Družinska tragedija: Otroka svoja starša vrgla iz družinskega dvorca po tem, ko sta od njiju dobila več kot 600 milijonov evrov dediščine!

Dvorec Lyegrove (foto: twitter)

Manny Davidson in njegova žena Brigitta sta po desetletjih trdega dela upala in pričakovala, da bosta zadnja leta svojega življenja preživela v dvorcu Lyegrove, obkrožena s prijatelji, družino in večmilijonsko zbirko umetnin, starin in srebrnine. A se je dvorec s čudovitim vrtom znašel sredi prave družinske drame. Paru je namreč prepovedan vstop v dvorec. Zakaj? Razlog sta njuna lastna otroka, Maxine in Gerald.

Ne le, da sta jima zakonito vzela dvorec, prilastila sta si tudi velik del družinskega premoženja, vključno z vilo Cote d’Azur in druge vrednosti, vredne milijone evrov. Poleg tega pa sta popolnoma izključila svoja starša iz svojih življenj, saj celo komuniciranje med njimi poteka le preko odvetnikov, za katere sta že odštela okoli 11 milijonov evrov.

Nekdaj srečna družina (Foto: Twitter)

O vsem dogajanju sta se starša odločila napisati knjigo, v kateri opisujeta srce parajoče detajle izdaje svojih otrok. Priznala sta, da sta za stanje kriva sama, saj sta jima “dala prevelike vsote denarja in porabila sta ga lahko, za kar sta hotela”. “A otroka sta želela še več samostojnosti pri upravljanju z denarjem, zato sta naju vrgla iz dvorca. V začetku se nama je to zdelo izjemno kruto, a zdaj, ko je minilo nekaj časa, lahko razumeva frustracije najinih otrok,” sta zapisala v knjigi. Skrbi ju to, da sta ju s tem, ko sta jima dajala vse, kar sta želela, naredila revnejša, in ne bogatejša. “Ni se jima bilo treba truditi, da postaneta močna.”

Čudoviti vrtovi dvorca (Foto: Twitter)

Denar, sveta vladar
Pravita, da sta ju na takšen način vzgajala, ker sta zdaj 87- in 82-letna zakonca imela težko življenje. Kljub temu pa sta kasneje v poslu postala uspešna in je njuno premoženje tehtalo več kot 600 milijonov evrov. Po besedah Brigitte je bila družina povezana in ljubeča. V začetku sedemdesetih pa sta Davidsonova želela zagotoviti finančno prihodnost svojih otrok, zato sta zanju odprla sklad. Ker je poslovanje cvetelo, sta večino denarja vlagala prav vanj. Sklad bi otroka sčasoma podedovala, a je bil žal le izvor prepirov med starši in otroki. Leta 1992 sta kupila dvorec Lyegrove, ki sta ga namenila svojim vnukom, zato sta ga prepisala na ime otrok. “To naj bi bil prostor, kjer bo celotna naša družina skupaj,” je dejala Brigitta. Pozneje, leta 2010, pa se je sin Gerald začel obnašati čudno, z očetom sta se pričela prepirati, saj si je želel prilastiti dvorec, pripoveduje Brigitta. Tako z možem nista imela nobene druge možnosti, kot da gredo na sodišče, kar pa se ni dobro končalo. Čeprav starša še vedno živita razkošno, ju po njunih besedah ubija razpad njune družine. Danes nimajo več nobenih stikov. “Žal nama je, da sva jima dala vse, kar sta si želela, to je družinska tragedija. Tudi če imaš ves denar na svetu, to ne pomeni, da imaš srečno družino.”

Zakonca Manny in Brigitta Davidson (Foto: Twitter)

A. G.

 • Slovenc

  Jaka tragedija. Sej sta sama kriva ker nista vzgojila postenjakov. Najlazje je poslat otroke v internat drugim ljudem v vzgojo ter jih videti enkrat letno… Kaj sta pricakovala ljubezen iz strani otrok kateri smatrajo lastne starse kot neznance kar tudi so?

 • Soave

  Žalostno ! In izredno neumno od staršev. Tudi vzgoja sama je verjetno zelo ” šepala ”
  Na koncu se izkaže, da je denar Satanov pomočnik.
  Zato ljubezen gor, ali pa dol. . . . . vse je potrebno zakonsko urediti. Črno belo na papirju. Tudi brat in sestra bosta še bila bitke za premoženje – med seboj.

  • šmentanamuha

   Se ne strinjam s tvojo tezo. Denar je denar, odraža samo neko vrednost stvari, ki jim jo pripišemo in zanjo dobimo denar ali obratno. Mislim, da je pravi problem vzgoja v prevelikem izobilju, ne da bi se otrok moral za to kakor koli potruditi in prevzeti odgovornost za svoja dejanja, ne da bi dobil znanje, kako se to obilje ustvari in to znal ceniti, da bi se zavedal, da to, kar imajo, ni samoumevno.

   • Soave

    A s primerjavo denar – Satan.
    Moraš priznati, da marsikoga pokvari.
    Saj veš kako jaz pisarim. In zame denar ni samo denar.

    • šmentanamuha

     Gre za odnos do denarja, za razumevanje, kaj denar sploh je. Kot sem napisala, če ne razumeš, kako se denar ustvarja in ga imaš hkrati v izobilju, potem ga ne znaš ceniti. Denar, vrednost, ki jo sami ustvarimo znamo ceniti. Denar nam omogoča, da lahko realiziramo mnoge stvari. To je energija, ki priteče k nam in jo lahko uporabimo za nadaljnje ustvarjanje, karkoli je že to. Kdor principa denarja ne razume, postane pohlepen, ker ga je strah, da bo to, česar ni sam ustvaril, izgubil. Uspešni ljudje (tu je mišljen tudi duhovni vidik), so vedno velikodušni. Ta dva otroka, se bojita, da bo bogastvo, ki sta ga prejela od svojih staršev, nenadoma izginilo, ker ne vesta, kako je nastalo. In to se utegne tudi v resnici zgoditi. Počakajmo nekaj let.

     • Soave

      + + + + + + ” Uspešni ljudje (tu je mišljen tudi duhovni vidik), so vedno velikodušni. “

 • tramal

  Pohlep,požrešnost in egoizem bo in je že uničil vrednote in cel svet.

  • Djuro Sumar

   Točno tako piše v Svetem pismu.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  To ravno ne spada pod temo SPROŠČENO, ampak pod temo ČRNA KRONIKA.

 • učko

  Jah no, Međugorje pa si je že pravkar prilastil Vatikan, ki je tudi poslal tja svojega “upravitelja” !

 • Djuro Sumar

  Sedaj mam pa že jaz poln kufer teh islamistov.

  • Alija

   Uf danes pa je res cel oblačno, le kje si ti našel sončenje?

 • antimur

  To je približno tako, kot kučanisti in ostala zblojena levofašistična golazen počne s Slovenci, odgnali nas bi s svojih domov na račun pritepenskih divjaških muslimanov in ostalo roparsko drhaljo, ki rogovili po Sloveniji. Toda dokler smo živi mi slovenski domoljubi, lahko ta banda o tem le sanja.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • bednick

  Vse imajo, ampak po slikah sodeč se tudi bogati starajo.
  Fak!

 • Anton

  jap otroci dobivajo z idiotskimi, nepremišljenimi, nerealnimi, nenaravnimi predpisi, čedalje več pravic, hkrati se razmerje med pravicimi slednjh in dolžnosti, obveznosti ruši,takod obivamo čedalje več pobalinskega mladeža, ki ne ceni več dela, po glavi jim rojijo čedalje več neumnosti kot so mamila, alkohol,sicer pa pojdite malo po mestu na Matelkovo pa ob Poljanskem nasipu ob bližini stare Cukrarne, pa v Fužinah ob zapuščenih železniških vagonih, pa vna vIču v zapuščenih, propadajočih barakah, polno igel,flaš ni da ni , ampak ok režimske medije t ne zanima, zanima jih zgolj Janez Janša,polno zadeteih mulcev in mulk,ena zmed novitet, ki je zrasla pri nas je da kot starš mladoletnega, sicer vzdrževalnega otroka nimaš pravice v vpogled v “register” njegovih ocen in dejavnosti. Pač tako je če imamo na oblasti levico, Bog nam pomagaj če pride na oblast sedanji 6-terček.

  sarkazem press

 • Frank Novak

  Starsa bosta se vedno imela dovolj denarja, pogresila pa sta pri vzgoji otrok. Otrokom sta dala vse. To je tako kot bi otrokom ne dovolila da hodijo, ampak bi jih sama nosila.

  Ko je bil najin prvi sin majhen sva z zeno naredila isto napako. Pri 2 letih se je sine razvil v pravega malega terorista ki je hotel vse takoj.

  Spremenila sva taktiko in sine je kmalu postal prijazen sin, ki je danes izredno uspesen. Pri ostalih 3 otrocih nisva naredila iste napake.

 • Slovenec

  Preveč sta jim dala. Otroka sta preveč lahko prišla do premoženja.

 • dr Janez Sveti

  Jaz nič od tega ne verjamem.
  DR Janez Sveti genij

 • Janko Gedlicka

  Na kmetih so stari izkušeni ‘birti” dejali:”Ko bo luč bo pa kluč.”

 • montyamp

  V Sloveniji so tudi sprte družine , ampak brez denarja .
  Udbovska ljubezen razžira medsebojne odnose pridnih ljudi .
  KRAMBERGER,SLIVNIK,GOLUB,JAMNIK , vsi so bili iz družin , katerim praznino večajo še pokradene miljarde od žveplene bande , .

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • xtc

  Njuna napaka je bila v tem,da bi ju morala potem ,ko sta prišla do kruha,postaviti na lastne noge ne pa ,da sta sešlepala na niju.
  Premoženje lahko še vedno zapustita ,ko pride čas.
  Starši so vedno nekako obremenjeni z otroci v silu moj otrok je.
  Ja pa kaj potem?
  Starši po 18 letu niso otroku dolžni NIČ,če seveda lepo dela in napreduje mu lahko pomagajo malo ,zelo,v skladu z zmožnostmi a brez kakih koli obveznosti,jih pa vedno držati tako daleč od sebe,da so prisiljeni na svoje noge in ,da ne morejo priti do premoženja staršev ali z njim razpolagati.
  Današnji otroci imajo implantirano v glavi ,da so jim starši nek dolžnik in dolžni pomagati zelo zmotno,sploh ,če so otroci svojeglavi,trmasti in neobvladjivi in pre pametni-v takem primeru je boljše dvigniti roke od njih ob polnoletnosti.

 • večni srb

  Tako so rekli, ja, če kdo še verjame kaj tem starim prdcem.
  Pri takih denarjih, je lahko v ozadju karkoli, pa ne bomo nikoli vedeli, sicer pa zase vem, če bi meni moji otroci poskusili narediti kaj takega, bi plačal pa še kakšen milijon in na njih poslal japonske jakuze.

 • Brutus

  No ja! Tudi ta dva bi si morala prebrrati delo slovenskega pisatelja ”mačkova očeta” Verujmo v Božjo pravičnost. Ta dva otroka bosta končala kot klošarja na neki socialni podpori. Njuni otroci bodo namreč od staršev prevzeli vzorec, kako se dela s starši….. Problem je v tem,da smo v ” krizi morale”.Boga smo izgnali iz hiše, iz države iz vsagdanjega življenja itd.. Ko pa nam trda prede, ga kličemo na pomoč! Če kdo trdi, da se to njemu ni še nigdar zgodilo, potem naj gre na morje, ali v visoke gore – tam bo morda doživel situacijo, ko bi molil če bi le znal!

 • Nšo-či

  Dvorec je pa res prelep.

 • Franc Šink

  Uboga naivneža. Zakaj ne po sistemu: Meni luč tebi ključ.

 • Domen Herič

  Da ni sram te otroke.

 • Marija

  Franc tako je ti meni luč jaz tebi ključ.Koliko staršev je umiralo v revščini,ko so vse zdajali otrokom.
  To se nikoli ne menja pa so lahko najboljši otroci na svetu.

 • Morala

  Pohlep pokvari in uničuje…Ta rek velja za njiju – onadva otroka do praga, otroka njiju čez prag…

 • Nšo-či

  :) hvala

 • Schemva Miro

  Vse se vrača,vse se plača,to bosta otroka prej ali slej spoznala,ampak takrat bo prepozno.

 • lado

  Antimur,ne nakladaj, GOFLATE TU GOR , KABI , KAJ BO , AMPAK TO JE VSEEEE!!!!! VOLILI STE LUNATIKA IN OSTALO NEŠOLANO GOLAZEN , ZDAJ PA RENTAČITE , RES STE SMEŠNI !!!!!HALALCEV JE TU ŽE PAR TISOČ IN IZVAJAJO KRIMINAL ,AMPAK RTV IN POP TEGA NE OBJAVI , KER SO PROTI NARODU !!!!!!!!!! VI PA JEZIKATE , DA BI PA ŠLI NA CESTE IN POTOLČT VSO TO NAŠO IN UVOŽENO GOLAZEN , TO PA NE !! SE JIM KAR SMEJE , KO VAS VIDIJO , STRAHOPETCIIIII GOBEZDAVI , NESPOSOBNI !!!! BOJTE SE ZA OBSTANEK OTROK IN VAŠIH VNUKOV-POTOMCEV !!!!!!!!!!!! TO VAS NAJ NAŽENE NA ULICE Z “REKVIZITI” !!!!!!!!!!!!!!!! NOOOOOOOOOO !!???????????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!