Ganljivo: reševalci na smrt bolni pacientki izpolnili veliko željo in jo ganili do solz

Foto: Facebook

Včasih, ko gre za zdravljenje, niso pomembna le zdravila, usposobljenost in spretnosti bolničarjev, ampak je pomembna tudi empatija. To dokazuje tudi spodnja fotografija, kjer je mogoče videti, kako so na smrt bolni pacientki izpolnili njeno željo, da še zadnjič ugleda plažo, zato ne čudi, da je ta zgodba ganila marsikoga na družbenem omrežju Facebook. 

Ganljivo fotografijo pacientke v postelji v spremstvu bolničarjev na plaži v mestu Hervey Bay v avstralski zvezni državi Queensland je na družbenih omrežjih objavilo osebje queenslandske prve pomoči, ki je bilo tisto, ki je na smrt bolni pacientki izpolnilo njeno željo.

Foto: iStock

Bolničarji niso omahovali
Bolničarka Helen Donaldson je povedala, da se je medicinska ekipa odločila za prevoz pacientke iz centra za paliativno oskrbo v lokalni bolnišnici do plaže, potem ko je ta izrazila svojo veliko željo. Bolničarji pri izpolnitvi te želje niso omahovali in so ji z velikim veseljem pomagali. Pacientka je bila ob prihodu na plažo tako srečna, da je od sreče potočila solze.

Ta primer nedvomno dokazuje pomen empatije. Posnetek je vsekakor ganil mnoge, zato ni čudno, da je bila objava prek družbenega omrežja Facebook deljena več kot 24.000-krat, številni uporabniki pa so si med seboj izmenjali podobne lastne izkušnje.

N. Ž.

 • Olga_10

  Velik poklon reševalcem in osebju paliativne oskrbe!
  Žal levaštvo, ki si želi podrediti ta svet, širi lažno moralo, manipulacije, laži, zločine…Najranljivejši (od otrok, žensk, starcev, bolnikov….) jim niso pomembni! Poglejmo odnos levičarjev do zdravstva, sociale….

  • Burek Burecki

   Ma ti vedno vsiljujes politiko pa tudi ce pise clanek o ajdovih zgancih. Ti rabis psihiatricno pomoc katero ti drzava z veseljem placa ce nimas urejenega zavarovanja…

   • Valter BraniSlav

    One je Olgistka, torej dezurna zrtev ki hi vedno nekdo izven nje kvari sreco. Bogi njen moz- ce ga ima. Najrz je tudi zamorila svoje otroke – ce jih ima.

 • Dav Lob

  Sigurno od sreče ja”kreteni” od žalosti pa.

 • Maja

  Ganljivo, brez komentarja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!