Ko kozarec vina preraste v steklenico: Zakaj vse več žensk posega po alkoholu in si uničuje življenje?

Foto: iStock

Sarah Turner se je zbudila na kavču, potem ko se je onesvestila, ko je vase zlila steklenico vina. Ubijalski glavobol je še povečal občutek sramu. Pomislila je na večer pred tem jutrom, a se ni mogla spomniti, o čem je govorila med večerjo, prav tako ni bila čisto prepričana, kako se je njen večer sploh končal. Vse, kar je vedela, je bilo, da njeno pijansko vedenje ogroža njen zakon z možem Michaelom bolj, kot si je sploh lahko zamislila.

“Do sredine svojih 30-ih sem spila vsaj eno steklenico vina na noč,” je za Daily Mail razkrila Sarah, ki je v alkoholu iskala izhod iz napornega delavnika  delala je namreč na kemijskem inštitutu, po naporni službi pa je morala doma skrbeti in vzgajati še dva otroka. “Zbujala sem se z mačkom, brez spomina in z občutkom krivde. Z Michaelom sva imela vse mogoče argumente, zakaj pijeva. Tudi on je namreč pil, vendar pa sebe ni tako osmešil, kot sem se jaz. Po petih letih zakona mi je rekel, da ga moje pitje spravlja v zadrego in da me bo zapustil, če ne preneham. V tistem trenutku sem mislila, da je to najbolj kruta stvar, kar sem jih kadarkoli slišala, ampak bil je predvsem pokazatelj, da moram prenehati. Če ne bi nehala pijančevati, najin zakon ne bi nikoli preživel.”

Sarahina izkušnja je zaskrbljujoč trend, ki se pojavlja med uspešnimi ženskami srednjih let, katerih prekomerno pitje ne uničuje samo njihovega zdravja, temveč tudi odnose. Nedavne raziskave so pokazale, da prekomerno uživanje alkohola pri ženskah vodi v več kot eno od sedmih razvez. Raziskavo so opravili v Hall Brown, njihova zastopnica Laura Guillon pa je prepričana: “Moški so pogosteje obtoženi, da imajo problem z alkoholom, a to postaja tudi problem pri ženskah.”

Fotografija je simbolična. Foto: iStock

Družba, ki ženskam vsiljuje, naj si vzamejo čas zase in “uro za kozarec vina”
Nekateri pa razlog, zakaj vse več žensk pije, vidijo v tem, da se je spremenil odnos do žensk, ki uživajo alkoholne pijače. Vse več ženskih revij, ki so namenjene predstavnicam nežnejšega spola srednjega razreda, objavlja, kako si morajo vzeti čas zase, za “uro za kozarec vina”, kot so parafrazirali angleško “uro za čaj”, in naj v tem času pozabijo na stres na delovnem mestu in se predajajo domačemu dolgočasju. Toda navada, ki je bila sprva predstavljena kot neškodljiva in celo priporočljiva, se je spremenila v izčrpavajoč problem za mnoge. Ena izmed raziskav, narejena leta 2015, je pokazala, da je najbolj verjetno, da se bo alkoholu vdajala ženska, stara med 45 in 64 let.

Alkohol pri ženskah je skrita epidemija
Sarah Turner je občutila, kako je, če je v zakonski zvezi tisti, ki ima težave s pitjem alkohola, ženska. “Najin odnos z možem je bil na nožu zaradi mojega uživanja alkohola,” pravi gospa, ki šteje danes 61 pomladi. Ustanovila je tudi center za zdravljenje odvisnosti od alkohola. “To je skrita epidemija. Druženje ob pijački se za mnoge pare začne že na prvem zmenku, ko ob svoji večerji naročita steklenico vina in si jo delita. Ampak ženske se hitreje napijejo kot moški, saj žensko telo vsebuje več maščob, maščobe pa ne absorbirajo alkohola. Vse bolj pogosto pa se dogaja, da je pitje ‘čustvena bergla’, prav tako ženske težje prenehajo s to navado, česar njihovi partnerji ne morejo razumeti.” Ob tem še opozarja: “Moški lahko nevede delujejo kot ‘aktivatorji’, zaradi česar ženska še stopnjuje uživanje alkohola.”

Ženske se hitreje napijejo, svojo zasvojenost odlično skrivajo
Nedavna raziskava, ki so jo naredili v Veliki Britaniji, je tudi razkrila, da je bolj verjetno, da bodo začele prekomerno piti bolje izobražene Britanke – ena od petih diplomantk vsaj dvakrat na teden prekorači varno “mejo” alkohola, medtem ko je pri manj izobraženih ženskah takšna le ena od desetih. Biti pijan ni več tabu, ampak nekaj, s čimer se nekateri hvalijo celo na socialnih omrežjih. Kot pravi Sarah Turner, je “vino postalo normalizirana oblika samozdravljenja za delovanje na visokih obratih, torej tisto, kar poganja ženske. Dviguje se tudi toleranca do alkohola, ženske pa se, potem ko učinek alkohola mine, počutijo osramočene in imajo občutek neuspeha. Ženske v alkoholu zamegljujejo tudi robove nesrečnega zakona, hkrati pa se s pitjem v ženskem telesu povečuje raven moškega hormona testosterona, in to kar za 60 odstotkov.” Zato, je prepričana Sarah, je med uživanjem alkohola toliko žensk nasilnih. “Potem pa pride občutek krivde, ona začne piti na skrivaj, kar ustvarja še dodaten razkol. Imela sem stranko, ki je izpraznjene steklenice nosila v smetnjak ob 3h zjutraj, da njen mož ne bi videl, da je pila.”

Ženske postanejo hitreje pijane kot moški, ker žensko telo vsebuje več maščob, ki ne absorbirajo alkohola. Znanstveniki tudi verjamejo, da se v njihovih želodcih proizvaja manj encima, ki razgrajuje alkohol, preden le-ta vstopi v krvni obtok. Poleg tega vino vsebuje več sladkorja kot na primer pivo (kozarec vina vsebuje eno in pol čajne žličke sladkorja, medtem ko kozarec piva vsebuje manj kot eno žličko sladkorja), kar poskrbi, da gre vino prej v kri.

Foto: iStock

Ko bodočega moža spoznaš za šankom …
Prav alkohol je kriv, da se je konec letošnje zime ločila 41-letna Susan Worth. “Do konca lanskega leta sem spila po eno steklenico in pol rdečega vina na noč. Tako nesrečna sem bila,” je razkrila. Z možem, 41-letnim Billom, sta se srečala pred desetimi leti v pubu, ona je bila za šankom in pila. “Bila sva si nadvse različna. On je bil intenziven ljubimec kot iz kakšnega romana, medtem ko sem bila jaz žurerka. Ampak on je takrat o meni mislil, da sem zabavna in karizmatična.”

Možu potožila, da je nesrečna, on jo je obtožil, da išče prepir
Susan priznava, da so občasni kozarci rdečega vina postali dnevna navada, ki so ji pomagali pri klavstrofobičnem občutku, ki ga je imela ob misli na poroko. “S prijatelji sem začela po službi hoditi v bare in si na poti domov kupila še nekaj steklenic vina,” se spominja. “Alkohol je bil pobeg.” Odločila se je, da mora nekaj storiti drugače in v sebi ne več tlačiti vseh teh negativnih čustev, ki jih je brisala z alkoholom. “Po steklenici vina sem postala jokava in sem Billu skušala povedati, da sem nesrečna. On me je obtožil, da iščem le prepir, in spat sva šla v tišini.” Bill je nato začel iz službe prihajati vse kasneje. “Jaz pa sem strmela v steno s kozarcem rdečega vina in se smilila sama sebi,” je razkrila Susan, ki ima z Billom 8 let starega sina ter 15-letnega sina iz prejšnjega zakona. “Naslednje jutro sem imela mačka, počutila sem se kot paranoična pošast, osramočena in z občutkom krivde, ker pijem. Steklenice sem pospravljala v posebne vrečke, da Bill ne bi videl, kaj počnem, a je rekel, da me tako ali tako zavoha. Včasih sem prenehala s pitjem za kakšen teden, da bi ga osrečila, vendar sem mu to zamerila.” Potem ko sta se tako rekoč prenehala pogovarjati, sta se odločila, da je čas, da gresta vsak svojo pot.

Ločitev in smrt matere sta jo pahnila v objem alkoholnih utopij
Maria Hollis, mati dveh otrok, je vse do srednjih let pijačo zaužila samo občasno. Potem pa so prišla srednja leta, zakon se ji je sfižil, njena mati Wendy pa je umrla za rakom. Hudo prizadeta je posegla po vinu in nekaj časa ni zbujala nobenih sumov. Potem je spoznala Johna, takrat je bila steklenica njena družba že vsak večer. “Ko so to opazili moji prijatelji, sem zatrjevala, da nimam problemov, njihovo zaskrbljenost pa sem si razlagala kot vmešavanje.” Dolgo časa njenih problemov z alkoholom ni opazil niti novi partner John, ki je kot varnostnik delal večinoma v nočnih izmenah, ona pa je ponoči pila. “Trajalo je mesece, preden sem se tega zavedel,” je priznal John. Maria je v naslednjih dveh letih njunega poznanstva postala vse bolj prepirljiva. “Če John ne bi miril situacije, bi bilo še mnogo slabše. Jaz sem se zdrla, zaloputnila vrata in zame je bila zgodba končana. Nisem si želela priznati, da imam probleme. Postajala sem vse bolj ljubosumna. Če sva gledala televizijo in so pokazali kakšno lepotico, sem ga nemudoma obtožila, da me želi zapustiti. Zaradi mojega pitja sva se nehala pogovarjati – vse, česar sem si želela, je bilo biti na Facebooku in piti vino.” Njeni čustveni izbruhi pa so kmalu prerasli še v fizične. “Želela sem mu spraskati obraz, udarila sem ga po prsih, po rokah, padale so klofute … On pa me je samo gledal s tihim očitkom. Počutila sem se grozno in pila že zjutraj, da sem potlačila kesanje.” Na višku svoje zasvojenosti je začela pridobivati še kilograme, čeprav je za kosilo pila samo vino ali pivo in ni pojedla  ničesar, prav tako je med službo ob vsaki priložnosti posegala po alkoholu. John, ki je Marii ves čas stal ob strani, pravi: “Vedel sem, da je za Mariino nihanje razpoloženja kriv alkohol, še vedno pa sem lahko videl žensko, ki jo ljubim.”

Njeno pitje pa se je še nadaljevalo, na koncu je pila že pred Johnom, kar ga je nadvse ujezilo. “Moje pitje pred Johnom je bil klic na pomoč,” je prepričana. “Dal mi je ultimat, naj izberem njega ali alkohol. Rekla sem, da bom nehala piti, vendar nisem.”

Bilo je težko, a zasvojenost je premagala
Maria je vedela, da tvega, da bo izgubila Johna, vendar si ni mogla pomagati. Potem pa je prišel december 2014, bila je pred računalnikom, seveda s kozarcem v roki, ko je na ekranu prebrala, da je možno biti trezen. “Vprašala sem se, kakšno je življenje brez alkohola. Šla sem v dnevno sobo in rekla Johnu, da moram prenehati piti. On pa me je objel in rekel, da mi to govori že leta. Ko sem to izrekla na glas, se mi je zdela moja namera, da neham piti, resnična in iskrena.” Odšla je k zdravniku, ki ji je predpisal antianksiozna zdravila ter ji ponudil svetovanje. “Bila sem prepotena, tresla sem se in bilo mi je slabo, ko je alkohol zapuščal moje telo. Ko sem izgubila apetit, mi je John prinesel juho. Bilo je neverjetno težko, vendar ker sem vedela, da lahko izgubim Johna, sem bila odločena, da nadaljujem.” Končno sta prebrodila to situacijo in se začela skupaj zabavati. “Pred tem sem se ves čas spraševala, kje in kdaj bom dobila naslednjo pijačo. Brez tega bremena se počutim osvobojeno.”

J. G.

 • Burek Burecki

  Ker nimajo karakterja. Pijem po kozarcek ze pol zivljenja pa se kr nisem alkoholik niti ne pomnem gdaj sem steklenico spil……

  • PikaPolonica

   To je tko k da bi jst rekla vsi moški so prasci, a ne? Pejt na burek, pa dober tek.

   • Burek Burecki

    Ti si sele vsekana… Govora je bilo o zenskah ki ga pijejo in ne o vseh zenskah… Vidim da ti je feminizem stopil v glavo…. Burek je zakon. Defenitivno je bolj dober kot ajdovi zganci…

    • tarantela

     O, veš kaj, po koroško kuhani ajdovi žganci z ocvirki so veliko boljši kot burek, vsaj zame!

     • Bozz

      Njam.

    • Morala

     Ni res! Če bi imela na razpolago oba menija, bi izbrala ajdove žgance!!!

     • Bozz

      Kaj pa če bi naredila burek iz ajdovih žgancev oz. z ajdovimi žganci?

    • pajot

     Burek je zakon za Bosance. A si bosanc?

     • Bozz

      Čuj reč kar hočeš, ampak burek je dober. Pa ne bomo zdaj vse kar je Bosansko grdo gledali. Hrana pa res nima nič s tem.

    • Bozz

     Oboje je dobro. So pa ajdovi žganci bolj zdravi. :)

    • mannuro

     Bureka ne povoham, ker mi smrdi. Ajdovi žganci, posebej zabeljeni z domačimi ocvirki pa.. repete prosim!

  • PikaPolonica

   lahko mene žališ, ampak ajdovih žgancev pa ne. Očitno še nis dobrih jedel, tko k je rekla tarantela z ocvirki.

 • Morala

  Nikoli v življenju nisem pila, tudi na zabavah ne!

  • PikaPolonica

   hi hi, ja kdo t pa vrjame?

   • Morala

    Saj vem, da mi nihče ne verjame!

    • Zgornji

     Jaz pa ti verjamem !!! :-) :-* :-)

  • Bozz

   Pohvalno. Drugače pa med pitjem oz. pijančevanjem in zmernostjo je razlika. Vino je zdravo, še posebej, če imaš domačega nešpricanega in brez žveplanja al kakorkoli ga že danes delajo.

  • Zgornji

   Pridna bejba :-) :-* :-) Take Rabimo :-) <3 :-)

 • Demonkrat

  Presežimo nezdrave vzorce iz otrostva, zdravljenje odvisnosti zahteva korenito spremembo življenja. Če naj jo dosežemo, moramo najprej določiti svoje nezdrave vedenjske vzorce, predvsem tiste, povezane s primarno družino, in začeti prakticirati zdrave vzorce obnašanja.
  Nezdravi vedenjski vzorci lahko obsegajo:
  nesposobnost upravljanja z občutji in čustvi
  pretirano skrb za druge
  pretirano potrebo po prilagajanju in izpolnjevanju pričakovanj drugih
  pretirano potrebo po pozornosti
  pretirano potrebo po izogibanju konfliktom in umirjanju situacije za vsako ceno – tudi za ceno zanikanja lastnih potreb in interesov
  potrebo po sprejemanju krivde za tuje težave
  potrebo po kršenju pravil in povzročanju težav
  potrebo po dolženju drugih za svoje težave …
  Te vzorce je težko spremeniti, saj smo jih že kot otroci uporabljali kot orodja za preživetje. Toda razumeti je treba, da nam otroške težave povzročajo težave pri ozdravljanju, zato moramo sprejeti nemoč v zvezi s svojim otroštvom, analizirati primarno družino, rekonstruirati svojo otroško zgodovino ter vzpostaviti povezavo med tem, kar smo se naučili kot otroci, in tem, kako delujemo kot odrasli.
  Natančna analiza otroštva in tedanjih vedenjskih vzorcev je potrebna zato, da bomo naposled prenehali delovati tako, kot smo se naučili kot otroci. Samo tako bomo lahko zlomili krog družinske disfunkcionalnosti ter sprejeli odgovornost za spreminjanje tega, kdo smo in kako delujemo.

 • MižekFiga

  A je tukaj Stephanija glavni cilj?
  Na zobe je treba pazit.

 • soc

  Bebavi članki. Vino sodi h kulturi zahodne civilizacije. Je čudovit svet okusov in občutij. Le zmerno ga je treba piti. Seveda govorim o vrhunskih vinih, ne o sredstvih za opijanje.
  Je pa res, da ženska 60kg težko parira moškemu 120 kg, ne da bi mirno gledala, kako on na en njen kozarec popije dva. Redke so.

  • Bozz

   Članek ne govori o zmernem pitju ampak o opijanju, o pijančevanju. Tako da ni razloga, da bi ga imel za bebavega. Alkoholizem je velik problem pri nas in povsod na zahodu.

  • freedomfighter

   kozarec vina na dan ne pomeni flašo na dan sam pri nas Balkancih ni kontrole za nobeno stvar

 • Vrba

  Bog žívi vas Slovenke, prelepe, žlahtne rožice; ni take je mladenke, ko naše je krvi dekle; naj sinóv
  zarod nov iz vas bo strah sovražnikov!

 • Vince Blake

  Še ena pridobitev feminizma. En kup osamljenih žensk s psi in mački, ki svoje frustracije utapljajo v alkoholu. Kogar zanima, lahko gre na eurostatistics in si pogleda porast alkoholizma pri ženskah. Mislijo, da morajo pa res v vsem tekmovati z moškimi.
  Na splošno je pa razlika med moškimi in ženskami v tem, da se ga mi nacejamo po oštarijah, ženskam je pa nerodno in ga prikrito srkajo doma.Kar je še slabše. Nam so vsaj policaji postavili normo koliko ga žih spijemo….pa tudi nobeden noče biti izpostavljen posmehu, če je v lokalu pijan ko krava. Doma za štirimi zidovi pa teh omejitev ni.

 • tarantela

  Ma bi se ga bable nacukala, je pa hudič, kje pol en velik mjav, skor tiger! Se mi že od enga deci vina vrti, kako ga drugi nesejo vsak dan en liter ali več, nimam pojma.

 • Bozz

  To je vse odvisno kakšne vrednote imaš. Ko sem jaz prvič prebral v Svetem pismu, da pijanci ne bodo podedovali Božjega kraljestva, sem nehal piti. Pa še zdravo je.

 • TistoPravo

  Problem je, da ženska že znotrej svojega cikla do plodnosti in spet stran znotrej meseca doživlja velike spremembe v počutju do lastnega telesa in zunanjega sveta…družbe okoli sebe. Alkohol vpliva direktno na vedenje, in zmerno pitje lahko kaj hitro pripelje do pitja brez meja. In to pripelje predvsem ranljive osebe v družbi, kot so ženske in vsi izkoriščani ljudje, ki si s tem “kupujejo boljši čas preživet na tem planetu”.

 • Zgornji

  Žal so se nam tudi bejbe v teh Poslednjih Časih/letih/Dnevih takooo pokvarile, da jim je alkohol prišel v navado … Žal.

 • ogledalo

  Zakaj vse več žensk posega po alkoholu in si uničuje življenje? Berejo članke na Nora24 tv in podobna klerofašistična jajca!

  • xtc

   Ti si navaden butl;brez pameti:

   • ogledalo

    Če to napiše primitivec, mi gre na smeh.

 • freedomfighter

  v Sloveniji je odnos do alkohola tako ali tako bolan morali bi imeti tako kot v Ameriki če si pijan v avtu v arest če si pijan na cesti na streznitev če imaš odprto flašo na cesti kazen ne pa pri nas promovirajo alkohol kot da bi bil zdrav

 • Norm Kinley

  Pejte ven za vikend, recimo v kakšen pajzel kot jr franci na balanci. Ženske v srednjih letih, degenerirane, defektne alkoholičarke, debele, nagnusne (alkohol močno sodeluje z ženskim spolbim hormonom, in ženske nagnusno redi. Svinjarija od ženskuh bitij se tam nastavlja pinancem, tovorbjakarjem, čefurjem. Defektne, zaostale ženske, večinoma kurbe, njihovi otroci pri starih starših,ko se kurba vsak teden zgoni s čefurji, smrdljivimi tovrnjakarji, nagnusnimi pijanci. Otroci, uničeni-očetje obupani, odstranjeni, zapostavljeni. Hčrke takih mater defektne, kurbe že pei 14 letih, neozdravljive…. Desci, očetje, samo bežijo čimbolj stran, brez MOŽNOSTI potolažit svoje otroke, brez možnosti vzgajanja svojih hčera na moralen, pravi način. Desci, ki imajo vsaj kakšno piko v glavi, BEŽIJO in se odločajo za samski stan, ker nimajo več energije se ubadat s to pošastno generacijo defektnih, neodraslih, mentalnobolanih žensk. To je sodobna slovenska ženska, defektna degenerirana egoistična čustvena pokveka…. Slovenci, s takimi ne boste daleč prišli..

  • TistoPravo

   Znani modreci so že davno znali povedat…da ko ti ženska podivja, pametnim moškim preostane samo še….papa…nekaterim pa ta načrt ne uspe, temu bo pa lekcija ponovljena vse do prave odločitve ;)

  • tarantela

   Žalostno, da je to iz Amerike tudi k nam prišlo!

   • RealRevolution

    Spet iz Amerike?
    Se prej iz Francije,ki so pognale to v Ameriki.In rock zvezdniki so bili globalno tudi…
    Sicer je pa to znacaj in je ze od nekdaj.Le 1000-krat bolj povecujejo to oz se.

 • xtc

  Kaj je krivo?Svet brez vrednot:
  Dejstvo je ;da se babnice(vseh starsti) danes nacejajo huje kot deci;seveda ne tako očitno ampak bolj na fino z raznimi mešanicami;predvsem na bazi vodke;ki ne smrdi in pride kasneje:Zakaj pijejo?Prevelika pričakovanja;cilji ;pufi lažne predstave itd:
  Delno pa tudi feminizem;ki ubija ženske v njih:Velikokrat se prične piti po ločitvah;ali takrat;ko zaidejo s partnerjem v finančne ali kake druge težave;za nekatere je to pobeg iz realnosti;druge avantura nemalokrat pa tudi feštanje ženske družbe:Dejansko velja nekaj;če je piojan dec govedo se pijane ženske ne da opisati;kajti to je nekaj najbolj primitivnega in ogabnega:
  In povem vam nič kaj prijetno ni prenašati inspravljati domov ali spat pokozlane in poscane pijane babe;pa naj bodo mlade ali stare:

  • TistoPravo

   Jst se tud strinjam, da je treba žensko “na trdo” prjet, ko si to zasluži. Kajti, pohlevnih ovčk gre dosti v eno štalo. In če je kdo pijano žensko vidu pohlevno, naj se uščipne….najbrž sanje, al pa bliz slovesa ;)

 • TistoPravo

  V Sloveniji se pozna negativna selekcija predvsem na področju žensk, saj se deci zapletajo z ženskami…ki si ne zaslužijo preprosto pozornosti. Uglavnem so agilne, nestabilne, neaktivne, tudi nerazgledane, ne dajo nase toliko kot bi morale, preveč želijo hlače nosit, in preveč jim jezik špila glede na to da na drugih področjih ni “take samozavesti”. Te atribute sabo nosijo iz primarnih družin, kjer jih guncajo in zelo neznačilno ter nekarakterno vzgajajo starši. Eden od stavkov je, ko se selijo skupaj z moškim v skupni brlogec: Ja draga hči, če bo pa kaj narobe, pa domov prid…tukaj te vse čaka, sobica….in boš lahko spet naprej živela, ko hčerkica naša…no tega zadnjega stavka ji ne rečejo direktno, ampk ženska itak vedno ko ji ponudiš prst…zagrabi in pograbi celo roko. In ko ženska pokaže vse naštete minuse in po možnosti že znotraj veze ali zakona še podivja, sj kj druzga ne more se zgodit glede na to koliko ženske nase dajo, pqmetnim moškim ostane samo še papa. Takrat pa pokažejo vse svojo že tako iskrivljeno mišljenje in dejanja v negativni podvojeni dozi, zaživijo spet življenje hčerkic…otroci v varstvu pri starših….one pa divjanje. Kot že rečeno, situacija je zgrešena že v vzgoji iz primarnih družin slovenskih žensk. Moški se uglavnem nimajo časa ukvarjat z prevzgojam, kar pa je v skoraj v 99% tudi če se lotijo….vržen čas vstran. Ženski je treba takoj “porezat krila”, in ji pokazat pravila. Če je zadeva že v fazi spoznavanja kršena, bi morali vsi moški delati izrazito negativno selekcijo. Kot pri vseh podobnih situacijah v lajfu, se lahko podajo tudi na lov za pravo karakterno in pošlihtano žensko čez mejo..,,pa magar Ukrajinko Tajko Kubanko…samo da je ženska ženska in da nima nobene želje postat ženska v moških hlačah. Tri stebre drži, ali pa podre štiri. In da jo ne vidim spit deci, to pa sm direkt čez vrata brca u rit. Grdo ampk lepo, in več kot vzgojno.

  • indijanka

   Zanimiv komentar. Lastne izkušnje?

   • AlojzZ

    Jež ima bodice in vedno zbode.

    • indijanka

     Si gledal novo Trnuljčico? Lana prepeva naslovno pesem..Svetujem ogled vsem, ki razmišljajo o tem, da bi ženski porezali krila, namesto, da bi ji ponudili varno zavetje in spoštovali njeno ljubezen. Grozljiv komentar.

     • Cyclopean

      Sodobne ženske niso sposobne ljubezni, sploh tile spolno razpuščene danes.

     • indijanka

      To pa ni res. Ljubezen prinaša mir. Ravnovesje duše, srca in razuma. Vsi iščemo mir.

     • TistoPravo

      Besedi ljubezen in varanje ne obstajata. Obstaja samo: Všeč si mi, in rad te imam. To pa zato, ker prvi dve iščemo vedno pri drugih osebah…drugi dve pa imamo preprosto v sebi. Še marsikej ne veš indijanka….spoštuj njeno ljubezen? To lahko samo pomeni, da spoštuj sebe. Ne obstaja ljubezen v takem smislu, ko si si to ti zamislila. Tako kot varanje ne, ker samega sebe nikoli ne moremo prevarat…le v primeru, ko prevaramo drugega…pa se to zagotovo zgodi! Torej če živimo iskreno prvo do sebe, varanja in ljubezni nikoli ne bomo sprejeli medse…ker preprosto ne obstajata te besedi, oz.ljudje z temi lastnostmi so za prezreti. Predvsem pa bi morali moški prezirati ženske, ki to zaman iščejo v moških. Ljubezen in varanje…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!