Hrvaški voditelj Velimir Bujanec za poročno darilo dobil odstranjeno tablo Trga maršala Tita

Karolina Šega, Velimir Bujanec (Foto: Instagram)

Hrvaški novinar in televizijski voditelj Velimir Bujanec se je poročil s prelepo izbranko Karolino Šego. Na dan poroke so praznovali tudi preimenovanje Trga maršala Tita – odstranjeno tablo z enega glavnih zagrebških trgov mu je kot poročno darilo prinesel politik in nekdanji minister Zlatko Hasanbegović, ki je bil pravzaprav najbolj zaslužen, da so v Zagrebu dosegli odstranitev poimenovanja trga po enem največjih zločincev v zgodovini. 

1. september je bil za hrvaškega novinarja in voditelja oddaje Bujica Velimirja Bujanca zelo poseben, saj je po njegovih besedah “končno crknil maršal, jaz pa se bom ravno na ta dan poročil.” Na poroki z lepo izbranko Karolino Šego v Vukovarju je bila prav pisana družba povabljencev

Nikoli več komunističnega diktatorja
Med gosti na poroki je bil tudi nekdanji minister za kulturo in zgodovinar Zlatko Hasanbegović, ki je ženinu za poročno darilo podaril prav poseben spomin – ploščo z napisom “Trg maršala Tita”. Tako so poleg poroke praznovali tudi preimenovanje trga, ki se zdaj imenuje Trg Republike Hrvaške.

Hasanbegović je za hrvaški medij Direktno.hr izjavil: “Verjamem, da se je minulo noč zadnjič na takšnem mestu govorilo v prid jugoslovanskega komunističnega diktatorja po imenu Tito. In da v mestni skupščini nikoli več ne bo sedela titoistična večina.”

Med znanimi obrazi hrvaške politike in estrade so bili poleg Hasanbegovića še Bruna Esih, nogometni trener Čiro Blažević in celo Zdravko Mamić. Za glasbo pa je poleg drugih izvajalcev skrbel tudi Marko Perković Thompson.

N. Š.