Na Dunaju odkrili slonovino, vredno 560 tisoč evrov

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Carinska policija je na  Dunaju zasegla  največjo količino slonovine do sedaj. Vrednost blaga naj bi bila  na črnem trgu  ocenjena na  560 tisoč evrov. Po podatkih ministrstva je šlo za 90 oklov afriških in indijskih slonov, kar je velja za prepovedano blago, najverjetneje so bili namenjeni na Kitajsko ali v Vietnam.

Tihotapce so odkrili očividci, ki so na ulici videli, kako je kupec prodal tri okle. Preiskovalci so hitro identificirali prodajalca, ki je v preteklosti že kršil zakone. Slonovina, ki so jo našli med preiskavo njegovega stanovanja, skupaj tehta 564 kilogramov.

Morda želite prebrati še kaj o podobnih temah:Veste, zakaj imajo žirafe dolge vratove? Odgovor vas bo presenetil

Kaže, da je postavil začasno skladišče,” je dejal tiskovni predstavnik ministrstva Johannes Pasquali in izjavil, da je slonovina najbolj cenjena v azijskih državah, in da jo je storilec najbrž hotel preprodati v te države.

Dnevno v povprečju umre 50 slonov, kot razkriva Mednarodna zveza za ohranitev narave.Trgovanje s slonovino je sicer prepovedano z mednarodno konvencijo.

A. B., STA

 • Nata

  Kaj pa dela ta Mednarodna zveza ?? Saj vemo kaj. Tako kot vse ostale Zveze – vlečejo denar , da sedijo v pisarnah.

 • Olga

  Te okle bi zabila kriminalcem in kupcem v zadnjico! Sramotno je, da morajo zaradi denarja umirati te plemenite živali!

  • Kat Wilson

   Edino kar bi rešilo situacijo je prosti lov na divje lovce in preprodajalce – “Wanted dead or alive”. Ali po domače: lov na glave. Nagrada: od 10.000 €/glavo dalje. Taki odurni stvori si ne zaslužijo dihati zraka in porabljati virov, amen.

   • Olga

    Sloni celo žalujejo za svojimi umrlimi in obiskujejo grobišča! Kaj pa človek?

   • fmg9

    Ja, headhunting (lov na glave) na afriški celini tudi jaz podpiram. Divji lov na živali bi zamrl, pa veliko več bi dobili ven s safari turizmom.
    Tako in tako pa oblasti v večini držav ne komplicirajo, če počiš zamorca pirata ali roparja v samoobrambi, ki si obeta hiter zaslužek z ropanjem turistov. Če bi primaknili še kaj cekina bi bilo pa sploh super (lahko je samo 100€ na glavo).

    • Kat Wilson

     No ja, vsaj 1000€ da pokriješ kak strošek :) hehehe zastonj trip, lol :)))

 • tarantela

  Ta frdamana carina pa tud povsod vtakne nos!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!