Za pripravo naslednje sladice, ki so jo lahko privoščite na primer danes po kosilu, ne potrebujete niti jajc niti mleka. Prav tako pa boste umazali zgolj eno posodo.
Ko pomislite na čokoladno torto, se vam v glavni najverjetneje pojavi dolg sezam sestavin, ki jih potrebujete, in tudi ogromno posode, ki jo boste umazali, če se lotite tega projekta. Preverite recept, ki bo spremenil vaš pogled na peko čokoladnih tort.
– 1,5 lončka navadne bele moke
– 3 žlice kakava
– 1 žlička sode
– 1 lonček sladkorja
– pol žličke soli
– 1 žlica belega kisa
– 1 žlica ekstrakta vanilije
– 5 žlic rastlinskega olja
– 1 lonček vode
Pripava: Vse suhe sestavine premešajte v eni posodi in naredite tri vdolbine. V eno dodajte žlico kisa, v drugo ekstrakt vanilije in v tretjo olje. Vse potem zalijte z vodo in zmešajte v gladko zmes. Nato maso vlijte v pekač in pecite 35 minut na 180 stopinj Celzija. Ko je pečeno, počakajte, da se nekoliko ohladi in nato prelijte še s čokoladno glazuro.
Pa dober tek!
B. O.