Čustvena izpoved pretentane misice Iris Mulej: “Utješanović se je naokrog vozil z mojim BMW-jem, zaradi njega sem pustila manekenstvo in financirala njegov neprofitni Blejski filmski festival!”

Foto: Instagram.

Novica o aretaciji blejskega bleferja Danijela Utješanovića, ki je zaradi svoje zveze z znano slovensko manekenko Iris Mulej slovenske medije uspel prepričati, da je uspešen poslovnež, čeprav denar dolguje celotnemu Bledu, odmeva v javnosti. Naš prispevek se je dotaknil tudi Mulejeve, ki je v četrtek na svojem Facebook profilu jezno objavila daljši zapis, v katerem je pojasnila nekatere okoliščine iz svoje nekdanje zveze s 35-letnim preprodajalcem kokaina, ki je pred dolgovi z Bleda pobegnil v Dubrovnik. Popravila nas je tudi pri nekaterih netočnostih, ki smo jih povzeli po blogu Požareport, zato v nadaljevanju objavljamo podatke, ki so bili v prvotnem zapisu napačni. Iris Mulej namreč pojasnjuje, da nikoli ni bila Playboyjeva zajčica – slikala sem je za znan Pictorial celebrity v Playboyu, kar pa je po njenih besedah velika razlika. Prav tako je Utješanović v reklami za Heineken, v katerem zaigra tudi James Bond (Daniel Craig), nastopil po njeni zaslugi in ne po zaslugi družinskega prijatelja Radeta Šerbedžije. Prav tako Mulejeva poudarja, da informacije o njenem bankrotu, ki jih je prvi objavil Bojan Požar, ne držijo.

Iris Mulej izrecno poudarja, da ne potrebuje bogatega frajerja, da bi jo financiral. Na 36-letnemu Jeseničanu Admirju Barčiću, ki je direktor ameriške varnostne agencije v Kabulu ter direktor Dukley marine v Budvi in ima na črnogorski obali prestižno stanovanje, so jo namreč po njenih besedah pritegnile modre oči in inteligenca. Mulejeva tudi razkriva, da je bil film Alexandra, s katerim se je Danijel Utješanović nekaj časa hvalil na Facebooku in ga snemal v Dubrovniku, njen projekt, od njenega stika, scenarista iz Indije. A je Mulejeva od projekta seveda odstopila, ko je prekinila zvezo z Utješanovićem.

“Ponavadi sem tiho, zdaj pa ne morem biti več! Moje ime spet vlačijo po medijih in poleg navajajo kup neresnic. Moj bivši partner Danijel Utješanović je bil ta teden v Dubrovniku aretiran zaradi razpečevanja droge. To je njegovo življenje, njegova dejanja, zakaj se morajo mediji razpisati še o meni? Seveda, razumem, da je javnosti postal znan zaradi mene, ampak zakaj mediji pišete poleg še kup neresnic? Na primer to, da sem bankrotirala!? Od kje vam ta informacija, dragi mediji? Ali ste jo preverili? Ali ste pač leni in po liniji najmanjšega odpora napišete tisto, kar ste od nekoga slišali, prebrali ali si je nekdo to zamislil. Te stvari se da vse lepo preveriti,” uvodoma v svojem čustvenem zapisu na Facebooku najprej pojasni Iris Mulej. Nato pa v nadaljevanju razkriva podrobnosti njene bizarne zveze z bleferjem Utješanovićem.

“Naj vam jaz olajšam zadevo in povem, kako stvari dejansko stojijo. S svojim S.P.-jem, ki sem ga odprla leta 2010, sem uspešno poslovala vse do 2013, ko sem začela zvezo z Danijelom Utješanovićem. No, takrat sem po njegovem nagovarjanju večino svojega manekenskega dela opustila, saj me je prepričeval, da bom od zdaj naprej delala za Filmski Festival Bled,” razkriva Mulejeva. Kot je zapisala na Facebooku, je v projekt seveda ves čas verjela in k njemu tudi finančno prispevala razna poslovna kosila v okviru sestankov z ekipo BFF, gorivo za poti po Sloveniji in tujini. “In verjemite mi, ni jih bilo malo!”

Foto: Instagram. Iris Mulej z novim spremljevalcem.

Iris Mulej: “Ne razumem, od kje medijem ideja, da je Utješanović poslovnež? Ker se je okrog vozil z mojim BMW-jem?”
Iris Mulej je očitno sama plačala celo za registracijo novega znaka BF Festival. Ker pa je zmanjšano število njenega manekenskega dela in zapravljanje denarja za neprofiten festival prvič pripeljalo v slabo poslovanje tudi njen s. p., ji je Danijel Utješanović predlagal, naj ga preprosto zapre, z že zgoraj omenjenim namenom, da bo odslej naprej delala zgolj za festival. “Tako sem svoj SP zaprla brez dolgov, brez kakršnihkoli terjatev, brez osebnega stečaja, torej brez bankrota in sem tako kot vsak zaposlen državljan plačala vse prispevke in davek naši ljubi državi!”

Foto: Instagram.

Mulejeva sicer po svojih besedah ne more mimo tega, da so mediji Utješanovića označevali kot blejskega poslovneža. “Le od kje vam ta ideja? No, pa saj to vam niti ni za zameriti, mogoče vam je res dajal takšen vtis, ko se je naokoli vozil z mojim avtomobilom, beli BMWjem, ki sem ga sama vsak mesec redno plačevala in leta 2014 lizing tudi v celoti poplačala! Redno se je pojavljal ob meni na medijskih dogodkih in v presežkih razlagal o projektu Bled Film Festival, ki je bil dvakrat izveden po zaslugi, predanosti in trdemu delu ljudi, ki še dandanes nismo dobili plačanega niti centa,” je ogorčena Mulejeva. Naj spomnimo. Bleferja Utješanovića so za uspešnega poslovneža predstavili mediji, kot so Svet24, Žurnal24, Slovenske novice in različni tračarski portali. Blejčani, ki so to brali, so se ves čas režali in zavijali z očmi. Na Gorenjskem ga namreč nihče ne more niti videti.

Foto: Instagram. Blejski blefer Danijel Utješanović je Dubrovniku padel v objem domačinke.

Blejski filmski festival se je zgodil po zaslugi Radeta Šerbedžije in Branka Đurića
Velik del zasluge za uspešno izpeljan BFF gre po besedah Mulejeve tako predvsem Radetu Šerbedžiji, njegovim hollywoodskim prijateljem na čelu s Armandom Assantejem, pa tudi Branku Đuriću in Tanji Ribič. Utješanović je na festivalu predvsem poziral v soju žarometov na rdeči preprogi, v družbi svoje tedanje partnerke in prijatelja Marka Gajića.

Naj spomnimo. O Iris Mulej so pred časom na Televiziji Slovenija poročali, da je članica društva Mensa in da je na testiranju inteligenčnega kvocienta dosegla nadpovprečno visok rezultat 156, zaradi česar je morala v preteklosti neupravičeno poslušati tudi zbadljivke na svoj račun, da je super pametna misica med sicer ponavadi ne preveč inteligentnimi lepotičkami. Kako se je torej Mulejeva lahko tako grdo pustila pretentati blejskemu prevarantu Danijelu Utješanoviću, ni povsem jasno, njena izkušnja pa podpira tisti star pregovor, da je ljubezen pač slepa.

T. F.