Karitas je s pomočjo dobrosrčnih Slovencev za družine v stiski zbral več kot 134 tisoč evrov

Foto: Printscreen

Včerajšnji tradicionalni koncert Klic dobrote, ki ga Slovenska Karitas organizira v okviru Tedna Karitas, je že bil kar 26. po vrsti. S pomočjo nastopajočih in dobrosrčnih ljudi so zbrali več kot 134 tisoč evrov za družine v stiski, akcija zbiranja sredstev pa se bo nadaljevala vse do konca leta. 

V sporočilu za javnost se je Slovenska Karitas zahvalila vsem posameznikom, podjetjem, glasbenikom in dobrosrčnim ljudem, ki so se odpravili na pot dobrodelnosti in s tem pomagali družinam v stiski, ki ta denar krvavo potrebujejo.

S pomočjo vrste nastopajočih, so ob spremljavi Orkestra slovenske policije pod diktirko Nejca Bečana, izvedli dobrodelni koncert, ki je privabil pozornost dobronamernih ljudi, ki imajo občutek za sočloveka. Koncert, ki se je odvijal v celjski dvorani Golovec, je bil obogaten tudi s strani del priznanih slikarjev, ki so le ta ustvarili v okviru kolonije- Umetniki za Karitas.

Foto: Printscreen

Koncert, ki so ga neposredno prenašali Televizija Slovenija, Radio Slovenija in Radio Ognjišče, je privabil številne obiskovalce in gledalce, ki so se lahko ob neposrednem prenosu iz televizijskih in radijskih sprejemnikov, vključili v dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za družine v stiski.

V objemu dobrote predstavlja letošnje geslo dobrodelne akcije
Karitas s pomočjo gesla V objemu dobrote med seboj povezuje darovalce, sodelavce Karitasa in družine v stiski. Lani se je v okviru dobrodelnega koncerta zbralo 109.716 evrov. S pomočjo zbranih sredstev v okviru dobrodelne akcije, ki poteka vse do konca leta, vsako leto več kot 20.000 družin v stiski prejme materialno pomoč.

Še vedno pa ste lahko dobrodelni in do konca leta pomagate družinam v stiski in sicer tako, da obiščete spletno stran Karitasa: http://www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/, kjer boste našli vse potrebne informacije za darovanje, prav tako pa lahko pokličete tudi na informativno telefonsko številko:  01 300-59-60.

N. Ž., STA

 • tarantela

  Eden takih dogodkov, ki vlivajo upanje. Običajno podarijo največ tisti, ki se komaj preživljajo. No upam, da so tudi zdravniki kaj darovali.

 • Olga

  Ljudmila je s svojo kolaboracijo z levičarji vzrok revščine, ki jo s svojo prisotnostjo v prvi vrsti na Klicu dobrote kao “rešuje”! Take dvoličnosti slovenskih “kristjanov” nihče pošten ne mara! Prvi bodi zadnji in zadnji bodo prvi!

  • FRANC3

   Kaj Milančka in Zokija ni bilo tam. Ta dva se vedno kažeta.

   • Olga

    Tudi Škrabca in Tonina nisem videla! Milan bo Ljudmilo ponucal in se jo ob pravem trenutku otresel, tako kot vseh kolaborantov!

 • Adolf Hitler

  jaz seveda spet ljudstvo kaj pa komunaiseka kurčava vlada?

 • Iza Demos

  Po številu dobrodelnih akcij in številu brezdomcev/revežev se približujemo zahodnim razvitim državam. To pa je tudi edini parameter s trendom naraščanja, žal.

  Predvsem me jezi, da danes z zbranimi prispevki ne prispevamo k nakupu priboljškov, ampak jih namenjamo za osnovne stvari za preživetje.
  Vsem dobrodelnim en velik HVALA.

 • totex39

  Takih dobrodelnih koncertov ne bi bolo potrebno, če bi imeli vlado, ki bi vsem ljudem omogočila normalno življenje in zaposlitve.

 • samsara

  Vlada cincavega tovariša Mirkota Cerarjevega, pa je brez cincanja zbrala v preteklem letu nekaj 10 milijonov € za blagostanje invazivnih muslimanskih hord od vsepovsod. Če se ne motim, poleg EU sredstev za ta namen, skoraj 40 milijonov.

  • FRANC3

   Muslimani so prijatelji, plačujejo davke, so delavni in perspektivni.
   Kristjani so sovražniki naroda, zato jih ima levica pravico preganjati.
   V komunistični doktrini cilj posvečuje sredstva.

 • garfi

  kje so ti ljudje na volitvah in protestih
  potuha ne pomoč
  in podpiranje socializma
  jaz sem opravil s takšnimi organizacijami za vedno
  poglejte si Logarja tv v živo

 • Anton

  dodatni dokaz bede levakov in njihove politike.

 • Diverzant

  kam pa gre denar A” kam gredo zbrani vozički polne hrane ,ki jih pobirajo vsak božič,Vam povem iz prve roke “več kot polovico se NE RAZDELI MED SLOVENCE TAKO DA VESTE,Ko slovenec gre na karitas dobi italijansko mleko in Jebeni doručak,ter Sbudged makarone v glavnem najslabše.
  Zdaj pa se spomnite kaj ste videli v vozičkah “

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!