[Video] Japonci pretreseni zaradi potresa in valov, ki so potovali po reki navzgor

Prebivalci Fukošime so zaznali potres in se pripravili na najhujše, ko je bilo objavljeno tudi opozorilo za trimetrske valove. Valovi cunamija so bili tako močni, da so potovali tudi nasproti toku reke Tagajo. 

Japonski otok Honšu je zopet stresel potres 6.5 magnitude, temu pa so sledili valovi, podobni cunamiju. Glavnemu potresnemu sunku je sledilo še osem manjših popotresnih sunkov. To je pri ljudeh obudilo travmatične spomine na nesrečo v zvezi z jedrsko elektrarno iz leta 2011.

Spomini na usoden potres še vedno zelo travmatični
Posledic potresa iz leta 2011 ljudje še danes pomnijo, saj je bil tisočkrat močnejši. Umrlo je 20 tisoč ljudi, cunami pa je z 12-metrskimi valovi uničil jedrsko elektrarno Daiichi, za nevtralizacijo naravne nesreče bo potrebnih 40 let. Razseljenih je bilo več kot 200 tisoč ljudi, ki še danes živijo v šotoriščih kot brezdomci.

V jedrski elektrarni Daini je prišlo do ustavitve ohlajevalnega sistema v času potresa, nato pa se je sistem hlajenja zopet pognal. Ta ustavitev ni povzročila nobene poškodbe ali povišanja stopnje radiacije, kot poroča CNN.

A. B.

 • Adolf Hitler

  ja zdaj nebo kazarska mafia niker več ziher ker nihova podsemna mesta so skoraj vse povsod sesuta sledi še britania francia in pri nas študgart pa druga bodo sledila tko bodo tudi oni se malo usrali v gate kazarska elita je svukana in to do konca heil dritte macht!

  • kamdrvimo

   ? ?

 • Adolf Hitler

  http://www.Wahrheitsbewegung.TV – Ungarn, Groß-Britannien, die ZDA, Bulgarien, Moldawien sind von Khasarischer Kontrolle Frei, Österreich, Italija, Süd-Koreja folgen.

  Die Befreiung des Planeten Erde von der Kontrolle Khasarischer Gangster kommt lawinenartig Voran. Groß-Britannien befreite sich selbst durch den BREXIT, während sich die Amerikaner durch ihre Wahl von Donald Trump zum Präsidenten befreiten. Der Wahl von Trump folgte sofort ein anti-Khasarischer Regimewechsel v Bulgarien und Moldawien. Als Nächstes werden Präsidentschafts-Wahlen Österreich und ein Volksentscheid v Italien, beide sem 4. Dezember, diese Länder wahrscheinlich befreien. Danach wird wahrscheinlich im Mai 2017 die Wahl von Marine Le Pen als Präsidentin Frankreichs folgen, sowie die Amtsenthebung der deutschen Kanzlerin Angela Merkel irgendwann v letu 2017.

  https://www.youtube.com/watch?v=d7Kj4fYrNXE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!