Ker niso več mogli najti dovolj bogatih mož, je Churchill dal denar kraljevim princesam

iStock

Na podlagi novo objavljenih datotek je konservativna vlada Winstona Churchilla  leta 1950 povečala dodatek za kraljeve princese, ker niso več mogli najti dovolj bogatih mož, ki bi jih lahko vzdrževali.

Dokumenti, ki jih je objavil državni arhiv, kažejo, da je bilo leta 1952 dogovorjeno, da so hčere monarhije upravičene do dodatka za civilno listo v višini 6.000 funtov na leto, ko so dosegle starost 21 let, pa se je znesek zvišal na 15.000 funtov za čas zakona.

Do povišanja zneska je prišlo kot zaščitni plašč za 21-letno kraljičino sestro, princeso Margaret Rose, ki naj se ne bi poročila do leta 1960.

Printscreen

Povečanje je bilo upravičeno na podlagi gospodarskih okoliščin oziroma ob obstoječih stopnjah obdavčitve, da se bo hči vladarja lahko poročila z možem, ki ji bo zmožen nuditi zadostno finančno podporo iz svojega zasebnega bogastva.

V nasprotju s princesami pa so sinovi monarhov upravičeni do dohodka v višini 10.000 funtov do starosti 21 let, znesek pa se s poroko poveča na vrtoglavih 25.000 funtov.

K. F.

  • dr Janez Sveti

    Tako kot borci NOB. Torej so oni tudi princese. Jih je težko vzdrževat.
    DR Janez Sveti davkoplačevalec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!