Kaj se dogaja z najbolj skrivnostno zvezdo v vesolju?

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/super-bright-comet-at-night-gm525629313-52038570

Oddaljena zvezda, ki utripa in medlo migota v vesolju, naj bi bila tako nenavadna in netipična, da so mnogi začeli sumiti, ali morda ne gre za prisotnost nezemeljskih bitij. 1200 svetlobnih let oddaljena zvezda tako postavlja številna vprašanja, ki v zadrego spravljajo celo astrologe.

Najbolj skrivnostna zvezda naj bi utripala z nejasnim in nekonstantnim vzorcem – to je bil razlog, da so znanstveniki začeli razmišljati o tem, ali je morda kaj ne zakriva.

Začetki že v letu 2015
Pojav, ki se ni zgodil še pri nobeni zvezdi doslej, beleži začetek v jeseni 2015. Strokovnjaki na tem področju so poskušali pojav razložiti z nešteto možnostmi, med drugim so omenjali črne luknje, komete in celo medzvezdne oblake.

Kaj pa vesoljci?
Raziskovalce je najbolj razburila misel o pojavu vesoljcev – ti naj bi pred zvezdo namreč zasadili rastlino, ki energijo pridobiva neposredno od zvezde. Če je trditev resnična, gre morda za največje odkritje v zgodovini. Ne glede na časopise, ki so v preteklosti že poročali o obstoju nezemljanov, teze nikoli niso bile uradno potrjene.

Lahko znanstveniki novo odkritje tokrat potrdijo?
Nihče teze še ni zares potrdil, vseeno pa je znano, da je prav tako nihče ni zavrnil – zaenkrat za negacijo še vedno ne obstaja dovolj podatkov. Nezemeljska bitja in špekulacije o njihovem obstoju so tako še vedno ‘v igri’ – “Celo posamezniki, ki sovražijo govorice o vesoljcih, so morali priznati, da je v tem primeru to še kako verjetna razlaga,” je povedal Jason Wright, vodilni astronom na univerzi v Penn Stateu.

Gre tudi tokrat le za lažni alarm?
Govorice in teze o “majhnih zelenih možicljih” so javnost pretresale že leta 1968, ko je skrivnostni signal odkril Jocelyn Bell Burnell. Tezo so takrat zavrgli, saj naj bi čudno valovanje zvezdi povzročali nevtroni, ki so se menda neprestano vrteli okoli svoje osi.

Za raziskovalce in znanstvenike izziv gotovo predstavlja vznemirljivo izkušnjo, saj se s pojavom srečujejo prvič. Kaj bodo odkrili, bo pokazal čas  a če so na pragu tako zanimivega odkritja, je to verjetno šele začetek …

S. E.

 • moat

  Morebiti pa res, toda tista o tem, da je pred zvezdo s strani alienov zgrajena mega rastlina, pa je bosa, res. Sicer pa več o tem https://www.space.com/34303-alien-megastructure-star-strange-dimming-mystery.html in celo na Wiki SLO https://sl.wikipedia.org/wiki/KIC_8462852.

 • Artur
  • Nata

   Zemlja je ravna ?
   Sem si malo ogledala, kar si pripel.
   Vendar samo vprašanje. Zakaj naj bi bile – vse kar vemo – izmišljotine Nase ?

   • Artur

    Gospodarji nad pravimi resnicami in odločevalci nad življenjem in smrtjo svojih novodobnih sužnjev – Masoni-satanisti-Iluminati . Zaradi manipulacije kontrole in lopovščine :
    https://www.youtube.com/watch?v=L6atQN2wxn0
    https://www.youtube.com/watch?v=ioPsLN8S6gE

    • Nata

     Vse to je zelo zanimivo. Zanimivo predvsem zaradi namena !! Namena nekaj tako zelo izkrivljati !! Manipulacija, lopovščina ? Pišuka, no .. . . . ?
     Ogromno je napisanega, povedanega na YT !
     A mene pravzaprav najbolj zanima ravna zemlja ? Kako ? Ali potem stojimo na mestu ?
     Veš kaj, te trditve in dokazi so tudi lahko na trhlih nogah ! Nešteto je razhajanj v mnenjih znanstvenikov že pri čisto preprostih pojmih. Kaj šele tole ?

     • Artur

      Prav tako bi človek lahko trdil ,da so trditve Nase na trhlih nogah glede na neodvisne raziskovalce, ki Naso v veliko primerih postavljajo na laž kot je razvidno iz priloženih prispevkov. Logično je za razmisliti. Nasine trditve, zemlja se vrti s hitrostjo 1600 km/uro – lokalno 460 m/sekundo potuje okoli sonca z brzino okoli neverjetnih 107.290 km/h ,sonce se, skupaj z vsemi svojimi planeti, vrti okoli središča naše galaksije z brzino okoli nepojmljivih 871.781 km/h. Torej kakšne ogromne centrifugalne bi mogle biti prisotne in kakšni pospeški kajti zemlja naj bi se vrtela okoli sonca po elipsasti poti ekscentrično kar naj bi bi bila njihova razlaga za menjavanje letnih časov , zdaj pa poglej tega poba kako v miru v naravi v idealnem balansu postavlja kamen na kamen v popolnoma negibnem stanju vsega kar ga obdaja, Vklopi logiko, čutila, zaznavanje in primerjaj to z njihovimi lažmi pa še z marsičem,
      https://www.youtube.com/watch?v=F3cCBuQiNqs

      Gospodarji nad pravimi resnicami in odločevalci nad življenjem in smrtjo svojih novodobnih sužnjev – Masoni-satanisti-Iluminati . Zaradi manipulacije kontrole in lopovščine :
      https://www.youtube.com/wat
      https://www.youtube.com/wat

 • Metal Machine

  Tisti, ki ne berete tuje znanstvene portale:

  Mainstream in ostali znanstveniki, so zavrgli vse možne teorije. Edino kar je ostalo na krožniku: Dyson kroga od druge civilizacije.

  Leta 2018 pa pride novi satelit, tako da bomo zadevo videli, kako in kaj je to.

 • francelj3

  Jocelyn Bell Burnell je ženska. Jocelyn je za pismene osebe žensko ime.

 • indijanka

  No, kje pa je Antonius? Zanimal bi me njegov komentar.

 • Janez Novak

  Članki, ki bralce obravnavajo kot bebave nedonošence, sodijo kvečjemu rumeni tisk za otroke. Ker ta menda ne obstaja, sodijo samo v smeti. Kako urednik dovoli objavo takšnega skrpucala? To resnično niža nivo časopisa na raven senzacionalističnega časopisa najnižje kategorije. To še fake news niso. To so idiot news.

 • jan

  “Oddaljena zvezda, ki (…) v zadrego spravljajo celo astrologe.”
  Joj, kot da bi bila to edina “zadrega” astrologov. Vesolje je ena sama nerazumljiva zadrega. Ne vemo kako je nastalo, ne vemo iz česa je sestavljena glavnina vesolja, ki ga večinoma sestavlja temna snov in temna energija, za kateri nihče ne ve, kaj tosta. Ne vemo, ali je naše vesolje edino, ali jih je morda več. Ne vemo, ali obstaja več dimenzij od treh ali štirih, ki jih dojamemo… Vem, da nič ne vem, je skromno dejal Sokrat in če bi živel danes, bi svojo misel najbrž ponovil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!