Letalska družba iz Emiratov odpustila seksi stevardeso, ker je v visokih petkah padla po stopnicah – bila je tudi v Sloveniji

Foto: instagram

Nekdanja stevardesa letalske družbe Emirates trdi, da je bila odpuščena samo zato, ker je padla po stopnicah, medtem ko je na delovnem mestu nosila par visokih petk.

Ciara Burke je bila prepričana, da je dobila svojo sanjsko službo, ko je bila povabljena, da se pridruži letalskemu prevozniku Emirates kot stevardesa. Še toliko bolj je bila ponosna nase, ker so jo izbrali med številnimi mednarodnimi prosilkami za to sanjsko delovno mesto. Toda 23-letnica iz Pertha v državi Zahodna Avstralija je spoznala, da vse le ni tako fantastično, predvsem pa, da omenjena letalska družba svoje zaposlene obravnava drugače kot svoje potnike, ki letijo v prvem razredu.

Foto: Instagram

Verjela, da dela za najboljšo letalsko družbo na svetu
Ciaro so odpustili le nekaj dni prej, preden bi diplomirala v “dokončno” stevardeso, in vse to le zaradi padca, po katerem je njena noga končala v opornici in ni mogla dokončati intenzivnega usposabljanja za stevardeso. Še toliko bolj je pretresena nad njihovo odločitvijo, saj je, da bi postala stevardesa, zapustila svojo družino in prijatelje ter se preselila v Združene arabske emirate. Verjela je, da dela za “najboljšo letalsko družbo na svetu”, in prve tri mesece je res izgledalo tako. S sodelavci se je odlično razumela, pogosto so se skupaj udeleževali zabav, brezskrbne trenutke pa je pogosto delila na družbenih medijih.

Foto: Instagram

Emirati so jo odpustili, zavračajo tudi, da je to nesreča na delovnem mestu
Vse to pa se je spremenilo, ko je med usposabljanjem padla po stopnicah – v rdečih čevljih z visokimi petkami in v uniformi letalske družbe Emirates. Med padcem si je hudo poškodovala hrbet in gleženj. Takrat pa je izvedela šokantno novico, da bo to vplivalo na njeno nadaljnjo kariero, ne glede na to, da je bila za njo že šestmesečna poskusna doba. “Tedne sem imela nogo v opornici, zdravnika in fizioterapevta pa sem videla vsakih dva do tri dni, da bi nadzorovala poškodbo in lajšala nepopisno bolečino. Nekaj tednov po nesreči so me Emiratesi odpustili, kar so utemeljili, da to ni bila nesreča na delovnem mestu, temveč ‘čudaška’ nesreča. Ni mi bilo dovoljeno, da se branim ali pritožim na odločitev. V Dubaju tudi ni organizacij, kamor bi se lahko obrnila po pomoč … Bila sem zlomljena.”

Foto: Instagram

Ciara se je nato vrnila v Perth, vendar pa ji je letalski prevoznik odvzel potni list, osebno izkaznico in jo označil “kot kriminalca”. Daily Mail pa je dobil še pričevanje enega do zaposlenih pri tej isti letalski družbi, da je kot stevardesa preprosto žarela in je res dobro opravljala svoje delo.

Foto: Instagram

23-letnica obžaluje, da ni več stevardesa za to elitno letalsko družbo, saj je v le nekaj mesecih potovala v Rim, v Pariz,  Kopenhagen, Santorini in Melbourne.

Ciara je pripotovala tudi v Slovenijo, kjer jo je jezero na Bledu tako navdušilo, da je ob sliki, ki jo je objavila na Instagramu, zapisala, da je odkrila nebesa.

V Združenih arabskih emiratih je oblikovanje sindikatov nezakonito, opredelitev nesreče na delovnem mestu pa je povsem drugačna kot v Avstraliji.

Foto: Instagram

Ciara tarna, da še vedno čuti posledice padca in se ji v hrbtu in gležnju še vedno pojavljajo bolečine. Najbolj pa jo boli, da ne more več leteti za letalsko družbo Emirates. “Mislim, da je za druge nadvse pomembno, ki sanjajo o delu za to podjetje, da se zavedajo, kaj se dogaja v ozadju oziroma za masko glamurja. Lahko so najlepši na nebu, ampak na terenu in za zaprtimi vrati je družba prekleto grda.”

M. S.

 • logika

  Islamska dvoličnost , na eni strani imajo hareme in po 5 žena!!!!!!! Na drugi strani pa jih motijo ” visoke pete” zaposlene osebe. Beda.

  • AlojzZ

   No, ni treba tako navaliti na muslimane! Logiko “po uporabi zavrzi” imajo še mnoge kulture in vere.

  • Zgornji

   JA, HINAVŠČINA JE DOMA RAAAVNO PRI MOHIJEVIH ARABCIH !!! ! !!!

 • Demonkrat

  Meni je všeč Iberia.Fajn osebje

  • Alois Kuhelj

   Ko sem leta 79 prejsnjega stoletja letel iz San Francisca v Sydney with Quantas Airlines,so bili sami mladi fantje stewardi,bila je najboljsa postrezba,kar sem jih dozivel na numerous letih po svetu.Druga najboljsa postrezba pa je bila,ko sem letel z Air France iz Atlante v Pariz,Vina in konjaka kolikor si si pozelel!!

   • Zgornji

    Pijanec :-P Samo na alkohol misliš :-P Še daaaleč od življenjske Resnosti … Mlada duša – nepoučena duša :-P Žaaal :-/

 • Adolf Hitler

  KOGA TO BOLI KUREC!

 • črnaovca

  Totalno brez veze eno mašilo ker ne najdete druge pametne teme. Konec koncev vsak normalen človek ve da Arabci iščejo tuje ženske ker svojih ne pustijo blizu, že vedo za kaj

  • svoje ženske zadekajo na 50 stopinj, jih tepejo, hkrati pa morajo ženske tiho bit, rojevat 10 otrok, čistit in v tla gledat.

 • Tanja Larsson

  Ceneje jo je odnesla, kot Vice Vukov, ki so ga zdravniki podkupljeni od plazilske golazni, ki jo je razkrinkal David Icke, popravili tako, da ni mogel več odpreti svojih ust.
  No Ines Geipel ni mogla po njihovem posegu imeti otrok in ne teči na tekmovanjih. Toda to še ni vse. Plazilci so tudi pospravili princeso Diano in Tošeja Proeskega.

  • RATATA

   Mene pa zanimajo imena plazilcev pospravljalcev. Sem Naš.

   • Tanja Larsson

    Zdravniška ekipa, ki je onesposobila Ines Geipel in Vicea Vukova, britanska kraljeva družina, družina Bush, Churchill, Tito in še kup drugih eminentnežev ter njihovih podrepnikov.

    • RATATA

     Hvala Tanja. Težimo k resnici kajne(?) Ljudje moramo vedeti!

  • šmentanamuha

   Možno, ampak zakaj jih je motil Vice Vukov in kdo je ta Ines Geipel in zakaj Toše?

  • Zgornji

   Hvala :-*

 • Nata

  Nauk te zgodbe. Ostani raje doma, v Avstraliji in pusti Arabce pri miru !!

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!
   In, četudi jih že pustiš pri miru, pa potem oni tebe ne pustijo pri miru !!! ! !!!

   • Nata

    Torej, kaj se lahko iz tega naučimo ?
    Ne jih pustiti pri miru hudirje . Kar naprej čivkati in pisati.
    Čivkamo mi, Nova pa mora pisati. Včasih tudi tule kaj izpustijo. . . . .

    • Zgornji

     Amennn !!! :-*

 • Oregon

  nikol zamenjat svobodne in lepe Avstralije za ta prsmojen izkoriscevalski Dubaj

  • Zgornji

   JA, SAM RES … !!! ! !!! NISEM VEDEL DA JE BILA IZ AVSTRALIJE … NO, SAJ, LOGIČNO … PREPOLNO RIT JE IMELA PA JE HOTELA IMETI ŠE BOLJ POLNO … NA SREČO SE JI JE “ZALOMILO” …

 • Goran Hvala

  Ahh stevardese…lahke babe…vsaj po mojih izkusnjah…

  • princeska

   Spet lažeš, stevardese tebe še pogledamo ne.

   • Goran Hvala

    Sej jest tud ne takih kot si ti…

 • Waltter

  No seveda cilje je že imela visoke za vsako ceno postati stervardesa pri najboljši letalski družbi na svetu? No tale potrjuje da je da je samo ena bistvena razlika med angleži in avstralci oboji so tupi s to razliko da avstralci to vedo angleži pa ne.
  Usposablanje je trajalo najverjetneje dlje kot pa njeno šolane po srednji šoli.
  In kaj je pričakovala da jo bodo na drugem koncu sveta ujčkali al kaj. In sploh pa bi se ji doma lepo zgodilo isto s to razliko da bi pač dobila socialno podporo.
  Da njen intelektualni doseg pač ni neke pohvale vreden ko govori kako lepo je blo ko je obiskala nekaj krajev po svetu??
  Res je da ljudje moramo uživati v svojem delu samo ne nabijat ko se prestaviš na drug del sveta in v drugo državo kako so firme grde od znotraj – ko bo začela delati pri njih doma in če ne bo dobila sponzorja bo uvidela do so pri njih celo še bolj grdi od znotraj ko se bo s svojo plačo ki bo temeljila na njenem znanju prebijala s težavo skozi. In najhuje bo da bo zamenljiva ?

 • Gavnar

  Končno en normalen, poučen in uporaben članek.
  Hvala Marjanca.

 • Zgornji

  REVICA NI VEDELA KAKO HINAVSKO ZLOBNI SO MOHAMEDANCI !!! ! !!! PA TUDI NI VEDELA KAKO ZELO ŠKODLJIVE SO VISOKE PETKE ZA ŽENSKO DUŠO !!! ! !!! NO, ZDAJ JE VSE TO SPOZNALA NA LASTNI “KOŽI” !!! ! !!! DA LE NI PREPOZNO . ŽAL , ŽAL BEJBI , ŽAL NEMOREŠ ZAUPATI NOBENEMU MUSLIMANU, RAZEN MRTVEMU ALI PA SPREOBRNJENEMU – PA ŠE TO SAMO POD POGOJEM PREVERJANJA PO DELIH !!! ! !!!

 • Zgornji

  MOHAMEDANSKA HINAVŠČINA JE ŽE STAAARO ZLO ARABCEV !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!