi vrstami feminizma, sam pa brez statistike deklariraš, da je večina žensk sponzoruš? Ne govori mi o dejstvih in nebulozah.

     • Vince Blake

      Ne laži in mi ne polagaj v usta besed, katerih nisem izrekel. Kje sem pa zapisal, da je večina žensk sponzoruš? Sicer pa je to zelo značilno za ljudi z omejenimi zmožnostmi razmišljanja in razsojanja. Ko zmanjka argumentov, se pa zatečemo k lažem, žaljivkam in obtožbam, mar ne?
      Sicer pa še kar čakam na linke, kjer se neradikalne feministke distancirajo od dejanj in besed njihovih militantnih tovarišic. In linke, kjer feministke izpostavljajo tudi moške probleme.
      In po moje se še bom kar načakal. Ali pa tudi ne, ker se mi ne da zapletati v takšne neargumentirane pogovore.

     • Kapucinka

      Dragi Blake, sam si lepo rekel, da je po tvojih izkušnjah večina žensk materialistk, potem pa vse zanikaš in mi naprej mečeš, da te žalim, pa me sam primerjaš z golobom, ki serje. Tak hinavec si, da gre človeku na kozlanje. Kar govori si, da si pametnejši od mene, če te to tolaži. Primitivec

   • Zgornji

    Bolj Norec kot pa mehkužni copatko … !!! :-P

   • Kat Wilson

    ja… feministko bi užalil,če bi ji plačal-treba vztrajat da si plačata vsak svoje
    sicer pa ne moreš vedet ali je feministka ali ne dokler ne odpre goflje

  • Zgornji

   Tud men so že plačale prvi zmenek, … pa Niso bile Femičke … !!! ! !!!

   • Kat Wilson

    verjetno je bilt udi zadnji zmenek?

 • dare326

  Eno je anketa, drugo pa dejansko stanje. Ženske bi tudi rade princa na belem konju itd. Stanje je pa tako, da se ženske podzavestno odločijo za moškega na podlagi privlačnosti. To ni manekenska privlačnost, pač pa tisto, kar nekateri imenujejo karizma, dejansko pa gre za urejenost, samozavest, malo napihnjenosti in inteligentno smešnost, navihanost. In zadostuje en stavek v pravem trenutku in ženska je kuhana. Zato, moški, nič bat, če imate nižjo plačo.

 • Vince Blake

  Po drugi strani so pa ankete pokazale, da so Ameriške ženske v skrbeh, ker jih Ameriški moški šmirglajo čedalje manj in sploh nočejo več na zmenke z njimi. Končno so začele žeti sadove feminizma. Zato je pa tudi taka gonja proti MGTOW. In ravno ta ihta bo še več moških spodila v MGTOW. Tarjavi se nam pa smejijo in se veselo plodijo naprej.

  • Zgornji

   Jah, kuga je pa to “mgtow” ?

   • Vince Blake

    MGTOW–>Men Going Their Own Way. Malo pogooglaj. Nekakšen odgovor beta moških na ženski feminizem. Moški, ki so se odločili, da nočejo imeti nič več z ženskami in so se umaknili od osemenjevanja in gredo raje svojo pot. Skrbijo samo za svojo rit, delajo svojo kariero in sami zapravljajo svoj denar. Poln kurac imajo sfeminiziranih, lenih in tečnih ameriških bab….po domače povedano.

    • Zgornji

     Ajaaaaa , …
     Nooo, pa sej (še) niso vse tolk Slabe babe, … Razen Velike Večine … ;-) ;-P ;-)

     • Vince Blake

      Seveda da niso vse ženske slabe. Saj tule govorimo (vsaj jaz) o feministkah, ne o normalnih ženskah.

 • traktor

  Kaj če ženska z lepo počesano moško pičkico,ki ni za nobeno rabo.Pa takih je ceuga hudiča.Še zase ne morejo poskrbet,kaj šele….

 • Darth Vader

  rezultat takega družbenega razmišljanja pa je seveda fenomenalna ameriška rodnost…..

  • Zgornji

   … ja, takega ženskega razmišljanja …
   Amennn – žal.

 • RealRevolution

  Pa kaksni zmenki v restavraciji.?
  Do prave mere ja.Ampak vse je nekam prisiljeno.
  Da se ne menimo o denarju in koristoljubju.Veliko jih postane slabih zensk ali pa so ze.
  Samo da zapravljajo celi dan v trgovinah redno ,doma pa so slabe gospodinje ali pa NE gospodinje!
  Feminizem,socializem,levo fasizem,komunizem ,liberalizem…
  In vse skupaj je velika laz oz za njih je njihova demokracija prava.
  In to se mnozi.In pluvanje strupa…

  Boljse je z medvedom v berlogi spat kot pa v kotu sobe zraven take vrste zensk.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Metal Machine

  Rofl….. Jaz nemam ne feninga pa ženske same pridejo do mene in se rade pogovorijo. Nekatere pa bi rade mele kaj več. V primeru če bi kdaj v življenju šel v ameriko, dvomim da bi se kaj drugače vedel. To da pa bi jaz moral plačati vse skupaj, nema ništa. Pol al pa nič. Take ženske so za mene keš pičke, či jaz moren vse plačati.

 • Zgornji

  Ja, Tudi pri nas se To dogaja. Ženske več Nevedo kaj So Pravi Moški. A Žal se Bo z Globalno Krizo To tako Hudo Obrnilo , da bodo Jasno Spoznale, Kako So Zabluzile . A Takrat Bo Prepozno . Žal. Šele Takrat Se Bo Pokazalo , kako Zdravilna je Revščina še posebej za Ženske Duše . Žal bejbike . Tega si nisem jaz izmislil :-*

 • Zgornji

  SEM PA ZADNJE ČASE TUDI SPOZNAL NEKAJ ČUDOVITIH – PRAVIH ŽENSK – RAVNO V AMERIKI !!! ! !!! KAJ PA SEDAJ TO POMENI ?? VERJETNO TO, DA SO SE TAM POVEČALI EXTREMI .

  • Kapucinka

   Če si jih, so v manjšini, ker so Američanke res bolj feministične kot Evropejke, kar razumem ameriške moške. Američanke so rade finančno neodvisne, čustveno močne in kdaj tudi plačajo, so pa tudi bolj robate in hitro klofnejo moškega. Robatost odbija moške.
   Moškim kritikom ankete pa tole: moški že od nekdaj iščete čim mlajše in čim lepše, ženske pa zmeraj čim bogatejše. Zato sta se obe Middletonovi poparčkali z bogatašema. Če lahko jaz sprejmem dejstvo, da bodo moški zmeraj bolj prijazni do lepih blondink, pa naj bodo imele še tako gnile duše, zakaj vi težko sprejmete to, da imajo ženske rade bogate tipe? Debele in starejše ženske so veliko manj pohlepne, za tiste se pa noben moški ne grebe. Čudno, če bi morala biti obema spoloma notranjost tisto, kar šteje.

   • Zgornji

    Ja, to pa res , da so v Manjšini, .. ker Dobrih ljudi je itak vsem manj + manj na tem malem temnem planetu . Ženskam pa Bodo Odvzeti Vsi bogati tipi , ker Bo 55 % mrtvih, preživeli bodo pa revni kot cerkvene miši, tako da si bodo zapomnile Kaj “lahko izgubijo” z izgubo Pravih Mož . Je pa res, da četudi Dobro Vem, da Notranjost Edina Šteje, pa sem tudi jaz zadnja leta vse Prevečkrat padel na zunanjo fasado, tako da sem se grdo “opekel” , ampak to samo zato, ker sem se preveč predajal pokvarjenosti iz pohote. Sem pa tudi imel že vse skrajnosti, tako , da se zdaj ne bojim več toliko imeti grde bejbe, ker sem tudi sam dovolj grd, ker vem da bo pametnejša + boljša + modrejša + ljubeznivejša . So pa tudi Izjeme, da so za povrhu tudi še lepe , ampak to sem pa imel samo eno, pa še tudi ta je bila znotraj boljša večinoma zaradi Vzgoje . Lp .

   • Vince Blake

    Verjetno ne razumeš najbolj moške narave. Moške seveda iščemo (bom uporabil tvoj izraz) “čim mlajše in čim lepše”. ZA AVANTURO. Za dolgotrajnejšo zvezo sta pa notranje bogastvo in pošlihtanost po podstrešju še kako pomembni. Ni zdaj pravilo, ampak trdim, da je procent žensk, ki išče bogate moške dosti večji, kot procent moških, ki išče “čim mlajše in čim lepše”.

    • Kapucinka

     Seveda, moški iščejo lepotičke za seks, lepotičke pa bogataše za denar, za ljubezen že ne. In nekako se na koncu večina ljudi poparčka in vseeno poroči. Ali ne bi bilo po tej statistiki pol moških brez žena, če se večina žensk grebe za bogate dedce? Ti enostavno sovražiš ženske.

     • Vince Blake

      Tisto o procentih si pa preslišala, a ne?
      Kaj, a potemtakim ti tudi enostavno sovražiš moške?
      Tisti del o porokah in poparčkanju sem ti razložil par postov nižje.
      Sicer pa….dokler boš svojo neumnost izkazovala tako, da boš delala online osebnostne analize ljudi, katerih sploh ne poznaš, se nimava kaj več meniti.

     • Kapucinka

      Ti samo pakiraš svoje sovraštvo v kvazi-znanost in statistiko, da so ženske slabe in amen. Sicer pa ne bo izgube, če nočeš žensk, bo kakšna manj travmatizirana zaradi tebe.

     • Vince Blake

      Debata s tabo je kot bi igral šah z golobom. Ko mu zmanjka potez, s perutmi razmeče figure, se poserje na šahovnico, te ozmerja za butla in trdi, da je zmagal, Patetično.

 • xtc

  Žalostno je to ;da vse bolj prevladuje materializem;med tem ko je bilo včasih vse bolj v stilu skupnega lepšega jutri:

  • Anton

   ne gre toliko za materialnost, kot za plehkost. Veliko ženšč pravi eno, misli drugo , dela pa tretje. Če vprašaš žensko, kako si predstavlja “princa na belem konju”, ti bo odvrnila najbrž takole; iščem pametnega moškega s karizmo, z notranjo lepoto, s čimer misli na debelino denarnice svojega plena, kar se navsezadnje pogosto spozna pri njenem dejanju.

   sarkazem press

   • Zgornji

    Dobro razloženo !!! Amennn .

 • Ana Job

  Ni denar moški adut, ampak močan karakter, smisel za humor in ne nazadnje tudi šteje, kolk je dober v postelji. Seveda pa mora tudi ženska znati dobro zadovoljiti svojega moškega in tak moški jo bo po rokah nosil.

  Star pregovor, kako uspe ženska pri moškem, še vedno drži: biti mora dobra mama otrokom, v družbi fina dama in v postelji pocestnica. Recept je preprost. Vaš moški se bo prelevil v najboljšega moškega na svetu. Veliko sreče! :-)

  • Hun

   za to je Melania omozila Trumpa ker je dober v postelji…

  • Cyclopean

   Ko je baba enkrat zgonjena in tridesetih je važno samo še da ima denar, vse drugo je povsem nepotrebno in nepomembno.

   • Zgornji

    Ja, žal – žalostno .

  • Cyclopean

   Ženska ne rata v postelji ‘pocestnica’ če se ni prej dobro gonila na stoterih kurcih. Kot moški bi bil zelo skeptičen do takšne ženske.

   • Ana Job

    Lahko se potrudi za svojega dragega, nisi na to pomislil? In literature je povsod dovolj, pa še mal natural talenta in je lahko zveza fenomenalna. Za vsako zvezo se je treba trudit in to za oba velja. Pa nikar ne bodi tolk hud, no! Lp

    • Cyclopean

     Literatura ja, to bo to.

     • Ana Job

      Pa naravni talent, ki je pri ženskah čedalje bolj pomanjkljiv, zato je pa tolk lezbijk. Ta prava ženska, ki ima svojega moškega rada se potrudi zanj. Pa srečno in lp! :-)

 • Shalalabayzer

  Raziskava, opravljena na spletni strani za zmenke
  Mimogrede, to ni raziskava, ampak zgolj anketa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!