Melania Trump uspešno prestala operacijo benignega tumorja ledvic

Foto: epa

Ameriška prva dama Melania Trump je v ponedeljek prestala operacijo ledvic, zdravniki pa domnevajo, da je šlo za postopek zaustavitve dotoka krvi benignemu tumorju, ki je dokaj pogost pri ženskah srednjih let. V bolnišnici jo je obiskal tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Iz Bele hiše so v ponedeljek sporočili, “da je prva dama Melania Trump prestala embolizacijski postopek za zdravljenje benigne bolezni ledvic. Postopek je bil uspešen in ni bilo zapletov, v nacionalni vojaški bolnišnici Walter Reed bo verjetno ostala cel teden. Prva dama pričakuje popolno okrevanje, da bo lahko čimprej nadaljevala svoje delo v imenu otrok po celem svetu,” poroča Breitbart.

Foto: Twitter

Klinika Mayo postopek embolizacije opisuje kot postopek, pri katerem se v krvno žilo vstavi cevka, skozi katero vbrizgajo sredstvo za zaustavitev dotoka krvi. Lahko se uporablja tudi za zaustavitev krvavitve. Ta vrsta tumorja se ponavadi odkrije mimogrede, pri pregledu česa drugega, v določenih primerih pa pacientke čutijo bolečine in gredo na pregled. Po posegu so pacientke odpuščene še isti ali pa naslednji dan, vendar pa, kot kaže, v primeru prve dame ZDA ne želijo tvegati in so jo za vsak primer zadržali na opazovanju.

Donald Trump je v ponedeljek na Twitterju objavil, da se odpravlja pogledat ženo v bolnišnico Walter Reed. “Na poti do zdravstvenega centra Walter Reed, da vidim našo veliko prvo damo Melanio. Uspešen postopek, je dobre volje. Hvala vsem za dobre želje,” je tvitnil Trump.

A. G.

  • Mojca pokraculja

    Ti si maligen, zaudarjaš !

  • Kosobrin

    Kakšen človek lahko drugemu privošči takšno nesrečo? Ne bodi hudoben, da ne prikličeš nesreče k sebi!

  • Olga2345

    Spoštovana Malanija! V mislih smo z vami in vas podpiramo v molitvi! Želimo vam hitro okrevanje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!