Direktor obveščevalcev razkriva: James Bond v resničnem svetu ne bi dobil službe agenta

Foto: YouTube

Karizmatični agent britanske tajne obveščevalne službe MI6, James Bond, znan tudi kot agent 007, v resnici nikoli ne bi mogel opravljati tega dela, je ob začetku svojega mandata povedal direktor MI6, Alex Younger. 

Po besedah Youngerja bi moral ikonski namišljeni vohun spremeniti svoj način dela, da bi dobil službo pri MI6.

Younger je priznal, da je legendarni agent s televizijskih zaslonov prinesel tajni obveščevalni službi MI6 svetovno prepoznavnost, zaradi česar so druge tajne agencije zavistne, in dodal, da je izmišljeni lik kot mešan blagoslov, poroča Russia Today.

Bondu kot pozitivno priznava prizadevanje za varnost Velike Britanije
Younger je edini član MI6, ki se lahko odkrito identificira. Nekatere podrobnosti, ki so znane o njem, razkrivajo, da se je pridružil agenciji leta 1991, prej pa je bil častnik v vojski. Svoj položaj je zasedel leta 2014 in podal prepričanje, da je Bond iz MI6 ustvaril močno blagovno znamko. “Moram pa priznati, da zaradi načina svojega dela, pri katerem krši zakonodajo, pri nas ne bi mogel dobiti službe, je pa njegovo prizadevanje za obrambo Velike Britanije tisto, ki je značilno tudi za agenta MI6 v resničnem življenju.”

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Po besedah Youngerja zaradi izmišljenih stereotipov velja prepričanje, da je zgolj ena lastnost tista, ki definira agenta MI6, pa naj bo to izobrazba, pridobljena na Oxfordu, ali obvladanje tehnik bojevanja. “To je popolnoma neresnično, saj ne obstaja generalni standard, ki bi določil agenta MI6.”

V preteklih letih je bila MI6 vpletena v škandale
MI6 je bila v zadnjih letih vpletena v škandale, vključno z obtožbo, da naj bi libijske upornike izročala v Tripoliju, kjer so bili ti mučeni s strani Gadafijevega režima. Leta 2004 je bila Velika Britanija vpletena v ugrabitev Abdula Hakima Belhaja v Hong Kongu, kjer so ga ugrabili skupaj z njegovo nosečo ženo. Ko je bil poslan v rodno Libijo, je bil pridržan in mučen kar 6 let. Kraljevo tožilstvo se je kljub temu odločilo, da ne bo tožilo nekdanjega direktorja MI6, Marka Allena, in sicer zaradi pomanjkanja dokazov.

N. Ž.

 • dr Janez Sveti

  Hočem, da v javnosti pokažejo vse arhive M16. Najbolje, da za to angažiramo Leljaka. Ta jih bo razril !
  DR Janez Sveti KGB

  • Franc Šink

   In kdo je po tvoje najboljši slovenski Bond ?

   • dr Janez Sveti

    Dr Janez Sveti Bond

    • Franc Šink

     Pazi se Leljaka!

     • dr Janez Sveti

      Ahh. Leljak je amater, ki je odkril z Črnimi knjigami tržno nišo. Zdaj pa se že ponavlja. Knjigotržci so preteklost. Osebno ga ne maram, ker je bil v zaporu zaradi goljufije. Torej je goljuf.
      Dr Janez Sveti majke mi

     • Franc Šink

      To je sveta resnica.

    • indijanka

     Torej znaš šah?

     • dr Janez Sveti

      Šah je dolgčas. Raje opazujem travo kako raste.
      Dr Janez Sveti Prirodec

  • Nata

   Razril jih bo in nič našel ?

 • Shalalabayzer

  By way of deception…tako se dela.

 • tarantela

  Zahodne obveščevalne niso samo na psu, ampak tudi ogromno škode naredijo. Zaradi njihovih laži so Američani začeli vojno v Iranu, ki se kot rak širi po vsem BV.

 • janez cepec

  ma kva ne bi dubu službe, pr nas, u Slovenij, uhka gre u SOVO al pa u VOMO, pa bi biu pousod perla. dvomem, de bi pustu, de bi mu Hrvatarji kešn avto zarubl, Švabi tud ne bi mogl kr tko poslušat ke okol, pa še ulik stvari bi se spremenl.

 • Nata

  E, dej…….dej ? Možakar je nevoščljiv Bondu , no ! Ker je Bond lepši in se same lepe bejbe vrtijo okoli njega !

 • Ros

  V resničnem svetu je.. uhm.. Množični morilec.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!