Kennedy bil nekoč navdušen nad Hitlerjem: “Narejen je iz testa, iz katerega so vse legende”

Foto: iStock

Nekdanji predsednik ZDA John F. Kennedy je bil v mladih letih precej navdušen nad nacističnim diktatorjem Adolfom Hitlerjem. Na dan so prišli zapisi njegovega dnevnika iz leta 1945, v katerem je zapisal, da je Hitler iz testa, iz katerega so vse legende.

Marsikoga je presenetilo razkritje v dnevniku zelo popularnega nekdanjega predsednika, umrlega v atentatu leta 1963, ki je kot 28- letni dopisnik časopisa Hearst po vojni leta 1945 obiskal Hitlerjevo rezidenco v Bergofu, imenovano Orlovo gnezdo.

Za nekdanjega nacističnega tirana je Kennedy zapisal: “Vsakomur je lahko jasno, da bo sovraštvo, ki obdaja Hitlerja, z leti preraslo v enega izmed pomembnejših človeških likov, ki je kdajkoli živel.”

Kennedyevi pogledi na svet
Poleg tega je še zapisal, da je imel Hitler nešteto ambicij za svojo državo, zaradi katerih je postal nadloga svetovnemu miru. “V sebi je imel stvari, ki jih imajo samo svetovne legende,” so bile za tisti in današnji čas precej nenavadne Kennedyjeve besede, piše Daily Mail. Njegov osebni dnevnik zdaj hrani Deirdre Henderson, ki pa ga bo prodala na javni dražbi. Hendersonova je bila Kennedyjeva osebna asistentka, ko je bil ta še senator zvezne države Massachusetts in takrat je dnevnik dobila od njega v dar z namenom, da bi bi se poučila več o njegovih pogledih na svetovne in mednarodne odnose.

C. Š.

 • Feriss.H

  CITAT – “Vsakomur je lahko jasno, da bo sovraštvo, ki obdaja Hitlerja, z leti preraslo v enega izmed pomembnejših človeških likov, ki je kdajkoli živel”

  Kennedy ni bil budala in še pravilno je sklepal – sintaksa Hitler je največkrat vtipkana v Google, in po toliko letih to ni brez vraga.

  Vsakomur je lahko jasno da je enako sovraštvo v teh časih še kako obnovljeno. Levi in Desni smo tik pred tem da se zopet spopademo. Kar mene zadeva bi lahko ultra-Levuharijo tamanil kot ščurke in vem da bi oni obratno enako. Edino Nosatih bi se lotil drugače – selektivno, znane zlikovce z imeni kot Soros in številni mu kolegi bi zopet šli v kampe in bi dobili tiste progaste pižame. V peči ne bi šli, bi pa dobili krampe in kladiva v roke in bi se posvetili “umetniškem” oblikovanju kamnov do svojih zadnjih dni. Noben Nosati pa nebi nikoli več krojil usodo drugih na tej planeti. Imajo svojo domovino in samo tam bi se lahko izživljali v svojem božjem poslanstvu.

  Zgodovino vedno napišejo zmagovalci, in glavni zmagovalci po WW2 so postali Nosati AshkeNAZIsti. Britanci pa “jubosumno” čuvajo svoje predvojne in vojne arhive v strahu da bi njihova objava lahko “poškodovala” spoznavne sposobnosti celih povojnih generacij.

  Vsakdo ki si vzame čas lahko danes sam ugotovi da zgodovinske-pravljice okoli WW2 in Hitlerja dobijo precej drugačno sliko ko se začne sestavljati mozaik po drugačni bolj avtentični metodi.

  • Anton Zor

   Feriss.H Žal, se pa z vami popolnoma strinjam . Mogoče bi še dodal , bliža se čas , ko mu bodo postavili spomenik. Resnica , ki prihaja , bo marsikoga presenetila.

 • tarantela

  Ja usak cajt mu boste postavili spomenik. Mislim Hitlerju. Posledično pa še Stalinu. Ju-hu-hu!
  Preobrazba slovenske desnice je hujš kot Darwinova evolucija. Da dol padeš!

 • Hun

  mi je jasno že od samega začetka, da nov24tv simpatizira z nacizmom

  • sprehajalec

   Ne more biti. Ideološko sta si Nova in nacizem povsem na nasprotnih bregovih.

   Nova24 – desničarji, tradicionalisti, častilci Slovenstva in slovenske Kulture

   nacisti – levičarji, socialisti, častilci delavstva, ter nemštva in nemške kuture.

   Ti dve stvari nikakor ne gresta skupaj.

   • Hun

    desničarji ne uporabljate termin ideologija, ker je prevec levičarski pojem….vam je ljubši vizija…morš se popravt pri izrażanju da te tvoji ne bodo ozmerjal

    • montyamp

     Termin murglosrbija .
     Kva je pa tole, slovenac ???

     • Hun

      to je pa replika zadrtega rovtarskega slovenclja, ki svet vidi samo prek TV

  • Mihilus

   Nova ne simpatizira z Nacizmom je pa njen namen rušenje globalizma, multikulturalizma in protiutež ektremnemu levičarstvu in liberalizmu.
   Ekstremni levičarji sicer kakršnokoli nasprotovanje njihovi ideologijo označijo za rasizem, nacizem, homofobijo, nestrpnost, itd zato vaš komentar v ničemur ne preseneča.

 • sprehajalec

  Znano je že 80 let, da je bil oče Kennedy občudovalec “delavca” socialista in levičarja Hitlerja. najstarejši sin Joseph Kennedy je umrl kot pilot bombnika ameriškega leta 1944. Torpedni čoln na Pacifiku pod poveljstvom poročnika Johna Kennedyja PT-109 so Japonci potopili, posadka se je rešila na otok.

  Občudovanje nekoga je seveda še daleč od tega, da Kennedyji ne bi vzorno in z odlikovanji služili domovini.

  Ne pa tako kot lobotomirane glave pri nas, kot primer spodaj. Že omemba imena “delavca” socialista in levičarja Hitlerja človeka naredi sumljivega.

  • Feriss.H

   Prav zanimivo je kako se tvoj alias ujema s tvojimi stališči ki so dokaj konfuzna in kontroverzna

   Nacional Socializem ne gre mešati z Levim (Sovjetskim) Internacionalnim Socializmom, že zaradi tega ne ker sta si bila sovražna do kosti

   Nacional Socializem je bil IZRECNO sovražen do AshkeNAZI-Juden, KREATORJEV Internacionalnega Socializma (Komunizma). Isti AshkeNAZI-Juden so tudi danes avtorji nove variante Sovjetskega Komunizma ki jo poznamo kot NWO GLOBALIZEM. Prva varianta je domovala v SSSR, druga pa zdaj v USA, kar bi komot lahko prevedli – (Universal Sovjet Amurkistan)

   Nacional Socializem je konvertiral v mešanico WHITE NATIONALISM in ALT RIGHT ker oba, enako kot prvi, najhujšega sovražnika vidita v AshkeNAZI-Juden in non-Juden Kolaborantih. Ti kolaboranti so prej sledili Komunizmu zdaj pa Globalizmu. Globalisti pa so genocidni do Euro-Rase.

   Zaničevati delavstvo, resnično delavstvo (ki niso Levičarski Agitatorji) je skrajna ošabnost in aroganca, in se ergonomsko prilega nekomu ki se ima za sprehajalca. S tvojo sprehajalno logiko se kot snob sprehajaš v smer ki so jo za Celotno Euro-Raso začrtali AshkeNAZI-Juden.

   AshkeNAZI-Juden so podobno kar počnejo danes počeli tudi v preteklosti, Hitler je to zaznal in se ih je lotil, na žalost ne dovolj premišljeno in povsem neučinkovito. Osebno si ne želim reinkarnacije Hitlerjanstva, želim si pa zagnanega LIDERJA ki bi imel moč kot Hitler in bi odpravil tole svinjarijo ki nam jo kuha aliansa Banksterskih in Korporativnih Globalistov, MSM Kultur-Marksistov, zmedenih Levičarjev prepojenih z Homo-Pedo-Nihilisti, vsi pa pod “božansko” taktirko AshkeNAZI-Juden. Da za vsem DEJANSKO stojijo AshkeNAZI-Juden pa lahko vsak sam ugotovi, samo slediti je treba imenom ki se pojavljajo vse povsod kjer padajo odločitve in to povsem neprikrito.

   Hitler je danes meni simbol odpora proti istem sovražniku ki ga je poskušal dokončno pregnati a na žalost neuspešno. Ti so danes samo še močnejši, tiha večina pa nima pojma kaj se dogaja, ali pa meša pojme po snobovsko-sprehajalno.

   • sprehajalec

    Ferrise, zelo konfuzno.

    Redko naletim na občudovalca lika in dela pokojnega Adolfa, ki si želi, da bi bil Adolf takšen, kot ga opisuje levičarska propaganda.

    Ferisse, venomer poudarjam, da sta bila nacizem in komunizem frakciji levega gibanja, socialistov, ena nacionalna, druga internacionalna. Če nekdo hodi kot raca, gaga kot raca, potem bo že držalo, da je raca? Enako je z imenom socializem v nazivu, poleg tega, da poudarjajo svoj socializem in delavsko orientiranost.

    Poleg tega, da te opomnim, sem globok sočustovalec z usodo ashkenazi Juden in smatram, da tega, kar jim je naredil pokojni “delavec” socialist Adolf (tako je sam sebe imenoval, pa če ti je všeč ali ne) niso zaslužili. Poleg tega jih sploh ne smatram kot raso, temveč veroizpoved.

    Z likom in delom pokojnega Adolfa je Europa opravila, najbolj je pa nategnil same Nemce. Zato danes oni sami z njim nimajo problemov.

    levičarska propaganda želi in dejansko to počne že 70 let, ožigosati vsakega svojega političnega nasprotnika z desničarjem Adolfovega tipa, ki pa to sploh ni bil. Zato je levici treba povedati, da ni bil, ker jim s tem vzameš najmočnejši argument, s katerim napadajo vsakega, ki misli drugače od njih. S tem jim podreš vso nadgradnjo v temeljih, ki so jo zgradili na Adolfu in njegovih domnevnih desničarjih.

    Nasvet, izogibaj se Adolfa in njegovih občudovalcev.

    • Feriss.H

     Že zdavnaj sem na nekam Anglofonskem foruma napisal da je svet in posledično dogodki, prej da kot ne, zadeva interpretacije. Ker nihče ni biološko 100% objektiven, Levičarji pa itak imajo svoj mentalni BIOS temeljito sesut in povrhu še izpraznjeno baterijo da že v startu dobijo popačeno sliko v slabovidnem polju. Zato je debata z GENETSKO DEFEKTNIM Levičarjem povsem brezpredmetna in je kakršna koli argumentacije navadno scanje v veter.

     Tvoja interpretacija je pač izziv na katerega moram odgovoriti z mojo interpretacijo, kdo pa naj presodi katera je pravilna pa ve samo dragi bog, ali še bolje, Number One iz Allan Forda.

     (Ko sem nekoč zdavnaj z Number One kresal mnenja v Rimskem Senatu, moram priznati da je sam Julius C., sicer moj dobri prijatelj, dal prav Number One-u. Na sumu sem že takrat imel da je N.O. imel nekaj o Julijusu v tisti njegovi beležnici, in ta je kot vsi vemo vsemogočna)

     Da se vrnem nazaj iz Antike, razčistiva interpretacijo DESNEGA Nacional-Socializma in LEVEGA Internacionalnega Komunističnega Socializma. Prvi je bil KAPITALISTIČEN s PRIVATNO LASTNINO, drugi pa SOCIALISTIČEN s DRŽAVNO LASTNINO. Iz tega sledi da že po najbolj preprosti pasji logiki ne moreta biti oba Leva, ali “FRAKCIJE” istega Levega.

     Nacizem je slonel na NACIONALIZMU, Socializem pa na INTERNACIONALIZMU, ki je nič drugega kot predloga NWO GLOBALIZMU, in celo AVTORJI so ISTI – AshkeNAZI-Juden. Nacionalizem in Globalizem pa sta dva skrajna nasprotja, dva pola, kot Antarktika in Grenlandija. Če si na Antarktiki potem nisi na Grenlandiji, če si Nacionalist nisi Globalist, če si Desničar nisi Levičar, če si Tradicionalist nisi Progresivist (sploh pa ne “progresiven”) in t.d.

     Tudi tisto paradno “gaga-raca” korakanje ni bilo enako in “gaga”je bil povsem drugačen. Če se pa gremo tvoje raca primerjave, potem so to drugačne sorte rac, tako kot smo ljudje, Nacije in Rase drugačni.

     Glede tvojega sočustvovanja s takratnimi navadnimi Judi ki jih je zajela SPLOŠNA čistka – tu ni kaj interpretirati, to je bil zločin, totalna svinjarija in tektonski polom nekega koncepta. Ni pa bilo zopet tako kot današnji AshkeNAZI benefiti priložnostno INTERPRETIRAJO, in to je poglavje zase. NAZIji bi morali SELEKTIVNO likvidirati samo tisto sorto ki nam tudi danes dela o glavi, Juden Banksterje, Marxiste, Medije in Producente epske-perverzije, prave LGBTQ Sodome in Gomore, ki so jo takrat sprožili v Berlinu, danes pa v izobraževalnem sistemu celotne Evro-civilizacije.

     V svojih šolah in univerzah kot so Brandais, Yashiva ter American Jewish University na primer ali CBE Congregation Beth Elohim in številni drugi, svoje otroke in mladino učijo da so oni izbranci in upravičeni da odločajo o “Dobrobiti” in “Usodi” Sveta, ker kar je dobro za Jude je dobro tudi za Celi svet. Lahko ti predstavim za celo knjigo na to temo iz njihovih avtentičnih virov, a domnevam da si to v stanju opraviti tudi sam, samo čas si je treba vzeti, informacije so dostopne, in to ta PRAVE, ne oslarije ki jih je Internet poln. Povsod so IMENA, in iz teh se vidi kdo je kdo.

     Dolfe je res dobro zajebal Nemce, a z njim “nimajo problemov” zaradi NASILNE načrtne Marxistične in Anti-Nemške vzgoje, enako kot se danes vzgaja Euro-Mladino v Homo in Anti-Evropskem vzdušju.

     Levičarji lahko “žigosajo” nas, a DEJSTVO je da so prav ŠTEVILNI NJIHOVI bili VEČJI ZLOČINCI ki so prekosili Hitlerja po levi, po desni in še po odstavnem pasu. Komunizem je pobil več ljudi, predvsem civilistov, kot ih je umrlo v obeh svetovnih vojnah, vojakov in civilistov skupaj. Ta podatek se PREMALO ali pa sploh ne uporablja v besednem konfliktu z njimi.

     Nasvet – nikoli ne upoštevaj nasvetov, uporabljaj logiko podprto z dejstvi in argumenti

     • sprehajalec

      Prvi je bil KAPITALISTIČEN s PRIVATNO LASTNINO, drugi pa SOCIALISTIČEN s DRŽAVNO LASTNINO. Iz tega sledi da že po najbolj preprosti pasji logiki ne moreta biti oba Leva, ali “FRAKCIJE” istega Levega.

      Ravno to je napaka, mislim na to interpretacijo, ki samo pelje vodo na mlin današnjim levičarjem. Je tista klasična, ki se je prva naučila v šoli. Da namreč socializem hipoma in takoj izvede krajo produkcijskih sredstev in razlastitev njihovih imetnikov.

      Temu, kot je pokazala zgodovina sledi lakota in zlom narodnega gospodarstva. Gre torej za Moskovski način prehoda v socializem, ki je bil kopiran tudi drugje. Boljševiki so poskušali celo druge eksperimente poleg tega, namreč naturalno brezdenarno gospodarstvo, ki pa je bilo hitro opuščeno. Nacionalizacija produkcijskih sredstev je torej samo eden od eksperimentov boljševikov. Eni so se obdržali, druge so opustili. Za njimi pa seveda njihovi podrepniki, tako zadruge itd. In prepoznani so danes kot edina pojavna oblika socializma.

      Narobe. V času Adolfa, je potekalo veliko vmešavanje Države v Narodno gospodarstvo, začel ga je Keynes in Roosevelt New deal, povzel tudi Tretji Rajh.

      Do časa vzpona Adolfa na oblast je bil že znan boljševiški eksperiment v SZ, holodomor, ki je sledil, ter splošni narodno gospodarski kaos. Vmešavanje države je bilo že dejstvo. Nikakor ne bi razumen vladar uničil narodnega gospodarstva, kako bi bilo čez leta ne vemo. Je pa naprimer Volkswagen začetek nečesa, ki nam morda nakazuje neko bodočo pot. Volkswagen so ustanovili državni delavski sindikati. Tudi Goebbels deli sovraštvo do kapitalistov s svojo tezo, da so Judje inkarnacija Kapitalizma, ki pomeni ropanje narodnega bogastva. Itd.

      Negativen odnos do kapitalizma lahko zasledimo. Kako bi bilo kasneje, če ne bi bilo vojne pač ne vemo. vendar pa boljševistična pot v socializem očitno ni edina. So še druge poti, tudi Italija je primer. Ali pa Kitajska danes, ki ima močno državno vmešavanje, pa že kar precejšen del privat lastnine v Industriji. Na papirju pa je Kitajska ljudska, socialistična in komunistična. Pravzaprav je Kitajska danes ubrala neko pot tretjega Rajha, kar se tega tiče.

      Če pa nekdo v Moskvi reče, tile pa niso levičarji, ampak desničarji, pa potem to vsi levičarji tega sveta ponavljajo, dokler se ne prime, pa še vedno ne pomeni, da je to res. Komunisti so vedno imeli problem z nacisti, ker so bili frakcionisti. Skupaj so se pretepali po Berlinskih ulicah pod rdečo zastavo, eni z modificirano za prepoznavnost. Skupaj so snubili delavce, sindikati pod kontrolo države, delavske organizacije, mladinska in pionirska ikonografija, pregon župnikov, delavski domovi, uzakonjena minimalna plača v rajhu, zaprtje firme zaradi neizplačila plač (to se je dogajalo pri nas v času okupacije) ter usta polna delavcev.

      Oni so siamski dvojčki. Pusti to, kaj danes krakajo levičarji in liberalci. Uporabi razum. Vsi so bili ljudski, tako nacisti, kot komunisti. Tudi tisti moskovski internacionalizem je bil aktualen v praksi le v tem, da so koga okupirali.

     • Feriss.H

      Odmaknil si se od znanih dejstev v šolske predpostavke in ekonomsko teoretiziranje. Ni za prezreti da vsa velika imena ekonomističnega nakladanja nikoli sami niso ustvarili ničesar, kot mrhovinarji samo glodajo ostanke raznih polomov in modrujejo do naslednje mrhovine. Nikoli pa niso s svojim modrovanjem preprečili nobene krize o kateri potem vehementno laprdajo.

      PRAVIŠ – “Narobe. V času Adolfa, je potekalo veliko vmešavanje Države v Narodno gospodarstvo, začel ga je Keynes in Roosevelt New deal, povzel tudi Tretji Rajh”

      Kot da ti nebi bilo jasno da je v danih situacijah NALOGA in OBVEZNOST – “veliko vmešavanje Države v Narodno gospodarstvo”. Nemčija po WW1 in Amerika 1929 so bile take situacije, zato so tudi državne intervencije bile EDINO PRAVILNE. Da bi pa Hitler šel po poti “boljševiškega eksperimenta” je čisto teoretiziranje brez vsake osnove v stilu kaj bi bilo če bi bilo.

      Ko omenjaš Kitajsko pa prezreš opcijo da so se Kitajci naučili marsičesa iz svojih Maoističnih napak in so po čisti logiki združili prvine svojega Komunizma in Kapitalizma v izjemno uspešno kombinacijo. Golo dejstvo je da sta Stalinistični Socializem in Globalistični Kapitalizem dva zla ki sta si v posledicah dokaj “enakovredna”.

      Prepustiti oblast Korporativnim in Banksterskim Kapitalistom je enako pogubno kot to prepustiti Komunistom. Nič čudnega da se je današnja Amerika prelevila v Kapitalistični Komunizem pod taktirko Banksteraja, ki ni drugega kot AshkeNAZI Mafija ali Kabala. Isti kot v Nemčiji po WW1.

      Prav zaradi teh je potreben nekakšen novi sofisticiran Hitler in nova bolj zmerna a učinkovita varianta Holokavsta, da se vse to sranje nebi več ponavljalo.

     • sprehajalec

      Izhajaš iz ene predpostavke. Da je bil Tretji Rajh dober in učinkovit razen morda kakšne malenkosti. Zato žali tvoja čustva oznaka Hitlerja za levičarja.

      Današnji levičar smatra, da je bil tretji rajh in pokojni Adolf imperij zla. Zato žali levičarjeva čustva oznaka Hitlerja za levičarja.

      Kljub gornjim užaljenostim ostaja dejstvo, da je bil “delavec” socialist in Levičar Adolf levičar.

     • Feriss.H

      Tale tvoj odgovor samo potrjuje kar sem že prej napisal – “da je svet in posledično dogodki, prej da kot ne, predmet interpretacije”. Dejstvo pa je da tudi interpretacije pripeljejo do vojn. Nikomur ne bo dolgčas, post-interpretiranih dogodkov bo na pretek, vse dokler Nosati ne bodo prisiljeni v totalni Nosati exodus v Israhell in s tem nehajo delati probleme po svetu.

     • sprehajalec

      Glede nosatega si preberi zgoraj.

      Glede interpretacije je pa tako. Če bodo nekoč v prihodnosti arheologi (ob odsotnosti drugih virov, kar se dejansko danes dogaja za nazaj) našli nek Huavey mobilec zakopan v zemljo, bodo sklepali, da gre za kulturo vzhodnjaških mobilcev in nosilcev te kulture, ki so prišli iz Vzhoda.

      Tako bodo morda našli zakopano tablico z napisom nemška narodno socialistična delavska partija. Iz imena bodo sklepali, da so nosilci te kulture pripadali levi politični opciji, ker omenja ime delavstvo in socializem….

     • Feriss.H

      Čeprav je mišljeno satirično ampak imata s Hitlerjem eno skupno lastnost, oba se obešata na napačne ali navadne Jude. Ne vem ali namerno ali dejansko nisi v stanju opaziti na katere Jude ves čas ciljam v svojih komentarjih. Samo za tebe bom še enkrat poudaril – gre za AshkeNAZI Jude tipa Rotchilds, Loyd Blankfein, Barbara Roche od Tony Blair-a, Soros, Sarkozy, Merkel, Juncker, Barbara Lerner Spectre, Zuckerberg, Victoria Nuland, Sarah Spencer iz CBE, Noel Ignatiev, Larry Silverstein iz 9/11, Weinstein iz Hollywooda, celotna ekipa iz SPLC in ADL … to je samo nekaj imen ki so mi na hitro priletela iz spomina … lista je seveda krepko daljša. Torej gre za komplexno in številno ter vplivno AshkeNAZI mafijo ki se ima za poklicano da kroji usodo DRUGIM po IZKLJUČNO NJIHOVIH GLOBALISTIČNIH in “božanskih” kriterijih. Seveda so tu še druge nižje rangirane Judovske skupine ki vsiljeno nam Multikulturalnost vidijo kot maščevanje za nazaj in nam to zlonamerno privoščijo … in t.d.

      Če še nisi v stanju dojeti tega potem je nadaljnji ping-pong mnenj brezpredmeten. Zveni nekako takole – jaz te vprašam koliko je ura, ti pa odgovoriš z hvala ne kadim.

      Kolateralno na vse kar sem napisal in za razliko do omenjenega Internacionalnega Židovstva, precej drugače, z neko osebno simpatijo, gledam na Izrael, predvsem na sekularne Izraelce. V konfliktu z Arabci sem absolutno na strani Izraela. Zanimivo pri tem je da dober del Leve Judovske Marxistične Internacionale nasprotuje Izraelski politiki in tudi mnogi Izraelci ne prenesejo teh. Skoraj enako kot pri nas Goyimih, Levi in Desni. To tudi zameram Nacistom da niso bili selektivni pri čistki in zato vedno poudarjam da eventualna druga in nujna bo morala biti selektivno korektna. Če tega ne bo, pa tudi Euro-Ljudstev ne bo več. Če mlade in bodoče generacije to ne skrbi pa naj se gonijo v tri PM, mene ta problematika ne bo doletela.

     • sprehajalec

      O judovski svetovni zaroti, je bilo napisanega na tone papirja. jaz osebno ne dam nič na to, čisto odkrito. Imena ki si jih navedel zgoraj, češ da so del neke zarote, mi zveni kot sci-fi in tudi samega Soroša definitivno ne krivim za stanje z migranti. Jaz na svet gledam na način, da se poskušam postaviti v kožo omenjenih zgoraj in kaj bi jaz naredil njihovem mestu. na kratko;

      Soroša poznam zelo malo, nekaj slišim z njim v zvezi, da je kao generator migrantske krize, pa da želi zamenjati prebivalstvo v Europi. Za mene lari fari, mislim ti cilji njegovega delovanja. – je financer nekih organizacij, vendar to pripisujem mladostni traumi v Budimpešti, njegovemu odraščanju, antisemitizmu v tistem okolju, šoku ko so križarji začeli streljati Jude in deportacijah le teh v Birkenau poleti 1944. Družinski izdaji svojega judaizma s spremembo priimka v madžarskega in nabavo krščanskih papirjev za preživetje. Ti dogodki v otroštvu so pustili težke traume, v vsakem bi, še veliko manj strašni dogodki v otroštvu so puščali traume (sprejem v pionirsko in mladinsko organizacijo pri nas, naprimer) V življenju mu je uspelo, mladostna travma je pa verjetno ostala, tista mladostna ponižanja so ga napeljala, da je na nek način želel spremeniti svet. Ker kaj počne takega? Financira organizacije, ki naj bi pomagale ljudem v stiskah, podobnih kot jih je on doživljal. Če se je ta statut z ekonomskimi migranti izrodil, je pač posledica nekih drugih dojemanj nastale situacije in ravnanja teh organizacij. Njihova nesposobnost prilagajanja dejanskemu stanju na terenu in množici birokratkov v teh organizacijah, ki pač služijo svojo plačo.

      Zelo dober prikaz dogodkov, skozi katere je očitno šel Soroš, je švedski film Good evening Mr. Wallenberg. Toplo priporočam, z malo iznajdljivosti se ga da dobiti na netu.

      O Merklovi pa Junckerju ne bi, smešno se mi zdi, da bi bila onadva nek del načrta zamenjave prebivalstva v Europi. Bolj bi rekel, da je v ozadju neka naivnost, češ saj so rekli da so Sirci. Sedaj jih bodo pošibali nazaj, če bi Europejci množično zavrnili ali streljali na mejah, bi to rodilo odpor v teh delih sveta Nemčijo pa zelo skrbijo njeni gospodarski interesi po Arabijah. pa tako naprej…

     • Feriss.H

      Blagi bog, a ti to resno???

      Po do preje napisanem bi sklepal da si dokaj razgledan možakar, s temle tvojim zadnjim razkritjem pa ti moram priznati da si mi prava uganka.

      V primerjavi z prejšnjimi zapisi je skoraj nemogoče da bi ista oseba lahko bila za temi oslarijami ki si jih pravkar natrosil. A si mogoče razcepljena osebnost in je oni trčeni zdaj prevzel nadzor

      Če nisi trčen, potem si verjetno sam kakšen prikriti Marxist ali pa celo Žid, in oboje bi imelo svojo logiko, in sploh ti nebi zameril.

      Če nisi ne Levuhar ne Žid potem si pa res eno kolosalno zagamano tele, naivna živina ustvarjena za zakol. Brez zamere, takih neumnost kot si jih zdaj natrosil nisem še bral v vseh teh letih surfanja po raznih forumih. Kaže da so prav taka stališča razširjena med tiho strpno večino na splošno kulturnih in mirnih ljudi ki dejansko ne vedo in niti nočejo vedeti za kaj gre.

      Kot je to lepo že zdavnaj razkril Sovjetski KGB prebeg Yuri Bezmenov ko je opisal Sovjetsko “tehnologijo” pretvorbe vedenjsko-miselnega procesa za celotno populacijo. O tem sem že pisal tu -https://disqus.com/home/discussion/nova24tv/teroristicni_napad_v_berlinu_lahko_pomeni_konec_angele_merkel/#comment-3061435288 – Verjetno te ne bo zdramilo, a boš dobil pojasnilo zakaj tvoje zablode pri tebi in tebi podobnim.

      Originali intervjuja so tu – https://www.youtube.com/results?search_query=yuri+bezmenov+how+to+brainwash+a+nation

      Skrajšana verzija je tu – https://www.youtube.com/watch?v=IHgYPDvQFU8

      Sorosev intervju ki bi ti moral razbiti iluzije o njemu pa je tu – The Deleted Interview that George Soros Tried to Ban – https://www.youtube.com/watch?v=SUdosc33eSE

      Ne vem ali si zaslužiš usmiljenje, navaden prezir, ali kar oboje. Še ameba zaznava od kod ji preti nevarnost. S kom se jaz grem spuščati v debato ..

      Ti si res sprehajalec, in tudi odsprehajal se boš iz tega sveta kot … verjetno v veselem in sproščenem vzdušju ovce

     • radames

      Vajina debata (s sprehajalcem) je zanimivo branje. Bral sem z užitkom!

     • sprehajalec

      In ? Zakaj Soroš ne bi smel trpti za čustvenimi distrofijami iz Mladosti? Je kakšen razlog za to? Povprečen vodja neke večje skupine še svoje skupine ne obvladuje, kako bo nekdo vlekel niti, ki spreminjajo podobo sveta? Drugi pa gledajo pa ploskajo ali kaj?

      Precenjuješ vse te naštete ljudi, s Sorošem na čelu. So samo ljudje in ne supermeni.

     • The Truth Keeper

      Hvala za čas, ki ste ga posvetili širjenju stvarne resnice, ni bilo zaman! Zadnji komentar vašega sokomentatorja pa je le dodana vrednost! Je živ dokaz, da večina ljudij, ki s polno glavo informacij deluje zelo razgledano, nima blage veze kdo vrti ta svet! In ravno zaradi takšnih cvetk agoniji tega sveta ni videti konca!

 • montyamp

  Hitler , dokler ga ni Stalin pokvaril , je bil car .
  Poglejte morilca in izdajalca Tita , je bil navadna Stalinova glista .

 • Solo

  http://thegreateststorynevertold.tv/
  Vzemite si čas in poglejte tole – vseh 27 video posnetkov do konca. Poučite se o resnični zgodovini, ne pa tisti lažni, ki vam jo že celo življenje vbijajo v glavo manipulatorski komunistični režimski “zgodovinarji”.

  Šele potem komentirajte in pametujte. In če vam tudi po ogledu še ne bo kristalno jasno, kaj se v resnici dogaja na svetu, potem vam pač ni pomoči, bitka za preživetje zahodne civilizacije in bele rase pa je že v naprej izgubljena.
  Za tiste, ki hočete izvedeti več, je pa tule še ena zelo poučna zbirka posnetkov:
  http://communismbythebackdoor.tv/
  Odprite oči in ne bodite več opranoglavi in zmanipulirani sužnji zločinskih globalističnih NWO elit.

 • The Truth Keeper

  “Nikoli ne bodo skrili resnice, naj se še tako zelo trudijo! Prišel bo
  dan, ko se bodo njihove laži sesule pod lastno težo in resnica bo
  ponovno zmagoslavna!” ~ Josef Goebbels 1945 ~

  • Bozz

   Kakšna resnica, da smo bili slovani na spisku za odstrel takoj za Judi, ker smo manjvredna rasa?

   • Feriss.H

    Slovani smo bili in še vedno smo “manjvredna Rasa” tudi na Anglosaxonskem spisku. Tisto o odstrelu pa je malce iz trte zvito, to propagando so nam servirali zmagovalci ki so DEJANSKO pobili goro lastne “manjvredna Rase” iz golega koristoljubja in veselja.

    V Wehrmacht-u in celo Waffen SS so bili številni Slovani, Ukrajinci, Hrvati, Slovenci, Bolgari in celo Rusi, poleg ostalih Evropejcev. Waffen SS je bil dobesedno Pan-Europska vojna formacija, kot Evropska Tujska Legija.

    Kar zadeva Vojno med SSSR in Nemčijo je še vedno odprto vprašanje kdo je v RESNICI ZAKUHAL ta spopad. Stalin in Hitler sta v začetku bila IDEALNA ZAVEZNIKA kar ja spravilo v paniko Britance. (Podobno je danes, Washington in London ne dovolita tega niti danes, zato Anti-Putin gonja in zato je cucek Merkla nastavljena).

    Stalinov NKVD je izobrazil GESTAPO, Wehrmacht je imel vojaške poligone v Rusiji, Stalin je Hitlerju dobavljal pšenico in nafto. Nekomu to ni dišalo in mogočna Britanska obveščevalna je ta dva sprla, seveda so pri temu spet “sodelovali” Nosati-Zionisti, podobno kot leta 1916

    • sprehajalec

     Napad na SZ je bilo veliko podcenjevanje kapacitet in vojaških zmožnosti ter rezerv SZ. zadnje raziskave na tem področju kažejo, da naj bi se Adolf odločil za napad jeseni 1940 ob obisku Molotova v Berlinu, ko ta ni imel pri sebi polnih Stalinovih pooblastil za podpis pristopa Sovjetske Zveze k trojnemu paktu. Izmotaval se je, zato se je Hitler hipoma odločil.

     • Nada

      Ja, in zaradi napada na SZ je bilo pognanih na milijone ljudi v smrt. Kako so samo nemški vojaki nato preklinjali Hitlerja, ko so padali pod smrtonosnimi rafali, še živi dobivali novice na fronto o mrtvih družinskih članih doma zaradi bombardiranj Dresdna in drugih nemških mestih. Izgube, nepopisne človeške žrtve in osebne tragedije na obeh straneh. Ko je moj oče konec leta 44, star 19 let, še ves obvezan, dobil bolniški dopust in potoval iz Wurzburga prot Mariboru, ga je na eni od postaj vsa v solzah objemala nemška mati, ki ji je na fronti padel sin, se jokala in ga prosila, da naj on ostane pri njej in ji bo za sina. Seveda ji je vljudno odgovoril, da ne more, ker njega doma čaka njegova mati.

     • Feriss.H

      Ta razlog za napad nima logike, kaj bi Hitler v premlevanju opcij pridobil več od tega kar je že imel. Prej bo držalo da je napadel zato ker je dobil “informacije” da je Stalin tisti ki pripravlja napad na Nemčijo in posledično Evropo. Ker pa je Stalin dejansko na mejo že pred napadom poslal številne divizije, bi to naj pripomoglo da je Hitler pogoltnil vabo. Zakaj pa je Stalin povečeval vojaško prisotnost na Zahodni meji pelje k predpostavki da so tudi njemu dostavili “informacije” da Hitler nekaj kuha proti njemu. Britanski Imperialni kuharji so obvladali vse mogoče podtalne specialitete in njihovo pajdašenje z Sionističnim Banksterajem je oblikovalo takratni svet in danes smo priče kako to še vedno počnejo

      Tudi Hitlerjeva obsedenost z Stalingradom ki je strateško bil povsem nepomemben nakazuje na njegovo jezo proti Stalinu ker bi naj ga ta “izdal” in ga je hotel tudi simbolično uničiti. Po vsej logiki bi pravilna Strategija napada na SSSR bila Ukrajina ki je Nemce itak sprejela kot osvoboditelje in Azerbajdžan zaradi nafte, če je do napada že prišlo. Podobno nesmiseln je bil njegov poseg v Severni Afriki, ker bi moral vedeti da tam nima šanse že zaradi Britanske pomorske premoči. Prepričan sem da Britanski predvojni in vojni arhivi skrivajo dejstva ki bi spremenila vse kar so nam servirali uradno in zato ih tudi NE NAMERAVAJO odpreti, verjetno do svetega NIKOLI.

      Malo je nejasno zakaj bi nekdo ki je Nemčijo briljantno izvlekel iz kolosalne krize, kasneje vlekel tako nerazumne poteze. Vsak diktator je imel in ima številne podrepnike in svetovalce, in stavim da so prav ti tisti ki so svetovalno in “svetovalno” vplivali na zgodovinske procese. Prav v ta segment oblasti pa se infiltrirajo obveščevalne, nekoč in danes.

     • sprehajalec

      “Malo je nejasno zakaj bi nekdo ki je Nemčijo briljantno izvlekel iz kolosalne krize”,

      Saj je ni on, program javnih del kje bil že narejen in se je izvajal ob njegovem prihodu na oblast. Kopija Rooseveltovega New deala.

      Ko boš začel gledati na Prvo in Drugo vojno kot na eno samo, z 20 letnim premirjem boš razumel vse skupaj in njen potek. Levičarji so iz ene vojne naredili dve vojni, da so lahko dodali ideološko komponento. Prva imperialistična, druga pa revolucionarna zaradi vstopa SZ v vojno.

      V resnici gre za eno vojno, Angleži imajo tudi izraz nemške vojne.

     • Feriss.H

      Ja, to je bil Dawes-ov Plan, neke vrste Marshallov plan po ww2. Vseeno pa je Hitler tisti ki je spravil Nemčijo nazaj na tir in Nemcem VRNIL DOSTOJANSTVO.

      Po WW1 je ta tok denarja is US posojil Nemčiji služil predvsem Nemškim reparacijam do drugih. Tudi ostale Evropske države so morale plačati dolgove do Ameriških posojil kar je povzročilo da so priklenile svoje ekonomije na Ameriško in postale neke vrste Dolarski Junkiji.

      Vzponu Nemčije po WW1 pa je le prispeval psihološki zagon ki ga je Hitler dal Nemcem. Država ni samo teritorij, predvsem je to tam živeča NACIJA, zato je NACIONALIZEM pozitivna energija in protiutež Bankstersko-Korporativnem in Marxističnem Globalizmu.

      S tem smo spet – “Back to Square One” – Juden, Židje. AshkeNAZIji, Khazarji, Čifuti, Kikes ali kakor koli im se že reče. V tem kvadratu vedrijo in oblačijo IMENA, in ta povejo vse.

      Zato je nikoli dokončan FINAL SOLUTION še vedno odprta postavka.

     • sprehajalec

      Zlohotne misli te obdajajo. Poleg tega imamo lepa slovenska imena za njih, Aškenazi in Safardi. Veroizpoved, ki je s samo 2% ocenjene svetovne populacije v nekem trenutku (preden je sledila populacijska eksplozija müslijev in afričanov), dal 50% svetovnih Nobelovcev. Znanost pravi da zaradi učenja Talmuda v rosnih otroških letih in razvijanje sposobnosti pomnjenja posledično.

      Reparacije so pač bile kakršne so bile, breme za skrahirano gospodarstvo, po drugi strani pa so Nemci tudi trmoglavili v prvi vojni na svoj značilen način. Nek dogovor bi bil možen že leta 1916, ko je bilo jasno, da bo težko zmagati. Posledice ne bi bile tako hude. Tudi Slovenija postaja kreditni junky, ker pač vzameš kredit. Nihče te ne sili, kasneje so seveda polna usta o banksterjih pa judovskih bankirjih. Po moji oceni neupravičeno, ker si ti ta denar porabil za svoje namene.

      Takole bom rekel, narobe razmišljaš, nemškim Judom se je zgodila velika krivica, do 1930 so bili že v popolnosti asimilirani v nemško družbo in postavljali so nemštvo pred judovstvo, ki je dejansko ravno tam postala samo veroizpoved. Tako pa so judovski veterani, nosilci odlikovanj prve vojne bili deležni le te dobrobiti, da jih je v geto Teresienstadt peljal navaden potniški vlak in ne živinski. Nekje sem nekoč bral, da so judovske vojne invalide prve vojne peljali v Birkenau na zaplinjenje s salonskim vlakom. Višek zaničevanja vseh moralnih in etičnih načel.

    • mrB14ck

     hitler je bil na LSDju. drogeraši nimajo fokusiranih misli. hitler je oboževal veliko britanijo (razvidno iz govorov in njegovih dnevnikov), komunizem je bil vedno na spisku za odstrel (državljanska vojna v bavariji pred drugo svetovno vojno).

     • sprehajalec

      Britanijo je cenil, ker je uspela ustvariti tak velikanski imperij. Štel jih je za bratrance.
      Če je bil komunizem na spisku za odstrel, to še ne pomeni, da Hitler ni bil levičar. Komunizem naj bi bil le zadnja, najvišja faza osrečenja človeštva, ki sledi vmesni stopnji socializmu. Torej, ti si lahko v socilaizmu, vendar ne greš v komunizem. To se je sicer zgodilo v praksi tudi vsem kasnejšim tako imenovanim komunističnim družbam, ki so bankrotirale.

      Hitler je preganjal in pozaprl tudi socialdemokrate, tudi levičarje. Ne samo komuniste. Levičar preganja druge levičarje, kaj pa je to tako čudnega? Saj to je normalno življenje levice. Tudi Mesecu je stranka skoraj razpadla na kongresu lansko leto, ko so ga pravoverni člani obtoževali frakcionizma in navzemanja salonskega načina življenja. Salonski levičarji so bili ves obstoj levičarstva dejstvo, takoj ko so prišli v stik z oblastjo.

    • Franc Šink

     To je tvoje mnenje.

   • sprehajalec

    Bozzo našopali so te, da smo bili slovanski jezik govoreči (to je pravilno) na spisku za fizični odstrel. Gre za propagando brez osnove in nepoznavanje nacističnih rasnih teorij ter delitev. Vsi beli Europejci so bili smatrani za Arijce, najvišji lepotni Arijski ideal pa je Nordijski oziroma Poljski arijec. Samo eni so bili zapisani uničenju in smatrani (ne za manjvredno raso), temveč nevarno raso. To so bili judje.

   • Nada

    To o rasnem spisku za odstrel Slovencev (in sploh Slovanov) je res čista propagandna izmišljija in jo zanikajo vsa pričevanje v nemško vojsko mobiliziranih Slovencev. Kameradschaft je bila tam vrlina, ki jo mobiliziranci poudarjajo kot etični zakon v medsebojnih odnosih, ne glede na etnične, narodnostne razlike. Med Nemci so bili Slovenci zelo lepo sprejeti. V Ulmu, kjer je bil moj oče, so z veseljem poslušali, ko so za Božič zapeli Sveto noč v slovenščini.
    Nekaj težav so imeli le tisti, ki so pristali v Avstriji s strani kakšnega Avstrijca, s strani Nemcev pa nikoli. Ti so Slovence celo bolj cenili kot Avstrijce-

    • sprehajalec

     Ne bi dali državljanstva. Dve desetletji kasneje, so se Jugoslovani grebli za nemško državljanstvo.

   • radames

    Že davno pred Hitlerjem je tako menil Marx. In njegove ideje so pograbili tudi jugoslovanski komunisti.

 • Demokrat
 • Franc Šink

  In še prav je imel.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!