Gianni Rijavec obljublja nov romantični spektakel ob soju sveč in dobre glasbe

Po zelo uspešnem koncertu na grajskem dvorišču v Štanjelu bo glasbenik Gianni Rijavec z novim glasbenim pop-simfo stilom imel koncert v Vili Vipolže v Goriških brdih. Gianni Rijavec, ki je svojim starejšim skladbam in novo nastajajočim melodijam dodal godalni kvartet, bo v idilični vili sredi Goriških brd nastopil 9. decembra. Za ustvarjanje svojega novega glasbenega stila se je povezal z maestrom Patrikom Greblom, ki pripravlja priredbe za godalni kvartet, ki ga sestavljajo štiri dekleta: Kati Harej – 1. violina, Anja Istenič – 2. violina, Ajda Lemut – viola in Petra Tavčar – čelo.

Poleg godalnega kvarteta pa Giannija Rijavca spremlja tudi pop ansambel, ki ga sestavljajo: Matjaž Švagelj – bas, vokal; Arian Krašna – kitara, vokal in Mitja Tavčar – bobni, različna tolkala. Zadnja Giannijeva stvaritev z novim glasbenim stilom je pesem z naslovom Ljubezen, za katero je posnel tudi videospot. Pri Giannijevi glasbi je poudarek tudi na prepoznavni melodiji in večglasnem petju. Sam pravi, da je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo, nekako izginila iz slovenske pop glasbe.

Tudi slovenska glasba ima melodijo, ki pa je zaradi odrivanja iz medijskega prostora izginila iz ušes ljudi, preprosto slovenske pop melodije ljudje nimajo več v ušesih. Gianni Rijavec je po dolgih letih ustvarjanja postavil na oder klavir, njegov osnovni inštrument, za katerega pravi, da ga je skozi leta nekako “pozabil” doma. Klavir je namreč na domačiji, kjer glasbenik živi, prisoten že nekaj stoletij. Gianni pravi, da je prej znal igrati klavir kot pisati, za 9. decembra pa v Vili Vipolže obljublja pravi romantični spektakel ob soju sveč.

C. Š.

 • Soave

  ” Sam pravi, da je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo, nekako izginila iz slovenske pop glasbe.”
  Kako prav ima !! Škoda za miselnost, da je lepa melodija zastarela, osladna. . . . . . . saj mora danes biti vse grobo, s slabimi teksti .. . . . . . moderno !? No, sicer je tudi lepih melodij že zmanjkalo . Prav vse na novo napisano, nas lahko na kaj ” spominja ” .
  Pa nič hudega. Vedno bo imel publiko, sploh ob zasedbah, ki sodelujejo z njim.
  Uspešno jim želim !

  • RATATA

   Na rtvSlo nas pa posiljujejo z neumnostjo … “imamo novo glasbo”.

   • Soave

    ” Nova glasba ” – ja, pa je de !
    Toliko dobrih pevcev imamo, pa kar naprej iščejo nekaj novega ( da ne napišem kaj. . )
    ali pa pojejo že preverjeni, eni in isti ” kadri ” !!

    • RATATA

     … ki so jankovića prosili na magistratu, naj kandidira ..

     • Soave

      + + + + + in tako – se bojim – da bodo z njim vred za vse večne čase, svetili na politično – glasbeni sceni !!

   • Angel of warriors

    Misliš pederčanel? Tam so tiči, kot je Gal… glavni v razvedrilnem programu.

    • RATATA

     Isti tiči. Abnormalni.
     Preveč si dovoljujejo poneumljat smrduhi.

 • pajot

  Gianni,kapo dol.

  • Soave

   Ja, res je ! Ni mu lahko, ker je jasno opredeljen !!
   A ni to žalostno ?

 • Angel of warriors

  Krasen spot! Pomanjkanje ljubezni je v človeških srcih. Crkljat se je treba. ❤️

 • Kosobrin

  Nič nimam proti Gianiju in njegovim zasanjanim pesmicam, katerega koncert tako opevate na tem portalu, toda, ali mi lahko nekdo pove, zakaj Nova 24 ni namenila niti stavka ob smrti Jerneja Šugmana, igralca vseh igralcev v deželi Slovenski??!!! Pravijo, da se taka oseba, s takim talentom, morda rodi na vsakih petdeset let. Pokopan bo z državniškimi častmi. Ali za Novo 24 ni bil prave barve? V kulturi ta pač ni bila in ne sme biti nikoli pomembna! Ste res prvi v službi resnice? Zopet ugotavljam, da ste žal svetlobna leta za resnico in srčnostjo!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!