Dve največji napaki moških pri umivanju obraza

Znate pravilno skrbeti za kožo na obrazu? (Foto: iStock)

Kljub temu da se večina moških pogleda v ogledalo večkrat na dan, še vedno ne vedo, kako pravilno očistiti in negovati svoj obraz. 

Za nego svojega obraza glavnina moške populacije skrbi precej površno, hkrati pa ne zna uporabljati sredstev za nego kože. Prvo napako moški storijo s tem, ko se umivanja obraza lotijo z navadnim milom, ki ga povrhu še preveč agresivno drgnejo po obrazu, kar povzroča suho kožo, piše Business Insider.

Napaka številka dve
Poleg ne preveč nežnega umivanja se moški radi poslužujejo poceni mil, ki niso namenjena negi kože na obrazu. Običajna mila za kopanje ali umivanje rok povzročajo prekomerno izpiranje naravnih olj, ki jih vsebuje koža za normalno delovanje.

Dermatologi zato priporočajo čistila in mila, ki so predpisana izključno za nego obraza. Prav tako jih lahko izbirate glede na tip kože, ki jo imate. Če ste med tistimi s suho kožo, posezite po produktih za vlaženje kože.

M. P.

  • JohnSmith

    Žajfa za umivanje obraza – a s tem mislite Voda. Krema za obraz – Voda, vodica za po britju VodKa

  • FreedomAndDemocracyNOT

    js ne delam nobenih od teh napak ker ne uporabljam mila za obraz

  • Gr8_1

    Ne bluzite, uporabljam najcenejša tekoča mila, brez raznih šamponov in podobnih neumnosti in nimam ne suhe kože, prhljaja in podobnih težav, ki jih imajo tisti, ki uporabljajo priznane namenske znamke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!