Z zvezdo res ne prideš daleč

Twitter je zvezdico, s katero so uporabniki označevali objave, ki so jim bile všeč, zamenjal s srcem. Gre za enega od ukrepov poenostavitve Twitterja, s katerim želijo pospešiti počasno rast uporabnikov. Na račun novosti se že pojavljajo velike kritike.

Twitter, eno najbolj znanih socialnih omrežij za spremljanje trenutnega dogajanja, se že več časa bori z nizkim dobičkom in zelo počasno rastjo uporabnikov. V ta namen so se odločili poenostaviti platformo in jo narediti bolj privlačno za ljudi. Prva od sprememb je ta, da so znak zvezdice, na katerega so kliknili uporabniki, ko jim je bilo nekaj všeč, zamenjali s srcem.

Označevanje srca za tragične zgodbe
Pojavljajo pa se tudi že prve kritike na račun zamenjave. Uporabniki kritizirajo, da se počutijo kot zaljubljeni najstniki, ko pod prispevke delijo majhne rdeče srčke. Še večja kritika pa je s strani novinarjev, politikov in ostalih, ki Twitter uporabljajo tudi za službene namene. Sedaj bodo morali ikono srca pritisniti tudi pod tragičnimi novicami, ki so jih prej z zvezdico označili kot priljubljene zaznamke in do teh novic hitreje dostopali.

Na Twitterju se tako pod hashtagom #BringBackFavs  že pojavljajo zahteve mednarodne javnosti, da bi vrnili ikono zvezdice.

M. G., STA

 • sikofitol

  Twitter se že dogovarja z Vatikanom glede možnosti uporabe križa
  za označevanje všečkov. Ekskluzivna pravica M$ do uporabe tega simbola sicer poteče,
  ko bo zadnji uporabnik Win7 zaprl okno.

  BTW čestitke za izbor naslova članka.

 • Frater

  Zakaj ne dajo kljukice ali pa iztegnjen palec kot to počne konkurenca. Mar morajo res vsepovsod štulit zvezde?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!