Želite ugotoviti, kakšne občutke ima otrok, ko izve, da je oče v resnici ženska?

Foto: 24kul.si

Transseksualec (‘T’ v kratici LGBTQ) je oseba, ki izraža svojo spolno identiteto v nasprotju s svojim biološkim spolom. Tako je lahko moški videti in živi kot ženska ali ženska kot moški. Kaj pa za otroka transeksualca pomeni, ko se sooči z dejstvom, da je njegov ‘oče postal mama’? Za otroka je to šok, ki pogosto vodi celo k samomorilskim nagnjenjem.

Neki fant na KidSafe pri Colage (komuna za podporo otrokom iz homoseksualnih skupnosti) opiše svoje občutke, ko je njegov oče priznal, da je transeksualec:

“Pred šestimi meseci mi je oče priznal, da je transseksualec. Od takrat sem depresiven, začel sem se rezati in že večkrat sem poskusil narediti samomor. Ne samo zato, ker je oče priznal svoja spolna nagnjenja, temveč tudi zaradi šole in drugih stvari, ampak navsezadnje tudi to z očetom. Najhuje od vsega je bilo, da sem pomislil: “Nimam več očeta. Mojega očeta ni več.”  Na vas se obračam, ker sem depresiven, pa tudi zato, ker sem mormon in takšne stvari v naši religiji niso dobro sprejete. Pomagajte mi.”

Nek ‘ljubeč’ transeksualni oče je na nekem drugem mestu na KidSafe pri Colage napisal:

“Izvedeti, da je eden tvojih staršev transseksualec, je zelo težko. Še posebno, če ti niso blizu transseksualne teme ali nisi prej poznal nobenega transseksualca. To je novo, te zmede in je strašljivo. Čeprav veš, da je ta oseba še vedno eden izmed tvojih “staršev”, naenkrat ni več tvoja mama ali tvoj oče. To je Velika stvar. To je verjetno ena izmed Največjih stvari. Še posebno, če se to zgodi v času tvojega najstništva, je to najbrž Največja stvar sploh. Pretreslo te bo do tvojega najbolj notranjega bistva, veliko bolj, kot če bil izvedel, da je transeksualec tvoj brat, sestra, najboljši prijatelj ali kdorkoli drug.”

Transseksualni oče torej razume in dobro ve, kako se otrok počuti. Pri tem pa že podobno kot prvič, ko se je odločil za starševstvo, spet misli samo nase in otroku zabrusi: “Ne sodi me, ne bodi kreten!”

Prav tako na Kidsafe lahko preberemo:

“Moj trans oče mi je priporočal to spletno stran, da bi našel ljudi, s katerimi se lahko povežem. Pred nekaj dnevi sem vprašal stvari, ki se nanašajo na mojega očeta. Preden se je oče razkril, je bil abusive (žaljiv, me je zlorabljal). Zdaj pa ONA trdi, da je naredila tranzicijo v žensko zato, da ne bi bila več tako jezna in nasilna do nas. Kaj vi mislite o tem?”

Otroci v stiski dobijo odgovor, da “ne glede na to, kaj prestajajo njihovi starši, do njih ne bi smeli biti žaljivi oziroma jih zlorabljati”. Sledi kup naslovov, linkov in imen organizacij, na katere naj se otroci (iz pisma je razvidno, da je otrok več) obrnejo in na koncu še stavek, “da si vsak otrok zasluži, da ga starši obravnavajo prijazno in spoštljivo.” Seveda je vprašanje, ali so osebe, ki imajo motnjo spolne identitete, ne glede na to, da homoseksualni aktivisti trdijo, da so povsem zdravi, primerni za posvojitev otrok, za kar si prizadeva homoseksualni lobij tudi v Sloveniji.

Otroci staršev, ki se odločijo, da bodo spremenili spol, pogosto z muko spremljajo njihovo preobrazbo, medtem ko so na hormonski terapiji. Hormonska priprava na operacijski poseg traja leto dni, v tem času so bolniki deležni hormonskega zdravljenja v obliki mesečnih depo preparatov. Zaradi učinkov testosterona na genetsko žensko telo se povečata libido in klitoris, poraščenost telesa z dlakami postane izrazitejša, pojavita se brada in moški tip razporeditve telesnega maščevja, zmerno se zniža glas. Poleg tega ženska izgubi menstruacijo, mlečne žleze se zmanjšajo, zvišata se telesna teža in krvni tlak, pojavijo se akne. Pri spremembi moškega v žensko pa se povečajo dojke, zmanjša se poraščenost z dlakami, erekcija oslabi, podkožno maščevje se prerazporedi.

… In vso to kalvarijo dan za dnem od blizu spremljajo otroci transseksualcev. LGBTQ lobi te preobrazbe spodbuja.

Kako se ob tem počutijo otroci? Trpijo. Vsi vedo, da trpijo. Trpljenje vsakega pa je za LGBTQ lobi nova priložnost. Imajo naštudiran sistem, kako ranjene otroke vzgojiti v nove aktiviste. O kom je že pisal Josip Jurčič?

Kako lahko pomagamo otrokom, ki so se znašli v tem začaranem krogu? Nekateri so uspeli stopiti iz tega kroga. Pomagajmo, da bo njihov glas slišan, in upajmo, da bodo njihova pričevanja dosegla srca in glave ljudi.

24kul.si

 • AlojzZ

  Ah! Nekdo hoče popolno negirati Stvarnikova pravila in biti srečen. Ne gre. Vendar so to mnogi že poskušali, mnogi sedaj poskušajo in mnogi bodo poskušali. Tako bo do konca sveta.

  Na nas pa je, da se ne pustimo zavesti, da poslušamo tisti tihi glasek v našem srcu, ki nam pravi kaj je Dobro in kaj je Zlo. Tiste nesrečne otroke, ki so posledica Satanovih mikro uspehov, pa sprejmimo v naše srce še s posebno pozornostjo – vsak po svojih zmožnostih.

  • Fogglof Tunnek

   Ti si tvojega stvarnika nekam ftakni…kapish?… Ti verjameš v pravljice, haa?… Čuj, in hudobni volk je požrl rdečo kapico in babico…in glej ga šmenta, na koncu sta bili obe živi in zdravi.

   • Steiermark

    Ja, tako se je zgodilo s tabo, ki se bojiš sodbe Stvarnika, pred katerim boš pravzagotovo tudi končal in kateri te bo “usmeril” k tvojemu, črnemu ggospodu!

    • dob

     Vedno mi je težko, ko kdo uporablja Svarnika za maščevalno
     orodje.

     Zato mi dovoli, Steiermark, da se tukaj vtaknem z eno
     pripombo. Če se prav spomnim si ženska, zato prilčakujem, da me razumeš. Morda
     ne bo odveč in bo komu pomagalo, da mu bo duša lažja.

     Stvarnik ne kaznuje človeka in mu ne sodi, ker človeško
     bitje ni predmet. Težava je samo v tem, če je bitje sposobno živeti s sabo in z
     dejanji, ki jih stori, s tem kakršen je in kar bi lahko bil, če bi se kako drugače
     odločil, ali kadar se tudi v resnici drugače odloči. Človek torej ni nespremenljivo
     bitje, je samo bolj ali manj oddaljen od Zavesti, ki ji pravimo Bog. Ampak ta
     je v njem!

     Tudi v stanju ne-prisotnosti, je v Bog njem na podoben način, kot je recimo podzavest. Tudi ta nam ni vedno dosegljiva, vsaj ne na običajen bačin in le pod določenimi pogoji. Amapk ima pa vpliv na vse naše odločitve, tega nihče ne morem zanikati.
     Zato je, vsaj meni, nerazumljiva miselna ločitev Boga od človeka, Ta zdaj prevladuje in je pogojena s pogoji, ki jih postavlja uradna instuitucija za obrambo vere (Koga? Nas pred nami samimi?) in njeno pžromoviranje
     med ljudmi. Te ločitve v resnici sploh ni. Večidel je nastala zaradi tega, ker nam
     je nekdo ves čas vsajal Krivdo.
     Krivda je namreč glavni del te promocije, ki jo širi omenjena institucija. Ukvarja se z razlaganjem Boga in vere vanj, njihovo širjenje vere pa pravzaprav širi Krivdo.

     Skratka, institucija ne ve ali prihaja ali odhaja, zmedena je. Posledično zmeda vlada tudi v ljudeh, ki so odvsini od razlag Boga. V sebi se trgajo in se bojijo. A so od teh interpretacij odvisni.

     Res pa je, da se ne moreš bati Boga tam zunaj, ne da bi se hkrati bal Boga v tebi. Zato ljudje vztrajno zanikajo Njegovo prisotnost v sebi, ker jim je lastno, da s strahom v sebi ne bodo mogli živeti.
     Da bi Bog človeka kaznoval? Mu niti na misel ne pride! Rad bi stopil iz umetnega zapora, ki mu ga je človek napravil v sebi, da ne more ven
     in med ljudi.

     Bog je kot majhen otrok, ki komaj čaka, da ga pelješ ven in mu razkažeš svoj – njegov svet. Mu ga razložiš in poveš, kako to o Stvarstvu razmišljaš,
     kaj čutiš, mu poveš kaj boli, kaj te prizadeva, kaj pa pomirja in tolaži.

     Ko se oglasi v meni, me sve boli od te njegove želje – Telo me boli!
     Mnogi so v preteklosti mislili, da je telo Hudičevo, da sploh ni božje. Da so nagoni Hudičevi in ne od Boga, in da silijo človeka k slabim
     dejanjem. Da se mora človek, in z njim vse človeštvo, kaznovati, se odkupiti, da bi ga Bog sprejel. Takrat smo šele v resnici naredili Hudiča in mu omogočili, da je zmagoval nad nami.

     Naredili smo krivico lastnemu telesu in Boga oropali, da bi bilo Njegovo. Zdaj moramo to popraviti! Mimo Telesa ni mogoče do Boga.

     Nič v nas ni od Hudiča! POPOLNOMA NIČ! Vse je božje, vsak je
     božji.
     Moj Bog pravi: Najtežje bo, ker si mnogi ne bodo odpustili. Sami sebi ne bodo odpustili! Jaz sem jim že zdavnaj.

 • Franc Šink

  Le zakaj, si takšni ustvarijo družino in jo potem pahnejo v nesrečo in obup.Sebičnost je vsekakor prisotna.

 • Fogglof Tunnek

  Gre samo zato, svoje otroke imeti rad…te pa fseeno ali moški-ženska, ženska-ženska, moški-moški ali transeksualnost… Prosim, brez homofobije, diskriminacije in laži!!!… A ste se kdaj fprašali zakaj nobeno sodišče ni dodelilo koroških dečkof starim staršem?…moški-ženska? No jas vem zakaj…šluk šluk šluk…

  • rrrrr

   Tunči, Tarantelca in Papežek. Pejte se dons mal sankat.
   Ob nedeljah je naša šola zaprta.

   • rubec

    hehehe

  • Borut Stari

   Tunnek, problem je ko lažeš samega sebe. Poznaš svojo resnico?

  • Steiermark

   tunek, tebi je “šluk-šluk” – haloška šmarnica pustila nepopravljive posledice – v glavi!

 • Domoljub in gej

  Želite izvedeti kako se počuti istospolno usmerjeni otrok, ko v njegovi prisotnosti odrasla oseba žaljivo govori in diskriminira istospolno usmerjene, ko mora celotno najstniško obdobje poslušati, da ni normalen? Velika bolečina je v takšnem otroku, cel čas hrepeni po tem, da bi bil sprejet, ljubljen, obravnavan kot vsi ostali. Neodgovorni in sebični ljudje, ki so sveto prepričani, da so pa sami brez napak in brezmadežni, so povzročali in še povzročajo največ gorja na tem svet.

 • Primoz Papez

  Naj 24kul napiše tudi članek kako se počutijo otroci zlorabljeni od duhovnikov RKC….

  • rubec

   Čisto nič narobe. Nasprotno. Kot mlad ministrant sem se medtem zamotil s seštevanjem dinarčkov ki so padli v pušco tako da sem pri osmih letih že imel dovolj za eno leto star moped. Travma se je pojavila kasneje ko sem zvedel da je bil duhovnik član SD stranke. Baje je še zdaj.

   • rrrrr

    Rubec, postajaš že dolgočasen: spet si toliko duhovit kot aktualen. Posnemaj, vsaj en dan, prosim, Primoža Papeža. Ta ni nikoli duhovit in še manj aktualen.

    • rubec

     ************
     lp

   • Primoz Papez

    Kaj te je župnik vsak dan pikal..

    • rubec

     Samo takrat ko sem si sam zaželel. Za razliko od posvetnih rdečih oblasti ki me pikajo ko si oni to zaželijo. Običajno vsak dan.

  • Fogglof Tunnek

   Vidiš, takih tem ni na tem portalu.

   • Primoz Papez

    Ker so v službi desnice….

  • slosin

   …pa mogoče tudi otroci komunističnih morilcev…

   • Primoz Papez

    Pa tjdi otroci domobranskih morilcev in črne roke…

  • Jefferson Vendski

   Počutijo se zapolnjeno, seveda. Nehaj spraševati neumnosti.

  • dob

   Tako kot si bil ti od enega celega semenišča, nekega lepega nedeljskega popoldneva.

  • Steiermark

   papež, glede na dejstvo, da je bilo otrok zlorabljenih od RKC duhovnikov zelo nisko (kar ne upravičuje zločina), bi ti priporočala, da se najprej pozanimaš in opozoriš, na množično zlorabo otrok, ki se v 85 % odvija za domačimi štirimi stenami (s strani očetov, mater, dedkov, babic, stricev itd…….) ter vevliko večjim odstotkom učiteljev, ki so v komunizmu, nekaznovano zlorabljali otroke – prosto po titu! No, ti pa kot papež, pojdi v vatikan, morda boš našel tam pravo družbo med pederajzli!

 • Bastian

  Če bi moj oče izjavil kaj takega da je transseksualec bi ga takoj zaštihal.Ne bi telefonaril naokoli in iskal odgovore po spletu.

  • Fogglof Tunnek

   Ti pa si budala desničarska, haa? Za tote besede bi ti moral pristati na psihiatriji…Ti si isti kot ISIS !!!

   • Bastian

    No, No.Bližje kot ISIS mi je ZZB za vrednote NOB.Tam so klali vse, tudi nosečnice ki so jih sami napumpali.

    • Fogglof Tunnek

     Pa ni tebe kaki župnik nabil na kol ko si bil mali? Se ti je zagablo?

   • Steiermark

    tunek, kaj se toliko razburjaš, ali te je prizadel Bastian s svojim jasnim pogledom na človekoovo naravnost? Na psihiatriji bi morali postati tisti – marksistično usmerjeni izmečki, ki podpirajo nenaravnost in trepljenje teh ljudi, ki so bili kakorkoli zlorabljeni in zavedeni. In kot isis ste vi, marxisti in komunisti – prosto po tovarišu pedofilu, pederajzlu titu, ki je bil že na “višji stopnji” svoje pohabljenosti, ko je svoje spolne potrebe prilagajal trenutnemu razpoloženju in so mu kot isis-ovcem, “prav prišli” otroci, ženske, moški (zlorabljal svoje tovariše) , pa tudi živali….

  • Primoz Papez

   A bi svojega otroka tudi zaštihal če ti prizna da je transseksualec????

   • Bastian

    Ne, ker bi se počutil krivega/soodgovornega ker mu nisem dal normalnih genov.

    • Steiermark

     Bastian, mislim, da je krivda takšne usmeritve, največkrat, ker se tem otrokom ne pomaga, pa ne v njihovi zablodi ampak v pravilnem gledanju na svoj spol ter se mu ne nudi strokovne pomoči, ki bi mu pomagala priti na pravo pot …. Le majhen del takšnih nesrečnikov je “gensko” poškodovanih, večina je le posledica kakšnih izkušenj, z pedofili (v družini ali izven nje, z nasiljem – fizičnim….). Zato sem za, da se pomaga, z vsemi sredstvi, vrniti se takšni osebi, na pravo pot, ne pa da se jih podpira z filanjem z hormoni, plastičnimi operacijami itd.! To je pač, po marxistični kulturi – iztrebljanje človeka…..

  • Hun

   priznaj nam da se oblacis v mamine cunje

 • indijanka

  Otroci potrebujejo ljubezen in varnost. Zato me istospolni starši, ki so stopali skozi trnjevo pot odkrivanja svoje drugačnosti okolju nikoli ne bodo prepričali, da svoje otroke brezpogojno ljubijo. Ker, če bi bilo to res, bi jim trpljenje prihranili.

  • Domoljub in gej

   Trpljenje, jim lahko prihrani samo tisti, ki ga povzroča, torej vi homofobi.

   • indijanka

    Hmm..ja. Mi želiš povedati, da nisi najbolj trpel, ko si se z drugačnostjo soočal sam?

    • Domoljub in gej

     Ne, predvsem v otroštvu, ko me je diskriminirala okolica, to je bilo, najbolj boleče obdobje, ko se ne moreš zanesti niti na odrasle, ko si kot otrok popolnoma sam samcat, brez vsakršne varnosti…

     • indijanka

      Moj najljubši prijatelj je gej. Rada ga imam z vsem srcem. Svoje prijateljstvo vedno javno izkažem. Vem, kako je trpel in vem, da skozi trpljenje ne bi poslal nikogar, ki bi ga imel rad. Radi ga imajo tudi moji otroci, tudi sinova.

     • Domoljub in gej

      Ljudje smo si različni, imamo različne poglede na svet. Ravno zato, ker prihodnjim generacijam istospolno usmerjenih ne privoščim, kar sem doživljal sam, se zoperstavljam homofobni družbi. Enkrat bodo padli ti zidovi, enkrat bo postala družba bolj tolerantna in odprta. Tvoj prijatelj pač tako razmišlja, jaz pa si imam željo ustvariti družino in si jo tudi bom, pa če bom moral na konec sveta za to. Življenje mi je bilo podarjeno in noben mi ne bo odrekal sreče!

     • Hun

      ocitno nisi dost trpell v otrostvi da bos trplenje naprej prenasal na posvojenega otroka…ko ga bodo zbadal v soli in drugje…sam ves kako nesramni znajo bit vrstniki…..sam zarad svoje sebicne zelje da hocs met druzino bos naredil tako kot pravis ….moje mnenje ..

     • Domoljub in gej

      Otroci zbadajo, zaradi mnenja, ki jim ga vsiljujejo odrasli. Ko nas bo istospolno usmerjenih družin vedno več, bo to postalo nekaj običajnega, in se bo tudi zbadanje nehalo. Sodoben svet ni naklonjen homofobom, tako da sem zelo optimističen in vem da bo moj otrok dobro živel, ga bom znal zaščititi.

     • Hun

      v zivlenju je treba zivet skromno in se veselit ze, da je istospolnost sprejeta v civilizirano druzbo…zahtevanje vedno vec pravic je neodgovorno izsiljevanje

     • Olga

      Tako, da boste cel svet ukrotili po svoji podobi? Kje je pravica drugih ljudi? Otrok?

     • RATATA

      Ne morem zdržat, da ti ne napišem tole:
      Pregleta svinja buzarantska preračunljiva. Pa ti cigan smrljivi ne moreš bit domoljub.
      Kakšne istospolno usmerjene družine prase morsko zahojeno, zaraženo.
      Sem si prišel propagando delat gnusoba nagravžna pokvarjena?
      Sramota.
      Ti nisi navadni gej, ti si tisti, ki se lizari in kaže.
      Pohabljal bi pa še otroke?
      Zgin jebemti!!
      Zaraženec.
      Veliko škodo si napravil navadnim (ta skromnim) gejem, ko se tukajle javljaš.
      Skrij se in dobro zakleni.

     • Steiermark

      Kje boste pa otroke “dobivali”……. Ali je to “naravno” ali pa morda prav vi peljete družbo v izničenje – izumrtje? Istospolnost bo izgledala “normalna in naravna” samo takrat, ko boste geji in lezbijke, sposobni spočeti in rojevati otroke! Za sedaj je pa to po naravni poti , nemogoče in se dela krivica ubogim otrokom, ki so dodeljeni takšnim ljudem, v vzgojo in odraščanje, ter je s tem tudi njihova usoda zapečatena. To lahko vidimo v “napredni” ameriški družbi, kjer se dogajajo grozne stvari, s strani teh, ki ne sprejmejo svoje naravne pripadnosti, moškemu ali ženski ter sami sebe prepričujejo v neki imaginarni spol…..

     • Primoz Papez

      Moji otroci ne obsojajo gejev,ker sem jih vzgojil da so to isto ljudje krivi za zmerjanje so samo starši…

     • Hun

      se cist strinjam s tabo…otroci so odraz starsevske vzgoje

     • indijanka

      Mati sem in otroci so moje življenje. Sonce, Luna in Zvezde mojega življenja so. Dokler jih nisem privila k sebi, nisem poznala njihove vrednosti za moje življenje. Niso pa pogoj za ljubezen, ki se jo našla v sebi. Odprta družba ne bo rešila vprašanj vsebine življenja. Popačila jih je. Duhovnost jih bo. Želim ti vse dobro. Predvsem, da ljubezen začutiš v sebi.

     • Olga

      Sreče na račun drugih!

     • neny

      Res ti je bilo “podarjeno”, kot je vsakemu. Sam glej tudi težji invalid si ne more privoščiti otroka, česar se sam naravno zaveda. Enako bi se morali zavedati tudi geji, čeprav je narava kruto blesava.

     • Nata

      Ja, že….že……Vendar malo več tolerance človek pogreša tudi na vaši strani !
      Ja, s podarjenim življenjem si pa dobil še dar, ki te ovira v tvojih stremenjih. Saj imaš lahko otroka. Ne samo enega. Ampak ?

     • Steiermark

      Življenje ti je bilo podarjeno, zato tega “daru” (življenja) ne zavrži ampak ga obvladuj in pelji po pravi poti. Poišči si pomoč – strokovno, kar ti bo polepšalo življenje, ko ga boš začel pravilno razumevati in ko ti bo razjasnjeno, zakaj takšna “usmerjenost” – ki ni naravna! Vedno je čas, da izideš iz tega, pa čeprav s tujo pomočjo ter stopiš na pravo – naravno pot. Potem pa ti želim, da si ustvariš družino in imaš otroke, s svojo partnerico, kolikor si bosta želela!

     • dob

      Nimaš prav! Zakaj bi iskal pomoč za svoje spolno nagnjenje? Naj si poišče partnerja, ki mu je podoben v željah. Ne pa pomoči proti temu, da bi kdajkoli bil srečen.

      Moj nasvet je, naj ne postane del skupine, naj ne bo aktivist za LGBT, ker skupine ne zanimajo njegova osebna čustva. Moral jih bo prilagajati skupinskim interesom in tam bo sebe izgubil.
      Skupina ima samo en cilj: uporabljati moč njegove Bolečine, da jo izkoristi v podle namene. Ne bo je pa odpravila, ne zmanjšala. Kvečjemu jo bo povečevala in zakrila za ponosom pripadnosti skupini.

      Potem jo bo uporabila bfrez njegovega soglasja ali z njgeovim soglasjem. Rezultat bo pa zanj katastrofalen.
      Manifest hoče žrtve. Potrebuje žrtve, z njimi se hrani.

     • Olga

      Pa vas prepričuje, da vi niste normalni? Ali ima otroke?
      Ni problem v njihovem življenjskem stilu! Problem je v njihovih agresivnih zahtevah, da se jim vsi prilagajajo! Zahtevajo celo otroke!

     • dob

      Pri dvajsetih letih sem se nekoč pogovarjal z enim homoseksualcem. Povedal mi je svoje mnenje o tem, kaj misli o svoji homoseksualnosti. Rekel je, da smo vsi mladi fantje, ki gledamo za dekleti, v resnici zapeljani od kuture. Zaradi navad, zaradi interesov družbe, ali kaj. Da smo v resnici vsi skupaj samo “neosveščeni homoseksualci” in da je vprašanje časa, kdaj se bomo zbudili iz začaranega spanca. Potem je nadaljeval z naštevanjem velikih filozofov, znanstvenikov, pesnikov, pisateljev, umetnikov… ki so bili homoseksualci.

      Meni je vseeno kaj si takšen misli. Ampak, ne bi mu pa dal pisati zakonodaje. Pri nas jo pa samo takšni pišejo.

     • fmg9

      Vprašanje:
      Govoriš v pretekliku: “Vem, kako je trpel…”
      Sklepam, da ne trpi več? Dvomim. Vsak peder trpi.

     • indijanka

      Ne pa ne. Te je pa lepo slišati. Pelji hčeri v kino. Luškan film je. Balerina in Viktor.

     • fmg9

      :) Ja pa ja. Sta mi že plakat pokazali. Enako (hej hoj). Zdravje okej?

     • indijanka

      :) to morata videti. Drži. Pametni sta. Počutje se izboljšuje. Verjetno mi je zmanjkalo energije. Decembra se je zdelo kot , da bo konec sveta, sedaj pa mam že dve sorti pametnih kljukalcev tu in ko pride pomlad si oddahnem.

     • fmg9

      A smem vprašati kako in kdaj si dopust organiziraš?
      Okej, vsi smo tudi v času dopusta priklopljeni na net (za vsak slučaj ;)) ampak, a si vzameš vsaj 14 dni za odklop?

     • indijanka

      Seveda si. Poleti. Rada sem v prikolici. Letos bom spomladi na morju tudi, ko bodo cvetele mimoze. Pa smučam tudi. Saj skoz neki počnem.

     • fmg9

      Koliko dni dopusta na leto to znese?

     • indijanka

      :) od lanskega mi je ostalo še 18. Različni smo.

     • fmg9

      Ne vem, ne vem… :)
      Jaz si vzamem zaradi družine. Tudi meni je na začetku težko (abstinenčna kriza), ampak potem gre vedno lažje.

      btw:
      Zakaj pa moraš biti *fizično* prisotna na vseh zadevah? Kaj pa rabiš drugega kot notebook? (Mislim prav tvoj primer.)

     • indijanka

      Verjetno je to zame lažja pot :). Morala se bom bolj potruditi. Cilj letošnjega leta.

     • fmg9

      Resno no, Ne mi reči, da vaš IT ne zmore poslovnih procesov prilagoditi mobilni pisarni (telekonference, ipd.)?
      ;)

     • indijanka

      :) težava se skriva v meni in nikjer drugje. Ljudje z odgovornejšimi nalogami znajo potegniti črto. Svojega direktorja prav občudujem. Športa, ker ga to osrečuje, potem se pa vrne zvečer v pisarno. Veš, manjkajo mi tista leta, ko se naučiš uživati. Premlada sem imela otroka.

     • fmg9

      Glej. Vsak od nas ima svoj križ za nositi. Nisi izjema.
      Zdej… Kaj ti jaz vem “premlada”…
      Zakaj si pa izbrala tako kariero?

      Ok, anyway, ni treba odgovarjati. Morda bolje privat. Sicer moram glede tega tudi sam zbrcat IT, ker samo pohajo ganđo (hipiji zarukani, narkomani parazitski). In *povsod* je tako v IT v Sloveniji.

     • indijanka

      Kaj pa vem, če sem kdaj kaj izbrala. Zadnje čase veliko razmišljam o tem in o tem kdo sem. Nikoli ne razmišljam, kaj si želim, ampak bolj razmišljam kaj zmorem. Zato se zelo trudim, da bi zmogli otroci drugače, brez pritiskov in bi želje iskali v sebi.

     • fmg9

      Problem je v tem, ker starši poskušamo popraviti grehe naših staršev glede vzgoje. Žal se to počenja na klišejski (napačen) način: začnemo ponavljati vzorce staršev predvsem glede partnerja in pa vzgoje otrok.
      V praksi to (poenostavljeno) izgleda npr. takole:

      Hčerka si vtisne napake očeta v spomin, potem pa leta kasneje pri svojem možu poizkuša te napake “popraviti” – uporablja isto metodo kot mati, samo še bolj sofisticirano. Vzorec se ponovi, ne na isti, ampak analogen način.

      Glede otrok:

      Otroci rabijo izziv in “pritisk”.

     • indijanka

      To drži. Ampak, izbira izziva mora biti njihova.Jst od majhnega pobegnem. Med zvezde, k dedku, v gozd. Ne pustim do sebe. Niti materi. Drži. Vse počnemo po nekem vzorcu.

     • fmg9

      O tem sva že govorila. Izbira mora biti njihova, starši pa usmerjamo zadeve. Med izzive ne smejo priti taki, ki s katerimi bi se otrok okoristil s škodovanjem drugim.

      Glede vzorcev:
      V kolikor so vzorci maligni (čustvene, spolne zlorabe v otroštvu) je pač potrebno zdravljenje.
      Se pa da pozdraviti.

      Seveda ne mislim tebe(!) Deloholiki ste sicer tudi odvisniki. Ampak… No, glej, sej si sama rekla: to leto BOM izkoristila ves dopust +18…
      Te držim za besedo ;)

     • indijanka

      Ko sem bila majhna, je imel oče težave z alkoholom. Mati in sestra sta popolnoma zmrznili in morala sem poskrbeti za vse. Nisem bila dosti večja od moje hčere, ko sem očeta ob večerih iskala po gostilnah, da bi ga pripeljala domov, ker me je skrbelo zanj. Situacijo sem prikrila pred dedkom, da ne bi povzročila tragedije. Oče je potreboval leta, da se je popolnoma odmaknil od alkohola. Sama se pa od takrat zanesem le nase in imam ničelno toleranco do vsega, kar ne omogoča otrokom smeha in pravljic.

     • dob

      Hej, človek božji! Jaz sem kot otrok bil “popolnoma sam samcat, brez vsakršne varnosti…”, pa nisem gej.
      Ne vem zakaj to dvoje povezuješ, tio te onemogoča, da bi videl svet takšnega, kot je. Potem misliš, da je svet napadel tvojo “gejost”, v resnici pa svet napade vsako nežnost in prizanesljivost! Šibkega izkoristi in se mu posmehuje.
      To nima nič z gejevstvom, to ste si geji preprosto izmislili, ker se je z organizacijo bolečine laže braniti. Tioda pri tem braniš bolečino! Daš ji ime in se je držiš tako, kot en dražgošan droga opd zastave. Z njo mahaš okoli in groziš.
      TO vas geje loči od rugih, ki bi vas z lahkoto razumeli, ker so sami bili napadeni na enak način, ker so hoteli izražati sebe takšne, kot so, ker so radi takšni kot so. Pa niso smeli biti. Pa če so pozneje postali geji, ali pa ne.
      Jaz nisem postal gej. Vendar te razumem. Ampak zate ne bom nikdar sprejemljiv, tako kot za komunista ne bo s prejeljiv, ker nhimam vseh njegovih “zakramentov”.

     • indijanka

      Lep zapis. Spomnil me je na lanskoletno decembrsko zabavo. S prijateljem gejem naju med pogovorom zmotil znanec. Športnik in Casanova. Nekoč smo vsi trije delali skupaj, nikoli pa se nismo skupaj zabavali. Moška se že dolgo nista videla. V hipu sta se objela pred množico ljudi. Ko se je športnik in Casanova zavedal, kaj se je zgodilo, se je najprej ozrl po dvorani polni ljudi. Potem je prisedel in zabavali smo se cel večer. Nihče od nas ni razmišljal o svoji drugačnosti ampak o stvareh, ki so nas povezovale.

     • dob

      Jaz imam dva prijatelja, ki sta geja. Sta poročena, živita v tujini. Ko s vidimo, se objamemo. Sta krasna človeka! O njiju laho rečem le vse najboljše.
      Rad imam ljudi, ki svoje bolečine ne organizirajo, da bi ji tako pobegnili. Osmislijo jo na oseben način, po svoje, na bolj človeški in bolj ustvarjalen način. Predvsem pa ne ločen od drugih.

     • indijanka

      Sama sem nenehno med ljudmi. Zato je zid do mojega srca izjemno visok. Malo ljudi ga prepleza. Ko me je moj prijatelj prvič prijel za roko, ker so ga zanimali moji nohti, sem burno odreagirala. Danes je eden redkih, ki mu pustim, da obriše solze z mojih lic in me objame, kadar mi je težko. Ne vem več ali je drugačen od drugih gejev, vem le, da ga imam rada.

     • dob

      Jaz to preberem, da imaš dobrega prijatelja!
      Ne pa geja za prijatelja.

     • Nata

      + + + + + + + + + + + + + + + + + + TOOOOOOOOO!!
      Dob , s stavkom – ljudje, ki svoje bolečine ne organizirajo javno, da bi ji tako pobegnili – si zadel bistvo !!!

     • RATATA

      Dragi dob(ri) profesor.
      Zjutraj sem si za “pr mej” zadal, da se ne oglasim in čakam (odzive).
      Ker odzivov ni, ti zdaj (pred spanjem) za prvim stavkom napišem samo to, da sem morda homofob. In,
      da me je potolažil levičarski kvazi psihoanalitik (jaz mu psihoanalitikarstvo priznavam dokler mi paše) da je pač vsaj približno čisto prav, da se mi (le) akt dveh moških (oz. kjer sta sočasno tudi dva moška) gabi.
      Nimam pa neposrednih izkušenj (vsaj zanje ne vem (še)). No nekaj sicer sumim.
      Direktnih (kontra) odzivov na tvoj tekst, (kot sem “veleumno” sklepal) ni bilo, sem pa le moral nekaj napisati, če sem že čakal 12 ur.
      Saj sem (?) mož beseda, pa to…+

     • dob

      hehehe, mi gre na smeh, ker ti moram sporočiti, da ob srečanju z ljudmi pač ne vidim njihovih “aktov”. Pravzaprav ne mislim na to.
      Če pa na televiziji vidim filmj, ki obvravnava homoseksualno erotiko, obrnem kanal, ker me moti gledanje takšnih scen. Moti me tudi vsiljevanje takšnih specializiranih filmov na to tematiko širši publiki, pod pretvezo, da gre za “izobraževanje” o določeni populaciji.

      Kaj pa ima ljubezensko življenje dveh z “izobraževanjem”? To je intimno dogajanje in po moje ni namenjeno temu, da bi intimnega morali predpisovati. Tu velja pravilo: všeč mi je – ni mi všeč. Pika.

      Meni aktr med istima spoloma ni všeč. Pika. Ne maram gledfati filmov, ki kažejo kako se ližeta dva moška. Ne dve ženskio, lčeprav je to mnogim moškim všeč. Meni ni. Tudi z oskarji nagrajene filme, ki govorijo na temo ljubezni med moškimi ne želim gledati. Sploh ne maram gledati propagandnih filmov. Če imajo povedati zugodbo, ki se me tiče – prav. če ne, mi ni treba gledati, ne maram gledati, ne sodelujem pri proppagandi ne gelde na to, da vlejam za to srednjo za rasista ali homofoba. Zame je to še vedno stvar “ni mi veš – všeč mi je”. Ne pa predpisanmega obnašanja.

      Včasih pomislim, kako grozno je moralo biti pevcem zabavne glasbe gejem, tako kot je denimo Eltomn John, ko je moral posneti glasbo in video o tem, kako se ljubita moški in ženska, v resnici je pa glasbo napisal za dva moška. Po moje mu je bilo nagravđžno.
      NO, meni je enako nagravžno, če se dva moška poljubljata.
      Pa zardi tega ne mislim, da je Elton John nagravžen, dokler se ne spremeni v propagandni stroj za homoseksualni način življenja

     • Mojca pokraculja

      Točno tako, všeč mi je- ni mi všeč. Videla na svoje oči , kako se poljubljata dva mlada tipa, bilo je septembra, v manjšem parku, temno, malo ljudi. Ko sem dojela to sceno, sem ugotovila da mi enostavno ni všeč to gledati. Tudi tistim, ki so bili z menoj. Kar malo šokirani, takole v živo gledat, pravzaprav dobili smo en tak občutek nelagodnosti. To je bilo v Barceloni, da ne bo pomote.

     • RATATA

      Ja, ja. …
      Če neb vedel, da si tako zelo normalen, se niti neb oglašal.
      Glede moje homofobije pa si lahko enostavno najdeš moje pismo njemu (na katerega pač nisem ponose/pa ga vseeno ne popravljam, niti ne zbrišem), ki si drzne oglašati se tukaj.

     • dob

      To, da ima nekdo svoje mnenje in pogled, ki
      izvira (ali pa tudi ne) iz lastne izkušnje, je povsem normalna stvar.
      Je pač pogled in izraz enega človeka. Kadar pa se pogledi združujejo v skupine zaradi skupne obrambe Bolečine, potem se zraven prilepijo še maščevalnost, želja po nasilju nad drugačnim mnenjem,
      pedantnost pri načrtovanju in izvedbi skupnega boja in podobno. Vse to je po
      navadi zapisano v nekem manifestu!

      Asbsurdno je, da naša država zdaj piše takšne
      LGBT manifeste kot zakonodajo, ki bo veljala za vse!

      Kar smo vse že videli pri nacizmu in
      komunizmu in versko pogojenih blaznih shodih, ki zahtevajo obračun s
      sovražnikom in njegoov iztrebljanje.

      Razlika je v tem, da so čustva zelo intimna stvar in pameten človek si poišče
      ustrezno terapijo, da se sreča z lastno Bolečino in jo obvlada. S tem, ko jo
      obvladuje, sprejema odgovornost zanjo. Kar pomeni, da je ne da na posodo nekemu
      diktatorju, da z njo manipulira.

      Obvlada jo sam tako, da jo izživi! Ne pa, da
      jo zanika.

      Največja in najboljša terapija je Življenje.
      Seveda, ko zanikaš Življenje, potem zanikaš Bolečino kot način učenja Resnice
      in prikriješ jo trako, da se združuješ v večje skupine, ki so ideološko ali
      versko opremljene zato, da prikricvajo sami sebi Resnico. Namesto srečanja z
      lastno Bolečino, uporabljajo Manifest. Ali pa Dogmo pri religijah, kar je isto,
      ker ima enako vlogo.

      V skupini človek deluje drugače, kot kadar je sam. Skupina deluje kot
      ojačevalec in tedaj spremeni strukturo razmišljanja. Bolečino prekrije s
      ponosom in ponos skrije resnico o človeku. Človek se utopi v množici in postane
      njen del, poistoveti se z manifestom, ne s sabo. V bistvu neha biti on sam. Naredi stvari, ki jih sam nikoli ne bi.

      Komunizem je naredil iz množic morilski
      stroj. Potem, ko je dejanje storjeno, pa zanika svojo vlogo v umoru. To je
      klasika za ljudi, ki zanikajo lastno Bolečino. Takrat nekdo drug upravlja z
      njo. Ta drugi jo vzdržuje, ker mu služi kot ubijalsko orodje, da drži vso moč v
      svojih rokah.

      Kadar Lucifer manipulira, s človekom,
      manipulira z njegovo Bolečino. Tedaj se mu splača povečevati Bolečino, hkrati
      pa jo zanikati in preumserjati maščevalnost v sovražnika. To je ves vic tega
      obnašanja!

      Dražgoški shod je utrjevanje tega manifesta
      maščevalnosti! Izkopriščanje Bolečine ljudi in popolno nepriznavanje Bolečine
      drugim, kii jo seveda imajo, pa morajo biti tiho in jo premlevati v samoti. Ne
      smejo si je niti priznati. Počutijo se krive.

      Krivda je Luciferjev izum. Je orodje za
      utišanjue ljudi, ki čustva skrijejo in jih nikoli ne pokažejo. Takšne potem
      laže dobiš na limanice, ker v skupini si pa upajo zakričati bolečino, ampak
      samo, če je skupinska! Skupinske Bolečine pa ni! Ne obstaja. Obstaja samo
      osebna, individualna, zelo boleča, težka…

      Skupinska Bolečina je pa izmišljotina, ker je
      fantom! Ta je prepdisana z manifestom. Manifest jim pa napiše Lucifer.

      Torej?!

     • Steiermark

      Kaj se ti je pa dogajalo , v “otroštvu” in posledica šesa je bilo vse to tvoje “čutenje” drugačnosti od tega, kar ti je dala “narava” ? Morda pa starši, če te niso kar sami (morda zaradi pedofilije ali kakšnega drugega strašnega zločina nad lastnim otrokom?) “popeljali” na to pot, te pa pravgotovo niso hoteli rešiti iz zgrešene poti in ti nuditi pomoč – psihologa…….. V naravi sta znani samo dve vrsti pripadnosti spolu: moškemu ali ženskemu. Srednjega ni, obstaja samo majhen procent ljudi, ki jih je narava obdarila kar z dvema spolnima organima, od katerih pa je eden izrazitejši! Vse drugo pa pride, zaradi zlorabe in perverznosti…..

   • kamdrvimo

    ah dej ne se..ri heterofob …

  • Fogglof Tunnek

   Nisem vedo, da so indijanke tako nestrpne in homofobe… Pa Ve, ki ste bile diskriminirane od ameriške družbe…za njih nič vredne pijanke voljne za seks !?!?… A vas zgodovina ni nič naučila?

   • indijanka

    Ti je že kdo povedal to, da sploh nisi duhovit? Na Indijanke se pa itak ne spoznaš. Moj najljubši prijatelj je gej.

   • Rožle

    Noben ti ne bo vzel tvoje Julke …. razen tovariša levaka..

  • dob

   Otrok še ni spolno zrelo bitje in zato govoriti o »spolno usmerjenem otroku« pomeni samo bolno idejo odraslih. Pomeni blodnjo, ki se spominja svoje lastne travme iz tega obdobja, in gre prek tega, da se je sploh nen spominja! Kar pomeni, da verjame v mitologijo (okamenino svojih lastnih čustev), jo ohranja takšno, zamrznjeno v času in jo časti. Hkrati se je boji.

   Otroku namigovati ali mu celo zapovedovati »spolno« usmerjenost in sploh govoriti o njej, otroka prestraši, saj ne ve kaj mu pripovedujejo. Njemu to zveni kot naloga in v njegovi duši se pojavi stavek: Kaj če tega ne bom znal? Kaj potem? Me ne bodo imeli več radi???

   To ne pomeni, da otrok ni tudi seksualno bitje, seveda je, a na svoj način, ne na način odraslih.
   Hormonsko in fizično še ni dozorel. zakaj bi pa moral biti zrel? Njegovi spolni organi še niso razviti, se bodo pa še ratzvili. Delujejo tako, kot je otroku primerno in njjegfovi rasti. Ko bo odrasel, bo spolno zrel.

   Otroku ni nič spolnega – mu je pa vse erotično! Pogled na svet mu je erotičen, ker ga tako doživlja, vznemirja ga in bega s svojimi impulzi. Te pa potem v čustvih uravnava. Starši mu pomagajo pri tem, če so sami čustveni in ga razumejo. Če so ljubeči in verjamejo svojim čustvom točno vedo, kaj njihov otrok potrebuje in prav to naredijo.
   Nori starši pa delajo škodo svojim otrokom! najprej jim naredijo škodo, ko jih pustijo same, da si po svoje razlagajo kompliciran svet in dogodke, potem pa naredijo še večjo, ko jim razlagajo okvarjeno sliko sveta.

   Otrok okolje doživlja kot prijetno ali neprijetno. Razume objem, stisk, naklonjenost, nežnost…. preproste izraze naklonjenosti in sovraštva ali nezaupanja med ljudmi. Otrok si želi preprostih izrazov, njemu razmiljivih, ker je to njegova govorica, še posebej, ko še ni verbalen (ko še ne zna oblikovati besed).
   Poleg tega to potrebuje. Njegovo telo to zahteva!

   Vse to razume, bvendar ne na način odraslih. Otroku je
   nežnost dobrodošla in rad ima človeka, ki ga potolaži, kadar potrebuje tolažbo.
   Ne ve pa, kaj zadaj, ne ve kakšna »trgivina« je za tem! In pri odraslih v tej
   družbi je mnogokrat nekaj »zadaj«.

   Tedaj otrok ne ve,
   kaj je res in kaj ni res. Zbegan je v sebi in nima nikogar, na kogar bi se
   lahko obrnilo, da bi mu svet razlagal na njegov nasčin. Silijo ga, naj ga
   razzume na njihov način.

   Razumeti na način ljudi, ki sveta ne razumejo?? Fick you,
   psihopati! To je vaš politični program!

   Otrok brezpogojno verjame. On je materializacija odvisnosti.
   Da tega v tej spačeni družbi, v tem zlaganem okolju nihče ne bi izjkoristil?
   Dajte no!

   Odraslim je družba prepovedala čustva. Naložila jim je breme
   etiketiranja in razmišljanja skozi filtre. Nekoč mi je ena ženska pravila, da
   je njen mož ves prestrašen, ko mora okopati njuno deklico. Ker da ne ve, kako bo
   kaj prav naredil. Da ne naredi kaj narobe. Je stik z golim telesom deklice
   lahko travmatski za oba (?!).

   Tole se mi zdi izvrsten prikaz tega, kako družba izvaja
   proces posrednega etiketiranja, kot nadometilo za navadna čustva, ki se
   formirajo ob neposredni izkušnji. V tem primeru gre za preprosta starševyska
   opravila.

   Meni je to grozno slišati, da se oče boji svojega otroka!
   KaJ za vraga ta družba dela iz ljudi????

   Gre zas načrtno iztrebljanje človeških čustev in
   nadomeščanje s pravili.

   Sploh govoriti o otroku in njegovi spolni izbiri je samo
   vsiljevanje norih idej že na pol norih staršev, ki se ne znajdejio več. Kako naj
   se potem njihovi otroci znajdejo?

   V lastnih čustvih ne nejadejo opore in vodila, saj so dovolili,
   da jim jih okolje izbriše. Bojijo se jih, ker ne vedo kaj je kaj. Takrat
   izgubijo sami sebe in družba to gleda z zmagoslavnim pogledom v očeh.

   Za človeka je pa zdaj vse nedoločljivo, dojkler jim nekdo ne
   napiše pravil in poda neko interpretacijo njihovih zlaganih, prestrašenih čustev,
   ki so bolj utvare kot pa čstva, še manj pa so njihova čustva.

   Pristajanje na to, pomeni razkroj civilizacije.

   • indijanka

    Sedaj, ko imam čas, se si tvoj zapis prebrala še enkrat. Izjemen je. Veš, Dob starši se nenehno dvomimo vase. Veliko poguma je potrebno, za minimalna odstopanja. Otroka je potrebno naučiti preživeti v svetu, ki je vedno korak pred starši. Mojih zakajev je bilo toliko, da odgovorov nanje nisem nikoli našla v knjigah. Zato sem si izmislila pogovore z zvezdami. Ampak, počutila sem se osamljeno. Zato sem v opazovanje vključila mlajšo sestro. Samo sedela je in me gledala. Pa mi je bilo to dovolj. Ne samo dovolj, bilo mi je super. Dans pa no..ja. Ljudje aktivno vstopamo v prostor drug drugega brez občutja, koliko je ” dovolj”. Posebej smo nepozorni do otrok. Ne razumemo, da se otroci učijo z opazovanjem in poskušanjem in da pri tem potrebujejo le oporo. Niti podpore ne, ker poguma in energije imajo dovolj. Samo oporo, ko začutijo stisko. Preprosto je.

   • indijanka

    Prebrala sem si še enkrat v miru in uživala. Grem do kompa in ti užitek vrnem s glabeno predelavo moderne uspešnice. Mogoče pa je življenje enostavno. Ni časa, ni prostora in se ves čar skriva v prehodu med dimenzijami.

 • Rožle

  Naš Cmero pa še ni ugotovil, da so bile vse njegove v bistvu moški …..

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je ženski v istospolni zvezi odobrilo posvojitef biološkega otroka partnerice, ker je to predvsem v korist otroka… Fkratkem bo isto naredilo pri gejih in transseksualcih!!! Samo ljubezen mora biti…kar pa je fsekakor mnogo bolje kot če otroka vzgajata zapita babica in dedek!!!

  • Borut Stari

   Lepo se kaže tvoja osebnostna razdvojenost. Normalna in izprijena. Odvisno katera prevladuje so tudi tvoji komentarji. Tvoj problem je, da mi vemo kaj je normalno in tvoji komentarji ne povzročajo škode.

  • janez zorman

   Ne zgleduj se po svoji žlahti !

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, fsi imamo pravico do kreiranja lastnega življenja. Niše nam ne more vzeti, da ga živimo, kot nam narekujejo želje, potrebe, narava. Niše nima pravice posegati vanj. Ne zakoni, ne politika, ne cerkef. Pa se fsi trudijo, da bi nam ga uravnavali… Najbolj desnica in RKC !!!… Bobu bob !!!

  • Olga

   Pravica prvega je omejena s pravico drugega – OTROKA! Tu gre za egoizem, “pravica” “staršev” pred pravico otrok in na račun svojih otrok!

  • Rožle

   Itaq..
   Ovčko Julko si kar imej…
   Te imam na sumu, da si ravno ti tisti bivši miličnik, ki se je ponoči po Stožicah potikal…..

  • Rožle

   Vi kar kreirajte svoje življenje ….
   samo tace stran od otrok ….

  • neny

   Tudi morilec izpolnjuje svoje želje. Uničevat lastne otroke na račun svojih želja, je pa brutalna perverznost.

  • janez zorman

   Da nisi slučajno pedofil ali zoofil ?!

   • Rožle

    Zoofil oz ovcefil…definitivno…

  • Rožle
  • Nata

   Ćelje, potreba, narava ?? No, pa si sam sebi odgovoril !!
   Torej te vaše kreacije življenja le niso tako v redu, če ” posega ” vanj tudi desnica, ne samo cerkev.
   A levaki ti pa življenje prav nič ne uravnavajo ? Razen, če smatraš, da je življenje samo seksualna stran ?

 • Olga

  Neskončni EGOIZEM “ta starih” na račun najranljivejšega člena – OTROK!

 • Domoljub in gej
 • janez zorman

  Vsaka nenaravna stvar človeka zmede; kaj šele otroka ali mladostnika, ki še nima izdelanega svojega profila.

 • garfi

  opazovanje agresivnosti homoseksualcev je tudi trpljenje
  in tudi otroke in mladino napadajo

 • Kat Wilson

  Dol mi visi za transeksualce, ampak ne razumem pa folka ki ima otroke, se odloči da bodo postali oče in mama, potem pa spreminjajo spol in si nekaj zmišljujejo? Dafak. Če nimaš družine delaj kar hočeš, koga briga, ko pa jo 1x imaš moraš tut nanje gledat. Halo!

 • kamdrvimo
 • Antonius

  Ne razumem zakaj tak kraval okoli družin in otrok?!
  Stiska otrok, ki imajo trans ali pa biseksualnega starša dopoveduje odraslim, da starševsko otroku ne morejo nuditi, kar otrok od njih pričakuje, niti jih morejo vzgajati s partnerjem enake spolne usmerjenosti.
  LGBT filozofija je popoln strel v otrokovo koleno.
  Naj družino in otroke v njej pustijo pri miru. Če že ne morejo brez, naj se =bejo samo med seboj, ne pa še vso ostalo normalno skupnost.
  Kdor otroku mi sposoben nuditi kar mu pripada, naj se zamisli nad svojim egoizmom in se preprosto odreče otroku.
  Ko gre otrok na svoje ustvarjati družino, se v večini primerov niti ne zaveda, kaj družinskega izročila odnese s seboj. Starševski medsebojni odnos, ljubezen, vzgojni vzgled, strpnost in razumevanje so bogastvo starševstva, o katerem se LGBT-jevcem, CSDjem in Kopačevi niti ne sanja.

  Človek, ki ga je narava naredila naravno nenormalnega naj stopi pred zrcalo in pošten do sebe začne pri sebi z odločitvami. Napačne bo kasneje v življenju nosil njegov otrok.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!